Gyalogtúra a Garda-tónál

5 napos buszos kirándulás Olaszországba

Szikrázó napsütés, sziklás hegyek, a mélykék tó, ódon városok, hangulatos kávézók, cappuccino, pizza, limoncello, és sorolhatnánk mi minden vár még rád, ha velünk tartasz a Garda-tóhoz. A gyalogtúrák csodaszép ösvényeken vezetnek a zöld hegyek övezte Garda-tó látványával a „talpunk alatt”, felejthetetlen élményt nyújtva, és kicsit belekostolunk a Brentai Dolomitok vonulataiba is.

GARANTÁLT INDULÁS!

JÓ HA TUDOD!

Ez a programunk párhuzamosan halad a via ferrátás csoportunkkal, azaz egy busszal megyünk és ugyanazon a szálláson alszunk. Bár a túrák más útvonalakon haladnak, de reggelente és esténként van lehetőségünk az élménycserére!

Alapár tartalmazza

az utazást, a 4 éjszaka szállást mobilházakban, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, a felvonók díját, az utas valamint az útlemondási biztosítást..

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
bungaló
Létszám: 
25-30 fő

Nehézség:

Közepes nehézségű túrák, átlagos erőnléttel teljesíthetőek! Amennyiben csak pihenni szeretnél, erre is van lehetőség.

Szállás

4 fős, 2×2  szobás, fürdőszobás, kiskonyhás mobil házakban.
Ágynemű, törölköző biztosított.
Mosogatószer, mosogató szivacs szükséges ez nem tartozik a házak felszereléséhez.
Egyágyas elhelyezés csak szállodai szobában lehetséges. Szállodai felár: 29.500 Ft/fő/4 éj
Kétágyas szállodai elhelyezés felár: 19.500 Ft/fő/4 éj
Szállásunkon a vezetékes víz fogyasztható.

Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.
Cserey Zsuzsanna
Zsuzsa a hegyekben a természetben érzi a legjobban magát otthon magát.

Élménybeszámolók

» Limone sul Garda - Négyesi Miklós, 2012. október. 20
» Garda-tó - Hudanik Zsolt, 2012. április. 15
» Arco, a középkori extrém város - Négyesi Miklós, 2012. március. 14
» Sirmione: a Garda-tó gyönygszeme - Kovács Attila, 2016. október. 02

Kapcsolódó cikkek

» Cinque Torri, Dolomitok - Kovács Attila, 2013. július. 11
» A Marmolada felülről - Kovács Attila, 2019. július. 01
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2019. május. 23
» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2019. április. 24
» Róma leghíresebb látnivalói - Kovács Attila, 2019. március. 06
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2018. december. 22
» A Garda-tó a magasból - Kovács Attila, 2018. november. 10
» Egy csipetnyi Velence - Kovács Attila, 2018. szeptember. 06

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Hasonló utazások, nyaralások:
» Rax-Alpok gyalogtúra - 1 nap
» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Dolomitok gyalogtúrák - 5 nap
» Alpesi kirándulás, Stuhleck 1783 méter - 1 nap
» Alpesi csúcsok: Tonion - 1 nap
Részletes program
1. nap: Budapest, Garda tó, Arco

Korán reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Találkozás 05.00-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.15 órakor.
Az M7-es autópályán haladunk, ahol lehetőség van a Fehérvár pihenőnél illetve a Zalakomári pihenőnél lévő benzinkutaknál a felszállásra. Továbbutazva az olaszországi Velence melletti autópályán a késő délutáni órákban érkezünk a Garda tóhoz. Szállásunkra érkezés előtt még felfedezzük Arco kisvárosát, elkölthetjük estebédünket egy hangulatos pizzériában. Innen az esti órákban, rövid utazással érkezünk meg szállásunkra ahol három éjszakát töltünk.

2. nap: Biacesa (418 méter), P.ta Larici, Nodice (859 méter) Riva del Garda

Reggelit követően  indulunk a Garda-tó fölé emelkedő túránkra. Rövid buszozást követően érkezünk meg kiindulópontunkra ahonnan egy régi keskeny köves úton kanyarogva közelítjük meg Pregasina falucskát. innen továbbhaladva előbb egy erdészeti úton haladunk felfelé, majd egy gyalogösvényre kanyarodva fantasztikus szirtek tetején kapaszkodunk felfelé, nagyszerű panorámával kísérve. Célunk a Larici kilátó pont ahonnan lenyűgöző kilátás fogad minket a tóra és a környező hegyvonulatokra.
Miután kigyönyörködtük magunkat tovább indulunk a Nodice 859 méteres csúcsához. Itt I. világháborús romokat deríthetünk fel mielőtt vissza ereszkedünk a falucskába ahol egy hangulatos kis hotel teraszán felfrissíthetjük magunkat.
Itt két lehetőség közül lehet választani, aki szeretne még túrázni egy izgalmas szép, közvetlenül a tó felett kanyargó alagutakkal tarkított gyalogösvényen ereszkedhet le Riva del Garda városába (max 1,5 óra) vagy kiinduló pontunkra visszatérve, busszal érkezhet a városba.
Mindkét csoport a délután hátralévő részében szabad program keretében deríthetik fel a várost, vacsorázhatnak, vásárolhatnak.
Táv:13 km./17 km. szint: 750 méter, menetidő: 6-7 óra

3. nap: Malcesine, Monte Baldo,

Ezen a napon a tó keleti oldalát fedezzük fel. Buszukkal Malcesine kisvárosáig utazunk, majd panoráma felvonóval jutunk az 1720 méteres magaslatra. Lenyűgöző látvány fogad bennünket, elláthatunk egészen a Dolomitokig is. Innen a vállalkozó kedvűekkel egy gerinctúrára indulunk a Cima delle Pozette-re (2132 méter). Felérve, a csúcskereszttől majdnem tökéletes körpanoráma tárul a szemünk elé. Rövid álmélkodást követően visszatúrázunk a felvonóhoz, és leereszkedünk a kisvárosba. A délutánt az Malcesine  hangulatos óvárosi részének bebarangolásával tölthetjük, megvacsorázhatunk egyik hangulatos kis éttermében, majd este visszabuszozunk a szállásunkra.
Szint összesen: fel 450 méter, le 450 méter; Táv: 7 km.  menetidő: 3,5 óra.

4.nap: Brenta dolomitok, Molveno
Ezen a napon átkalandozunk a Brentai Dolomitok csúcsai közé. Miután buszunkkal megérkeztünk a csodálatos környezetben található Molveno településre, felvonóval folytatjuk utunkat, amely a Pradel állomásig, 1350 méter magasra repít minket. Innen rövid gyaloglást követően elérjük a Montanara menedékházat (1530m), ahonnan pazar kilátás tárul elénk a Brentai-Dolomitok impozáns csúcsaira. Következő célpontunk a Croz dell'Altissimo menedékház, melyet egy csodás panorámaúton közelítünk meg. 1-1,5 óra múlva meg is érkezünk az 1435m-en fekvő, hegyek által körülölelt házhoz. Azok, akik nem jönnének tovább a túrán, lehetőségük van a menedékháznál maradni és bevárni a csoportot. Akik még szeretnének tovább túrázni, azokkal megcélozzuk a kb. 3/4 órányira fekvő Selvata menedékházat is (1683m). Itt tartunk egy hosszabb pihenőt és kiélvezzük a csodálatos környezet nyújtotta szépségeket. Visszafelé a már megtett úton indulunk el, és érkezünk vissza a felvonó állomásáig.
Táv: 8km; szint: 300m fel, 300 m le; a Selvata menedékházig +3,2km oda-vissza , szint:+250m fel és le
Túraidő: 6-7 óra
5.nap: Ceniga, Monte Colodri, Arco, Budapest

Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és Cheniga kisvárosába utazunk. Innen rövid túrára indulunk az Arco felett magasodó Monte Colodri csúcsára. A hegytetőről nagyszerű panoráma nyílik a völgybe elterülő Arco városára és a környező hegyekre. Miután búcsú pillantást vetettünk a Garda tóra visszatérünk az autóbuszunkhoz és a déli órákban indulunk hazafelé. Budapestre a késő esti órákban 23-24 óra környékén érkezünk.
Szint: 350 m.Táv: 6 km. túraidő: 2,5-3 óra

Képek szállásunkról
Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a 4 éjszaka szállást mobilházakban, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a felvonók díját, az utas valamint az útlemondási biztosítást..

Helyszíni költségek leírása: 

Malcesine felvonó 15 euro/fő
Molveno felvonó  16 euro/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Szükséges felszerelésről:  túracipő/túra bakancs; esőkabát; esőnadrág; kis hátizsák a túrákra és a kirándulásokhoz; meleg felsőruházat; túranadrág; sapka/kalap; elemlámpa; napvédő krém.
Kemény talpú túracipőre, vagy bakancsra van szükség. Ne feledd otthon a meleg ruházatot sem, mert a hegyekben hűvös lehet! Az esőkabát és fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! 
Aktív túráinkon a váltócipő, váltóruházat használata kötelező, kérjük hozz magaddal!!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Az oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálad aprópénz. A helyfoglalás, ülésrend  az előleg-befizetés, és az igények alapján történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Szállás: 

4 fős, 2×2  szobás, fürdőszobás, kiskonyhás mobil házakban.
Ágynemű, törölköző biztosított.
Mosogatószer, mosogató szivacs szükséges ez nem tartozik a házak felszereléséhez.
Egyágyas elhelyezés csak szállodai szobában lehetséges. Szállodai felár: 29.500 Ft/fő/4 éj
Kétágyas szállodai elhelyezés felár: 19.500 Ft/fő/4 éj
Szállásunkon a vezetékes víz fogyasztható.

Étkezés: 
Önellátás. Vacsorázni a helyi vagy a városi kis éttermekben lehetséges. A napi túrákra célszerű itthonról hozni tartós alapanyagokat, mert vásárlási lehetőség ünnep lévén korlátozott. A mobilhomokban alapvető dolgokkal felszerelt konyha, gáztűzhely, hűtő áll rendelkezésre. Kis kotyogós kávéfőző minden házban van.
Időjárás: 
A Garda-tó környéke az Alpok legdélibb nyúlványa, ezért itt inkább mediterrán időjárási viszonyok uralkodnak. Ettől függetlenül 1000-1200 méter magasan már lehet hűvösebb az idő. Esőre is számíthatunk bármikor, ez a hegyek természetes velejárója.
Csomagolás: 
A túrák során a kis hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék ruhát, élelmet, ivóvizet fogod pakolni. Javasoljuk, hogy egy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
36 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
4.2
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.7
Budapest
4.4
Sziasztok,
Csak dicsérni tudom az Utazom.com-ot.
A társaság aki szokott velük túrázni, válogatott jó társaság.
Az esetleges surlódásokat hamar és gördülékenyen meg lehet oldalni.
A környezet ahol, jártunk csodás volt!

Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt az utat is.

Üdv: kata
Debrecen
5.0
A Garda tó körül tett gyalogtúra fantasztikus élményekkel, kalandokkal lepett meg. Segítőkész túravezetők, kedves útitársak, tökéletes szervezés.
Köszönöm!
Budapest, III. kerület
5.0
Nagyon jó szervezés, remek program a már megszokott Utazom.com színvonalon. Külön kiemelném kempingünkben a színvonalas, kényelmes mobilházas szálláshelyeinket. A kora nyárias időjárás végig mellettünk állt, így minden tervezett túránk megvalósulhatott. A kibővített programnak, a Brenta-dolomitokban tett kirándulásnak különösen örültem! Nagyon tetszett továbbá, hogy a napi túrázások után még egy kis városnézésre is maradt időnk. Mindenkinek csak ajánlani tudom! :)
Budapest, XXI. kerület
5.0
Nagyon köszönjük a túravezetők kedvességét, segítőkészségét és az "alternatív útvonal" választása esetén a megértésüket és jótanácsaikat.
Az egész úton a profizmust és a gördülékenységet tapasztaltuk. Csak gratulálni tudunk!
Bár a teljes túrák nekem nehezek, mégis szívesen választom a jövőben is ezt az utazási irodát, mert a programok nagyon különlegesek és olyan útvonalak bejárását teszi lehetővé, amit más irodáknál nem kaphatok meg.

Köszönettel: Pethő-Székely páros
Budapest
5.0
Minden tökéletes volt, ahogy lenni szokott :) !
Komárom
5.0
Köszönet a szuper szervezésért, a programokért, a túravezetők kitartó és odaadó munkájáért. Remekül éreztük magunkat, csak ajánlani tudom mindenkinek.
Komárom
5.0
Ha annyit írok, hogy tervezem a további utazásokat is, azt hiszem magáért beszél. A túravezetőknél a "nagyon jó" megjelölés azt hiszem kevés. Utaztam már más szervezésben, de itt a túravezetők mind vezetőként, mind emberileg messze a legjobbak. Köszönet mindenért, remélem hamarosan ismét találkozunk.
Szigetszentmiklós
4.8
Ezúttal is azt kaptam, amit vártam: élményekben gazdag, tartalmas, a lehető legváltozatosabb utazást. Gyönyörű tájakon túráztunk, tökéletesen kitöltöttük a nap minden óráját. Remekül összeállított program , melyet kedves, hozzáértő, emberséges túravezetők bonyolítottak le. Jó veletek utazni!
Dévaványa
4.8
Nagyon kedvesek,segítőkészek voltak a túravezetők.A programok a kiirtaknak megfelelőek voltak.
A szállás kényelmes, teljesen megfelelő volt.
Szívesen megyek velük más alkalommal is.
Budapest, XX. kerület
5.0
Minden szuper volt!!
Budapest, IV. kerület
4.2
Összességében minden jó volt. A szállás elfogadható, hozzáteszem, tudtuk, mire számíthatunk, nagy meglepetés nem ért (tele volt hangyákkal, az zavaró volt). A túravezetők kedvesek voltak, és szép helyekre vittek minket. Az időjárással is szerencsénk volt, egyszer esett csak az egyik túra végén.
Velence (MO)
4.8
külön köszönet a csapatnak, hogy még egy hegyi kecskét is beszerveztetek, tökéletes volt az időzítés is! :)
gyalogtúra túravezetők 10/10
köszi szépen
Pápa
4.0
Gyönyörű helyeken jártuk, fantasztikus élmény volt. Köszönöm.
Veszprém
4.6
Az időjárás sajnos a három túrából csak egyet engedett ( Monte Baldo),de az lenyűgözően szép volt.A túravezetők igyekeztek így is mindent megtenni,hogy szép és tartalmas legyen a program, a városkák hangulatos ékszerdobozok,különösen Limone. A szállás csodás helyen van,kicsit szűkös a házikó,de makulátlanul tiszta,a célra tökéletes.Az alaprajztól eltérően minden szobához van fürdőszoba.Összességében a sok eső mellett is felejthetetlen utazás volt, és külön köszönet, bogy a túravezetők még a névnapunkról sem feledkeztek meg!
Budapest, XVIII. kerület
4.6
Az eső miatt már soha nem tudjuk meg, milyen lett volna az eredeti program, de az időjárás okozta nehézségen gyorsan és frappánsan úrrá lettek a túravezetők, ezért szerintem semmi veszteség nem érte a csoportot, élmény így is volt bőven.
Budapest, XIII. kerület
4.6
Izgalmas és szép túrák, kedves, felkészült túravezetők, jó szervezés. Az időjárással is szerencsénk volt és egy hajókázás a Garda-tavon is belefért a programba. Legjobban a Monte Baldo csúcsára vezető túra és a lélegzetelállító panoráma tetszett, de mindhárom nap voltak olyan különleges, érdekes részek a túrákban, amelyek miatt nagyon örülök, hogy részt vettem az utazáson.
Ölbő
4.8
Nagyon tetszett ez a tartalmas és igen csodálatos út.
A túravezetők felkészültek, készségesek és nagyon segítőkészek voltak.
Kedvességük, hozzáértésük azt hiszem minden utas számára igen emlékezetessé teszi az utazást.
Én még egyszer nagyon köszönöm a profi szervezést és lebonyolítást és azt, hogy az egész utazom.com-os csapat azon fáradozott, hogy minél szebbé és emlékezetesebbé tegyék az utunkat.
Nagyon hálás vagyok, hogy a csapat tagja lehettem és a jövőben is keresni fogom a lehetőségét, hogy részt vegyek hasonló túrákon.
Üdvözlettel:AÉva
Nagykáta
4.4
Nagyon szép ,tartalmas 4 nap volt,jól éreztük magunkat, köszönjük Ákosnak és Anitának.
Budapest, I. kerület
4.8
Gyönyörű hétvégét tölthettünk el a Garda-tónál. A szervezés és társaság is ismét tökéletes volt.
Budapest, I. kerület
5.0
Már másodszor voltam ezen az úton és megint csak csupa jót tudok mondani róla. Profin ment minden az utazás folyamán. A szállás várakozásomon felüli volt, olasz viszonyban igazán jónak mondható.
Ákos a megszokott magas színvonalon vezette a túrát, Anita is sokat tett hozzá, kedves lényével. Nagyon tetszett, hogy a korábbi utolsó napi Verona helyett egy izgalmas és szép kis túrát kaptunk ezen az úton..
Az előzetes szervezés, tájékoztatás is nagyon profi és körültekintő volt.
A busz is kényelmes volt és a gépkocsivezetőkre sem lehet panasz.
Valószínűleg harmadszor is el fogok menni az utazom.com-al erre a gyönyörű vidékre.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!