Gyalogtúra a Garda-tónál

5 napos buszos kirándulás Olaszországba

Szikrázó napsütés, sziklás hegyek, a mélykék tó, ódon városok, hangulatos kávézók, cappuccino, pizza, limoncello, és sorolhatnánk mi minden vár még rád, ha velünk tartasz a Garda-tóhoz. A gyalogtúrák csodaszép ösvényeken vezetnek a zöld hegyek övezte Garda-tó látványával a „talpunk alatt”, felejthetetlen élményt nyújtva, és kicsit belekostolunk a Brentai Dolomitok vonulataiba is.
“Jól kitalált, jól szervezett program csodaszép környezetben, folyamatosan odafigyelő, rugalmas túravezetés, családias hangulat, jó társaság......”
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.

Nehézség:

Közepes nehézségű túrák, átlagos erőnléttel teljesíthetőek! Amennyiben csak pihenni szeretnél, erre is van lehetőség.

 

JÓ HA TUDOD!

Ez a programunk párhuzamosan halad a via ferrátás csoportunkkal, azaz egy busszal megyünk és ugyanazon a szálláson alszunk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de reggelente és esténként van lehetőségünk az élménycserére!

Részvételi díj tartalmazza

az utazást autóbusszal, a 4 éjszaka szállást mobilházakban, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezéseket, a felvonók díját, az utas valamint az útlemondási biztosítást..

Hossz: 
5 nap
Létszám: 
25-30 fő

Szállás

4 fős, 2 hálószobás, egy fürdőszobás, kiskonyhás mobil házakban, ágyneművel törölközővel.
Mosogatószer, mosogató szivacs szükséges ez nem tartozik a házak felszereléséhez.
Egyágyas reggelis elhelyezés szállodai szobában: felár: lekérés alatt/fő/4 éj
Kétágyas reggelis szállodai elhelyezés felár: lekérés alatt/fő/4 éj

Élménybeszámolók

» Limone sul Garda - , 2012. október. 20
» Garda-tó - , 2012. április. 15
» Arco, a középkori extrém város - , 2012. március. 14
» Sirmione: a Garda-tó gyönygszeme - Kovács Attila, 2016. október. 02

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program
1. nap: Budapest, Garda tó, Arco

Korán reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Találkozás 05.00-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.15 órakor.
Az M7-es autópályán haladunk, ahol lehetőség van a Fehérvár pihenőnél illetve a Zalakomári pihenőnél lévő benzinkutaknál a felszállásra. Továbbutazva az olaszországi Velence melletti autópályán a késő délutáni órákban érkezünk a Garda tóhoz. Szállásunkra érkezés előtt még felfedezzük Arco kisvárosát, elkölthetjük estebédünket egy hangulatos pizzériában. Innen az esti órákban, rövid utazással érkezünk meg szállásunkra ahol négy éjszakát töltünk.

2. nap: Biacesa (418 méter), P.ta Larici, Nodice (859 méter) Riva del Garda

Reggelit követően  indulunk a Garda-tó fölé emelkedő túránkra. Rövid buszozást követően érkezünk meg kiindulópontunkra ahonnan egy régi keskeny köves úton kanyarogva közelítjük meg Pregasina falucskát. innen továbbhaladva előbb egy erdészeti úton haladunk felfelé, majd egy gyalogösvényre kanyarodva fantasztikus szirtek tetején kapaszkodunk felfelé, nagyszerű panorámával kísérve. Célunk a Larici kilátó pont ahonnan lenyűgöző kilátás fogad minket a tóra és a környező hegyvonulatokra.
Miután kigyönyörködtük magunkat tovább indulunk a Nodice 859 méteres csúcsához. Itt I. világháborús romokat deríthetünk fel mielőtt vissza ereszkedünk a falucskába ahol egy hangulatos kis hotel teraszán felfrissíthetjük magunkat.
Itt két lehetőség közül lehet választani, aki szeretne még túrázni egy izgalmas szép, közvetlenül a tó felett kanyargó alagutakkal tarkított gyalogösvényen ereszkedhet le Riva del Garda városába (max 1,5 óra) vagy kiinduló pontunkra visszatérve, busszal érkezhet a városba.
Mindkét csoport a délután hátralévő részében szabad program keretében deríthetik fel a várost, vacsorázhatnak, vásárolhatnak.
Táv:13 km./17 km. szint: 750 méter, menetidő: 6-7 óra

3. nap: Malcesine, Monte Baldo,

Ezen a napon a tó keleti oldalát fedezzük fel. Buszukkal Malcesine kisvárosáig utazunk, majd panoráma felvonóval jutunk az 1720 méteres magaslatra. Lenyűgöző látvány fogad bennünket, elláthatunk egészen a Dolomitokig is. Innen a vállalkozó kedvűekkel egy gerinctúrára indulunk a Cima delle Pozette-re (2132 méter). Felérve, a csúcskereszttől majdnem tökéletes körpanoráma tárul a szemünk elé. Rövid álmélkodást követően visszatúrázunk a felvonóhoz, és leereszkedünk a kisvárosba. A délutánt az Malcesine  hangulatos óvárosi részének bebarangolásával tölthetjük, megvacsorázhatunk egyik hangulatos kis éttermében, majd este visszabuszozunk a szállásunkra.
Szint összesen: fel 450 méter, le 450 méter; Táv: 7 km.  menetidő: 3,5 óra.

4.nap: Brenta dolomitok, Molveno
Ezen a napon átkalandozunk a Brentai Dolomitok csúcsai közé. Miután buszunkkal megérkeztünk a csodálatos környezetben található Molveno településre, felvonóval folytatjuk utunkat, amely a Pradel állomásig, 1350 méter magasra repít minket. Innen rövid gyaloglást követően elérjük a Montanara menedékházat (1530m), ahonnan pazar kilátás tárul elénk a Brentai-Dolomitok impozáns csúcsaira. Következő célpontunk a Croz dell'Altissimo menedékház, melyet egy csodás panorámaúton közelítünk meg. 1-1,5 óra múlva meg is érkezünk az 1435m-en fekvő, hegyek által körülölelt házhoz. Azok, akik nem jönnének tovább a túrán, lehetőségük van a menedékháznál maradni és bevárni a csoportot. Akik még szeretnének tovább túrázni, azokkal megcélozzuk a kb. 3/4 órányira fekvő Selvata menedékházat is (1683m). Itt tartunk egy hosszabb pihenőt és kiélvezzük a csodálatos környezet nyújtotta szépségeket. Visszafelé a már megtett úton indulunk el, és érkezünk vissza a felvonó állomásáig.
Táv: 8km; szint: 300m fel, 300 m le; a Selvata menedékházig +3,2km oda-vissza , szint:+250m fel és le
Túraidő: 6-7 óra
5.nap: Arco, Monte Colodri, Arco, Budapest

Reggel elhagyjuk szállásunkat és Arcóba utazunk. Itt mindenki választhat, aki szeretne még talpalni rövid túrára indulhat az Arco felett magasodó Monte Colodri csúcsára.  A hegytetőről nagyszerű panoráma nyílik a völgybe elterülő Arco városára és a környező hegyekre. Miután búcsú pillantást vetettünk a Garda tóra leereszkedünk a városba ahol jut időnk még egy fagyira vagy kávéra majd indulunk hazafelé.
Aki már inkább pihenéssel töltené az időt a városban maradhat, vásárolhat, ebédelhet, sétálgathat.
 Budapestre az esti órákban érkezünk.
Szint: 350 m.Táv: 6 km. túraidő: 2,5-3 óra

Képek szállásunkról
Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást autóbusszal, a 4 éjszaka szállást mobilházakban, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a felvonók díját, az utas valamint az útlemondási biztosítást..

Helyszíni költségek leírása: 

Program szerinti Monte Baldo felvonó: 27 eur/fő
Program szerinti Molveno felvonó: 17 Eur/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Szükséges felszerelésről:  túracipő/túra bakancs; esőkabát, kényelmes túraöltözet, kis hátizsák a napi programokhoz, fejfedő, ha van túrabot.
Ne feledd otthon a meleg ruházatot sem, mert a hegyekben hűvös lehet! Az esőkabát és fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! 
Szállásunkon medence található, illetve a Garda tóban is lesz lehetőség fürdésre, a vállalkozó kedvüek fürdő ruhát hozzanak magukkal! 
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Az oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálad aprópénz. A helyfoglalás, ülésrend  az előleg-befizetés, és az előzetessen leadott igények alapján történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Étkezés: 

Önellátás. Vacsorázni a helyi vagy a városi kis éttermekben lehetséges. A napi túrákra célszerű itthonról hozni tartós alapanyagokat, mert vásárlási lehetőség ünnep lévén korlátozott. A mobilhomokban alapvető dolgokkal felszerelt konyha, gáztűzhely, hűtő áll rendelkezésre. Kis kotyogós kávéfőző minden házban van. Szállásunkon a vezetékes víz fogyasztható.

Időjárás: 
A Garda-tó környéke az Alpok legdélibb nyúlványa, ezért itt inkább mediterrán időjárási viszonyok uralkodnak. Ettől függetlenül 1000-1200 méter magasan már lehet hűvösebb az idő. Esőre is számíthatunk bármikor, ez a hegyek természetes velejárója.
Csomagolás: 
A túrák során a kis hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék ruhát, élelmet, ivóvizet fogod pakolni. Javasoljuk, hogy egy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
50 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.6
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
Budapest
5.0
Ez a többedik utazás is jól indult és jól is végződött az Utazási iroda szervezésében. Fontos megemlítenem, hogy ez mind köszönhető a túravezetőknek : Rékának, Noéminek, Ákosnak, Csongornak és a Buszsofőröknek, valamint a buszon utazó kedves Túratársaknak is (ami egy utazás során szintén fontos tényező).
Igaz a 3. napon Bennyvel  (ha elmész a túrára, megtudod ki ő) nem találkoztunk, de egy láthatatlan Kobold felforgatta a napunkat. A Túravezetőket kizökkentette a napi rutinjukból, az egész napot át kellett szervezniük. Amit rugalmasan megoldottak. Már azt gondoltuk vége a napnak. Nemsokára a szállásra érünk, de a mi kis Koboldunk nem nyugodott. Szó szerint köveket görgetett az utunkba, újabb próbára téve a Vezetőket. Lezárta az autóutat. Itt újból bizonyítottak a Vezetőink és a Sofőrök. Amíg Mi a nem tervezett naplementét csodálhattuk a Garda-tó partján, Ők lázasan igyekeztek megoldani, a felmerülő újabb problémát. Mindenkit a lehetőségekhez mérten, mihamarabb a szállásra juttatni, hogy a következő napi túráinkon, kevésbé essen csorba. 
Azt gondolom, bátran ajánlhatom azt az utazási irodát, aki ilyen jó problémamegoldó, figyelmes, felkészült emberekkel rendelkezik és akik igyekeznek az utazók menet közben kialakult kéréseit is rugalmasan kezelni, kényelmét figyelni. Köszönetem e szép napokért.
5.0
<szöveg nélkül>
4.8
Gyönyörű táj, jó társaság, feledhetetlen élmény volt!
Budapest
5.0
Jól kitalált, jól szervezett program csodaszép környezetben, folyamatosan odafigyelő, rugalmas túravezetés, családias hangulat, jó társaság...nagyon szerettem.
5.0
Kényelmes, precízen szervezett utazáson vettem részt.
Budapest, XXII. kerület
5.0
Szuper túravezetők, csodás táj, remek idő.
Bp.
5.0
Az utazásról: visszatérő túristaként tudtam, hogy ismét felejthetetlen,élményekben gazdag gyalogtúrán veszek részt!Ismerve az utazási irodát, a túravezetők, segítő készségüket, türelmüket mindenkivel szemben, nem volt kétséges, hogy teljesíteni fogom mindegyik programot úgy hogy ebben az évben ez volt az első és több napos kirándulás.
Budapest
5.0
Tökéletes szervezés, fantasztikus túravezetők. Már keresem a következő utazást veletek.
Budapest
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, VIII. kerület
4.8
Idén is nagyon jól éreztem magam! Hálásan köszönöm a profi szervezést és túravezetést!
Budapest, XIX. kerület
4.6
Az Utazom.com-tól megszokott, magas színvonalú szervezés és túravezetés.
Csillagos ötöst adok erre az 5 napra.
Magyarország
4.8
Szuper jó szervezés, klassz túrák, csodálatos tájak.A túravezetők (Ákos,Csongi,Réka,Zsuzsi)csúcsszuperek!!!
Budapest, XVIII. kerület
4.6
Ideális túraidőben, csodaszép tájakon, nagyon jó kis csapattal barangoltunk. Igazi feltöltődést, sokféle élményt nyújtó út volt.
Gödöllő
4.8
Kiváló 5 napban volt részünk, köszönjük a sok élményt!
Budapest
4.4
Sziasztok,
Csak dicsérni tudom az Utazom.com-ot.
A társaság aki szokott velük túrázni, válogatott jó társaság.
Az esetleges surlódásokat hamar és gördülékenyen meg lehet oldalni.
A környezet ahol, jártunk csodás volt!

Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt az utat is.

Üdv: kata
Debrecen
5.0
A Garda tó körül tett gyalogtúra fantasztikus élményekkel, kalandokkal lepett meg. Segítőkész túravezetők, kedves útitársak, tökéletes szervezés.
Köszönöm!
Budapest, III. kerület
5.0
Nagyon jó szervezés, remek program a már megszokott Utazom.com színvonalon. Külön kiemelném kempingünkben a színvonalas, kényelmes mobilházas szálláshelyeinket. A kora nyárias időjárás végig mellettünk állt, így minden tervezett túránk megvalósulhatott. A kibővített programnak, a Brenta-dolomitokban tett kirándulásnak különösen örültem! Nagyon tetszett továbbá, hogy a napi túrázások után még egy kis városnézésre is maradt időnk. Mindenkinek csak ajánlani tudom! :)
Budapest, XXI. kerület
5.0
Nagyon köszönjük a túravezetők kedvességét, segítőkészségét és az "alternatív útvonal" választása esetén a megértésüket és jótanácsaikat.
Az egész úton a profizmust és a gördülékenységet tapasztaltuk. Csak gratulálni tudunk!
Bár a teljes túrák nekem nehezek, mégis szívesen választom a jövőben is ezt az utazási irodát, mert a programok nagyon különlegesek és olyan útvonalak bejárását teszi lehetővé, amit más irodáknál nem kaphatok meg.

Köszönettel: Pethő-Székely páros
Budapest
5.0
Minden tökéletes volt, ahogy lenni szokott :) !
Komárom
5.0
Köszönet a szuper szervezésért, a programokért, a túravezetők kitartó és odaadó munkájáért. Remekül éreztük magunkat, csak ajánlani tudom mindenkinek.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!