pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Hollandia térkép
Hollandia cikkek

» Városlátogatás Amszterdamban
» Látnivalók Amszterdamban
» Buszos körutazások Hollandiában
» 4 napos utazások
» Biciklitúra, kerékpártúra
találat
Főoldal EurópaHollandia

Hollandia repülőjegy 25.507 Ft/főtől - Amszterdam (oda-vissza)

Részletes találati lista

Hollandia biciklivel

Sokat biciklizek itthon, és néha a környező országokban is. A kerékpározás mindig a kalandot jelentette nekem, – természet közeli módon – kirándulni, túrázni, vagy csak eljutni a munkahelyre. Egyszer, talán a Rákóczi úton biciklizve jutott eszembe, hogy milyen lehet a városi kerékpározás paradicsomában, Hollandiában ugyanígy közlekedni. Késő ősszel adódott erre lehetőség, – nem éppen az igazi bringás turistaidőben –, de azért lelkesen indultunk neki a néhány napos hollandiai kerekezésnek.

A felkészülés során is látszott, hogy ez más vidék, itt minden emberre jut egy bicikli, amit nem félnek használni a mindennapi és a szabadidős közlekedésben is. Itt nem elég gyalogosként a kereszteződésekben az autókat nézni az úttesten áthaladás előtt.


Amin nagyon tetszett, hogy szinte mindenhol el vannak választva a kerékpárosok az autóktól. Nem csak kerékpársáv, hanem kerékpárút van a legtöbb útvonal mentén.


Ami biztos, itt mindenfajta kerékpár megtalálható...

Olvasson tovább! >>>

Kerékpárbérlés Hollandiában

Ha megszületett az utazási cél kiválasztása, legtöbbször azt is eltervezzük, hogy az adott vidéket/várost hogyan, milyen keretek között szeretnénk „birtokba venni”. Gyalogosan vagy tömegközlekedve, esetleg autóval, vagy városnéző program segítségével barangoljuk be. Külföldön egyre több helyen bérelhető kerékpár, így magától értetődő volt, hogy Hollandiában mi is ezt tettük.

Általában a pályaudvarok, vagy forgalmasabb csomópontok környékén lehet kétkerekű „paripát” kölcsönözni, -amit gyakorta, táblával is jeleznek-, de biztosak lehetünk, a szívélyes helyiek egyből útbaigazítanak.

Miután megtaláltuk az üzletet, már gyorsan megy az ügyintézés. Az első meglepetés: a bérleti díj, ez inkább a nyugat-európai pénztárcákhoz méretezett, (mint sok minden más Hollandiában). Ára: 13,5 Euro/nap + biztosítási díj, ami nagyon lényeges, mert állítólag kilencszázezer kerékpárt lopnak el évente az országban. Természetesen a szerződés erre a fontos részletre is kitér. A második...

Olvasson tovább! >>>

Tavaszi csodák - tulipánmezők Hollandiában

Hollandia számatalan turisztikai látványossága közül a talán tulipánmezők a leghíresebbek. Tavasszal borul virágba az összes rét és mező: nárciszok, jácintok és tulipánok nyílnak hektárokon, kísérik a kerékpárutakat, díszitik a kerteket. 

A hollandiai kerékpáros hosszúhétvége túránkon mi is bejárjuk ezeket a csodálatos vidékeket. Addig íme néhány kedvcsináló fotó és egy kisfilm is.

Tulip fields in Holland, Netherlands. April 2012. from Beekeeperstories on Vimeo.

Olvasson tovább! >>>

Groningen, Hollandia

Hollandiát bejárni valahogy kiesik a programomból mindig, pedig annyi látnivaló akad itt is, s minden elérhető lenne pár órán belül. A legutóbb Groningenben jártam, a „messzi” északon, ahol minden kicsit más, mint amihez Amszterdamban és környékén hozzászokhat az ember. Megmagyarázni nem feltétlenül tudnám... Az emberek valahogy (még) türelmesebbek, a város hangulata pedig megint csak valahogy eltér a délebbre fekvő területekétől.

Szerettem, hogy nem váltottak azonnal angolra, meghallva, hogy hollandom messze nem tökéletes. Szerettem, hogy azonnal az asztalunknál termett egy felszolgáló, bárhová is ültünk be és szerettem a lépten-nyomon feltűnő street art remekműveket és a hajók tarkította csatornákat.

Ha valamelyikőtök arra járna, mindenképp szánjon egy jókora sétát a belvárosra, útba ejtve a Vismarkt és a Grote Markt piaci sátrait, a Martinitorent és a mögötte megbúvó Prinsenhofot, a...

Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!