Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Kiutazás

Kanári-szigeteki utazások – hasznos információk, tippek és látnivaló ajánlók

A Kanári-szigetekre történő utazások széles választéka mellett összegyűjtöttük a szigetekről szóló legfontosabb információkat is. Ezen az oldalon nem csupán a (spanyol) beutazási szabályokról, az infrastruktúráról, víz- és áramellátásról, elektromos hálózatról, fizetőeszközről, közlekedésről, az általános időjárási viszonyokról, a helyiek körében dívó szokásokról kaphatnak hasznos tájékoztatást, de – rengeteg fényképpel – ismertetjük a legfontosabb látnivalókat, nevezetességeket, azok pontos címét, nyitva tartását és a belépők árait.

A Kanári-szigeteket elképesztő sokszínűség jellemzi. Viszonylag távol Európától (Afrikához közelebb), egy zsebkendőnyi területen megtaláljuk itt a száraz sivatagot, a dús vegetációt, a hófödte hegycsúcsokat, a banánligeteket és babérerdőket, a kedvelt aranyhomokos strandokat és a felfedezetlen, eldugott tengeröblöket, a barlanglakásokat és a luxus szállodákat. De ami egészen biztos, hogy a szigeteken egész évben csodálatos idő uralkodik, amiért a legtöbben a Kanári-szigeteket választják kikapcsolódásul. Nem csak hangulatos városkái, falvai, lenyűgöző természeti szépségei, de három UNESCO Világörökségi helyszíne – a Teide Nemzeti Park Tenerifén, a Garajonay Nemzeti Park La Gomerán és San Cristóbal de La Laguna óvárosa szintén Tenerifén – is valódi csáberőt jelent.

S akkor lássuk a hasznos tudnivalókat, melyekre a Kanári-szigetekre utazóknak szüksége lehet.

Beutazási szabályok: Spanyolországba – s így a Kanári-szigetekre is – magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy érvényes (új típusú, a régi, kis könyv alakú nem javasolt) személyazonosító igazolvánnyal, vízum nélkül léphetnek be, s így 90 napot tartózkodhatnak ott. Az igazolványok érvényessége legalább a hazautazástól számított 6 hónap legyen. 3 hónapot meghaladó tartózkodást követően a Külföldi Állampolgárok Központi Nyilvántartásába (Registro Central de Extranjeros) kell bejelentkezni. További információk a Konzuli Szolgálat – Spanyolország című honlapján találhatók. Feltétlenül ajánlott a mindenre kiterjedő utas-, poggyász- és balesetbiztosítás megkötése!

Fizetőeszköz, deviza- és vámszabályok, idegenforgalmi adó:
Spanyolország – s így a Kanári-szigetek – hivatalos fizetőeszköze az Euró (EUR). A vámelőírások tekintetében az ország mindenben az uniós szabályokat követi. Vámmentesen lehet behozni: 800 db cigarettát, 400 db kisebb szivart, 1 kg dohányt, 10 l alkoholpárlatot (röviditalt), 20 l közepes alkoholtartalmú italt (pl. sherry), 90 l bort és 110 l sört.

Időeltolódás: A Kanári-szigeteken a nyári időszámítás idején az időeltolódás GMT -1 óra, télen -2 óra.

Elektromos hálózat és áramellátás: A Kanári-szigeteken (ahogy egész Spanyolországban is) a hálózati feszültség 220 V, a magyar szabványnak megfelelő. Ritkán előfordul 125 V is, de adaptert könnyen beszerezhetünk elektrotechnikai üzletekben.

Általános időjárási viszonyok: A Kanári-szigetek az örök tavasz szigetei, az időjárás az év minden szakaszában kellemesen meleg. Éghajlata szubtrópusi, nagyjából kiegyensúlyozott hőmérsékletek és rengeteg napsütés jellemzi, télen 18 Cº körül, nyáron pedig legfeljebb 25 Cº körül alakul a hőmérséklet. Júliusban és augusztusban van a legmelegebb, januárban és februárban a leghidegebb. Télen a 2000 m-nél magasabb hegyekben havazik. A legmelegebb és legszárazabb a két, afrikai kontinenshez legközelebb eső sziget, Lanzarote és Fuerteventura, míg La Palma a legcsapadékosabb. Gran Canarián és Tenerifén attól függ, hogy a szigetek melyik részén vagyunk: az északi részük hűvösebb, esősebb, míg a déli részek szárazak, melegek és több a napsütés. Az óceán vizének hőmérséklete a szigetek földrajzi elhelyezkedéséhez képest a Kanári-áramlás miatt hűvös (18-22 Cº).

Szokások, érdekességek, tudnivalók:  Hivatalos nyelv a spanyol, s bár a szigetek saját nyelve a spanyol egy modifikációja, nem nagyon elütő a kontinentális Spanyolországban használatos spanyol nyelvtől. A Kanári-szigetek dialektusa leginkább a kubai és a Puerto Rico-i spanyolhoz hasonlít, más teória szerint a spanyol és a portugál összeolvadásából alakult ki. Az idegenforgalmi területeken beszélik az angolt, a németet és sok helyen a franciát is.
borravaló egy része bele van számolva az ÁFÁ-ba (ez Spanyolországban IVA). Természetesen a szolgáltatások területén dolgozók ugyanúgy elvárják: a pincérek, taxisofőrök vagy a szobalányok.
2011-ben Európa egyik legszigorúbb 
dohányzás ellenes törvénye lépett életbe Spanyolországban, amelyet a Kanári-szigeteken is alkalmaznak. A közintézmények mellett az éttermekben, a bárokban, a diszkókban, a kaszinókban, de még szabadtéri létesítményekben is tilos a dohányzás. Játszótereken, iskoláknak, kórházaknak még a környékén sem szabad rágyújtani, de a tévé képernyőjéről is száműzték a dohányzókat. A szállodák is csak szobáik 30 százalékát tarthatják fenn a dohányosok számára.
Ami a mentalitást illeti, a helyiek alapvetően kedves, segítőkész, pozitív hozzáállású emberek. Mindenképpen legyünk tekintettel az elfogadott 
öltözködésre, ha nyilvános helyre megyünk. Templomok, kolostorok esetén a fedett váll és térdnél hosszabb szoknya/ nadrág kötelező. Fürdőruhában vagy meztelen felsőtesttel ne üljünk be étterembe.
A spanyoloknál – így a kanári-szigeteken is –
később indul a nap, mint ahogy az a mi időérzékelésünk szerint megszokott, és tovább is tart, így például éjszakába nyúlóan tudnak szórakozni, beszélgetni, a kávézók, bárok, éttermek nagyon sokáig vannak nyitva, és ez nem csak a felnőttekre, de a gyerekekre is igaz. Ugyanakkor a szieszta idején szinte kihalnak az utcák, szinte csak turistákat lehet ilyenkor látni.

Orvosi ellátás:
A Kanári-szigeteken nincs kötelező oltás. A napi folyadékbevitel nagyon fontos, a csapvíz ugyan iható, de mivel sótlanított tengervízből állítják elő, nem igazán jó ízű, ezért érdemes az üzletekben kapható palackos vizet fogyasztani. Mivel a napsütés a Kanári-szigeteken nagyon erős, feltétlenül használjunk naptejet, napkrémet, és érdemes a 13-15 óra közti időszakot nem napon tölteni, de a napon tartózkodást ezt követően sem érdemes túlzásba vinni. Fejfedő, napszemüveg használata ajánlott. Az általános egészségügyi és higiéniai viszonyok az európai átlagnak felelnek meg. A közegészség jó, járványveszély nincs. Az Európai Egészségbiztosítási Kártyával a magyar egészségbiztosítás terhére vehetők igénybe azok az egészségügyi szolgáltatások, amelyek a Spanyolországban, illetve ez esetben a Kanári-szigeteken való tartózkodás során orvosilag sürgősen indokolttá válnak. Az ellátás igénybevétele előtt érdemes meggyőződni arról, hogy az adott orvos, vagy kórház szerződéses viszonyban áll-e az állami egészségbiztosítóval, tehát elfogadja az európai egészségbiztosítási kártyát.

Nyitva tartások:
A hivatalok keddtől péntekig általában 10.00-14.00 óráig, majd 17.00-20.00 óráig tartanak nyitva.
Az üzletek, nagyobb bevásárló központok nyitva tartása hétfőtől szombatig 9.00-tól 21.00 óráig tart. Kisebb üzletek azonban gyakran tartanak sziesztát 14.00-17.00 óra között.

Legfontosabb ünnepnapok, munkaszüneti napok Japánban:
Január 1. – Újév
Január 6.  – Vízkereszt
Május 1. – Munka ünnepe
Augusztus 15. – Nagyboldogasszony ünnepe (Mária mennybevétele)
Október 12. – Spanyolország nemzeti ünnepe
November 1. – Mindenszentek
December 6. – Az Alkotmány napja
December 8. – A Szeplőtelen Fogantatás ünnepe
December 25. – Karácsony
Az olyan vallási ünnepek, mint a húsvéti ünnepkörbe tartozó napok – nagycsütörtök, nagypéntek, húsvét, húsvét hétfő – minden évben más napra esik.  

Fontos telefonszámok – a Kanári-szigeteken az alábbi segélyhívószámokat hívhatjuk:
Rendőrség: 091, 092
Tűzoltóság: 080
Mentők: 061
Az Európai SOS telefonszámot (112), mely az összes sürgősségi segélyszolgáltatást – rendőrség, mentők, tűzoltók – kapcsolja, Európában bárhonnan hívhatjuk. Ez a segélyszám BÁRMILYEN telefonról díjmentesen hívható életveszély esetén.

Magyarország kanári-szigeteki diplomáciai képviselete:

Tiszteletbeli magyar konzulátus:
Postacím: Apartado de Correos 404,  38.650  Los Cristianos, Arona, Tenerife – telefon: (00 34) 639 20 91 97Akciók, kedvezmények, last minute Kanári-szigeteken

Kanári-szigetek térkép
Kanári-szigetek cikkek

találat

Last Minute Ajánlat Kanári-szigetek 10 db utazási ajánlat

144.900 Ft/főtől

Körutazások Kanári-szigeteken 2 db utazási ajánlat

 • szep
 • okt
 • nov
 • dec
 • jan
 • feb
 • már
 • ápr
 • máj
248.000 Ft/főtől (8 nap)

Hajóút Kanári-szigeteken 1 db utazási ajánlat

 • szep
 • okt
 • nov
 • dec
 • jan
 • feb
 • már
 • ápr
 • máj
465.650 Ft/főtől (12 nap)

Városlátogatások Kanári-szigeteken 1 db utazási ajánlat

 • szep
 • okt
 • nov
 • dec
 • jan
 • feb
 • már
 • ápr
 • máj
248.000 Ft/főtől (8 nap)
Részletes találati lista
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!

A szigetre, mely Magyarországtól 3800 km-re, Afrika partjaitól 300 km-re található, romantikus körülmények között érkeztem. Tavaly augusztusban szörftábor keretében nyaraltam Tenerifén, amikor megismertem Őt. Szerinte szerelem volt első látásra, én azért ennyire nem voltam biztos a dologban, a nyaralás végén haza mentem. Majd megkezdődött a hónapokig tartó telefonálgatás, skype, sms, míg végül 10 hónappal később, otthoni munkámat, életemet feladva kiköltöztem a Kanári-szigetek...

Olvasson tovább! >>>

A Kanári-szigetek gyönyörű tagja La Palma, a Csodálatos Sziget. Spanyolország távoli autonóm tartománya híres meredek, az Atlanti óceánból kiemelkedő, vulkáni hegyeiről, kedves kis városkáiról és enyhe éghajlatáról.

A hangulatos szigeten készült kiváló kisfilm bemutatja, mire is számíthat az utazó, ha ide veti jó sorsa.

Frames of Life from Günther Gheeraert on ...

Olvasson tovább! >>>

 A Kanári-szigetek csodálatos földi paradicsom. Ez a videó ezt a vidéket, Tenerife szigetét mutatja be. Jó szórakozást!

El Cielo de Canarias / Canary sky - Tenerife from Daniel López on Vimeo.

Olvasson tovább! >>>

Tenerife a Kanári-szigetek legnagyobb tagja, az Örök Tavasz szigete elnevezésért verseng Madeirával. A sziget déli részének import homokos strandjaival éles kontrasztban áll a Tenerife északi és belső vidékeit jellemző vad hegyvilággal.  A csipkés csúcsok, magasba törő bércek közül is kiemelkedik a Teide, Spanyolország legmagasabb csúcsa, amiről már láthattunk egy...

Olvasson tovább! >>>

Az Endura Racing Team két versenyzője SoloSzabi és Gászner Róbert a Kanári-szigetcsoport névadó szigetén, Gran Canaria-n töltötte szezon előtti edzőtáborát március 2-11 között.

Robi a helyszínről tudósított élményeikről, a Strava.com oldalon pedig online követhetitek a versenyzők napi edzőköreit, részletes adatokat találtok a megtett...

Olvasson tovább! >>>

Zavartalan napsütés, hófehér homokföveny, azúrkék tenger, különleges panoráma vulkánokkal, zöldellő dombokkal, szokatlan növényzettel, és az elmaradhatatlan mediterrán életérzés… a Kanári-szigetek Európa egyik legkedveltebb nyaralós úti célja, s ez nem véletlen. A csodálatos fekvésű spanyol szigetcsoport Marokkó déli partjaitól mintegy 120 kilométerre, az Atlanti-óceánban található. Klímája, egyedülállóan izgalmas panorámája, rengeteg látnivalója és programja turisták millióit csábítja a...

Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!