Izland - Jégország csodái

5 napos utazás Izlandon

Fantasztikus kiscsoportos utazásra invitálunk Izland lélegzetelállító vidékeire. A természet és a jég csodái előttünk elevenednek meg ezen a mesébe illő utazáson. A hosszú hétvége adta szabadságot kihasználjuk, hogy zuhatagokat, tűzhányókat és gleccsereket tekintsünk meg testközelből.

Alapár tartalmazza

az utazást Izlandon kisbusszal, a szállásokat hotelben, a magyar nyelvű túravezetést

Alapár nem tartalmazza

a repülőjegyet és az illetéket, az étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket, valamint az utasbiztosítást és az útlemondási biztosítást

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
8 - 20
Kovács Attila
Az utazom.com tartalom felelőseként tudósítok arról, miért érdemes velünk felfedezni a hazai tájakat, messzi vidékeket. A válasz egyszerű: utazom.com - az igazi kaland innen indul!

Kapcsolódó cikkek

» Izland lenyűgöző tájain - Kovács Attila, 2016. szeptember. 09
» Izland csodálatos tájain - Kovács Attila, 2016. szeptember. 02
» Az északi fény - Kovács Attila, 2016. augusztus. 07
» Izland: utazás Jégország csodái között - Kovács Attila, 2016. április. 22
» Izland legvidámabb arca - Kovács Attila, 2015. december. 12
» Izland varázsa - Kovács Attila, 2015. október. 30
» Az Eyjafjallajökull-vulkán kitörése, Izland - Kovács Attila, 2015. október. 19
» Aurora Borealis: az Északi Fény csodája - Kovács Attila, 2015. július. 11
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Részletes program
1 nap: Megérkezés Izlandra - Reykyavik városnézés - Hallgrímskirkja - fakultatív Kék Lagúna látogatás

Találkozás a Liszt Ferenc 2/B repülőtéren délelőtt, majd repülés Izlandra, érkezés Izlandra helyi idő szerint 16.30-kor. Autóbuszunkkal  a repülőtérről külön busszal máris a fővárosban található szálláshely felé indulunk. Reykyavik városában megnézzük a Perlan forgó éttermét, majd a város jelképének számító Hallgrímskirkja templomot és Dómkirkja katedrális vagy fakultatív Kék Lagúna látogatásra indulunk. A Kék Lagúna Izland egyik leghíresebb termálfürdője - a forró, türkizkék vízben üldögélve élvezhetjük a hőforrás különleges hangulatát.  

2 nap: Thingvellir - Geysir - Öxarafoss vízesés - Gullfoss vízesés

Izland csodálatos geológiai látványosságaival kezdjük a sziget felfedezését. A Thingvellir Nemzeti Park nem csak Európa első Parlamentjéről nevezetes, hanem egy törésvonaloon kialakult szurdokvölgyön a saját szemünkkel láthatjuk, ahogy az amerikai és az eurázsiai kontinens távolodik egymástól. Innen a világ összes gejzírének névadójához, a hatalmas forró víztömeget magasba lövellő Geysir-gejzírhez utazunk, melyet működés közben figyelhetünk meg. Innen a vad szépségű Gullfoss vízeséshez utazunk.

3. nap: Seljalandsfoss vízesés - Skogafoss vízesés - Solheimajökull gleccser - Skogar-skanzen - Dyrholaey-félsziget - Reynisfjara

Ma reggel több fotószünettel a Seljalandsfoss vízeséshez utazunk - ha igazán bátrak vagyunk, akkor a vízesés mögé is besétálhatunk. Ha már azt gondoljuk, nem lehet ennél lenyűgözőbb látványban részünk, akkor a Skogafoss vízesésnél szinte földbe gyökerezik a lábunk. Innen a jég birodalma következik - egy séta a  Solheimajökull gleccser jégfolyamához. A következő állomásunk, a nap egyik fénypontja a Dyrholaey félsziget  - Izland legdélibb pontja. Egy látványos séta vezet el az óceánba nyúló, természetes sziklakaput formázó sziklához, ahol megfigyelhetjük a színes csőrű lundákat. A tenger és a láva által kialakított természeti csoda megszemlélése után a  Reynisfjara látványos bazaltorgonákkal díszített, fekete vulkáni homokkal borított partja a következő állomásunk. 

Hvalfjordur fjord - Glymur-szurdok - Hraunfossar vízesés - Barnafossar vízesés - Hallmundarhraun lávamező

A mai napot a régi bálnavadász telepeknek otthont adó Hvalfjordur partján kezdjük. A széles öböl alatt ma már közúti alagút könnyíti meg Izland északi tájainak elérését. A lenyűgöző Glymur - szurdok és vízesésrendszer megcsodálása a következő célunk. A meredek szurdok végében található, 198 méter magas vízesés sokáig Izland legmagasabb vízesésének címével büszkélkedhetett. Innen Reykholt települését érintve utazunk tovább a Hraunfossar vízesés és a Barnafossar vízesés irányába. A Hallmundarhraun lávamező különleges vulkáni formáinak és lávabarlangjainak felfedezése után utazunk a szállásunkra.

5. nap: Reykyavik - Budapest

Fájó szívvel búcsút veszünk a varázslatos Izlandtól és a repülőtérre utazunk, majd felszállunk a Budapestre tartó járatra

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást Izlandon kisbusszal, a szállásokat hotelben, a magyar nyelvű túravezetést

Alapár nem tartalmazza: 

a repülőjegyet és az illetéket, az étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket, valamint az utasbiztosítást és az útlemondási biztosítást

Kötelező költségek: 

Kék Lagúna: 40 Euro/fő.

Helyszíni költségek leírása: 

Izland magas árfekvésű ország. Itthon izlandi valutához nem juthatunk, így célszerű magunkkal eurót hozni, majd ezt kint beváltani. Bankkártyával sok helyen tudunk fizetni. 
Ajánlott költőpénznek 150-250 Eurót ajánlunk. 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
40 Euro/fő.
Várható költőpénz szükséglet: 
150 - 250 Euro/fő.
Előleg: 

 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!
Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
egyénileg
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Nemzetközi repülőjárattal Budapest - Keflavik - Budapest útvonalon.
A repülőjegy ára illetékkel: 129900 ft/fő. 

Szállás: 

Vidéken három csillagos szállodában, Reykjavikban a 3+*-os hotelunk kétágyas szobáiban.
 

Időjárás: 
Az utazásra a legalkalmasabb időszak áprilistól egészen októberig tart. Utunk során kellemes tavaszi időjárás várható 12-16 Celsius fokkal. Esőre, záporokra és viharokra azonban bármikor számíthatunk, ezek a túráink sikerességét is befolyásolhatják. Ezért fontos a vízálló ruházat.
Csomagolás: 
Legyen egy nagy (60 – 70 literes) és egy kicsi hátizsákod (25-30 literes).
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevél, vagy érvényes személyazonosító igazolvány birtokában vízummentesen utazhatnak be Izlandra és 90 napig tartózkodhatnak az országban.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, akár többféle hasmenés elleni szer, hasfogó, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Az irodánk nem biztosít gyógyszert az utazáson résztvevőknek, kizárólag elsősegélynyújtásban tudunk segédkezni.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!