Portugália

Válasszon ajánlataink közül: utazás, nyaralás, hotel, olcsó, egzotikus, árak

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Portugália térkép
Portugália cikkek

» Buszos körutazások Portugáliában
» Tengerparti Nyaralás - 2015
találat

Főoldal EurópaPortugália

Nyaralás Portugáliában 15 db utazási ajánlat

89.900 Ft/fő-től (5 nap)

Portugália repülőjegy 107.600 Ft/fő-től - Azori-szigetek (oda-vissza)

Gyalogtúrák Portugáliában 1 db utazási ajánlat

  • már
  • ápr
  • máj
  • jún
  • júl
  • aug
  • szep
  • okt
  • nov
169.900 Ft/fő-től (9 nap)
Részletes találati lista

Lisszaboni történetek

Valami közünk azonban a portugálokhoz is kell, hogy legyen. Van valami megmagyarázhatatlan hangulati egyezés: az a kicsit szomorkás, kicsit édeskés, kicsit szenvedős, kicsit szenvedélyes, kicsit temperamentumos, de csak éppen annyira, hogy megmaradjon a keserédes életérzés. Ami nem is rossz kombináció, gondoljunk csak egy testes vörösborra és akkor máris közelebb érezzük egymást magunkhoz.

Portugália olyan, mintha Magyarországot a nyugati határvidékére fordították és délnyugati irányban letolták volna az Atlanti-óceánhoz. Népessége nagysága és összetettsége is hasonló méreteket, változatosságot mutat. Ők is szeretik a focit, csak nekik most jobban is megy. Van a klasszikus két szelet kenyér között egy sült hús-os szendvicsük, amit nekünk nagyi csomagolt a vasárnapi ebéd után a hosszú hazavonatozáshoz. Nagy sörfogyasztók, pedig elismert bortermelők…. és egyelőre ennyi, mert miért érdekelne bárkit is egy olyan ország, ami hasonló a miénkhez?

Mert mégis...

Olvasson tovább! >>>

Európa legveszélyeztetettebb műemlékei

Júniusban derül ki, hogy az erdélyi Verespatak és környéke bekerül-e Európa leginkább veszélyeztetett örökségei közé.

Az európai örökségvédelemmel foglalkozó Europa Nostra szervezet kiválasztott 14 történelmi jelentőségű épületet, amelyek közül kerül majd ki a földrész 7 legveszélyeztetettebb műemléke. 40 jelölés közül választotta ki a most megnevezett tizenhetet egy nemzetközi szakértői zsűri. A végső, hét nevet tartalmazó listát június 16-án hozzák nyilvánosságra az Europa Nostra 50. jubileumi kongresszusán.

A hét kiválasztott örökségi helyszín megmentése érdekében az év végéig akciótervet dolgoznak ki a projektet támogató Európai Beruházási Bank bevonásával.Az alábbi 14 helyszín közül választanak ki hetet júniusban Athénban:

Durres, Albánia – római amfiteátrum

A világ számára csak az 1960-as évek óta ismert építmény jövője szempontjából meghatározó, hogy sikerül-e a műemléket integrálni a város szövetébe.

Durres

Aragatsotn...

Olvasson tovább! >>>

Egy nap Lisszabonban

Lisszabon nem számít túlságosan felkapott városnak a hazai utazók körében, talán azért, mert jobban esik azzal villogni hétfőn az irodában, hogy a hétvégét Párizs, London   vagy Prága utcáin barangolva töltöttük.

Pedig egykor Portugália fővárosa egy világbirodalom központja volt, a mai napig nagyon kellemes hely, sajátos hangulattal és vendégszerető lakosokkal... Erről a csodálatos helyről szól a most következő kisfilm, ami egy lisszaboni utazás jellemző helyszíneit mutatja be.

A Day in Lisbon from Manuel Cavalcanti on Vimeo.

Olvasson tovább! >>>

TAP januári akció! 15% kedvezmény több mint 36 úti célra!

Induljon utazással a 2015! Január 6 és 7 között 15% kedvezménnyel foglalhatod le a repülőjegyed a portugál TAP légitársaság több mint 36 úti céljára! Mit kell tenned? Írd ba a foglalásnál az  NYEARPROMO kódot a “Promotional Code” mezőbe a foglaljás során, és máris olcsóbb lesz a jegyed a kiválasztott városba!

Amszterdam? Bogota? Rio de Janeiro? Berlin? Koppenhága? Miami? Brazília? Marrakesh? Bécs? Prága? Portugália? Madeira? Lisszabon? Porto?

Válaszd ki az álomutazásod most!

Boldog Újévet kíván a TAP!

A feltételek:

15% kedvezmény a teljes árból TAP járataira a január 6 és 7 közötti foglalásokra

A kedvezmény Európából induló járatok (Portugália kivételével) minden...

Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!