Andalúzia legszebb látnivalói

Andalúzia: ez a tartomány Spanyolország egyik legszebb vidéke. ndalúzia, Spanyolország egyik legszebb tartománya. Változatos tájain éppen úgy barangolhatunk a Sierra Nevada meredek csúcsai között, mint ahogy nyaralhatunk a Costa del Sol strandjain. A tartomány legértékesebb kincsei az egykor arab uralom idején virágzott városok, mint Sevilla, Granada vagy Cordoba gyönyörű épületei, kertjei. Közülük is kiemelkedik Granada, ahol a város közepén emelkedő sziklán egy lenyűgöző erőd épült a település felett: a csodálatos Alhambra.

Andalúzia legszebb látnivalói

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Információs oldalak

» Andalúzia legszebb látnivalói - Spanyolország
Utak ide: 
Stílus: 
A Spanyolországba látogatók szinte áhitattal emlegetik Rondát, az andalúz települések legszebbikét, ennek ellenére mégis kevessé ismert története, valódi szépsége. Hogy mi az, ami a 21. század turistáit Rondába csalogatja, vagy mi az, ami saját korában Hemingwayt, Orson Wellest, James Joycet vagy Rainer Maria Rilket megbabonázta? Csak ajánlani tudom: mindenki járjon maga utána, igazán érdemes! Ronda a Sierra de Gazalema Nemzeti Park szélén, és festői Sierra de las Nieves közvetlen közelében ...
Tovább a teljes cikkre >>>
Spanyolország negyedik legnagyobb városa a gyönyörű Sevilla. Andalúzia tartomány fővárosa rengeteg gyönyörű építészeti látnivalója, kulturális és gasztronómiai értékei miatt nagyon népszerű utazási célpont. Sevilla már a Hispániát meghódító rómaiak előtt is fontos városnak számított - nem csak a vandálok és a nyugati gótok uralkodási központja, hanem az itt létrejött egyik mór királyságnak is fővárosa volt. A mór idők szellemi nagyságára és kifinomult ízlésére az Alcázar csodálatos palotája....
Tovább a teljes cikkre >>>
Andalúzia, Spanyolország egyik legszebb tartománya. Változatos tájain éppen úgy barangolhatunk a Sierra Nevada meredek csúcsai között, mint ahogy nyaralhatunk a Costa del Sol strandjain. A tartomány legértékesebb kincsei az egykor arab uralom idején virágzott városok, mint Sevilla, Granada vagy Cordoba gyönyörű épületei, kertjei. Közülük is kiemelkedik Granada, ahol a város közepén emelkedő sziklán egy lenyűgöző erőd épült a település felett: a csodálatos Alhambra. Az Alcazaba a legerősebb ...
Tovább a teljes cikkre >>>
Cordobát egykor a tolerancia városának hívták, ahol zsidók, keresztények és muzulmánok éltek együtt békésen. Ahol mindenki szabadon gyakorolhatta vallását, és virágoztak a művészetek, a tudományok, de a mezőgazdaság és az ipar is. A Katolikus Királyok hódításával a város sokat veszített, hanyatlásnak indult, ugyanakkor a muzulmán hagyaték máig a város legnagyobb vonzereje. A Katolikus Királyoknak „köszönhetjük” a ma megismerhető nagymecsetet, amely nem csak méretei miatt különleges. Valóban,...
Tovább a teljes cikkre >>>
Ronda a Sierra de Gazalema Nemzeti Park szélén, és festői Sierra de las Nieves közvetlen közelében fekszik, és könnyen megközelíthető az andalúz nagyvárosok bármelyikéből (Sevilla, Granada, Malaga, Marbella, Algeciras), de akár Madridból is. Alighogy kiszállunk a buszból vagy a vonatból, rögtön elvarázsol összetéveszthetetlen andalúz hangulatával: a fehérre meszelt és halványsárgával árnyalt házak soraival, a fantasztikus kovácsoltvas rácsokkal és kerítésekkel és a ragyogó kék éggel. Bár a...
Tovább a teljes cikkre >>>
Andalúzia: ez a tartomány Spanyolország egyik legszebb vidéke. A mór építészeti emlékektől gazdag városok, mint Sevilla, Granada és Cordoba mind-mind csodálatos látnivalók. Ezeket a helyekről mutat ízelítőt a most következő kisfilm: miAndalucía from Vincenzo Di Nuzzo on Vimeo.
Tovább a teljes cikkre >>>
Andalúzia, Spanyolország többi gyönyörű tartományához hasonlóan, hemzseg a híres látnivalóktól. Sevilla, Ronda, Granada vagy éppen Cordoba népszerű utazási célpontok között szerepelnek. De a Sierra de Cazorla hegyei között megbúvó kis város, az apró erőddel büszkélkedő, hegyoldalba épült Cazorla nem tartozik a túlzsúfolt nyaralóhelyek közé. Éppen ez adja meg a városka egyedülálló hangulatát: a helyek nyugodlt életritmusába pillanthat be az, aki itt tölt néhány napot. Kedves kis terek közöt...
Tovább a teljes cikkre >>>
Andalúzia egyik legszebb városa Granada. A város felett emelkedő dombon koronaként ragyog a mór építészet remeke, az Alhambra, uralkodva az alatta elterülő tájon. A város nagyon hangulatos kis utcákkal, apró terekkel és gyönyörű épületekkel ékes, minden perce értékes az itt töltött időnek. Granada from Raul Medina on Vimeo.
Tovább a teljes cikkre >>>

Andalúzia titkos hegyvidéke - Grazalema, Spanyolország

Még életekkel ezelőtt, mikor először jártam Andalúziában, megismerkedhettem egyik legcsodásabb hegyvidékével - a Sierra de Grazalema mészkőcsúcsaival. A Ronda városától nyugatra található, titokzatos és elzárt vidék már akkor megbabonázott - így hát izgalommal vártam az alkalmat, mikor újra eljuthatok ide. Még szebb volt a táj, mint ahogy emlékeimben élt - Andalúzia jórészt kopár hegyvidékei helyett itt erdők zöldellnek, s apró hegyi falvak bújnak meg a rengetegben. Grazalema izgalmas gyalogtúrák kiindulópontja - innen felfedezhetjük a környék ösvényeit, csúcsait.

Andalúzia szíve - Antequera, Spanyolország

Andalúzia mesés tartománya nagyon gazdag történelmi emlékekben és építészeti remekművekben. A főváros, Sevilla csodás katedrálisa, a mór erődjétől világhírű Granda szépsége, vagy a Mezquita mecsetjével büszkélkedő Cordoba mellett még számtalan szebbnél szebb várost találunk itt. A hatalmas régió távolabbi, turisták által kevésbé felkapott részének felfedezése már csak azért is nagy élmény, mert ezeken a helyeken nem kell turisták hadait kerülgetni - teljes szépségében és eredeti hangulatában megőrzött városokban fedezhetjük fel az andalúz életérzést.

Andalúzia legszebb kisvárosai - Arcos de la Frontera

Andalúziában járva számtalan pubelos blancos, azaz fehér falu szépségében gyönyörködhetünk. A sokadig hegytetőre épült, ragyogóan fehérre meszelt házakból, szűk utcákból, díszes katedrálisból álló településeken készült képeket nézegetve néha összezavarodva kutatunk emlékeinkben, melyik fotó hol is készülhetett.

Andalúzia legnagyobb városa - Sevilla

Sevilla - Andalúzia fővárosa, de Spanyolország települései közül is a negyedik legnagyobb.A gyönyörű utcákkal, az Alcazar mór időkből származó díszes palotájával és a világ legnagyobb gótikus katedrálisával ékes belvárosát érdemes felkeresni - nagyon hangulatos tereket és kiváló éttermeket találunk itt, este pedig beülhetünk egy tradicionális flamenco-előadásra.

Andalúzia különleges falvai - Setenil de las Bodegas, Spanyolország

Setenil de las Bodegas egy különleges fehér falu Andalúzia tartományában. Itt a történelmi hagyományokhoz erősen hozzátartozik ez az építkezési mód, azaz, hogy a középkor óta hófehérre meszelik a házakat, így számtalan fehér falut látogathatunk meg - a sokadik után már össze is keverjük őket. De van néhány olyan pueblos blancos, amely kiemelkedik a többi közül, például Cazorla vagy Grazalema, a páratlan hegyi környezet miatt, ami körülveszi vagy a ragyogó Olvera, de meg kell említenünk a hegycsúcsra épült Casares sziklavárosát. 

Andalúzia legszebb fehér falvai - Zahara de la Sierra, Spanyolország

Andalúziában számtalan, a mór időket idéző fehér falut találunk - de a lenyűgöző természeti környezete miatt Zahara de la Sierra különösen szép látványt nyújt. A Sierra de Grazalema északi határán álló falucska középkori hangulatát a sziklacsúcson trónoló erődnek köszönheti - de völgy mélyén ragyogó mesterséges tó még jobban növeli a képeslapra kívánkozó látvány összetettségét. A városka meredek utcáinak bejárását semmiképp se szalasszuk el, és ha már itt vagyunk, kaptassunk fel az erődbe a lenyűgöző körpanorámáért, amely itt tárul a szemünk elé. 

Európa egyik leglátványosabb felszíni karsztjelensége - El Torcal, Andalúzia

Andalúzia hatalmas és változatos tartományában csodás tájak sorát fedezhetjük fel, mint a Costa del Sol lenyűgöző partvonala, vagy a Sierra Grazalema vad hegyvidéke. A mesebeli szépségű kisváros, Antequera felett emelkedik az El Torcal hegyvonulata, mely Európa egyik leglátványosabb felszíni karsztformáit rejti. A hegység távolról csak egy magas mészkőplatónak tűnik, de a főgerinchez közeledve megváltozik a táj - az évezredek alatt a kipreparálódott kőtömbök lenyűgöző erdejében találjuk magunkat.

Andalúzia hangulatai

Spanyolország hatalmas és csodálatos ország az Ibériai-félszigeten. Ekkora területen számos egymástól teljesen eltérő hangulatú táj és vidék található a Pireneusok hegyvilágától a Costa del Sol napsütötte tengerpartjáig.

Szemben Afrikával - Tarifa, Andalúzia

Gibraltár sziklájától nyugatra találjuk Tarifa hangulatos kisvárosát. Ebből az andalúz kikötőből indulnak a kompok, hogy elérjék a szoros afrikai oldalán, már Marokkóban található Tanger városát. De az észak-afrikai hangulatért nem kell feltétlenül hajóra szállnunk - Tarifa belvárosában, keskeny utcáinak rendetlenségében is megtaláljuk azt.

Harminc alagút és keselyűk – a Via Verde de la Sierra, Spanyolország

Utazni ezerféleképpen lehet – a legtöbben mégis megelégednek néhány utazási formával – várost néznek vagy a tengerparton nyaralnak. A világra nyitottabb, felfedezés vágyától hajtott utazók belevágnak komolyabb kihívásokba is – de ők gyakran épp a másik végletbe esnek bele, a teljesítményt hajszolják, a veszélyt keresik, s nem ér fel a értékrendjükben egy hangulatos gyalogtúra egy kitett via ferráta útvonal végigjárásával.

A hupikék falu érdekesebb mint a fehér

Júzcart egy film miatt festették kékre még 2011-ben. A filmgyár megígérte, hogy később visszafestik a falut fehérre, de a hupikék házfalak annyi turistát vonzanak, hogy eszük ágában sincs visszafehéredni. Fehéren évente 300 látogatójuk volt, kéken több mint 200 ezer. Kék maradt Júzcar, az a spanyol falu, amelyet a Hupikék törpikék című rajzfilm háromdimenziós változatának reklámozása végett festettek be tetőtől alapig még 2011-ben. A hegyi helység lakói a turistaforgalom gazdasági előnyei miatt döntöttek kékségük tartósítása mellett.

Toszkána itthon- Bringával a Balaton felvidéken

Csendesen borzolja a tavi szél a tölgyek friss leveleit, csak néha kiált bele egy rigó a nyugalomba. Alattam a hegyoldal meredeken hullik alá egy vékonyka nádszegélybe, majd egyből a víz következik, egészen a messzi horizontig. Jobbra perzsaszőnyegmintás dombok nyúlnak a távolba: erdők, szőlők és színes falvak teszik változatossá a táj évezredes szövetét.

Sivatag Andalúziában - Cabo da Gata

Andalúzia tartományára jellemző a forróság - de még Spanyolország déli vidékein is ritka az a száraz, félsivatagos táj, ami a Cabo da Gata félszigeten fogadja az utazót. A térségre jellemző hatalmas üvegházmezőkről hazakerekező afrikai vendégmunkások, a pálmák, a lapos tetős tanyák és a napszítta növényzet még csak erősíti az illúziót, hogy valahol a szubszaharai övezetben járunk.
» További találatok megjelenítése

» További találatok megjelenítése
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!