Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Kiutazás

Losinj-szigeti utazások – hasznos információk, tippek és látnivaló ajánlók

A Losinj-sziget Horvátország egyik legszebb szigetcsoportja: A Losinj-sziget látnivalói A Losinj szigetre komppal juthatunk át, vagy Cresről egy forgóhídon. Cres és Losinj egy geológiai szempontból egy szigetnek számít, de Osor településénél egy csatornával kettéválasztották őket.

 A legfontosabb látnivalók:

A Losinj legnagyobb települése Mali Losinj, a városban szép tengerparti sétányt és rengeteg kiváló szállodát találunk. Ha Losinjon nyaralunk, akkor mindenképpen látogassuk meg a Veli Losinj közelében található Cikat üdülőkörzetet, ahol homokos strandokon  fürödhetünk. Nem szabad kihagyni Mali Losinj szépséges városát sem, a színes házak és a hangulatos kikötő Olaszország legszebb részeit idézi.  Losinj hosszú, keskeny szigetnén a turizmus  mellett a halászat és az olívatermelés képezi a fő bevételi forrást. A sziget klímája enyhe mediterrán, az allergiások, asztmások vagy más légúti betegségekben szenvedők számára kiváló gyógyüdülőhely. Losinj híres érintetlen természeti környezetéről, a szigetet tölgyesek és örökzöld cserjések borítják, a környező tenger halban igen gazdag, és egy delfinrezervátumot is találunk itt. 

Horvátországba, mely az Európai Unió tagja, a magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy érvényes (új típusú) személyazonosító igazolvánnyal léphetnek be (vízum nem kell) Bár Horvátország nagyon biztonságos ország, feltétlenül ajánlott a mindenre kiterjedő utas-, poggyász- és balesetbiztosítás megkötése!

Elektromos hálózat és áramellátás: Horvátországban a hálózati feszültség 220 V, a magyar szabványnak megfelelő.

Általános időjárási viszonyok: Horvátország éghajlata alapvetően mediterrán – elsősorban a part menti részeken és a szigeteken. A telek enyhék és esősek, a nyarak általában viszonylag melegek és szárazak. Az év nagy részében hosszantartó napsütés jellemző. A szárazföldi részeken – a szélességi fokoktól és a domborzattól függően – széles skálán mozoghat az időjárás alakulása, a zárt medencékben például szárazföldi jellegű, s itt nagyobb az eltérés a téli és a nyári hőmérséklet között is.

Mali Losinj a  legnagyobb város a Losinj-szigeten, itt találjuk a legtöbb szállást és éttermet. A sziget másik gyönyörű látnivalója a színes házaival Olaszországra emlékeztető Veli Losinj. A Losinj-sziget bejárásához kiváló bázis lehet ez a város, mert az összes strand és látnivaló könnyen elérhető innen.
A sziget központjának számító Mali Losinj  messze földön híres szép  természeti környezetéről és a hangulatos mediterrán városka,  már több száz éve a legfrekventáltabb turisztikai célpont.
Főleg azoknak ajánljuk a losinj-szigeti nyaralást, akiket a nem csak a strandolás vonz: a napozás mellett kiélvezhetik a sziget számos meghitt kisvárosának színes épületei és hangulatos öblei által kínált egyedül álló élményt. 
 

Strandok:

Cikat gyönyörű, fenyőligetketől árnyékos, homokos fövennyel várja a strandolni, pihenni vágyókat. A többi híres strand főleg apró kaviccsal borított, mint a Veli Zal a Suncana öbölben. Veli Losinj felé autózva a parton mentén vezető úton számtalan hangulatos öböl és strand csábít megállásra, pancsolásra.
 


Akciók, kedvezmények, last minute Losinj-sziget

Losinj-sziget térkép
Losinj-sziget cikkek

» A Losinj-sziget legszebb tájai
találat
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!

A Losinj-sziget egyike Horvátország legszebb szigeteinek. A sziget nyugati részét zöldellő erdők borítják, a keleti területeket pedig csak egy keskeny csatorna választja el Cres szigetétől a nagyon hangulatos Osor városánál. Losinj szigetén homokos strandot is találunk a festői Cikat mellett, de akit a hangulatos kisvárosok érdekelnek jobban, az...

Olvasson tovább! >>>

Horvátország legszebb szigeteinek egyike a hosszúkás alakú Losinj-sziget. Az olaszországi városkákkal is vetekedő Veli Losinj hangulatos településén mi is jártunk már, a fotók és az élménybeszámoló itt megtekinthető. A nevével ellentétben nagyobb méretű Mali Losinj is tetszett nagyon. 

A most követező kisfilm az élettel teli, napsütötte sziget legszebb részeit mutatja be:

Lošinj - Island of Vitality from...

Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!