Gyalogtúra a Garda-tónál

4 napos buszos kirándulás Olaszországba

Szikrázó napsütés, sziklás hegyek, a mélykék tó, ódon városok, hangulatos kávézók, cappuccino, pizza, limoncello, és sorolhatnánk mi minden vár még rád, ha velünk tartasz a Garda-tóhoz. A gyalogtúrák nem túl megerőltetőek, csodaszép ösvényeken vezetnek a zöld hegyek övezte Garda-tó látványával a „talpunk alatt”, felejthetetlen élményt nyújtva.

GARANTÁLT INDULÁS A 05.18. IDŐPONTBAN!

JÓ HA TUDOD!

Ez a programunk párhuzamosan halad a via ferrátás csoportunkkal, azaz egy busszal megyünk és ugyanazon a szálláson alszunk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de reggelente és esténként van lehetőségünk az élménycserére!

Alapár tartalmazza

az utazást, a 3 éjszaka szállást mobilházakban, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, a felvonó díját, az utas valamint az útlemondási biztosítást..

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
bungaló
Létszám: 
25-30 fő

Nehézség:

Könnyű kirándulások és túrák, átlagos erőnléttel teljesíthetőek! Amennyiben csak pihenni szeretnél, erre is van lehetőség.

Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Tóth Dániel
Nincs két egyforma út, nincs két egyforma csúcspanoráma, visszatérni mindig érdemes!

Élménybeszámolók

» Limone sul Garda - Négyesi Miklós, 2012. október. 20
» Garda-tó - Hudanik Zsolt, 2012. április. 15
» Arco, a középkori extrém város - Négyesi Miklós, 2012. március. 14
» Sirmione: a Garda-tó gyönygszeme - Kovács Attila, 2016. október. 02

Kapcsolódó cikkek

» Cinque Torri, Dolomitok - Kovács Attila, 2013. július. 11
» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2018. május. 07
» Velence mozgásban - Kovács Attila, 2018. március. 08
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila, 2018. március. 06
» A Marmolada felülről - Kovács Attila, 2018. február. 21
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2017. december. 06
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2017. november. 20
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2017. november. 09
Hasonló utazások, nyaralások:
» Schneeberg (2076 méter) - 1 nap
» Dolomitok gyalogtúrák - 5 nap
» Dolomitok, gyalogtúrák kalandvágyóknak - 5 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában - 1 nap
» Schneeberg kirándulás - 1 nap
Részletes program
1. nap: Budapest, Garda tó

Korán reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Találkozás 05.00-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.15 órakor.
Az M7-es autópályán haladunk, ahol lehetőség van a Fehérvár pihenőnél illetve a Zalakomári pihenőnél lévő benzinkutaknál a felszállásra. Továbbutazva az olaszországi Velence melletti autópályán a késő délutáni órákban érkezünk a Garda tóhoz. Szállásunkra érkezés előtt még felfedezzük Arco kisvárosát, elkölthetjük estebédünket egy hangulatos pizzériában. Innen az esti órákban, rövid utazással érkezünk meg szállásunkra ahol három éjszakát töltünk.

2. nap: Biacesa (418 méter), San Giovanni kápolna Cima Rocca (1090 méter), Arcioni bivakház, Biacesa

Reggelit követően túrára  indulunk a Garda-tó fölé emelkedő Rocca magaslatra. A túra kiindulópontja Biacesa hangulatos falucskája. A településen több forrás is található, itt érdemes vizet vételezni, mert hideg és finom. Jó másfél órás kaptatással érjük el a San Giovanni kápolnát, a meredek hegyoldalba épült kis templomocskát. Mivel a hegy a jó állapotban megmaradt I. világháborús erődítményeiről híres, rövid szusszanás után folytatjuk utunkat a sziklába vájt alagutakon keresztül. Lőrések mellett, létrákon mászunk fel, mire elérjük a csúcsot. A kilátás a Garda-tóra és a környező hegyekre páratlan. A csúcskeresztnél megebédelünk, majd elindulunk lefelé. Útközben ismét vethetünk egy pillantást a kápolnára, aztán az Arcioni bivakháznál megállunk pár perc pihenőre, ahonnan a már ismert, kényelmes gyalogösvényen térünk vissza a buszunkhoz.
Szint összesen: fel 600 méter, le 600 méter; menetidő: 6 óra. sziklás ösvényes terep, drótokkal tarkított szakaszokkal.

3. nap: Malcesine, Monte Baldo,

Ezen a napon a tó keleti oldalát fedezzük fel. Buszukkal Malcesine kisvárosáig utazunk, majd panoráma felvonóval jutunk az 1720 méteres magaslatra. Lenyűgöző látvány fogad bennünket, elláthatunk egészen a Dolomitokig is. Innen a vállalkozó kedvűekkel egy gerinctúrára indulunk a Cima delle Pozette-re (2132 méter). Felérve, a csúcskereszttől majdnem tökéletes körpanoráma tárul a szemünk elé. Rövid álmélkodást követően visszatúrázunk a felvonóhoz, és leereszkedünk a kisvárosba. A délutánt az Malcesine  hangulatos óvárosi részének bebarangolásával tölthetjük, megvacsorázhatunk egyik hangulatos kis éttermében, majd este visszabuszozunk a szállásunkra.
Szint összesen: fel 450 méter, le 450 méter; Táv: 7 km.  menetidő: 3,5 óra.

4. nap: Dro, Monte Colt 430 m. Budapest

Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és Cheniga kisvárosába utazunk. Innen rövid túrára indulunk az Arco felett magasodó Monte Colodri csúcsára. A hegytetőről nagyszerű panoráma nyílik a völgybe elterülő Arco városára és a környező hegyekre. Miután búcsú pillantást vetettünk a Garda tóra visszatérünk az autóbuszunkhoz és a déli órákban indulunk hazafelé. Budapestre a késő esti órákban 23-24 óra környékén érkezünk.
Szint: 350 m.Táv: 6 km. túraidő: 2,5-3 óra

Képek szállásunkról
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a 3 éjszaka szállást mobilházakban, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a felvonó díját, az utas valamint az útlemondási biztosítást..

Helyszíni költségek leírása: 

Malcesine felvonó 15-18 Euro

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Szükséges felszerelésről:  túracipő/túra bakancs; esőkabát; esőnadrág; kis hátizsák a túrákra és a kirándulásokhoz; meleg felsőruházat; túranadrág; sapka/kalap; elemlámpa; napvédő krém.
Kemény talpú túracipőre, vagy bakancsra van szükség. Ne feledd otthon a meleg ruházatot sem, mert a hegyekben hűvös lehet! Az esőkabát és esőnadrág fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Az oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálad aprópénz. A helyfoglalás, ülésrend  az előleg-befizetés, és az igények alapján történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

4 fős, 2×2  szobás, fürdőszobás, kiskonyhás mobil házakban.
Ágynemű, törölköző biztosított.
Mosogatószer, mosogató szivacs szükséges ez nem tartozik a házak felszereléséhez.
Egyágyas elhelyezés csak szállodai szobában lehetséges, ennek felára: 26.000 Ft/fő/3éj
Kétágyas szállodai szoba felár: 16.500 Ft/fő/3 éj.
Szállásunkon a vezetékes víz fogyasztható.

Étkezés: 
Önellátás. Vacsorázni a helyi vagy a városi kis éttermekben lehetséges. A napi programokra célszerű itthonról hozni tartós alapanyagokat, mert vásárlási lehetőség ünnep lévén korlátozott. A mobilhomokban alapvető dolgokkal felszerelt konyha, gáztűzhely, hűtő áll rendelkezésre. Kis kotyogós kávéfőző minden házban van.
Időjárás: 
A Garda-tó környéke az Alpok legdélibb nyúlványa, ezért itt inkább mediterrán időjárási viszonyok uralkodnak. Ettől függetlenül 1000-1200 méter magasan már lehet hűvösebb az idő. Esőre is számíthatunk bármikor, ez a hegyek természetes velejárója.
Csomagolás: 
A programok során a kis hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, ivóvizet fogod pakolni. Javasoljuk, hogy egy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
24 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
4.3
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
Pápa
4.0
Gyönyörű helyeken jártuk, fantasztikus élmény volt. Köszönöm.
Veszprém
4.6
Az időjárás sajnos a három túrából csak egyet engedett ( Monte Baldo),de az lenyűgözően szép volt.A túravezetők igyekeztek így is mindent megtenni,hogy szép és tartalmas legyen a program, a városkák hangulatos ékszerdobozok,különösen Limone. A szállás csodás helyen van,kicsit szűkös a házikó,de makulátlanul tiszta,a célra tökéletes.Az alaprajztól eltérően minden szobához van fürdőszoba.Összességében a sok eső mellett is felejthetetlen utazás volt, és külön köszönet, bogy a túravezetők még a névnapunkról sem feledkeztek meg!
Budapest, XVIII. kerület
4.6
Az eső miatt már soha nem tudjuk meg, milyen lett volna az eredeti program, de az időjárás okozta nehézségen gyorsan és frappánsan úrrá lettek a túravezetők, ezért szerintem semmi veszteség nem érte a csoportot, élmény így is volt bőven.
Budapest, XIII. kerület
4.6
Izgalmas és szép túrák, kedves, felkészült túravezetők, jó szervezés. Az időjárással is szerencsénk volt és egy hajókázás a Garda-tavon is belefért a programba. Legjobban a Monte Baldo csúcsára vezető túra és a lélegzetelállító panoráma tetszett, de mindhárom nap voltak olyan különleges, érdekes részek a túrákban, amelyek miatt nagyon örülök, hogy részt vettem az utazáson.
Ölbő
4.8
Nagyon tetszett ez a tartalmas és igen csodálatos út.
A túravezetők felkészültek, készségesek és nagyon segítőkészek voltak.
Kedvességük, hozzáértésük azt hiszem minden utas számára igen emlékezetessé teszi az utazást.
Én még egyszer nagyon köszönöm a profi szervezést és lebonyolítást és azt, hogy az egész utazom.com-os csapat azon fáradozott, hogy minél szebbé és emlékezetesebbé tegyék az utunkat.
Nagyon hálás vagyok, hogy a csapat tagja lehettem és a jövőben is keresni fogom a lehetőségét, hogy részt vegyek hasonló túrákon.
Üdvözlettel:AÉva
Nagykáta
4.4
Nagyon szép ,tartalmas 4 nap volt,jól éreztük magunkat, köszönjük Ákosnak és Anitának.
Budapest, I. kerület
4.8
Gyönyörű hétvégét tölthettünk el a Garda-tónál. A szervezés és társaság is ismét tökéletes volt.
Budapest, I. kerület
5.0
Már másodszor voltam ezen az úton és megint csak csupa jót tudok mondani róla. Profin ment minden az utazás folyamán. A szállás várakozásomon felüli volt, olasz viszonyban igazán jónak mondható.
Ákos a megszokott magas színvonalon vezette a túrát, Anita is sokat tett hozzá, kedves lényével. Nagyon tetszett, hogy a korábbi utolsó napi Verona helyett egy izgalmas és szép kis túrát kaptunk ezen az úton..
Az előzetes szervezés, tájékoztatás is nagyon profi és körültekintő volt.
A busz is kényelmes volt és a gépkocsivezetőkre sem lehet panasz.
Valószínűleg harmadszor is el fogok menni az utazom.com-al erre a gyönyörű vidékre.
Érd
5.0
Minden szupi volt, különösen a túravezetők!
Százhalombatta
5.0
Értékelésnél 5-5 jár.
Budapest, II. kerület
4.4
Remek volt az út, csodálatos a vidék és az időjárás is kegyes volt. A túrák izgalmasak voltak, a városkák tündériek. Talán lehetett volna egy nappal hosszabb, mert azért nagyon messze van....
Budapest, XIII. kerület
4.8
Kiváló volt minden, ahogy az utazom.com -nál már megszokhattuk. Az időjárással is viszonylag szerencsénk volt. Hazafele a busszal adódott egy kis műszaki probléma, ami elsőre elég súlyosnak tűnt, de a lehetőségekhez képest nagyon profi módon és gyorsan sikerült úrrá lenni rajta. Nem okozott különösebb késést a hazaérkezésben sem.
Miske
4.8
Minden oké volt. Nagyon szép és tartalmas kirándulás volt.
Mór
4.8
Szuper volt minden! :)
Budapest, VII. kerület
4.6
Minden nagyon jó volt, annyi a megjegyzésem, hogy a városlátogatásokat kicsit át kellene gondolni, hogy ne 2-szer menjünk ugyan abba a városba, így több idő jutna nevezetességek megtekintésére.
Pápa
4.8
Jól éreztem magam! Várom a képeket, üdv., további jó munkát.
Budapest, V. kerület
4.8
Csodaklassz helyeken jártunk, nagyon élveztük. :)
4.8
Igazán szép élménnyel gazdagodtunk, amit köszönünk! Külön köszönet, hogy autóbuszos helyigényünk is teljesült.
4.8
Gyönyörű a hely, és köszönöm, hogy megízlelhettem ez alatt a négy nap alatt.
Budaörs
5.0
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!