Andalúzia térkép

Nyaralás

» Hotel Sol Principe **** Torremolinos 233.119 Ft/főtől - Spanyolország / Európa / Costa Del Sol / Torremolinos / Andalúzia
» Hotel Royal Costa *** Torremolinos 182.419 Ft/főtől - Spanyolország / Európa / Costa Del Sol / Torremolinos / Andalúzia
» Hotel San Fermin *** Benalmadena 151.999 Ft/főtől - Spanyolország / Európa / Costa Del Sol / Benalmadena / Andalúzia
» Hotel Royal Al Andalus **** Torremolinos 187.489 Ft/főtől - Spanyolország / Európa / Costa Del Sol / Torremolinos / Andalúzia
» Hotel Sol Don Pedro **** Torremolinos 233.119 Ft/főtől - Spanyolország / Európa / Costa Del Sol / Torremolinos / Andalúzia

Körutazás

» Andalúzia - üdülés csillagtúrákkal, pihenéssel - 7 vagy 6 napos Andalúziai körutazás
» Andalúzia csodás kincsei - 6 napos körutazás Andalúziában
» Spanyolországi nagykörutazás - 11 napos buszos körutazás Spanyolországban
» Mór emlékek Andalúziában - 6 napos nyaralás Spanyolországban
» Spanyol körutazás I. - 8 napos buszos körutazás Spanyolországban

Városlátogatás

» Andalúzia - üdülés csillagtúrákkal, pihenéssel - 7 vagy 6 napos Andalúziai körutazás
» Andalúzia csodás kincsei - 6 napos körutazás Andalúziában
» Spanyolországi nagykörutazás - 11 napos buszos körutazás Spanyolországban
» Spanyol körutazás I. - 8 napos buszos körutazás Spanyolországban
» A Pireneusoktól Gibraltárig - 14 napos buszos körutazás Spanyolországban

Élmények, beszámolók, látványosságok, látnivalók ...

Ronda, Andalúzia

Ronda a Sierra de Gazalema Nemzeti Park szélén, és festői Sierra de las Nieves közvetlen közelében fekszik, és könnyen megközelíthető az andalúz nagyvárosok bármelyikéből (Sevilla, Granada, Malaga, Marbella, Algeciras), de akár Madridból is. Alighogy kiszállunk a buszból vagy a vonatból, rögtön elvarázsol összetéveszthetetlen andalúz hangulatával: a fehérre meszelt és halványsárgával árnyalt házak soraival, a fantasztikus kovácsoltvas rácsokkal és kerítésekkel és a ragyogó kék éggel.

Andalúzia különleges falvai - Setenil de las Bodegas, Spanyolország

Setenil de las Bodegas egy különleges fehér falu Andalúzia tartományában. Itt a történelmi hagyományokhoz erősen hozzátartozik ez az építkezési mód, azaz, hogy a középkor óta hófehérre meszelik a házakat, így számtalan fehér falut látogathatunk meg - a sokadik után már össze is keverjük őket. De van néhány olyan pueblos blancos, amely kiemelkedik a többi közül, például Cazorla vagy Grazalema, a páratlan hegyi környezet miatt, ami körülveszi vagy a ragyogó Olvera, de meg kell említenünk a hegycsúcsra épült Casares sziklavárosát. 

Andalúzia gyöngyszeme: Ronda

A Spanyolországba látogatók szinte áhitattal emlegetik Rondát, az andalúz települések legszebbikét, ennek ellenére mégis kevessé ismert története, valódi szépsége. Hogy mi az, ami a 21. század turistáit Rondába csalogatja, vagy mi az, ami saját korában Hemingwayt, Orson Wellest, James Joycet vagy Rainer Maria Rilket megbabonázta? Csak ajánlani tudom: mindenki járjon maga utána, igazán érdemes!

Andalúzia titkos hegyvidéke - Grazalema, Spanyolország

Még életekkel ezelőtt, mikor először jártam Andalúziában, megismerkedhettem egyik legcsodásabb hegyvidékével - a Sierra de Grazalema mészkőcsúcsaival. A Ronda városától nyugatra található, titokzatos és elzárt vidék már akkor megbabonázott - így hát izgalommal vártam az alkalmat, mikor újra eljuthatok ide. Még szebb volt a táj, mint ahogy emlékeimben élt - Andalúzia jórészt kopár hegyvidékei helyett itt erdők zöldellnek, s apró hegyi falvak bújnak meg a rengetegben. Grazalema izgalmas gyalogtúrák kiindulópontja - innen felfedezhetjük a környék ösvényeit, csúcsait.

Andalúzia szíve - Antequera, Spanyolország

Andalúzia mesés tartománya nagyon gazdag történelmi emlékekben és építészeti remekművekben. A főváros, Sevilla csodás katedrálisa, a mór erődjétől világhírű Granda szépsége, vagy a Mezquita mecsetjével büszkélkedő Cordoba mellett még számtalan szebbnél szebb várost találunk itt. A hatalmas régió távolabbi, turisták által kevésbé felkapott részének felfedezése már csak azért is nagy élmény, mert ezeken a helyeken nem kell turisták hadait kerülgetni - teljes szépségében és eredeti hangulatában megőrzött városokban fedezhetjük fel az andalúz életérzést.

Harminc alagút és keselyűk – a Via Verde de la Sierra, Spanyolország

Utazni ezerféleképpen lehet – a legtöbben mégis megelégednek néhány utazási formával – várost néznek vagy a tengerparton nyaralnak. A világra nyitottabb, felfedezés vágyától hajtott utazók belevágnak komolyabb kihívásokba is – de ők gyakran épp a másik végletbe esnek bele, a teljesítményt hajszolják, a veszélyt keresik, s nem ér fel a értékrendjükben egy hangulatos gyalogtúra egy kitett via ferráta útvonal végigjárásával.

Andalúzia legszebb kisvárosai - Arcos de la Frontera

Andalúziában járva számtalan pubelos blancos, azaz fehér falu szépségében gyönyörködhetünk. A sokadig hegytetőre épült, ragyogóan fehérre meszelt házakból, szűk utcákból, díszes katedrálisból álló településeken készült képeket nézegetve néha összezavarodva kutatunk emlékeinkben, melyik fotó hol is készülhetett.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!