Gyalogtúra a Garda-tónál

4 napos buszos kirándulás Olaszországba

Szikrázó napsütés, sziklás hegyek, a mélykék tó, ódon városok, hangulatos kávézók, cappuccino, pizza, limoncello, és sorolhatnánk mi minden vár még rád, ha velünk tartasz a Garda-tóhoz. A gyalogtúrák nem túl megerőltetőek, csodaszép ösvényeken vezetnek a zöld hegyek övezte Garda-tó látványával a „talpunk alatt”, felejthetetlen élményt nyújtva.

-10%

kedvezmény egyes
időpontokban!

Előfoglalási Akció!

10 %-kos kedvezményt kap az első 10 fő jelentkező! A kedvezmény csak a 3 napon belüli  előleg befizetése estén érvényes!

JÓ HA TUDOD!

Ez a programunk párhuzamosan halad a via ferrátás csoportunkkal, azaz egy busszal megyünk és ugyanazon a szálláson alszunk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de reggelente és esténként van lehetőségünk az élménycserére!

Alapár tartalmazza

az utazást, a 3 éjszaka szállást mobilházakban, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, a felvonó díját, az utas valamint az útlemondási biztosítást..

Hossz: 
4 nap - (0 nap szabadság!)
Szállás: 
bungaló
Létszám: 
25-30 fő

Nehézség:

Könnyű kirándulások és túrák, átlagos erőnléttel teljesíthetőek! Amennyiben csak pihenni szeretnél, erre is van lehetőség.

Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Ferenczi Anita
Anita óvodás kora óta sportol, fut, kerékpározik, és persze rendületlenül túrázik két lábon és/vagy két keréken. Egy- és többnapos gyalogtúráinkon, hótalpas utakon találkozhatsz...

Élménybeszámolók

» Limone sul Garda - Négyesi Miklós, 2012. október. 20
» Garda-tó - Hudanik Zsolt, 2012. április. 15
» Arco, a középkori extrém város - Négyesi Miklós, 2012. március. 14
» Sirmione: a Garda-tó gyönygszeme - Kovács Attila, 2016. október. 02

Kapcsolódó cikkek

» Cinque Torri, Dolomitok - Kovács Attila, 2013. július. 11
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2017. március. 16
» Róma képekben - Kovács Attila, 2017. március. 06
» Egy nap Veronában - Kovács Attila, 2016. december. 03
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2016. október. 19
» Egy csipetnyi Velence - Kovács Attila, 2016. október. 05
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2016. augusztus. 04
» A Marmolada felülről - Kovács Attila, 2016. július. 26
Hasonló utazások, nyaralások:
» Ausztria, Rax-fennsik gyalogtúra - 1 nap
» Kirándulás a Hohe Wandon - 1 nap
» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Ausztria legszebb szurdokvölgye - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
Részletes program
1. nap: Budapest, Arco

Korán reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Találkozás 05.00-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.15 órakor.
Az M7-es autópályán haladunk, ahol lehetőség van a Fehérvár pihenőnél illetve a Zalakomári pihenőnél lévő benzinkutaknál a felszállásra. Továbbutazva az olaszországi Velence melletti autópályán a késő délutáni órákban érkezünk szállásunkra. Elfoglaljuk a szobáinkat majd egy kötetettlen program keretében fedezzük fel a várost.

2. nap: Trento, Biacesa (418 méter), San Giovanni kápolna Cima Rocca (1090 méter), Arcioni bivakház, Biacesa

Reggelit követően egy könnyebb gyaloglásra indulunk a Garda-tó fölé emelkedő Rocca magaslatra. A túra kiindulópontja Biacesa hangulatos falucskája. A településen több forrás is található, itt érdemes vizet vételezni, mert hideg és finom. Jó másfél órás kaptatással érjük el a San Giovanni kápolnát, a meredek hegyoldalba épült kis templomocskát. Mivel a hegy a jó állapotban megmaradt I. világháborús erődítményeiről híres, rövid szusszanás után folytatjuk utunkat a sziklába vájt alagutakon keresztül. Lőrések mellett, létrákon mászunk fel, mire elérjük a csúcsot. A kilátás a Garda-tóra és a környező hegyekre páratlan. A csúcskeresztnél megebédelünk, majd elindulunk lefelé. Útközben ismét vethetünk egy pillantást a kápolnára, aztán az Arcioni bivakháznál megállunk pár perc pihenőre, ahonnan a már ismert, kényelmes gyalogösvényen térünk vissza a buszunkhoz.
Szint összesen: fel 600 méter, le 600 méter; menetidő: 6 óra.

3. nap: Trento, Malcesine, Monte Baldo, Arco

Ezen a napon a tó keleti oldalát fedezzük fel. Buszukkal Malcesine kisvárosáig utazunk, majd panoráma felvonóval jutunk az 1720 méteres magaslatra. Lenyűgöző látvány fogad bennünket, elláthatunk egészen a Dolomitokig is. Innen a vállalkozó kedvűekkel egy könnyű gerinctúrára indulunk a Cima delle Pozette-re (2132 méter). Felérve, a csúcskereszttől majdnem tökéletes körpanoráma tárul a szemünk elé. Rövid álmélkodást követően visszatúrázunk a felvonóhoz, és leereszkedünk a kisvárosba. A délutánt az arcoi vár, és az alatta elterülő nagyon hangulatos település bebarangolásával töltjük, megvacsorázunk egy kiváló pizzériában, majd este visszabuszozunk a szállásunkra.
Szint összesen: fel 500 méter, le 500 méter; menetidő: 4 óra.

4. nap: Trento, Dro, Monte Colt 430 m. Budapest

Reggeli után összepakolunk és Dro kisvárosába utazunk. Innen rövid túrára indulunk a közeli Monte Colt csúcsára. A hegytetőről nagyszerű panoráma nyílik a völgybe elterülő Arco városára és a környező hegyekre. Miután kifujtuk magunkat visszatérünk az autóbuszunkhoz és a déli órákban indulunk hazafelé, Budapestre a késő este, 23-24 óra környékén érkezünk.

Képek szállásunkról
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a 3 éjszaka szállást mobilházakban, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a felvonó díját, az utas valamint az útlemondási biztosítást..

Helyszíni költségek leírása: 

Malcesine felvonó 15-18 Euro

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Szükséges felszerelésről:  túracipő/túra bakancs; esőkabát; esőnadrág; kis hátizsák a túrákra és a kirándulásokhoz; meleg felsőruházat; túranadrág; sapka/kalap; elemlámpa; napvédő krém.
Kemény talpú túracipőre, vagy bakancsra van szükség. Ne feledd otthon a meleg ruházatot sem, mert a hegyekben hűvös lehet! Az esőkabát és esőnadrág fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Az oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálad aprópénz. A helyfoglalás, ülésrend  az előleg-befizetés, és az igények alapján történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

4 fős, 2×2  szobás, fürdőszobás, kiskonyhás mobil házakban.
Egyágyas felár: 12.000 ft/fő
Ágynemű, törülköző biztosított.

Étkezés: 
Önellátás. Vacsorázni a helyi vagy a városi kis éttermekben lehetséges. A napi programokra célszerű itthonról hozni tartós alapanyagokat, mert vásárlási lehetőség korlátozott. Felszerelt konyha, gáztűzhely, hűtő áll rendelkezésre.
Időjárás: 
A Garda-tó környéke az Alpok legdélibb nyúlványa, ezért itt inkább mediterrán időjárási viszonyok uralkodnak. Ettől függetlenül 1000-1200 méter magasan már lehet hűvösebb az idő. Esőre is számíthatunk bármikor, ez a hegyek természetes velejárója.
Csomagolás: 
A programok során a kis hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, ivóvizet fogod pakolni. Javasoljuk, hogy egy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást a csoportkísérők az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára nem tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
14 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.7
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
4.5
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
Érd
5.0
Minden szupi volt, különösen a túravezetők!
Százhalombatta
5.0
Értékelésnél 5-5 jár.
Budapest, II. kerület
4.4
Remek volt az út, csodálatos a vidék és az időjárás is kegyes volt. A túrák izgalmasak voltak, a városkák tündériek. Talán lehetett volna egy nappal hosszabb, mert azért nagyon messze van....
Budapest, XIII. kerület
4.8
Kiváló volt minden, ahogy az utazom.com -nál már megszokhattuk. Az időjárással is viszonylag szerencsénk volt. Hazafele a busszal adódott egy kis műszaki probléma, ami elsőre elég súlyosnak tűnt, de a lehetőségekhez képest nagyon profi módon és gyorsan sikerült úrrá lenni rajta. Nem okozott különösebb késést a hazaérkezésben sem.
Miske
4.8
Minden oké volt. Nagyon szép és tartalmas kirándulás volt.
Mór
4.8
Szuper volt minden! :)
Budapest, VII. kerület
4.6
Minden nagyon jó volt, annyi a megjegyzésem, hogy a városlátogatásokat kicsit át kellene gondolni, hogy ne 2-szer menjünk ugyan abba a városba, így több idő jutna nevezetességek megtekintésére.
Pápa
4.8
Jól éreztem magam! Várom a képeket, üdv., további jó munkát.
Budapest, V. kerület
4.8
Csodaklassz helyeken jártunk, nagyon élveztük. :)
4.8
Igazán szép élménnyel gazdagodtunk, amit köszönünk! Külön köszönet, hogy autóbuszos helyigényünk is teljesült.
4.8
Gyönyörű a hely, és köszönöm, hogy megízlelhettem ez alatt a négy nap alatt.
Valkó
4.6
<szöveg nélkül>
Hódmezővásárhely
4.8
<szöveg nélkül>
Budapest, XII. kerület
4.6
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!