pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Európa térkép
Európa cikkek

» Kalandtúra, aktív utazás
» Akciós városlátogatások!
» Látnivalók Amszterdamban
» Látnivalók Firenzében
» Látnivalók Párizsban
» Látnivalók Londonban
» 4 napos utazások
találat
FőoldalEurópa

Gyalogtúrák Európában 24 db utazási ajánlat

10.900 Ft/főtől (1 nap)

Via ferrata Európában 8 db utazási ajánlat

12.900 Ft/főtől (1 nap)

Hegymászás Európában 7 db utazási ajánlat

10.900 Ft/főtől (1 nap)

Biciklitúrák Európában 6 db utazási ajánlat

94.900 Ft/főtől (4 nap)

Rafting Európában 6 db utazási ajánlat

17.900 Ft/főtől (2 nap)

Hótalpas túra Európában 5 db utazási ajánlat

 • szep
 • okt
 • nov
 • dec
 • jan
 • feb
 • már
 • ápr
 • máj
10.710 Ft/főtől (1 nap)

Barlangtúra Európában 4 db utazási ajánlat

46.249 Ft/főtől (2 nap)

Téli túra Európában 4 db utazási ajánlat

 • szep
 • okt
 • nov
 • dec
 • jan
 • feb
 • már
 • ápr
 • máj
10.710 Ft/főtől (1 nap)

Hajóút Európában 3 db utazási ajánlat

116.000 Ft/főtől (6 nap)

Vizitúra Európában 3 db utazási ajánlat

17.900 Ft/főtől (2 nap)
Részletes találati lista

Halvány fogalmunk sincs az utazói jogainkról

Itt a nyár, sokan tervezik, vagy már rég eltervezték, hová mennek nyaralni az idén. Legyen szó akár külföldi, akár belföldi kikapcsolódásról, fontos tudni, milyen jogok illetnek meg bennünket. Az utazással kapcsolatos európai uniós jogok eddig a vasúti és légi közlekedésre terjedtek ki, az elmúlt időszakban azonban két új területtel bővült a kör, a vízi és buszos utazásokra vonatkozó szabályozással – tudjuk meg a Európai Bizottság Mobilitási és Közlekedési Főigazgatóságának tájékoztatójából.

A hazai légi utasok 78%-a nincs tisztában a repüléssel kapcsolatos jogaival, ez az arány a második legmagasabb Európában. Az utasok kétharmada nem is gondol arra, hogy tömegközlekedésre váltott jegyével bizonyos jogok illetik meg, melyek figyelembe vétele a szolgáltató kötelessége. Az ...

Olvasson tovább! >>>

Europa Park - Ahol újra gyerekek lehetünk

Sosem voltam egy nagy vurstli-kedvelő, és a mesékből is jó harminc-egynéhány éve kinőttem, így igazi kihívásként tekintettem az út elé. Úgy voltam vele, próbálják csak bebizonyítani nekem, hogy kételkedő felnőttként is élvezhető egy vidámpark. Sosem vonzott Diesneyland (bár kétségtelen, hogy a maga nemében kuriózum és gyerekek számára élvezetes), nem kívánkoztam körhintára, hullám- és szellemvasútra, vagy dodzsemre felülni, és még a jó öreg Budapesti Vidámpark esetében is csak a végleges bezárás során kaptam fel a fejemet, hogy most már ez is örökre kimarad, persze itt is csak az ódon, békebeli játékok iránti nosztalgikus szentimentalizmus mozgatott meg bennem valamit. És most mégis útban voltam a németországi Rust felé, ahol Európa talán legnagyobb élményparkja várt rám, még hozzá két teljes napon át.

Az aprócska baden...

Olvasson tovább! >>>

Európa legveszélyeztetettebb műemlékei

Júniusban derül ki, hogy az erdélyi Verespatak és környéke bekerül-e Európa leginkább veszélyeztetett örökségei közé.

Az európai örökségvédelemmel foglalkozó Europa Nostra szervezet kiválasztott 14 történelmi jelentőségű épületet, amelyek közül kerül majd ki a földrész 7 legveszélyeztetettebb műemléke. 40 jelölés közül választotta ki a most megnevezett tizenhetet egy nemzetközi szakértői zsűri. A végső, hét nevet tartalmazó listát június 16-án hozzák nyilvánosságra az Europa Nostra 50. jubileumi kongresszusán.

A hét kiválasztott örökségi helyszín megmentése érdekében az év végéig akciótervet dolgoznak ki a projektet támogató Európai Beruházási Bank bevonásával.Az alábbi 14 helyszín közül választanak ki hetet júniusban Athénban:

Durres, Albánia – római amfiteátrum

A világ számára csak az 1960-as évek óta ismert építmény jövője szempontjából meghatározó, hogy sikerül-e a műemléket integrálni a város szövetébe.

Durres

Aragatsotn...

Olvasson tovább! >>>

Stockholm és nevezetességei

Az észak Velencéjeként is gyakran becézett Stockholm kétmillió lakosával Európa egyik legszebb fővárosa: az 53 híd által összekötött, 14 szigetre épült székhely lenyűgöző panorámájával, a Golf-áramlatnak köszönhetően kellemes klímájával, hangulatos óvárosával, építészetével, rengeteg parkjával, üldögélésre csábító kávézóival és izgalmas gasztronómiájával feltétlenül bakancslistán kell, hogy legyen. A svéd főváros különleges földrajzi adottsága - a Malaren-tó és a Balti-tenger találkozásában fekvő szigetvilágra települt - valódi turistacsalogató jellegzetesség. 

Stockholm nem tartozik a legrégebbi európai fővárosok sorába, első írásos említése 1252-ből származik, amikor egy fontos vasérc-kereskedelmi helységként említik, bár elsősorban védelmi célból épült, a tengeri invázió és a Malaren-tavon történő fosztogatások...

Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!