Információs oldalak

Andalúzia legszebb látnivalói - Spanyolország

Spanyolország hatalmas és csodálatos ország az Ibériai-félszigeten, változatos tartományokkal és régiókkal, melyek közül Andalúzia az egyik leghíresebb. Nem véletlen: érdekes és izgalmas történelme, egyedülálló építészete, erős hagyományai és különleges ételei elkápráztatják az utazót. Andalúzia tájain napsütötte tengerpartokat ugyanúgy találunk mint csodás épségben megőrzött mór városokat és vad természeti tájakat. Összegyűjtöttük Andalúzia legszebb látnivalóit.

A Francia Riviéra legszebb látnivalói

A hatalmas és változatos Franciaország déli partvidéke, a napsütötte Cote d' Azur lenyűgöző szépségű vidék. A Földközi-tenger felett emelkedő hegyekben és a parton is hangulatos kisvárosok, csodás strandok, középkort idéző falvak sorakoznak - mind mind egy képeslapra illő, mesebeli táj részeként. A nagyvárosok között olyan hírességek találhatók, mint Nizza és Cannes, de az olyan apró ékszerdobozokat, mint Éze vagy Saint-Paul-de-Vence sem szabad kifelejteni, ha a Francia Riviéra legszebb látnivalóit soroljunk fel.

A Costa del Sol látnivalói, Spanyolország

A Costa del Sol látnivalói Európa leginkább napsütötte partszakaszán helyezkednek el - ez a vidék Spanyolország, közelebbről Andalúzia tartomány híres turistacélpontja. A hosszú, homokos partvidéken csodás látnivalókat és kiváló üdölőhelyeket találunk, mint Malaga, Esteponta, Marbella vagy éppen Nerja. A legszebb városokat, a Costa del Sol látnivalóit szedtük csokorban ebben a válogatásban.

A Costa Blanca látnivalói, Spanyolország

Spanyolország egyik legnépszerűbb, nyaralás és üdülés szempontjából világhírű partszakasza a napfényben fürdő Costa Blanca. A gyönyörű mészkőhegyekkel szegélyezett tengerpart magában hordozza a Costa Brava vad sziklás partjainak romantikáját, hiszen itt is találunk sziklás öblöket a Földközi-tenger kékje felett fehéren ragyogó hegyek lábánál, de a Costa del Sol homokkal borított fövenyeinek szépségét is felfedezhető itt. Hangulatos kisvárosok ugyanúgy jellemzőek erre a vidékre, mint hatalmas, pörgő éjszakai élettel rendelkező üdülőkomplexumok.

A Costa Brava látnivalói

Spanyolország gyönyörű tengerpartján, a Costa Brava partszakaszán hangulatos kisvárosokat és kristálytiszta vízű strandokat találunk. A Costa Brava a francia határtól délre nyúló tagolt, szépséges természeti tájakat rejtő partszakasz, amely sokkal kevésbé zsúfolt mint Spanyolország más nyaralóhelyei, például a Costa del Sol.

Málta legszebb látnivalói

Málta: apró sziget a Földközi-tengeren Szicília szigetétől nem messze. Viharos történelme során számtalan nagyhatalom szállta meg, megtörni mégsem tudta a helyieket: az ivóvízhiánynak lehet mégis sikerül. Málta nagyon hangulatos vidékeket rejt, csodálatos terek, színes halászhajók, ízletes ételek és napsütötte tengerpart. Málta mediterrán szigete a nyaralni, pihenni vágyók álma. A mélykék ég ragyogó kupolája alatt kifeszülő végtelen horizont - az azúr árnyalataiban pompázó Földközi-tenger és a partvonal aranysárga mészkőrétegei csodálatos tájképi élményt hoznak létre.

Franciaország legszebb látnivalói

A hatalmas és lenyűgözően szép Franciaország számtalan csodás tájat és hangulatos várost rejt. A változatos vidékek között magas hegyeket, megkapó tengerpartokat ugyanúgy találunk, mint illatozó levendulamezőket és különleges borvidékeket. A legendás Normandia vagy Bretagne ugyanúgy mágnesként vonzza a turistákat a világ minden tájáról, mint Provence vagy a Riviéra. Párizs a világ egyik legkülönlegesebb és leglátogatottabb fővárosa. Egyedi hangulata, különleges légköre miatt nagyon népszerű az utazók körében.

Izland utazás, Izland látnivalók

Izland: az Atlanti-óceán közepén fekvő magányos sziget a tűz és a jég alakította vadregényes tájakkal várja az kalandvágyó utazókat. Izland az elletétek vidéke, a vulkáni tűz és a gleccserek jegének birodalma, látványos tájak, magányos horizontok, gleccserek és vízesések földje, ahol a természetes hőforrásban forró vizében ücsörögve szemlélhetjük az északi fényt. A semmihez sem fogható vidék legszebb részeit mutatják be a most következő élménybeszámolók és kisfilmek, csodálatos képekkel és valódi izlandi hangulattal.

Spanyolország látnivalói

Spanyolország gyönyörű tájai között a mediterrán tengerpartoktól a Pireneusok magas hegygerinceinek szélfútta bérvein át a középkori városok ódon házain és hangulatos szigeteken át változatos vidékekben gyönyörködhetünk. Spanyolország hatalmas és nagyon vendégszerető ország - felfedezéséhez évek kellenek, annyi szépséget rejt.

Hollandia látnivalói

Hollandia gyönyörű színekbe öltözik tavasszal: tulipánok, jácintok és nárciszok milliói borítják el a tájat, olyan kavalkádot okozva, hogy joggal hiszi az erre kerékpározó: egy impresszionista festmény része ő is. De nagyon izgalmasak Hollandia városai is. Amszterdamban képtelenség unatkozni. Az ember mindig belebotlik egy fesztiválba, talál egy épp neki való kiállítást, piaci kavalkádba keveredik a híres-neves terek valamelyikén, sört kóstol vagy szélmalmot csodál, esetleg eltéved a csatornák mentén, hogy aztán tátott szájjal bámészkodhasson a girbe-gurba sikátorok rejtett kincsei láttán.

Új Zéland legszebb tájai

A világ legszebb tájait messze délen, a Föld túloldalán találjuk - Új-Zéland csodás vidékén álomszép vidékeken barangolhatunk. Az északi és a déli sziget is elképesztő csodákat rejt, gyönyörű erdők, hatalmas hegyek, fjordok és gleccserek díszítik ezt a távoli országot. Új Zélandon még sok helyen az érintetlen Természet az úr, nem halványítja el a csillagok ragyogását a mesterséges fényszennyezés - vadregényes tájakon túrázhatunk kedvünkre. Legszebb vidékeit mutatjuk be a most következő cikkekben:

Dolomitok túra, via ferrata, látnivalók

A Dolomitok csodálatos szépségű, vad hegyvidék - Olaszország egyik legszebb magashegyi tájait találjuk itt. Nyáron mi is rengetget kalandozunk errefelé, gyalogtúra és via ferrata ösvényeket járunk be, a lenyűgöző panorámában gyönyörködve. A Dolomitok varázslatos hegyvidéke meseszép tájakat rejt. A Dolomitok gyönyörű tájait szebbnél szebb túraútvonalak mentén felfedezhetjük fel.

Ausztria látnivalói

Nyugati szomszédunk szebbnél szebb tájakat és hangulatos városokat rejt. Hatalmas hegyek lábánál kristálytiszta vízű tavak terülnek el, izgalmas túrákra indulhatunk erdeiben. Ausztria legszebb vidékei könnyen elérhetőek, télen és nyáron egyaránt - a kerékpártúrák szerelmesei ugyanúgy megtalálják kedvenc helyeiket, ahogy télen síelés és a hótalpas túrák kedvelői is hódolhatnak szenvedélyüknek. Listánkban Ausztria legszebb értékeiből állítottunk össze egy csokorra valót.

Portugália csodái - Algarve legszebb látnivalói

Portugália egyik legszebb tartománya az ország déli végében található Algarve. A szomszédos Andalúzia kulturális hatásai itt is érvényesülnek, de az óceánpart és a mediterrán éghajlat nagyon kellemes elegye vonzó utazási célponttá teszi. Algarve már diszkont légtársasággal is könnyen elérhető, így nagyon kényelmesen és költséghatékonyan felfedezhető portugál régió. Összegyűjtöttük Algarve legszebb és leghíresebb látnivalóit és városait, bemutatjuk, hogy melyek azok a helyek, amiket semmiképp se hagyjunk ki, ha erre járunk.

Lisszabon látnivalók

Portugália fővárosa a bohém hangulatú Lisszabon. A pulzáló város számtalan hangulatos zugot, kiváló kilátóhelyet, izgalmas éttermeket és vagány szórakozóhelyeket kínál. De nem csak Lisszabon az érdekes - a közvetlen környékén is jobbnál jobb helyeket találunk. Seixal, Setubal, Cacilhas és Montijo mellett Cascais és Sintra kínál szebbnél szebb látnivalókat. Összeszedtük a kihagyhatatlan helyeket Lisszabon környékén.

Tenerife legszebb látnivalói

A Kanári-szigetek legszebb, legváltozatosabb tagja a festői Tenerife. Utazás vagy nyaralás, túra vagy strandolás, bármilyen szabadidős tevékenységről vagy pihenésről legyen szó, Tenerife szigetén mindre van lehetőség. Az Anaga-hegység köderdeiben gyalogolhatunk, megmászhatjuk Spanyolország legmagasabb csúcsát, a Teide vulkán hatalmas hegyét, de napsütötte strandokon szörfözhetünk vagy úszhatunk, hangulatos kisvárosok terein kávézhatunk, ha elhatározzuk, hogy felfedezzük Tenerife egyedülálló tájait.

El Camino de Santiago zarándoklat - látnivalók, érdekességek, hasznos információk

Az El Camino de Santago a világ leghíresebb zarándokútja. A Pireneusok hegyláncán és a zöldellő Baszkföldön átkelve, Navarra, Kasztília és Leon, majd Galícia tartományokat átszelve vezet az út egészen a Szent Jakab nyughelyének számító Santiago de Compostela városába. Önmagunk keresése, bizonyosság az életünk értelmét illetően, fizikai és lelki kihívás teljesítése - mind megtalálható ezen a hosszú zarándokúton. Buen Camino!

Szicília legszebb tájai

A mediterrán olasz sziget Szicília csodálatos tájakat rejt. Meseszép barokk kisvárosok, gyönyörű tengerpartok és a hatalmas Etna vulkán határozzák meg a sziget látképét. Az egyedülállóan szép vidék főleg tavasszal gyönyörű - olyankor zöldellő dombok és szikrázóan kék ég várják az ide érkezőket. Szicília látnivalói nagyon változatosak - egy két hét kevés is a sziget összes értékének felfedezésére. Válogatásunkban összeszedtük Szicília legszebb látnivalóit.

Andalúzia legszebb látnivalói

Andalúzia: ez a tartomány Spanyolország egyik legszebb vidéke. ndalúzia, Spanyolország egyik legszebb tartománya. Változatos tájain éppen úgy barangolhatunk a Sierra Nevada meredek csúcsai között, mint ahogy nyaralhatunk a Costa del Sol strandjain. A tartomány legértékesebb kincsei az egykor arab uralom idején virágzott városok, mint Sevilla, Granada vagy Cordoba gyönyörű épületei, kertjei. Közülük is kiemelkedik Granada, ahol a város közepén emelkedő sziklán egy lenyűgöző erőd épült a település felett: a csodálatos Alhambra.

Puglia csodái - Bari környékének látnivalói

Puglia az egyik legkülönlegesebb tartomány Olaszország déli részén. Bari nagyon hangulatos óvárosa, Locorotondo és Ostuni fehér falai, Martina Franca és Lecce barokk csodái és Monopoli és Polignano a Mare tengerparti városai mind-mind egy gyönyörű táj különleges értékei. A mészkővidék mély szurdokai, a hatalmas olívaligetek ősi fáinak göcsörtös törzsei, megbabonázzák azokat, akik Puglia felfedezésére vállalkoznak. Vendégszerető és segítőkész olaszok lakják ezt a vidéket, ahol ízletes ételeket és kiváló borokat kóstolhatunk.

Mauritus látnivalói

Mauritius, ez a csodálatos trópusi sziget, nem csak hófehér homokkal borított strandokkal és koronájukat a magasba emelő pálmafák csodás látványával várja a pihenni vágyókat. A szigeten különleges geológiai látványosságokat is felkereshetünk, melyeket a Mauritius szigetén több millió éve komoly vulkáni tevékenység alakított ki. Mauritius gyönyörű tájain számtalan természeti szépséget csodálhatunk meg. Mauritius trópusi éghajlatának köszönhetően bőséges esők öntözik a zöldellő tájat - rengeteg hatalmas vízesést találunk a szigeten.

A Garda-tó legszebb látnivalói

A Garda-tó Olaszország egyik legszebb fekvésű alpesi tava. Az Alpok magas gerincei között rejtőzik ez a jég által vájt völgy, amelyet az utolsó jégkorszak után feltöltött a csapadék a gleccser végmorénájának természetes gátja mögött megrekedve. Olaszország legnagyobb tava, a Garda-tó partján nem csak gyönyörű hegyek, hanem csodálatosan szép városok is sorakoznak. Sirmiona, Malcesine, Riva del Garda és Limone sul Garda mind mind megér egy fél napos sétát, ahogyan a Monte Baldo meghódítása is. A következő felsorolásban összeszedtük a Garda-tó legszebb látnivalóit.

Látnivalók és érdekességek Rodosz szigetén

Rodosz a negyedik legnagyobb görög sziget. A kellemes éghajlatú, napsütötte görög sziget nem csak kiváló strandokkal, hanem ókori és középkori emlékekkel ismerkedhetünk meg. A Rodosz szigete nem csak kiváló nyaralási színhely, hanem az UNESCO Világörökség részeit képező belvárosban vagy a kellemesen hűvös Pillangók Völgyében is kellemes sétákat tehetünk. Rodosz legszebb strandjait és legérdekesebb látnivalóit szedtük össze ebben a felsorolásban.

Törökország csodái - Kappadókia mesevilága

Törökrszág és Anatólia legszebb tájai közé tartozik a meseszép Kappadókia. A vulkáni tufából kialakult különleges geológiai formák, elvarázsolt kastélyra hasonlító sziklatornyok, a hangulatos kisvárosok, mint Göreme, Ürgüp vagy Avanos mind mind egy nagyon különleges táj legszebb kincsei. Ezen a vidéken járva nem csak krátertavakat, mély szurdokvölgyeket, barlanglakásokat, sziklatemplomokat és földalatti városokat találunk, hanem csodás szőttesek és szőnyegek valamint kiváló konyhaművészetet, szíves vendéglátást és ízletes fogásokat is találunk.

A török Riviéra legszebb látnivalói

A török Riviéra Törökország legnépszerűbb nyaralóhelye. A kristálytiszta tenger, az ókori romok és a hangulatos városok messze földről vonzzák a nyaralni vágyókat. A finom homokkal borított tengerpart, a kellemes mediterrán éghajlat és sok napsütés, valamint a törökök vendégszeretete a biztosíték arra, hogy kiváló nyaralást töltünk majd Törökország türkiz partvidékén. A most következő felsorolás bemutatja Antalya és Alanya környékének legszebb látnivalóit, valamint a lykiai partvidék eldugottabb értékeit is.

Rab szigetének látnivalói

Horvátország legszebb szigetei között találhatjuk Rab szigetét. A kellemes táj és éghajlat mellett viszonylagos közelsége is mellette szól. A selymes homokkal borított tengerpartok nem annyira jellemzőek Horvátországban: jól utána kell nézni, hogy hová megyünk nyaralni, ha nem sziklás parton szeretnénk óvatoskodni. Az egyik leghosszabb homokkal borított part Horvátországban Rab szigetén, Lopar településénél található: akár másfél kilométeres szakaszon is kedvünkre szaladgálhatunk a legnagyobb biztonságban.

A Losinj-sziget legszebb tájai

Horvátország legértékesebb részei nem az autópályáról könnyedén elérhető nyaralóhelyek. Ha el szeretnénk kerülni a tömeget és a zsúfoltságot, akkor jobban tesszük, ha a szigetekre utazunk. Cres és Losnij-sziget még éppen olyan távolságra fekszik a szárazföldtől, hogy nem kell fél óránál sokkal többet a tengeren ringatózni: viszont jóval nagyobb eséllyel találunk magunknak egy mesebeli kis öblöt, egy magányos partszakaszt vagy egy kellemes kisvárost, ahol nem hullámzik a tömeg nyáron sem.

Korcula élménybeszámolók

Dalmácia meseszép szigetei között találjuk a fenyőerdőkkel borított Korculát. A szomszédos Peljasac-félszigetről, Orebic városából is rendszeresen jár Korculára komp és személyhajó, de Split és Dubrovnik kikötőjéből is elérhető Korcula. A szigeten fekvő kis települések közül a sziget névadója a legszebb: középkori hangualtú sikátorai, kis terei és szépséges tengerparti sétánya nagyon vonzó célpont. A legenda szerint itt született a híres utazó Marco Polo is. A városka bejárása után jól esik egy finom vacsora a fenyőfák árnyékában a parton vagy egy kellemes koktéllal is zárhatjuk a napot.

A gyönyörű Plitvicei-tavak képekben

Horvátország talán legszebb nem tengerparti természeti látványossága a híres Krka Nemzeti Park látványos vízesései mellett a Plitvicei-tavak vidéke. A vadregényes mészkőfennsíkon áttörő kis folyó magas oldott kalcium-karbonát tartalmú vize vastag mészkőréteggel vonja be a vízbe zuhanó ágakat, gallyakat, fatörzseket - így természetes gátak alakulnak ki, melyek mögött türkiz színű tavak duzzadnak fel. A Plitvicei-tavak kiválóan kiépített kirándulóhely - gyalogosan és hajóval járhatjuk be a lenyűgözően szép tóvidéket.

Homokos strandok Horvátországban

A legjobb strandok a homokkal borított fürdőhelyek - Horvátország partvidékének legnagyobb része azonban sziklás vagy kavicsos, azonban homokos strandot csak néhány helyen talál a Horvátországban a nyaralni vágyó utazó. A legszebb homokos partszakaszokon kiváló strandokat találunk. Most összeírtuk merre induljunk, ha nem akarunk a sziklák és a tengeri sünök között óvatoskodni. A horvátországi homokos strandok felsorolása főleg a gyerekekkel utazóknak lehet kiemelten fontos.

A Cinque Terre gyönyörű tájai képekben

Olaszország egyik legszebb tája a festői Cinque Terre. A Genova és La Spezia között elterülő öt falu, színes házaival, látványos panorámájával igazán különleges hely. A terület az UNESCO Világörökség, része, így az egész világ csodájára jár, Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso al Mare gyönyörű településeit. A Cinque Terre-re hajóval vagy vonattal juthatunk el a legkönnyebben - a falvakba nem hajthatunk be gépjárművel.

Látnivalók Trogirban

Dalmácia kincse a szépséges Trogir. A kis szigeten fekvő Trogirban mindent megtalálunk, amit annyira szeretünk Horvátország tengerparti vidékein - fehér mészkőből épült, díszes homlokzatú palotákat, csodálatos tereket, gyönyörű faragásokkal ékes katedrálist és pezsgő hangulatú éjszakai életet. A városfalakon kívül találjuk a nyugalmas tengerparti sétányt, ahol egészen a Szent Miklós erődig sétálhatunk. Trogir és a környéke könnyen elérhető autópályán, a városhoz közel kiváló strandokat és olcsó szállodákat, minőségi apartmanokat találunk.

Sibenik élménybeszámolók

Dalmácia egyik leghangulatosabb városa Sibenik. Nem csak a város rendelkezik Horvátország egyik legszebb katedrálisával díszített főterével, de Sibenik környéke is csodálatos természeti értékekkel rendelkezik. A tengeren a Vodice közelében elterülő Kornati Nemzeti Park a szárazföldön pedig a szépséges Krka Nemzeti Park kínál egyedülálló látnivalót. A közelben található számos település kiváló nyaralási célpont, nem csak a Sibeniktől negyed órára található Vodice, hanem Tribunj, Skadrin vagy Primosten is.

Látnivalók Omisban

A Cetina folyó torkolatánál fekvő Omis Horvátország egyik legszebb tájképi környezeteben fekvő települése. A város környékén nem csak kiváló apró kavicsos strandokat és kellemes szállásokat találunk, hanem valódi kalandokban is részt vehetünk, ha már unjuk a tengerparton fekvést: a Cetina-folyón vadvízi evezhetünk, a környező hegyekben pedig izgalmas kirándulásokat tehetünk. Omis városa nagyon hangulatos hely - az apró tereket kacsakaringós utcák kötik össze egymással, a város felett pedig a Mirabella-erőd magasodik.

Korzika gyönyörű tájain

Korzika: a mediterrán sziget tengerpartjai, álmos kisvárosai is gyönyörűek, de a valódi kalandokat a hegyekben kereshetjük. A vadregényes, csipkés sziklákkal és szél tépte fenyvesekkel szegélyezett hegyvidéken emlékezetes túrákat tehetünk. Aki járt már itt, azt örökké visszahúzza a szíve: a sziget sajátos hangulata, vad hegyei és hangulatos kisvárosai szinte megbabonázzák az ide utazókat. Az utazom.com egyik szenvedélye Korzika: a szívünk csücske ez a kalandsziget- számtalanszor róttuk már ösvényeit.

Bali látnivalói

Bali apró sziget Indonéziában. A szigetlakók békés és mosolygós emberek, híresek táncaikról és fafaragásainkról. Bali látnivalói és hosszú tengerpartjai miatt jelentős idegenforgalmi célpont. Bali szigetén számtalan szent helyet találunk: a balinézek nagyon vallásosak, rituáléik komoly szerepet játszanak hétköznapi életükben is. A zöld sziget természeti szépségei közül az egyik legjellemzőbb a finom homokkal borított strandok mellett a teraszos rizsföldek.

Nepál képekben, nepáli élmények

Nepál- birodalom a felhők felett. A világ legmagasabban fekvő túraútvonala a hegymászás legendás eseményeinek csodás helyszíneire vezet.A Föld legmagasabb hegyéhez eljutni mindenki álma, aki gyermekkorában rongyosra olvasta a hegymászó legendák: Mallory, Irvine, Hillary és Tenzing, vagy Reinhold Messner történeteit, hihetetlen kalandjait. Ezek a nevek, mint Kathmandu, Lukla, a hajmeresztő leszállópályájával, vagy Namche Bazar szombati piaca, esetleg Tengboche kolostora azok számára is ismerősen cseng, akik még csak képzeletükben utazták be Ázsiát.

Nepál képekben, nepáli élmények

Nepál- birodalom a felhők felett. A világ legmagasabban fekvő túraútvonala a hegymászás legendás eseményeinek csodás helyszíneire vezet.A Föld legmagasabb hegyéhez eljutni mindenki álma, aki gyermekkorában rongyosra olvasta a hegymászó legendák: Mallory, Irvine, Hillary és Tenzing, vagy Reinhold Messner történeteit, hihetetlen kalandjait. Ezek a nevek, mint Kathmandu, Lukla, a hajmeresztő leszállópályájával, vagy Namche Bazar szombati piaca, esetleg Tengboche kolostora azok számára is ismerősen cseng, akik még csak képzeletükben utazták be Ázsiát.

Görögország látnivalói

A görög szigetvilág és a szárazföld is csodálatos tájakat rejt. Ókori templomok állnak az olajfaligetekben, kabócadaltól hangos domboldalakon antik oszlopok számolják a múló évszázadokat. A tenger tiszta és kék, a Nap mindig hét ágra süti a strandokat és a fehérre meszelt falú házakat. Santorini vagy Kréta, Rodosz vagy Naxos mind gyönyörű élményekkel és teljes kikapcsolódással várja a pihenni vagy éppen szórakozni vágyókat.

Thaiföld látnivalók

Thaiföld Ázsia egyik legizgalmasabb országa. A "szabad emberek" földje nagyon változatos tájakat rejt az esőerdőktől a trópusi tengerpartokig. A thai konyhaművészet mellett a kultúra is nagyon érdekes és színes - buddhista templomok és csendes kolostorok, halászfalvak és erdei törzsek ugyanúgy megtalálhatóak itt, mint a nyüzsgő metropolisz, Bangkok. A csodálatos tengerpartok és a kiváló nyaralóhelyek között olyan világhírű helyeket találunk, mint Koh Samui, Phuket vagy az álmoszép Phi-Phi szigetek. Thaiföld maga a csoda!

Montenegro látnivalók

A Balkán egyik legszebb de mindenképpen a legvadregényesebb országa Montenegro. Itt mindent megtalálunk, amit csak a kalandok és a szép tájak valamint a nyaralás kedvelői keresnek - gyönyörű tengerpartokat épp úgy, mint hangulatos kis városokat és csipkés mészkőcsúcsokat. Montenegro látnivalóit szedtük össze ebben a felsorolásban.

Zadar látnivalói

Zadar gyönyörű város Dalmáciában. A hangulatos belvárosban nem csak középkori romokat, hanem az ókorból származó római fórum nyomait is megtaláljuk. A csodálatos városka környéke is egyedül álló látnivalókat tartogat, mindenképpen érdemes felkeresni. Zadarban rengeteg ókori és középkori műemléket találunk a környéken pedig gyönyörű nemzeti parkokból válogathatunk, mint a Kornati Nemzeti Park vagy a vadrgényes Paklenica Nemzeti Park.

Rovinj szépséges városa

Az Isztriai-félsziget legszebb városa Rovinj. Pula és Porec is nagyon hangulatos tengerparti település, Groznjan és Motovun is ékszerdobozként bújik meg a dombok és szőlőföldek között, de egyedül álló fekvése, gyönyörű épületei és szűk sikátorai mindenképp a szigetként a tenger fölé magasodó Rovinjt helyezik a dobogó legfelső fokára.

Az Amalfi-part látnivalói

Olaszország egyik legszebb vidéke a Nápolytól délre található Amalfi-part. A gyönyörű települések, mint Positano, Praiano, Ravello és Amalfi-városa lenyűgöző szépségükkel elvarázsolják az ide érkezőket. A meredek hegyoldalra tapadt falvak között kanyargó, látványos út szebbnél szebb helyekre vezet. A tengerparton kiváló strandokat találunk, a városokban pedig nagyon kellemes gasztronómiai élményekben lehet részünk. Valódi álomutazás felfedezni ezeket a szépséges tájakat.

Cres-sziget legszebb tájai

A gyönyörű Cres sziget legszebb tájai megbabonázzák az ide érkezőket. Gyönyörű strandok, kedves kis városkák, zöldellő erdők és hangulatos öblök jellemzik a szigetet. A névadó város, Cres kikötője nagyon szépen kapcsolódik a város főteréhez, ahol kiváló éttermetek találunk. A pasztellszínű házak különösen szépek naplemente idején.

A Cres sziget legszebb tájai

Cres gyönyörű szigete megbabonázza az ide érkezőket. A szépséges zöld sziget kiváló strandokkal és gyönyörű látnivalókkal várja az ide érkezőket. A hangulatos kisvárosokban nagyon jól érezhetik magukat azok, akik itt nyaralnak vagy pihenik ki a hétköznapok fáradalmait.

A Makarskai Riviéra szépségei

Horvátország egyik legszebb tengerpart tája Makarska és az azt övező vidékek. Tucepi, Baska Voda,Podgora és Drvenik és Gradac településeit összefoglaló nevükön a Makarsai Riviérának ismerjük. A kristálytiszta tengernek és a magas Biokovo-hegy mikroklímájának köszönhetően igazán kellemes itt az éghajlat és a nyaralás is. A most következő válogatásban összeszedtük a környék legszebb településeit.

Krk sziget látnivalói és értékei

A közeli Krk-sziget nagy előnye, hogy nem csak komp, hanem híd is összeköti a szárazfölddel, így nagyon könnyen megközelíthető. A szépséges szigeten apró városkákat és hangulatos strandokat találunk, nagyon kellemes nyaralást tölthetünk itt. A Krk-sziget látnivalóit és értékeit válogattuk össze ebben a felsorolásban

Korcula élménybeszámolók

Horvátország gyönyörű szigetei közül is kiemelkedik szépségével a festői Korcula. A szigetre komppal juthatunk át Orebicről - a táj varázslatos, a tenger kristálytiszta. A Korcula szigetén található üdülőhelyek széles választékából választhatjuk ki a számunkra ideálisat. Korcula felfedezése és az itt töltött pihenés életre szóló élmény marad. Lássunk néhány képgalériát és élménybeszámolót a térségről!

Hvar élmények és képek

Hvar szigete egyike Horvátország legszebb nyaralóhelyeinek. A hosszúkás, gyönyörű tájakat rejtő sziget csodálatos kisvárosokat, szépséges strandokat és illatos levendulamezőket rejt. A névadó város Hvar kikötőjében és tengerparti sétányán kiváló éttermeket és szórakozóhelyeket találunk. Családdal és baráti társasággal is kellemes célpont lehet Hvar egy emlékezetes nyaralás helyszíne. Nézzük meg fő nevezetességeit!

Szlovénia legszebb látnivalói

Délnyugati szomszédunk, Szlovénia gyönyörű természeti tájakkal, hangulatos kisvárosokkal, kristálytiszta folyókkal és patakokkal, magas hegyekkel és apró, de látványos tengerparttal rendelkezik. A változatos országban a Triglav hófödte csúcsától Kamnik alpesi kisvárosáig megtalálunk minden szépséget. egészen a Piran kikötőjében ringatózó halászhajókig vagy a Postojnai cseppkőbarlang különleges élőlényeket rejtő járatain át a dübörgő vízesésekig. Válogatásunkban összegyűjtöttük Szlovénia legszebb látnivalóit.

Látnivalók Bled környékén

Szlovénia gyönyörű tájai közül is kitűnik Bled és környékének különleges hangulata. A magas hegyekkel, a Júliai-Alpok mészkő csúcsaival körülbástyázott gyönyörű alpesi tavak, apró szigettel díszítve, felette a meredek sziklán várkastély magasodik- mint a mesében. A bledi tavat körbesétálva gyönyörű kilátást élvezhetünk a városban járva pedig mindenképpen kóstoljuk meg a finom rétest is. Bled környékén is rengeteg látnivalót találunk, mint a Bohiji-tó, a Vintgar-szurdok vagy a Triglav Nemzeti Park, hogy a Slap Savicáról ne is beszéljünk, így most csokorba szedtük a legfontosabb látnivalókat.

Dubrovnik - képek és élmények

Dubrovnik: a Délszláv Athénról mindenki csak csillogó szemmel tud mesélni: a gyönyörű városban tett látogatás örökre emlékezetes marad. Számtalan kép és fotó őrzi ezeket az emlékeket, így mi is összeszedtük a legszebb és legprofibb kisfilmeket és képeket, amelyek Dubrovnik városát mutatják be.

Toszkána látnivalók

Toszkána: Olaszország legszebb tartománya mindenkiben kellemes érzeteket kelt. A csodálatos vidék számtalan szebbnél szebb látnivalót rejt magában- bármennyi időt is töltünk itt, mindig úgy érezzük, hogy a felét sem láttuk a táj szépségeinek. Siena, Firenze vagy éppen Montepulciano kisvárosai, a La Crete vidék vagy Chianti lágy dombjai mind mind gyönyörű tájkép látványosságot, a kiváló éttermek és pincészetek pedig gasztronómiai élményeket nyújtanak. Válogatásunkban összeszedtük azokat a látnivalókat, amelyeket mindenképpen meg kell csodálnunk, ha Toszkánába utazunk.

Madeira legszebb tájai és látnivalói

Madeira - a Virágsziget, a Atlanti-óceánon található gyönyörű sziget, ahol örökké tavasz van. A sziget legszebb tájait és kiváló levada-túrát mi is bejárhatjuk. A csodálatos Madeira vad hegyvidéke és hullámoktól ostomolt óceánpartja csodálatos vidékeket rejt. A főváros, Funchal egyedülálló hangulata vonzó célpont lehet, de a sziget magasabban fekvő vidékei kiváló túra célpontok lehetnek. A nyugati part szörfparadicsomai miatt érdemes ezt a vidéket is meglátogatni.

Ismerd meg Indiát

Egy csaknem kontinensnyi ország, melynek ősi kultúrája, lenyűgöző látnivalói, nevezetességei a világ minden tájáról csábítják a turistákat.

Advent - Karácsonyi vásárok forgatagában

Utazási ajánlatok Adventkor: a karácsony közeledtével Európa nagyobb városai adventi díszbe burkolóznak. Megkezdődnek a karácsonyi vásárok, ahol forralt bor, mézeskalács, kürtöskalács és még megannyi élvezetes pillanat, íz, illat és látványosság vár minket lágy havazás közepette.

Városlátogatás Amszterdamban

Amszterdam (Amsterdam) városlátogatás hallatán mindenkinek az utazás jut eszébe... Maga a város is rengeteg élménnyel szolgál az odalátogatóknak - minden téren... bár Amszterdam időjárása gyakran változékony. A csatornák között sétálgatva egy különleges világ tárul elénk, melynek hangulata garantáltan magával ragadja a turistát... A városlátogató program tetszőleges indulási nappal és időtartamra foglalható. Utazás, körutazás, városlátogatás, hosszú hétvége: Amszterdam mindig ideális utazási célpont!

Dubai utazás, városlátogatás, körutazás

DUBAI: Az egykor a gyöngyhalászok és a beduin törzsek lakhelyéül szolgáló emirátus a számtalan innovatív, nagyszabású építészeti és egyéb beruházásaival vált ismertté, ma már jövedelmének egyik legnagyobb részét a turizmus adja. A sivatag közepén lévő lenyűgöző város a Jumeirah Beach finomhomokos tengerpartjával, lélegzetelállító szállodái pedig a modern keleti pompa minden kényelmével várják a vendégeket.

Akciós városlátogatások!

Akciós városlátogatásaink közül most kedvedre válogathatsz. Most hatalmas kedvezménnyel lefoglalhatod hosszú hétvégés, repülős városnézésedet az általad kiválasztott európai nagyvárosba! Tekintsd meg engedményes városlátogatós ajánlatainkat és foglald le a kedvenced most!

Látnivalók Velencében

Megkopott, napszítta, omladozó, de patinás szépségű házfalak, jellegzetes halszag a levegőben, nyüzsgő, hangos tömeg az utcákon és tereken... mi más lehetne, mint a lenyűgöző Velence? Aki nem járt még soha a lagúnák városában, az Adria királynőjénél, még azok is azonnal felismerik a jellegzetes panorámájú évszázados várost, amely bár messze nem olyan idős, mint sok más itáliai település, a természetnek és az emberi leleményességnek köszönhető létrejötte, és az ebből fakadó jellegzetességei rengeteg turistát csalogatnak ide évről évre.

Látnivalók Amszterdamban

Ha csupán egy napunk van a városnézésre, érdemes tudatosan tervezni, hogy melyek azok a látnivalók, melyeket feltétlenül meg szeretnénk nézni. Amszterdamra - ahogy a világ más jelentős nagyvárosaira - nem elég egy nap, de többször egy nap már jó lehet. Vajon mi az, aminek feltétlenül bele kell férnie egy egy napos amszterdami látogatásba úgy, hogy azért a város hangulatát, a csatornaparti sétákat, vagy egy kellemes kávéházi üldögélést se mulasszunk el élvezni? Ennek járunk utána...

Utak Március 15. idejére

Jöjjön velünk a március 15-ét követő hosszú hétvégén, keressük fel együtt a legizgalmasabb városokat, tegyünk felejthetetlen körutazásokat, aktív túrákat, vagy éppen egy utolsó lesiklást Ausztriában, Angliában, Spanyolországban, Olaszországban vagy éppen Szlovéniában. Persze aki másfelé venné az irányt, az is számos lehetőség közül választhat, legyen szó Afrikáról, Ázsiáról, Amerikáról, vagy Európáról. Induljunk csupán egy hosszú hétvégére, vagy hosszabb pihenésre, kínálatunkban egész biztos, hogy megtalálja a legkedvezőbb ajánlatot, mely minden korosztály számára ideális választás!

Karneváli utazások

Jöjjön velünk a leghíresebb karneválok helyszínére, keressük fel együtt a leglátványosabb jelmezes mulatságokat, tegyünk felejthetetlen látogatást Velencében, Rijekában, a Francia Riviéra eseményein, vagy éppen a madeirai virágkarneválon. Vessük bele magunkat a csillogó álarcos forgatagba, legyünk részesei a télűző mulatságok vidám pillanatainak, s persze ne feledjük megismerni az eseménynek helyszínt adó városok szépségeit sem!

Karácsonyi utazások

Kapcsolódjon ki a karácsonyi ünnepek idején, keressük fel együtt a leghangulatosabb városokat, tegyünk felejthetetlen, ünnepi körutazást, vagy éppen téli, hótalpas túrákat Ausztriában, Norvégiában, Szlovákiában, Oroszországban, vagy Lengyelországban. Keressük fel az ünnepi díszbe öltözött Bécset vagy Pozsonyt, gyönyörködjünk a hóval borított táj szépségében, vagy csak pihenjünk valahol a nagyvilágban.

Húsvéti utazások

Jöjjön velünk a húsvéti ünnepek idején, keressük fel együtt a legszebb városokat, tegyünk felejthetetlen körutazásokat, vagy aktív túrákat Ausztriában, Angliában, Lengyelországban, Olaszországban vagy éppen Erdélyben. Persze aki másfelé venné az irányt, az Európán kívüli úti célok közül is választhat. Induljunk csupán egy hosszú hétvégére, vagy hosszabb pihenésre, kínálatunkban egész biztos, hogy megtalálja a legkedvezőbb ajánlatot, mely gyerekektől kezdve az idősebb korosztály számára is ideális választás lehet!

Adventi utak

Jöjjön velünk az adventi hétvégék fenyőillatú hangulatában, és készüljünk együtt az ünnepekre a legromantikusabb városlátogatásokkal és körutazásokkal. Felkeressük Ausztria, Csehország, Olaszország, vagy Lengyelország híres adventi vásárait, megtekintjük a karácsonyi díszbe öltözött városokat, de forró puncsot, gesztenyét és sült krumplit is kóstolhatunk. Legyen szó, akár csak egy hosszú hétvégéről, vagy hosszabb pihenésről, kínálatunkban egész biztos, hogy megtalálja a legkedvezőbb ajánlatot, mely minden korosztály számára ideális választás!

Körutazások Peruban

10-21 napos, minden igényt kielégítő, kulturális, és természeti látnivalókban gazdag perui körutazásaink során az egzotikus dél-amerikai ország gyönyörű vidékeit és városait is felkeressük, így Limát, Cuzcot, Arequipát, a rejtélyes rajzairól nevezetes Nazcát és az inkák hegyek között rejtőző városát, Machu Picchut. Ismerje meg az örökké nyüzsgő perui városok hétköznapjait, látogassa meg a híres nevezetességeket, és barangoljon a színes perui piacok forgatagában. Ajánlataink bármely korosztály számára izgalmas, élményekkel teli utazást biztosítanak.

Körutazások Oroszországban

5-11 napos, minden igényt kielégítő, kulturális, és természeti látnivalókban gazdag orosz körutazásaink során a kontinensnyi méretű ország gyönyörű vidékeit és csodálatos városait keressük fel, így Szentpétervárt, Moszkvát, Puskint, Pavlovszkot, Szergijev Poszádot, vagy Petrodvorecet. Pillantson be a pezsgő orosz városok mindennapjaiba, látogassa végig a leghíresebb és legfestőibb nevezetességeket, és kóstolja meg a méltán híres orosz konyha remekeit. Ajánlataink bármely korosztály számára izgalmas, élményekkel teli utazást biztosítanak.

Körutazások Kínában

8-15 napos, minden igényt kielégítő, kulturális, és természeti látnivalókban gazdag kínai körutazásaink során a kontinensnyi méretű ázsiai ország gyönyörű vidékeit és izgalmas városait keressük fel, így Pekinget, Shanghait, Hongkongot, Makaót, Taiwant, vagy éppen a csodálatos Tibetet. Ismerje meg az örökké nyüzsgő kínai városok hétköznapjait, látogassa végig a legérdekesebb és legfestőibb nevezetességeket, és érezze át az évezredes kínai és tibeti kultúra hangulatát. Ajánlataink bármely korosztály számára izgalmas, élményekkel teli utazást biztosítanak.

Látnivalók Firenzében

Kevés szebb város létezik a világon, mint a reneszánsz pompában fürdő Firenze. Persze hiábavaló dolog lenne bármelyik várossal is összehasonlítani, hiszen az egyiknek a természeti környezete, másiknak a felhalmozott műalkotásai vagy a fekvése lenyűgöző. Mégis az általános vélekedés szerint Firenze a világ 10 legszebbjében mindig ott van. És ez nem véletlen. Romantikus, hangulatos, napsütötte, s annyi-annyi szépséggel büszkélkedik, hogy felbecsülni is képtelenség.

Szállásfoglalás Porec (Hotel, Apartman)

Porec elragadó kisváros az Isztrián. Kellemes klímája, gyönyörű környezetben fekvő, kavicsos tengerpartja, gazdag kulturális örökséggel büszkélkedő, hangulatos óvárosa kedvelt a turisták körében, ahogy a közelben található nevezetességek is, mint a norvég fjordokra emlékeztető Lim-csatorna, vagy a bájos Sveti Nikol sziget. Porec rengeteg szállás és hotel lehetőséggel rendelkező település: a városban és közvetlen környékén sok színvonalas szálláshelyet, hotelt és apartmant találunk.

Látnivalók az Isztriai-félszigeten

Az Isztriai-félsziget Horvátország hozzánk egyik legközelebb eső nyaralóhelye. Medulin, Porec vagy Pula strandjait, Rovinj és Opatija városát sokan ismerik. De az Isztria jóval több ennél: a fésziget belsejében apró, olaszos hangulatú településeket találunk, köztük a jazzfesztiváljáról híres Bale-t vagy a világ egyik legkisebb városkájaként számon tartott Hum. A kiváló gasztronómiai és történelmi értékekkel rendelkező táj több figyelmet érdemel, ezért is válogattuk össze leghíresebb látnivalóit.

Látnivalók Párizsban

Azt mondják, Párizs a világ négy legjelentősebb városának egyike, s ez talán nem is véletlen. Nem csupán azért, mert Európa egyik legnépesebb városa, nem csak vezető politikai és kulturális központ mivoltáért, sokkal inkább, mert Párizs évszázadok óta egyet jelent a művészetekkel és a tudománnyal. Így amióta turizmus létezik, a francia főváros az egyik legkedveltebb úti cél, már csak bohéman elegáns hangulatáért is.

Látnivalók Kubában

A sokarcú Kuba ilyenkor a legjobb uticél. Hogy megértsük ennek a szigetnek a lényegét, el kell távolodnunk a tipikus kubai kliséktől: sokkal több és mélyebb jelentést hordoz ez az ország a varaderoi szállodáknál és a Tropicana táncosnőinél. Megdöbbentő dolgokra lelünk, ha kóborlunk Ó-Havanna málló vakolatú utcáin, eljutunk vidékre vagy bejárjuk a Sierra Maestra sűrű erdővel borított hegyláncát.

Szállásfoglalás Trogir (Hotel, Apartman)

Trogir - melynek óvárosa Világörökségi védelem alatt áll - Dalmácia, sőt egész Horvátország egyik legszebb gyöngyszeme. Splittől alig 27 kilométer távolságra, a Kastelanski-öböl végénél fekszik. Festői környezete, aprócska öblei, kora középkori, reneszánsz építészete, kolostorai, templomai, palotái, hangulatos kikötője számos művészt megihlettek már, így nem meglepő, ha a turistáknak is kedvelt úti célja.

Körutazás Indiában

Képzelje el a hihetetlenül sokszínű Indiát! Ősi kultúrák és vallások bölcsője, mely évezredek óta mágnesként vonzza az utazókat, a különleges életérzés után vágyódókat. Egy más világ. Egy világ, ahol senki sem siet, ahol az emberek harmóniában élnek önmagukkal, isteneikkel és a természettel, ahol mindmáig élnek az ősi szokások és hagyományok, ahol a napfény és az itt élő emberek mosolya kíséri az ideutazót. Válasszon irodánk indiai utazásai, körutazásai közül!

Látnivalók Isztambulban

Isztambul (Istanbul) misztikája, keleties hangulata, illatai, ízei és gyönyörű épületei számos írót, szerzőt, vagy épp filmrendezőt ihlettek már meg. A város feltűnt Agatha Christie könyveiben, de több James Bond filmben is, hogy csak a leghíresebbeket említsük. Isztambul – mely 1923-ig az Oszmán Birodalom fővárosa volt, s mely 1928 óta viseli ma ismert nevét – egy romantikus, keleti hangulatú, csodáktól hemzsegő, barátságos metropolisz. Az ősi város két kontinens határán fekszik: megélt görög, római, keresztes és oszmán hódítást is, így kulturális sokszínűsége nem meglepő.

Látnivalók Prágában

Az évszázadok során költőket, írókat, zeneszerzőket ihletett meg a cseh főváros hangulata, mely mindig is olyan jelzők dicsfényében fürdött, mint „a Moldván úszó fenséges arany hajó” (Apollinaire), száztornyú város, arany Prága, vagy egyszerűen csak a városok királynője. Európa egyik legelragadóbb, leghangulatosabb és a legtöbb építészeti stílust felvonultató városát a X. században alapították a Moldva partján, s a település szerencsésen átvészelte a legnagyobb világégéseket, így ékszerdobozhoz hasonló történelmi központját 1992-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította.

Látnivalók Londonban

London, egy multikulturális metropolisz. Bár vannak, akiknek London nem tartozik a kedvenc fővárosai közé, a várost azonban semmiképpen nem lehet kihagyni, megkerülni. Egy igazi világutazónak kötelező, csakúgy, mint Párizs, vagy Róma. London fogalom. Nyüzsgő, pezsgő, bohém és elegáns. És mindig tud valami újat mutatni. Londonban jól megfér egymás mellett a múlt és a jelen. Sőt, előbb-utóbb még a jövőt képviselő épületek is úgy belesimulnak a látképbe, mintha örök idők óta ott állnának.

Incentive utazások - üzleti utaztatás

A hosszú, mukával töltött mindennapok után jól esik egy kis kikapcsolódás. A közös munka hangulatát és eredményességét is növeli egy kalandos vagy izgalmas kihívás, amit együtt győz le a csapat. Kell, hogy legyen célja a teljesítménynek: a pihenés és a feltöltődés kiváló jutalom a magas elvárások közötti is megfelelő, elkötelezett kollégák számára. Rugalmas kondíciókkal, egyre szabott megoldásokkal és kreatív szervezéssel az Utazom.com utazási iroda kiváló partner az incentive utazások szervezésében és lebonyolításában.

Látnivalók Rómában

Ha Rómában egyetlen ókori romot, világhírű múzeumot, vagy ismert nevezetességet sem láthatnánk, akkor is érdemes lenne ellátogatni az Örök Városba utánozhatatlan hangulatáért.

Síelés Szlovéniában

Szlovénia az egyik kedvelt célpontja a magyar síelőknek. Közelsége valamint kedvező árai miatt vonzó. Ismert síterepei kitűnő kikapcsolódást nyújtanak síelőknek, snowboardosoknak valamint a hegyvidéki üdülések kedvelőinek. A szlovén síterepeken sok jó minőségű és kedvező árú szállást találhatunk (pályaszállások, apartmanok, hotelek, panziók), és a síelés után rengeteg après ski lehetőség várja a kikapcsolódni vágyókat. Szlovénia kiválóan alkalmas közelsége miatt rövidebb hétközi vagy hétvégi síelésekre.

Síelés Franciaországban

Franciaország a legek hazája, még a síelésben is. Itt található a világ legnagyobb összefüggő pályarendszere (Trois Vallées), itt van a legmagasabban elterülő síszállás Európában (Val Thorens). Magyarországtól való távolsága ellenére, ha valaki igazán nagy egybe síelhető, jól karbantartott pályarendszerekre vágyik elérhető áron, akkor a francia síterepeket kell választania. Pályaszállások, snowboardparkok, jó minőségű síterepek nagy választékban.

Síelés Olaszországban

Olaszország Alpokkal szegélyezett északi vidéke tökéletes választás a síelők számára. Az Alpok itteni vonulatai több a magyar síelők számára is ismerős pályával várják a teli sport kedvelőit. Snowboardparkok, kivilágított sípályák, pályaszállások, apartmanok, hotelek, panziók várják a síelőket egészen november végétől áprilisig.

Síelés Tirolban (Hintertux, Innsbruck, Kitzbühel, Stubai, Sölden, Zillertal)

Tirol az osztrák Alpok szíve, a síelők, a hegymászók, a túrázók kedvelt célpontja, amely híres a gyönyörű tájairól és sokrétű sportolási lehetőségeiről, valamint a hagyományai megőrzése mellett is fiatalos, mozgalmas síterepeiről. Hagyományos tiroli, alpesi hangulat, mozgalmas síterepek, finom ételek, kitűnő levegő - ez Tirol!

Síelés Salzburgerlandban (Gastein, Kaprun, Obertauern, Saalbach-Hinterglemm, Salzburger Sportwelt, Zell am See)

Salzburg tartomány természeti adottságai, a magas hegyvonulatok és a folyók, gleccserek által vájt széles medencék, tökéletes terepet biztosítanak a síelőknek. Több híres síterep található itt: Kaprun, Zell am See, Gastein, Obertauern, stb. A síelés mellett a tartomány központjában Salzburgban rengeteg kulturális rendezvény várja az ide látogatókat.

Síelés Karintiában (Bad Kleinkirchheim, Nassfeld, Koralpe, Gerlitzen, Mölltal, Heiligenblut, Turracher Höhe)

Karintia Ausztria legdélebbi tartománya, határos Szlovéniával és Olaszországgal. Nem csak télen de nyáron is az egyik közkedvelt tartománya Ausztriának. Két legnagyobb síterepe, Nassfeld és a fürdőiről is nevezetes Bad Kleinkirchheim, ahol a sípályákról egyenesen a termálfürdőkbe lehet menni kikapcsolódni az egész napos síelés után.

Síelés Alsó-Ausztriában (Annaberg, Lackenhof, Semmering)

Alsó-Ausztria sípályái közkedveltek a magyar síelők körében, különösen Magyarországhoz való közelségük, valamint kitűnően karbantartott sípályái miatt. Alsó-Ausztria síterepei tökéletesek akár egy hetes, akár csak egy rövidebb hétvégi síelésre is.

Síelés Stájerországban (Lachtal - Mariazell - Schladming - Murau - Tauplitz - Dachstein)

Stájeroszág Ausztria zöld szíve. Nevét csodálatos természeti adottságairól kapta. Magas hegyeinek köszönhetően remek síterepek találhatóak itt: Lachtal, Mariazell, Murau, Dachstein, Schladming, Tauplitz, mind ismerősen csengenek a síelők és nem síelők számára is.

Síelés Ausztriában

Ausztria az egyik legkedveltebb célpont a magyarországi síelők körében. Ausztriában mindent megtalálunk: pályaszállások, hangulatos hütték, szállások egyszerű apartmanoktól a luxus szállodákig, de a legfontosabb a sípályák hatalmas választéka. Alsó-Ausztria, Stájerország, Karintia, Salzburgerland, Tirol síterepei közül választhat oldalunkon.

Hosszú hétvége Londonban (városnézés - utazás - városlátogatás)

Hosszú volt a hét? Legyen hosszú a hétvége is! Töltsd a hétvégét (és talán még 1-2 napot...) pihenéssel, városnézéssel Londonban. Hangulatos kávézók, múzeumok, romantika, London.... Felsorolhatatlan és mindenki által ismert "kötelező" látnivalók: China Town, Tower Bridge, London Eye, Hyde Park ... Utazás, városnézés, hosszú hétvége: London a legjobb ajánlat!

Toszkána (körutazás - biciklitúra - városlátogatás)

Toszkána (Toscana, Tuscany) látnivalókban gazdag, csodálatosan szép vidéke Olaszországnak. Innen származik az olasz nyelv, a konyhaművészet, Toszkánában ringott a reneszánsz kultúra bölcsője. Nagyon szeretjük ezt a tartományt, szívesen térünk vissza ide újra és újra. Cikkeinkből kiderül, milyen szépségeket fedezhet fel az erre járó utazó, Toszkánába induló utazásainkon pedig a saját szemével láthatja, ízlelheti meg Toszkána egyedülálló hangulatát. akár biciklitúra formájában is....

Hosszú Hétvége Madridban (utazás - városnézés - városlátogatás)

Hosszú volt a hét? Legyen hosszú a hétvége is! Töltsd a hétvégét (és talán még 1-2 napot...) pihenéssel, városnézéssel Madridban. Hangulatos kávézók, múzeumok, romantika, Spanyolország.... Felsorolhatatlan és mindenki által ismert "kötelező" látnivalók: Királyi Palota, Európa Kapuja, Faro de Moncloa, Bikaviadal Aréna ... Utazás, városnézés, hosszú hétvége: Madrid!

Hétvége Barcelonában (utazás - városnézés)

Barcelona városlátogatás: tökéletes időtöltés egy hosszú hétvégén. Katalónia fővárosa imádni való hely: pezsgő éjszakai élete, kiváló tengerpartja, híres építészeti és kulturális látnivalói messze földről vonzzák a turistákat. A Barri Gotic utcáin sétálva vagy Gaudi híresen fantáziadús homlokzatú épületei előtt állva, esetleg a La Rambla fái alatt megértjük, miért ilyen népszerű ez a varázslatos város. Látogassunk el ide egy hosszú hétvégére, de vigyázzunk: nehezen megy majd a búcsúzás...

Erdélyi Utazások - Körutazások Erdélyben - Székelyföld Látnivalói

Erdély felejthetetlen tájai, történelmi emlékeink, havasok, erdélyi várromok, székely népviselet, barátságos vendéglátás székelyföldön, áfonyapálinka...sorolhatnánk.. ez mind Erdély. Aki járt itt, visszavágyik. Válasszon erdélyi buszos utazásaink és körutazásaink közül.

Buszos körutazások Erdélyben

Fedezze fel egy csodálatos körutazással Erdély városait, tájait! Ismerje meg a történelmi településeket, kóstoljon bele a tradicionális erdélyi gasztronómia remekeibe, pillantson bele a híresen vendégszerető erdélyiek mindennapjaiba és tudjon meg többet Erdély múltjáról! Jöjjön velünk Brassóba, Csíkszeredára, Szaploncára, Torockóba, vagy a Hargita legszebb falvaiba, örök emlékekkel lesz gazdagabb. Egy úton belül lehetősége nyílik városlátogatásra, kirándulásra, szórakozásra és pihenésre. Ajánlatunk felejthetetlen élményt nyújt bárkinek, akár gyerekkel is.

Kuba Utazás - Körutazás (Havanna Varadero Trinidad)

Élete egyik legnagyszerűbb élményét nyújthatja egy kubai utazás vagy körutazás Kuba izgalmas vidékein, városaiban, Havannában,Trinidadban vagy Varaderoban, esetleg szilveszter Kubában. Itt megismerkedhet a Latin-amerikai emberek életével, a sziget festőien szép tájaival, az ott élők egyedi tánc és szórakozás kultúrájával és mindezek mellett a gyönyörű Karib-tenger partján pihenheti ki fáradalmait. Ajánlatunk egy örök életre szóló kalandot nyújt bárkinek, akár gyerekkel is ! Utazás, körutazás, nyaralás: Kuba a legjobb választás!

Buszos körutazások Ausztriában

Egy kalandokkal teli körutazás Ausztria mesés tájain tökéletes program egy hosszú hétvégére, akár gyerekekkel is. Ismerkedjen meg az Alpok festőien szép csúcsaival, az osztrák városok hangulatos, de mégis nyüzsgő mindennapjaival és szerezzen rengeteg élményt egy hétvége alatt! Válassza akár Bécset, vagy Felső-Ausztriát, Karintiát vagy Stájerországot, Tirolt vagy Salzburg környékét, legyen tavasz, nyár, ősz, vagy tél, utunk felejthetetlen élményt fog nyújtani bármely korosztály számára.

Buszos körutazások Németországban

Egy, a hétköznapokból kiszakító, élményekkel teli aktív pihenés, melyet Németország különböző tájain tett körutazásokkal fűszerezünk, bárkinek felejthetetlen élményt nyújt. Kóstolja meg a német konyha remekeit, csodálja meg velünk a gyönyörű német városokat, Drezdát, Berlint, Potsdamot vagy látogasson el Münchenbe, és ismerje meg a német sör készítését, történelmét! Ajánlatunk bármely korosztály számára szórakoztató, élményekkel teli utazást biztosít.

Buszos körutazások Csehországban

Hétvégi körutazás Csehország történelmi városaiba, köztük természetesen Prágába is ahol bőségesen válogathatunk a szórakozási és kulturális programok választéka között. Kóstoljon knédlit füstölt tarjával és káposztával, ismerje meg a sörkészítés mikéntjét, pillantson bele a folyton pezsgő Prága, Brno, Pilsen, Olmütz és a többi hangulatos, gyönyörű cseh kisváros mindennapjaiba, akár egy hosszú hétvége alatt is! Ajánlatunk felejthetetlen élményt biztosít bármely korosztály számára, de még a gyerekek is élvezni fogják!

Last Minute Horvátország

Még nem Késő!! Last minute Horvátország oladalunkon megtalálod a legolcsóbb hoteleket Horvátországban. Sokunk számára szinte egyet jelent e két fogalom: nyár és Horvátország. Tény, hogy a kellemes időjárással és hosszú tengerpartokkal ellátott szomszédos államunk kiváló adottságokkal rendelkezik, ha nyaralásról van szó. Itt szinte mindent megtalálunk a kedves kisvárosoktól a kalandokat rejtő hegyeken át a tengerparti pihenésig. Miért is utaznánk messzebbre? Alábbi ajánlataink: szállások hotelek listája, Horvátország legfontosabb régiói szerint.

Buszos körutazások Franciaországban

Egy izgalmas körutazás a a világ egyik legszebb országában bárki számára felejthetetlen utazást biztosít. Párizs, Versailles, Marseilles, Bordeaux látványosságai, a csodálatos Provence fotóalbumba illő tájai, városkái, nem beszélve a francia konyha különlegességeiről, akár gyerekekkel is, kihagyhatatlan ajánlat! Fedezze fel velünk ezt a vendégszerető, nagy történelmi és kulturális múlttal büszkélkedő, milliónyi látványosságot magáénak tudó országot, ismerje meg elbűvölő városait és szerezzen rengeteg élményt akár egy hosszú hétvége alatt is!

Tengerparti Nyaralás - 2015

A tengerpari nyaralás a legkellemesebb időtöltések egyike: egész éveben azt a boldog percet várjuk, amikor elindulhatunk a napsütötte tengerpartra, ahol kipihenhetjük a munkás hétköznapokat. A nyugalmas mediterrán életérzés megnyugtatja a lelket, a hullámok és a part fürdésre csábítanak. Horvátország tengerpartjai nincsenek messze, Görögországban nem csak strandok, hanem kulturális és építészeti értékek is találhatók, Törökország egzotikus és gyönyörű, Bulgária pedig kiváló ár-érték arányú nyaralással csábít utazásra.

4 napos utazások (városnézés, városlátogatás)

Hosszú volt a hét? Legyen hosszú a hétvége is! Töltsd a hosszú hétvégét városnézéssel, Európa valamelyik magával ragadó városában. Bécs látnivalói, Prága hangulata, éjszakai bárok Barcelónában, múzeumok Rómában....van jobb ajánlat? Nálunk mindent megtalálsz.

Olcsó Hotelek Horvátországban

Sokunk számára szinte egyet jelent e két fogalom: nyár és Horvátország. Tény, hogy a kellemes időjárással és hosszú tengerpartokkal ellátott szomszédos államunk kiváló adottságokkal rendelkezik, ha nyaralásról van szó. Itt szinte mindent megtalálunk a kedves kisvárosoktól a kalandokat rejtő hegyeken át a tengerparti pihenésig. Miért is utaznánk messzebbre? Alábbi ajánlataink: olcsó szállások hotelek listája, Horvátország legfontosabb régiói szerint.

Horvátország élménybeszámolók

A legszebb élményeink Horvátország csodálatos tájairól

Hotelek Horvátországban - Online szállásfoglalás

Sokunk számára szinte egyet jelent e két fogalom: nyár és Horvátország. Tény, hogy a kellemes időjárással és hosszú tengerpartokkal ellátott szomszédos államunk kiváló adottságokkal rendelkezik, ha nyaralásról van szó. Itt szinte mindent megtalálunk a kedves kisvárosoktól a kalandokat rejtő hegyeken át a tengerparti pihenésig. Miért is utaznánk messzebbre? Alábbi ajánlataink: szállások hotelek listája, Horvátország legfontosabb régiói szerint.

Utazás Szicília nyaralás...

Szicília nyaralás szempontból ideális úti cél. A csodálatos tengerpart, világhíres látnivalók, hatalmas vulkánok teszik emlékezetessé a nyaralást. Kényelmes hotelek, tengerparti apartmanok, családi szállások közül válogathat az ide érkező, pihenni vágyó család.

Szicília látnivalók

Szicília látnivalók szempontjából még Olaszországban is egyedülálló. A hatalmas vulkánok, az Etna és a Stromboli, vagy a csodálatos Lipari-szigetek a geológiai érdekességek, de az építészet is tartogat valódi gyöngyszemeket: a taorminai görög színház vagy a cefauli, messinai katedrálisok. Nem véletlen, hogy Szicília látnivalói közül számtalan az UNESCO világörökség része is, például Siracusa, Agrigento vagy a Val di Noto barokk városkái.

Nyaralás Horvátországban

Nyaralás Horvátországban. Sokunk számára szinte egyet jelent e két fogalom: nyár és Horvátország. Tény, hogy a kellemes időjárással és hosszú tengerpartokkal ellátott szomszédos államunk kiváló adottságokkal rendelkezik, ha nyaralásról van szó. Itt szinte mindent megtalálunk a kedves kisvárosoktól a kalandokat rejtő hegyeken át a tengerparti pihenésig. Miért is utaznánk messzebbre? Alábbi ajánlataink: szállások hotelek listája, Horvátország legfontosabb régiói szerint.

Szállásfoglalás Sibenik (Hotel, Apartman)

Sibenik csodás kisváros. Nem csak a tengerpartja híres, hanem a közelben található a gyönyörű Krka Nemzeti Park is. Sibenik szállás és hotelekkel jól ellátott település: a városban és közvetlen környékén sok színvonalas szálláshelyet, hotelt és apartmant találunk. A nyaralást és a pihenést ízesíthetjük kellemes kirándulásokkal, hajókázással vagy hangulatos vacsorákkal.

Szállás Porec Hotel

Porec: csodálatos kisváros az Isztrián. Porec szállás és hotel szempontból kiváló adottságokkal rendelkezik: kényelmes és jó minőségű szálláshelyekből válogathatunk, ha itt szeretnénk tölteni a nyaralásunkat, jól megérdemelt pihenésünket. A belváros és a parti szórakozóhelyek nagyon hangulatosak, a tengerpart is kifogástalan. Biztosan nagyon jól érzik magukat itt kicsik és nagyok egyaránt.

Szállásfoglalás Umag (Hotel, Apartman)

Umag szállás és hotel válogatás. Umag az Isztria nyugati oldalának egyik legkedvesebb kis települése: tengerpartján számtalan kis szállás és hotel található. A parton végigsétálva nem csak a tenger látványában gyönyörködhetünk, hanem számtalan kiváló friss halételekkel csábító étterem közül is válogathatunk. A csendes partszakaszokkal és kellemes strandokkal büszkélkedő település könnyen megközelíthető és egész szezonban várja a nyaralásra, pihenésre vágyókat.

Szállásfoglalás Zadar (Hotel, Apartman)

Zadar egy kellemes és nyugodt hangulatú kisváros, a horvát tengerpart egyik gyöngyszeme. Tengerpartja és a környező hegyek alkalmasak a nyaralásra és az aktív pihenésre egyaránt. Zadar szállás és hotel szempontjából jól ellátott, rengeteg kiváló minőségű szálláshely közül válogathatunk. Ha ide tervezzük a szabadságunkat, garantáltan jól érezhetjük magunkat: a parton a pihenésé és a strandolásé a főszerep, ha pedig leszáll az est, számtalan színvonalas szórakozóhely közül válogathatunk.

Szállás Trogir Hotel

Trogir szállás és hotel szempontból is kiváló célpont: nem csak a látnivalói miatt. A kisváros hangulata egyedülálló, terei, templomai nagyon szépek, a tengerparton hangulatos kávézókat és éttermeket találunk. Ha ellátogatunk ide, nagyon jól fogunk szórakozni, és biztosak lehetünk abban, hogy kipihenjük a munkás hétköznapok fáradalmait, a tengerparton vagy a strandon.

Szállás Rab sziget Hotel

Rab szigete kiváló nyaralóhely kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Kedves kis települések és homokos, napsütötte strandok mellett Rab szigete szállás és hotelek tekintetében is elkényezteti az ide érkezőket: egy egész sok kiváló szálláshely közül válogathatunk, mindenféle kategóriából, de mindig jó minőségben. A kényelmes és nyugalmas szállások közel vannak a tengerparthoz, így átadhatjuk magunkat a pihenés és a nyaralás önfeledt örömeinek

Szállásfoglalás Pulában(Hotel, Apartman)

Pula szállás és hotel tekintetében nagyon jól ellátott horvátországi nyaralóhely az Isztrián. Számtalan kiváló szálláshely közül válogathatunk, amik kényelmesek és jó minőségűek. Pula környéke nem csak a nyaralásra ideális: ókori romjaihoz kellemes sétákat tehetünk vagy felfedezhetjük a félsziget belső részének eldugott és csendes falvait, vagy a tengerparton átadhatjuk magunkat a nyugodt pihenésnek, strandolásnak.

TRX: az útitárs

A TRX edzés egy nagyon hatékony edzésmódszer, ami több szempontból is gyorsan a kedvencünnké válhat. Az eszköz kicsi és könnyű bárhová magunkkal vihetjük, és több mint ezerféle gyakorlatot végezhetünk vele. Az izomerő mellett a stabilitást és a mély és vázizmok fejlődését segítő, saját tömeggel végzett edzések hatását érezzük mint a via ferrata, mind a tengeri kajak és bringatúráink során.

Mi az a TRX

TRXTRX TRX

Szállásfoglalás Opatijában (Hotel, Apartman)

Opatija (Opátija, Abbázia) Horvátország egyik legnagyobb múlttal rendelkező nyaralóhelye. A Monarchia alatt kezdtek szaporodni a villák a hegyoldalban, mára sok kilométer hosszan hosszan nyúlik el a nyaralóövezet. Nyáron pezsgő szórakoztató és kulturális programok várják az Opátijában nyaralókat. Nyaralás, pihenés vagy üdülés: Opátija az egyik legszebb hely Horvátországban. Oldalunkon megtalálja Opatija legszebb hotel és szállás ajánlatait.

Horvátország apartman

Horvátország apartman szállásal a legkedveltebb. Tény, hogy a kellemes időjárással és hosszú tengerpartokkal ellátott Horvátorszában, ez a legkézenfekvőbb módja a nyaralásnak. A nagy nyaralóhelyek közelében számtalan apartmant találunk, amelyek kiváló adottságokkal rendelkeznek, Itt szinte mindent megtalálunk a kedves kisvárosoktól a kalandokat rejtő hegyeken át a tengerparti pihenésig. Miért is utaznánk messzebbre? Alábbi ajánlatainkat Horvátország nyaralás szempontból legfontosabb régiói szerint tekintheti meg.

Szállásfoglalás Horvátországban (hotel, apartman)

Horvátország és nyaralás. Sokunk számára szinte egyet jelent e két fogalom. Tény, hogy a kellemes időjárással és hosszú tengerpartokkal ellátott szomszédos államunk kiváló adottságokkal rendelkezik, ha nyaralásról van szó. Itt szinte mindent megtalálunk a kedves kisvárosoktól a kalandokat rejtő hegyeken át a tengerparti pihenésig. Miért is utaznánk messzebbre? Alábbi ajánlataink: szállások hotelek listája, Horvátország legfontosabb régiói szerint.

Aktív nyaralás

A nyaralás nem jelent egyet az egész napos strandon fekvéssel. Az egész család jól érezheti magát aktív nyaralás közben is. Az egészség fontos, egy kis mozgással fűszerezzük meg a szabadidőt. Ha körültekintően utánanézünk, és tisztában vagyunk a kívás komolyságával, akkor sokkal több élményt szerezhetünk, mint egy hagyományos nyaraláson.

Városlátogatások Párizsban (Hosszú hétvége - Utazás - Városnézés)

Hosszú volt a hét? Legyen hosszú a hétvége is! Utazz Párizsba és töltsd a hétvégét (és talán még 1-2 napot...) városnézéssel. Hangulatos kávézók, múzeumok, romantika: a szerelem városa. Felsorolhatatlan és mindenki által ismert "kötelező" látnivalók: Eiffel-torony, Notre Dame, Diadalív, Montmartre... Utazás, városnézés, hosszú hétvége: Párizs..van jobb ajánlat? Oldalunkon megtalálsz mindent ami egy párizsi hétvégéhez kell, az összes városlátogatás ajánlat megtekintéséhez használd a keresőnket.

Hosszú hétvége Rómában (városnézés - utazás - városlátogatás)

Hosszú volt a hét? Legyen hosszú a hétvége is! Töltsd a hétvégét (és talán még 1-2 napot...) városnézéssel Rómában. Hangulatos kávézók, kellemes időjárás, híres múzeumok, "kötelező" látnivalók...Érkezzél repülővel Rómába vagy válassz buszos körutazást nem fogsz csalódni. Róma az örök város! Utazás, körutazás, szállás, hotel, repülőjegy: az Utazom.com -nál mindent megtalálsz!

Biciklitúra, kerékpártúra

Folyamatosan bővülő kínálatunkban hazai vagy külföldi, országúti kerékpárral vagy hegyi bringával teljesíthető, aszfaltos vagy murvás, de kiépített úton szervezett egy vagy több napos kerékpártúra és biciklitúra található. A szállás kényelmes és igényes vendéglátóhelyeken megoldott, a távok ésszerűen összeállított, jól átgondolt útvonalon vezetnek, teret adva a nézelődésnek, és a túrázásnak is.

Nyaralás Törökországban

Antalya, Alanya, Kemes, Side, Bodrum: a Török Riviéra legszebb települései, pihehés, nyaralás szempontból kiemelten fontos helyszínei, itt találhatók Törökország legjobb szállodái, gyönyörű tengerpartjai is. Hamisítatlan kikapcsolódásban lehet része annak, aki itt tölti a nyaralás perceit, Törökország híresen vendégszerető, tengerparti városkáiban.

Buszos körutazások (Franciaország, Olaszország, Csehország)

Mivel lehetne jobban feledtetni a megszokott hétköznapokat mint utazással? Nem is kell rögtön a világ másik végére repülni...busszal is eljuthatunk olyan helyekre melyek maradandó élményekkel ajándékoznak meg minket. Európa legszebb városai, tájai csak karnyújtásnyira vannak. Franciaország látnivalókban bővelkedő városai, Csehország páratlan hangulatú sörözői, Olaszország mindenki számára ismerős romantikus terei....Válassz buszos körutazás kínálatunkból!

Hosszú hétvége (Bécs - Prága - Barcelona)

Hosszú volt a hét? Legyen hosszú a hétvége is! Töltsd a hétvégét (és talán még 1-2 napot...) városnézéssel, Európa valamelyik magával ragadó városában. Bécs látnivalói, Prága hangulata, éjszakai bárok Barcelónában...van jobb ajánlat? Nálunk mindent megtalálsz.

Hosszú hétvége (London - Párizs - Róma)

Hosszú volt a hét? Legyen hosszú a hétvége is! Töltsd a hétvégét (és talán még 1-2 napot...) városnézéssel, Európa valamelyik magával ragadó városában. London látnivalói, Párizs hangulata, éjszakai bárok Barcelónában vagy egy hangulatos kávézó Rómában...van jobb ajánlat? Utazás, szállás, hotel, repülőjegy...nálunk mindent megtalálsz!

Via ferrata túrák kezdőknek és haladóknak

Via ferrata túra vagy klettersteig túra. Az olasz kifejezés jelentése vasalt út, hivatkozva a mellettük futó drótkötélre. Németül klettersteig, vagyis mászóösvény. Olyan hegyen található ösvényt jelöl, ahol drótkötelek, lépcsőfokok, létrák, mesterséges lépések és fogások segítik a túrázókat. Irodánk által szervezett túrákon mindenki megtalálhatja a számára megfelelő túraútvonalat, kezdőtől a haladóig....az Alpoktól a Dolomitokig. A túrákhoz a via-ferrata szettet az Utazom.com biztosítja.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!