pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
találat
Főoldal EurópaLiechtenstein
Részletes találati lista

Ausztria egyik legmélyebb szurdoka: a Liechtensteinklamm

Nyugat felől a Großglocknert és Zell am See-t magunk mögött hagyva érjük el a Tauernek lábánál fekvő Sankt Johann im Pongau települést. A város közelében található az osztrák Alpok egyik könnyen bejárható, látványos szurdoka, melyet a jótékony adakozóra emlékezve Liechtensteinnek neveztek el. A jégkorszak idejéből visszamaradt gleccservölgyeket a lezúduló források alakították, a döbörgő-morajló Großarl folyó évezredek alatt vájta egyre mélyebbre völgyét, létrehozva ezzel a legmélyebb és leghosszabb szorost az Alpokban.


A majdnem 300 méter mély, 4 km hosszú szurdokot több sikertelen kísérlet után a helyi Alpesi Természetjáró Klub tagjai 1875-ben járták be először teljesen. Hogy a nagyközönség számára is láthatóvá váljék e természeti csoda II. Johann Liechtenstein herceg adományozott erre a célra egy nagyobb összeget. (Egy ősi, befolyásos osztrák nemesi család sarja, aki hatalmas vagyona ellenére is puritán életet élt, alattvalói nemes uralkodóként tisztelték és nagy...

Olvasson tovább! >>>

Mesébe illő kalandokra hív az alpesi falu

A hagyományőrző osztrák parasztgazdaságok igazi felüdülést nyújtanak a nagyvárosok zajos, rohanó életritmusából kiszakadó családoknak és turistáknak. A festői St. Veit im Pongau idillikus környezet a kikapcsolódásra.


Az évszázadok óta élő hagyomány forgatagában

A falusi üdülés egyre népszerűbb a szomszédos Ausztriában. A tiszta hegyvidéki levegő, a legelők üde frissessége, a hegyek-völgyek szabdalta alpesi táj és az elsőosztályú osztrák vendéglátás pillanatok alatt kiűzi a fáradtságot a hétköznapok fogságából kiszabaduló vándorból.
A salzburgi régió maga a nyugalom szigete, a pihenésnél azonban sokkal többet tartogat a felfedezők számára. Az ősz kétségkívül egyik legnagyobb attrakciója az Almabtrieb. A nyári időszakban a magasabban fekvő legelőkön tartott teheneket ilyenkor terelik le a falvakba. A tradíció szerint virágkoszorúkkal díszítik fel a jószágokat, és a helyiek...

Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!