pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Ausztria térkép
Ausztria cikkek

» Advent - Karácsonyi Vásárok Forgatagában
» Utak Március 15. idejére
» Szilveszteri utazások
» Karácsonyi utazások
» Húsvéti utazások
» Adventi utak
» Síelés Ausztriában
» Buszos körutazások Ausztriában
» Biciklitúra, kerékpártúra
» Hosszú hétvége
» Via ferrata túrák kezdőknek és haladóknak
találat
Főoldal EurópaAusztria

Gyalogtúrák Ausztriában 4 db utazási ajánlat

10.710 Ft/főtől (1 nap)

Hótalpas túra Ausztriában 4 db utazási ajánlat

11.610 Ft/főtől (1 nap)

Téli túra Ausztriában 3 db utazási ajánlat

11.610 Ft/főtől (1 nap)

Via ferrata Ausztriában 2 db utazási ajánlat

12.510 Ft/főtől (1 nap)

Biciklitúrák Ausztriában 1 db utazási ajánlat

  • okt
  • nov
  • dec
  • jan
  • feb
  • már
  • ápr
  • máj
  • jún
129.900 Ft/főtől (5 nap)
Részletes találati lista

Ausztria varázslatos tájain

Ausztria meseszép tájakkal várja a természet szerelmeseit. Az Alpok varázslatos hegyvidékei és zöldellő völgyei szebbnél szebb vidékeket rejtenek. Ausztriában nyáron gyönyörű biciklitúra lehetőségek közül válogathatunk, a Duna vagy a Mura folyását követő, jól kiépített kerékpárutakon suhanhatunk.

A hegyek elképesztő kilátásokkal várnak, gyalogtúra vagy hegymászás közben felejthetetlen panorámákban gyönyörködhetünk. A színes virágokkal borított alpesi rétek szélén kiváló hütték várják az megfáradt vándorokat ínycsiklandó ételekkel és szíves vendéglátással.

Télen pedig a vastagon behavazott táj nagyon jó lehetőségeket ad a hótalpas túra vagy a sílelés szerelmeseinek arra, hogy aktívan töltsék el a szabadidejüket. Ausztria téli sportok szempontjából is kiváló lehetőségeket rejt.

A most következő kisfilm Ausztria kevésbé ismert, érintetlen tájain forgott -  jó látni, hogy ebben a közepes méretű, ám nagyon fejlett környezettudatossággal...

Olvasson tovább! >>>

Medve-szurdok túra: egynapos kirándulás Ausztriában

A Medve-szurdok Ausztria egyik legszebb szurdokvölgye. Túránk Mixnitzben a Bärenschützklamm (Medve-szurdok) bejáratánál kezdődik. Ausztria egyik legszebb szikla-szorosa ez, több mint 150 fahídon, létrán és 2900 lépcsőfokon keresztül jutunk egyre feljebb, miközben a patak zúgókon, vízeséseken keresztül morajlik alattunk. A sziklák közül kiérve, megpihenünk a tisztáson lévő menedékháznál ahol megebédelhetünk. Innen fantasztikus fenyvesekben kanyargó ösvényen keresztül ereszkedünk le a hegy másik oldalán elterülő Teichalm tóhoz, ahol még rövid levezető sétát tehetünk a tóparti ösvényen.
Távolság: 6,5 km, szint: fel: 700 méter, le: 100 méter. Egynapos buszos túránkon újra bejártuk a Medve-szurdok lépcsőit és létráit, tökéletes kora őszi időben barangoltunk a környék erdeinek csodálatos ösvényein.
A könnyű túra is kiváló...

Olvasson tovább! >>>

Parlagfűtől tüsszögés helyett irány a hegyekbe!

Az ősz nem csak a vénasszonyok nyarának, a szarvasbőgésnek és a szikrázóan kék ég alatt réten futkározások időszaka. Sajnos ebben a néhány hétben tetőzik a parlagfű virágzása, ami hatalmas pollenmennyiséggel árasztja el a levegőt: szenved is másfél milliónyi honfitársunk (az adat a parlagfű.hu-ról) kellemetlen hatásaitól. Ha legalább a hétvégét parlagfűmentes környezetben szeretnénk tölteni, akkor jól tesszük, ha elkerüljük a megműveletlen szántóföldek környékét és az síkságot. Az agresszíven terjedő gyom, a parlagfű ugyanis tengerszint felett csak 400 méter magassági fordul elő. Ha a hazai középhegységek ösvényein túrázunk, a Börzsöny vagy a Bükk, esetleg a Zemplén magasabban fekvő, erdőkkel borított régióiban, akkor valamennyire enyhülnek az allergiás tünetek. 

Sajnos ezek a területek sem teljesen érintetlenek a parlagfű fertőzésétől, az...

Olvasson tovább! >>>

Főúri vendégeskedés az Őrvidéken - Észak-Burgenland és Sopron környéke

Felcsillant a szemem, amikor megismertem utunk programját; a várakért rajongok, az Esterházy-birtokok garanciát jelentenek az eleganciára, a kifinomultságra, melyet egy exkluzív operaelőadás csak tovább fokozhat, míg egy kellemes séta hazánk és a „szomszéd” egy-egy gyönyörű barokk városában, valamint egy pihentető sétahajózás a Fertő-tavon méltó levezetése a túrának.

Van pótolnivalóm bőven… sokszor gondolkodtam azon, hogy bejártam a világ számos „eldugott” zugát, megfordultam olyan helyeken is, ahol korábban sosem gondoltam volna, de több szomszédos vidékre még nem sikerült eljutni. Így az utóbbi időmet ezeknek szenteltem, és felkerestem Pozsonyt, a Hargitát, Nyíregyházát, Nyírbátort, a legutóbb pedig az Őrvidéket. Ezt a csodálatos, de földrajzilag nehezen behatárolható régiót, mely Ausztria és Magyarország határán terül el...

Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!