pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Csehország térkép
Csehország cikkek

» Húsvéti utazások
» Adventi utak
» Látnivalók Prágában
» Buszos körutazások Csehországban
» 4 napos utazások
» Buszos körutazások
» Hosszú hétvége
» Hosszú hétvége
találat
Főoldal EurópaCsehország

Városlátogatások Csehországban 29 db utazási ajánlat

27.000 Ft/főtől (2 nap)

Körutazások Csehországban 25 db utazási ajánlat

27.000 Ft/főtől (2 nap)

Csehország repülőjegy 40.100 Ft/főtől - Prága (oda-vissza)

Gyalogtúrák Csehországban 1 db utazási ajánlat

  • aug
  • szep
  • okt
  • nov
  • dec
  • jan
  • feb
  • már
  • ápr
49.900 Ft/főtől (3 nap)
Részletes találati lista

Csehország TOP 15-ös látnivaló-listája

Nevezhetjük Európa ékszeres dobozának is, hiszen a csöppnyi közép-európai ország tengernyi szépen megőrzött történelmi várossal, látnivalóval, természeti nevezetességgel büszkélkedik. Nehéz elképzelni, hogyan szorult ilyen kis helyre ennyi szépség, pedig Csehországot épp úgy sújtotta a szocializmus hanyagsága, akár csak Európa keleti felének többi országát. Nem lehet igazságos sorrendet felállítani, de azért most megpróbáljuk lajstromba szedni Csehország 15 legszebb kincsét, melyeket feltétlenül érdemes felkeresni.

15. Ceske Budejovice
Ki ne ismerné a Csehország déli vidékén elterülő híres várost, Ceske Budejovicét? Ha cseh elnevezése kevésbé lenne ismerős, a német változatát viselő aranyló nedű, a Budweiser nevét mindenki hallotta már. A XIII. század óta foglalkoznak errefelé sörfőzéssel, ami szinte egyidős a várossal; Ceske Budejovicét 1265-ben alapította II. Ottokár cseh király lovagja, Hirzo. Ma ismert legnagyobb sörfőzdéje, a Budejovicky Pivovar (Budvar) 1895-ben...

Olvasson tovább! >>>

Csehország legszebb kisvárosa - Cesky Krumlov

A szépséges Csehország bővelkedik lenyűgöző várakban és kisvárosokban. De Cesky Krumlov ékszerdoboza talán mindet felülmúlja. Prága is varázslatos, Karlovy Vary is csillogó, békebeli nyaralóhely, Kutna Hora is bővelkedik nevezetességekben - de olyan töményen és híven megőrizve sehol sem találjuk meg a középkor egyedülálló hangulatát, mint Cesky Krumlovban.

Ez a város maga a csoda - ahogy a Moldva kettős kanyarulatában feltűnik a vár és a felette őrködő kör alakú torony látképe, ahogy a szomszédos dombtetőn magasodik a Szent Vitus székesegyház emblematikus épülete - Cesky Krumlov semmivel sem hasonlítható össze.

Cesky Krumlov kacskaringós utcáin barangolva könnyen kerülünk reneszánsz hangulatba. A folyóparton sorakozó házak, malmok mára a víz felé nyitott terasszal rendelkező, sajátos karakterű éttermek és kávézók, ahonnan kiváló látványt élvezhetünk Csehország második legnagyobb várkastélyának irányába.

A vár öt udvara és negyven épülete...

Olvasson tovább! >>>

Látnivalók Prágában: Gyakori kérdések

Mikor utazzunk Prágába? - Éghajlat

A cseh főváros éghajlata kontinentális, meleg, napsütéses nyarakkal és gyakran nagyon hideg telekkel (fagypont körüli átlaggal) számoljunk, ha Prágába utazunk. Földrajzi fekvésének köszönhetően a csapadék meglehetősen kevés a városban, bár nyáron alkalmanként előfordulhatnak özönvíz szerű esőzések.

Mennyi az idő Prágában? - Időeltolódás
Prága a közép-európai időzónában (UTC + 1) fekszik: a nyári időszámítás során ez közép-európai idő + 1 óra (UTC + 2), ami megegyezik a magyarországival.

Fizetni kell az orvosi ellátásért Prágában? - Egészség
Az elsősegély-szolgálat sürgős esetekben a helyszínre érkezik, az ellátás ilyenkor ingyenes. A külföldieknek ezenkívül fizetniük kell az orvosi ellátásért, ezért indulás előtt célszerű mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítást...

Olvasson tovább! >>>

Cesky Krumlov télen

Cesky Krumlov varázslatos kisváros Csehországban, Prága után a következik a cseh turisztikai célpontok népszerűségi sorrendjében. Azt, hogy ez miért van így, nem kell sokat magyarázni azoknak, akik jártak már itt: egy életre elvarázsolja a városka az ide látogatókat.

Csehország gyönyörű tájai és híres építészeti emlékei közül is kiemelkedik ez a Moldva kanyarulata által ölelt történelmi városmag. A sörözők, parti szórakozóhelyek, ősi hidak és gyönyörű templomok már az UNESCO Világörökség listáján is előkelő helyet foglalnak el. 

Cesky Krumlov from Rafael Asquith on Vimeo.

Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!