Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Kiutazás

Annak ellenére, hogy Hollandia kis ország, a táj rendkívül változatos, és a tizenkét tartomány mindegyikének megvan a maga jellegzetes arculata. Hollandia legismertebb városai Noord (Észak) és Zuid (Dél) Holland tartományban vannak. Amszterdamon, Hágán (hollandul Den Haagnak nevezik) és Rotterdamon kívül egész sor kisebb város is közéjük tartozik, mint például Delft, Leiden, Haarlem, Edam és Gouda. Mindegyik híres építészetéről, a holland tengerészet történetét bemutató múzeumairól, az Indonéziával fennálló évszázados kapcsolatukról és a holland mesterek (pl. Rembrandt, Frans Hals és Vermeer) nagyszerű alkotásairól. Hollandia a világ egyik legliberálisabb, mégis tökéletesen szervezett országa. Pontosan kialakított rendszere megengedi a könnyű drogok fogyasztását, az azonos neműek szerelmét, a prostitúciót, elfogadja a bevándorlókat, egészségbiztosítási rendszere még a nővé operálás költségeit is finanszírozza. Ennek ellenére sem uralkodik káosz az országban, az emberek tudják, hogy nem csak jogaik, hanem kötelességeik is vannak, és ezeknek tökéletesen meg is felelnek, virágzó társadalmat varázsolva maguknak és az ideérkező turistáknak. A fapapucs, a szélmalmok, a régi gátak és a gyönyörű rétek remekül megférnek a fejlett világ minden kényelmével rendelkező nagyvárosok nyüzsgésével. A helyiek rendkívül barátságosak és vendégszeretők, ha beszélünk angolul vagy németül, remekül meg tudjuk magunkat velük értetni.

AMSZTERDAM ÉS KÖRNYÉKE Amszterdamnál keresve sem találhatnánk jobb kiindulási pontot, hogy a közeli vonzó tájakat fél- vagy egész napos kirándulások során felderítsük. Az alábbi látnivalókat egy autós vagy buszos kirándulás keretében megtekinthetjük. AALSMEER BLOEMENVEILINGEN (Virágárverés) Nem más ez, mint a világ legnagyobb vágottvirág-piaca, és pazar látnivalókat kínál, ám ahhoz, hogy ne maradjunk le a legizgalmasabb árverési jelenetekről, bizony korán kell kelnünk, hogy reggel nyolcra már ott legyünk. Az árverési csarnok hatalmas, és a piactér fölött a látogatók számára afféle bámészkodókarzatot alakítottak ki. Innen nem csupán a tengernyi virágot, de a pergő eseményeket is figyelemmel kísérhetjük. A rendkívüli látványosságot több nyelven felvett magnós kísérőszöveg magyarázza, melynek segítségével betekinthetünk a holland virágkereskedelem kulisszái mögé. ALKMAAR Alkmaar merev hagyományok szerint működő sajtpiaca szintén megér egy kirándulást (nyitva: április közepétől szeptember közepéig, pénteken 10-től 12 óráig). Mellükön az ősi sajtcéh jelvényét viselő, fehérbe öltözött rakodómunkások szállítják a sajtot a Waagba (mázsaház), majd onnan a számtalan sajtstandhoz. A mázsaház felső szintjén berendezett Kaasmuseum (Sajtmúzeum) igen érdekes. EDAM Edam városa sajtjának világhírneve ellenére meglepően keveset változott az elmúlt idők során. A sajtot a környező gyárakban és farmokon készítik, és a hagyományos sajtpiacon (melyet nyáron szerda délelőttönként tartanak), valamint a város sajtszaküzleteiben számtalan változatban árulják. Edam a régi holland városok minden jellegzetességét magán viseli. A városközpontban tett séta során megnézhetjük a Kaasmarktot (Sajtpiac) és a Waagot (mázsaház), melyben érdekes kiállítás található az edami sajt készítésének történetéről. A főtéren érdemes megnézni a Stadhuist (Városháza), melynek mind a homlokzata, mind a belső tere valódi esztétikai élményt nyújt.

UTRECHT Utrecht tartomány Hollandia szívében fekszik, és akár autóval, akár vasúton könnyen megközelíthető. Ez egyben az ország legkisebb tartománya, és Utrecht városán kívül nincs is jelentősebb városi települése. A várost i. sz. 700-ban Szent Wilibrord alapította keresztény püspökségként. Az őt követő utrechti püspökök jóval a város határán túlra kiterjesztették befolyásukat, és valaha egész Hollandiában komoly politikai erőt képviseltek. Maga a város apró, régi magját csatornák övezik. Parkolni a nyugati szélén álló hatalmas és modern Hoog Catharijne bevásárlóközpontban lehet. Egyben ez az első épület is, melyet a vasúton érkezők megpillantanak, mivel éppen az állomás és a városközpont között áll. NÉHÁNY NEVEZETESSÉG DOMKERK (Katedrális) Domplein Az 1674-ben a városon végigsöpört hurrikán romba döntötte az eredeti katedrálist, így abból mára a gótikus karzaton, a kereszthajón és a XV. századi falfestmények egy részén kívül nem sok maradt meg. Csak 1826-ban kezdték meg a helyreállítását, és 1935-ben fejezték be. Érdemes megnézni a békés, XIV. századi fedett árkádokat, melyek az egyetemi épületekkel kötik össze a katedrálist. DOMTOREN(A katedrális tornya) Domplein Ezt az egészen nagyszerű gótikus tornyot 1254-től 1517-ig, több mint 250 éven át építették. 112 méterével a legmagasabb templomtorony Hollandiában. Aki fel tud kapaszkodni a tetejébe, azt a fáradságért bőven kárpótolja a városra és a környező tájra nyíló nagyszerű kilátás, és megcsodálhatja a 7 harangot is. NATIONAL MUSEUM VAN SPEELKLOK TOT PIEREMENT (Nemzeti Múzeum a zenélő óráktól a kintornákig) Amint a neve is sugallja, ez a bámulatos múzeum a mechanikus hangszerek történetét mutatja be a hatalmas és színes utcai verkliktől az olcsó lokálokban nyekergő gépzongoráig.

Nem valószínű, hogy a holland konyha azonnal lángra lobbantaná a valódi ínyencek szívét, pedig az itteni éttermek nagy része igényes, de nem hivalkodó, és komoly választékuk van friss halból és a tenger gyümölcseiből. Ezenfelül számos nemzet konyhaművészete is képviselteti magát, főleg a nagyobb városokban, ahol kedvünkre válogathatunk a keleti, görög, amerikai, mexikói, olasz, egyiptomi és indiai éttermek között. Az indonéz éttermek különösen ajánlhatók, mert nem drágák, az adagok bőségesek, és az ország szinte minden városában megtalálhatók a Hollandia és Indonézia között fennállt gyarmati viszonyra emlékeztetik az idegent. Miután a gyarmat 1949-ben függetlenné vált, sok indonéz Hollandiába költözött és éttermet nyitott. Ezek között találni a hagyományokhoz ragaszkodó helyeket, és olyanokat is, melyek a holland ízlésnek jobban megfelelő, afféle hibrid ételeket kínálnak. Csaknem mindegyik indonéz étteremben többféle risttafel \"rizsasztal\" közül válogathatunk, melyeken 15-45 féle különböző étel van a kellemes, kókuszalapú currytől a méregerős sambal mártással kínált garnélarákig. Bár a legnagyobb választékot a nagyvárosokban - legfőképpen Amszterdamban - találjuk, azért szinte valamennyi város és falu is többféle étkezési lehetőséget kínál. Sok étteremben elfogadják a hitelkártyát és a csekket, de minél távolabb megyünk a nagyvárosoktól, ez annál kevésbé valószínű.

KULTÚRA, SZÓRAKOZÁS, ÉJSZAKAI ÉLET Vidéken magunknak kell a szórakozásunkról gondoskodnunk, de a nagyvárosokban - főleg Amszterdamban, Rotterdamban és Hágában - rengeteg lehetőségünk van: az első osztályú hangversenyektől, baletteken és opera-előadáson át a kissé különcebb avantgárd performance-okig, és akkor ott vannak még természetesen a diszkók, dzsesszklubok és az élő rockkoncertek. A nagyobb városok VVV-irodái kéthetente kiadják angol nyelvű What\'s On In... című műsorfüzeteiket, és külön kiemelik azokat az eseményeket, melyeket a hollandul nem beszélő turistának is ajánlanak. A legtöbb előadásra a helyi VVV-irodában megválthatjuk a jegyet. Ha Amszterdamban gyűjtjük az első tapasztalatokat, azonnal megérezzük, milyen közvetlen, barátságos és ceremóniáktól mentes nép a holland. Ez Amszterdamon kívül is igaz, de a vidéki emberek zárkózottabbak és kevésbé közvetlenek mindig szívesen segítenek, ha szükségünk van rá, de az idegenekkel szemben azért tartózkodóbbak. A holland híresen toleráns és liberális nép, de természetesen ez alól is vannak kivételek; némely vidéken még mindig egészen szigorú református normák szerint folyik az élet.Hollandia térkép
Hollandia cikkek

» Hollandia látnivalói
» Városlátogatás Amszterdamban
» Látnivalók Amszterdamban
» 4 napos utazások
» Biciklitúra, kerékpártúra
találat

Városlátogatások Hollandiában 4 db utazási ajánlat

303.747 Ft/főtől (4 nap)

Körutazások Hollandiában 3 db utazási ajánlat

269.500 Ft/főtől (7 nap)

Eindhoven repülőjegy 62.467 Ft/főtől - Eindhoven (oda-vissza)

Hótalpas túra Hollandiában 1 db utazási ajánlat

  • jún
  • júl
  • aug
  • szep
  • okt
  • nov
  • dec
  • jan
  • feb
349.170 Ft/főtől (4 nap)
Részletes találati lista
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!

Sokat biciklizek itthon, és néha a környező országokban is. A kerékpározás mindig a kalandot jelentette nekem, – természet közeli módon – kirándulni, túrázni, vagy csak eljutni a munkahelyre. Egyszer, talán a Rákóczi úton biciklizve jutott eszembe, hogy milyen lehet a városi kerékpározás paradicsomában, Hollandiában ugyanígy közlekedni. Késő ősszel adódott erre lehetőség, – nem éppen az igazi bringás turistaidőben –, de azért lelkesen indultunk neki a néhány napos hollandiai kerekezésnek....

Olvasson tovább! >>>

Hollandiát bejárni valahogy kiesik a programomból mindig, pedig annyi látnivaló akad itt is, s minden elérhető lenne pár órán belül. A legutóbb Groningenben jártam, a „messzi” északon, ahol minden kicsit más, mint amihez Amszterdamban és környékén hozzászokhat az ember. Megmagyarázni nem feltétlenül tudnám... Az emberek valahogy (még) türelmesebbek, a város hangulata pedig megint csak valahogy eltér a délebbre fekvő...

Olvasson tovább! >>>

Hollandia egyik különleges szállodája egy furcsa építési stílussal szerezte meg a hírnevét. A hotel világszerte ismert és közkedvelt a különlegességet kedvelő turisták között.

...

Olvasson tovább! >>>

Hollandia számatalan turisztikai látványossága közül a talán tulipánmezők a leghíresebbek. Tavasszal borul virágba az összes rét és mező: nárciszok, jácintok és tulipánok nyílnak hektárokon, kísérik a kerékpárutakat, díszitik a kerteket. 

A hollandiai kerékpáros hosszúhétvége túránkon mi is bejárjuk ezeket a csodálatos vidékeket. Addig íme néhány kedvcsináló fotó és egy kisfilm is...

Olvasson tovább! >>>

Egy kiállítás okán érkeztem Hollandiába, s ha már e tárlatért átutaztam fél Európát, Amszterdamra is szántam egy egész napot. De vajon mi az, aminek feltétlenül bele kell férnie egy egy napos fővárosi látogatásba úgy, hogy azért a város hangulatát, a csatornaparti sétákat, vagy egy kellemes kávéházi üldögélést se mulasszunk el élvezni? Ennek járunk utána.

...

Olvasson tovább! >>>

Amszterdam két legjelentősebb múzeuma a németalföldi festészet egyedülálló gyűjteményével (Holland Aranykor) büszkélkedő Rijksmuseum, illetve a XIX. század leghíresebb festményeit őrző Van Gogh Múzeum, melyek – a Stedelijk Múzeummal együtt – egyaránt a Museumpleinen, a Concertgebouw közelében találhatók.

...

Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!