Kelet-német nosztalgia

5 napos buszos körutazás Németországban és Csehországban

"A régi diáinkat újrafényezzük és máris nem ismerünk rá egykori élményeinkre, a pompás városokban, kastélyokban és a főváros új és fiatalos lüktetésében."

Alapár tartalmazza

A leírt alapprogramot
Szállást 3 csillagos szállodákban
Reggelis ellátást
Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
Magyar nyelvű idegenvezetést
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, idegenforgalmi adó, belépők, fakultatív programok egyéb személyes kiadásokat és étkezéseket.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

3 csillagos szálloda

Program: 

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – LEDNICE – DREZDA
Reggeli indulás, utazás Szlovákián keresztül Csehországba. A határátlépés után nem sokkal megállunk az UNESCO Világörökségek Listáján is szereplő Lednicei Kastélynál. A Liechtenstein család már a XIII. században épített ide várat. Később több átépítésen ment át a kastély az évszázadok során, míg a mostani neogótikus stílus kialakult. A nyári rezidencia­ként funkciónáló épületet belülről is megtekintjük. A szépen fel­újított belső termek a nemesi család kiváló ízlését mutatják. A kastélyhoz látványos angolpark is tartozik. Kastélylátogatásunk után folytatjuk utunkat Csehországon keresztül. Az esti órákban érkezünk a Drezda melletti szállásunkra, ahol fakultatív vacsora lehetőség is van.

2. NAP: DREZDA – MEISSEN – BERLIN
Reggeli után Szászország fővárosát, Drezdát tekintjük meg. A várost az Elba folyó szeli ketté. Sétánk során a II. világhá­ború alatt sokat szenvedett, majd utána gyönyörűen újjáépített város épületeit csodálhatjuk meg. Látjuk a híres Semper-operát, a Miasszonyunk-templomát, a híres Albertinumot, mely ott­hont ad immáron 2010 óta két nagy kiállításnak, amelyek átfogó képet adnak a „modern” művészetről a romantika kor­szakától egészen napjainkig. Megtekintjük még a régi és az új piacteret, a Brühl-teraszt, melyet Európa erkélyeként is emle­getnek. Drezda Elba-parti területe is világörökség volt, de elvették tőle a címet. Miért? Erről is beszél idegenvezetőnk. Az ezt követő szabadprogram alatt, aki szeretné, megtekint­heti a Zwinger egyik kiállítását és parkját. Délután továbbuta­zunk Meissenbe, ahol megtekintjük a világhírű porcelángyárat. A gyárat 1710‑ben alapította Erős Ágost választófejedelem, azóta világhírre tett szert. Látogatásunk során megtekintjük a porcelánkészítés legfontosabb fázisait, majd bepillantást nyer­hetünk a gyár gazdag porcelántörténeti kiállításába, ezt köve­tően vásárlási lehetőségünk is lesz. Programunk után a „régi-új” német fővárosba, Berlinbe utazunk. Szállás.

3. NAP: BERLIN
Reggel kezdjük az ultramodern stílusban újjáépült, a har­madik évezred „fővárosának” is nevezett metropoliszban az autóbuszos és gyalogos városnézést. Programunk során megis­merjük a legfontosabb látványosságokat. A kormányzati negyed a Bundestaggal (ez volt a Reichstag), Brandenburgi-kapu közelé­ben található. A kapu volt a két Berlint elválasztó határ jelképe. Potsdamer Platz, az Alexanderplatz és környéke a TV-toronnyal, mely az NDK-s időkben is az egyik legkeresettebb látványos­ság volt. Felkeressük a Checkpoint Charlie-t, mely a leghíresebb katonai ellenőrzőpont volt a szovjet és az amerikai zóna határá­nál. Később itt alakult ki a Kelet- és Nyugat-Berlin egyik leghí­resebb átkelőpontja. Sétákat teszünk a „régi Berlin” negyedeiben is, mint pl.: a Nikolai-viertelben, vagy éppen a Csendőr-téren. De látjuk még a Vörös-városháza, a hatalmas berlini Dóm épületét is. Ezt követően kirándulunk buszunkkal a Humbold Egyetem és az Unter den Linden érintésével Charlottenburgba és a híres Kurfürstendammra. Még mindig észreveszi a figyelő szem a két Berlin közötti építészeti különbséget, valamint a hírhedt elvá­lasztó fal mementóit is, melyeket gyalogosan és buszunkból is megszemlélünk. Szállás Berlinben.

4. NAP: BERLIN – POTSDAM – LIPCSE
Reggeli után Potsdamba látogatunk. A híres uralkodó Nagy Frigyes nyári rezidenciáját, a „porosz Versailles-nak” neve­zett, Sanssouci-kastélyt keressük fel. A barokk kastély maga is látványos, de a parkja még csodálatosabb. Ez is a Világörökség része. Kastélylátogatásunk után továbbuta­zunk Lipcsébe. Megérkezésünk után kezdjük a város lát­nivalóinak megtekintését. Bach itt élt és zenélt. Láthatjuk „munkahelyét” a Tamás-templomot, mely előtt van a zeneszerző szobra is. Lefényképezhetjük a piactér szépen gondozott palo­táit, a régi kereskedelmi tőzsdét, az óvárosházát és a Mädler-passzázst, majd a muzsika fellegvárainak is nevezett épületeket, a Gewandhaust és az Operaház épületét (kívülről). Ezt követően sétálunk a hangulatos belvárosi utcákon. Koradélután hagyjuk el a város központját, és felkeressük a város határában lévő, Népek csatájának emlékművét. Napóleon első vereségének helyszínén, ott ahol több mint 120.000 ember halt meg, most egy hatalmas mementó magasodik. Aki szeretne, felmehet az emlékmű tetején kialakított teraszra, ahonnan csodás panoráma tárul elénk a kör­nyékre és Lipcsére. A kilátóterasz lifttel és lépcsők igénybevéte­lével közelíthető meg. Ezt követően továbbutazunk szállásunkra.

5. NAP: PIRNA – CSEHORSZÁG – SZLOVÁKIA – BUDAPEST
Reggeli után – még Németországban –, egy nagyon hangulatos kisvárost keresünk fel. Pirnában a reneszánsz és a barokk házak érdekesen követik egymást. A Marktplatz épületei szép egységet képeznek. Megtekintjük a Mária templomot is mely egy látványos, gótikus, csarnoktemplom. Városnézésünk után Csehországon, majd Szlovákián keresztül folytatjuk utunkat hazafelé. Magyarországra Rajkánál lépünk be. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt köve­tően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek

» Berlin a kultúra fővárosa - utazom.com, 2018. augusztus. 27
» Családi utazás Berlinbe - utazom.com, 2018. augusztus. 27
» Berlin Welcome Card a hivatalos berlini városnéző bérlet - utazom.com, 2018. augusztus. 27
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila, 2017. augusztus. 07
» A hangulatos Szász Svájc - Kovács Attila, 2020. szeptember. 10
» Friss képek a prágai árvízről - Kovács Attila, 2020. szeptember. 02
» Cesky Krumlov hangulata - Kovács Attila, 2019. augusztus. 16
» Németország TOP 15-ös látnivaló-listája - Etédi Alexa, 2019. március. 10

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Fakultatív vacsora - 28 000 Ft

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A leírt alapprogramot
Szállást 3 csillagos szállodákban
Reggelis ellátást
Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
Magyar nyelvű idegenvezetést
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, idegenforgalmi adó, belépők, fakultatív programok egyéb személyes kiadásokat és étkezéseket.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők:
Drezda - Zwinger (egyénileg) 12,00 €
Albertinum 10,00 €
Meissen - Porcelánmanufaktúra 9,00 €
Berlin - dóm 5,00 €
Lipcse - Népek csatája 8,00 €
Lednice 240 CZK
Sanssouci-kastély 14,00 €
Pirna - Mária templom (min 15 fő esetén) 2,00 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.  

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal.

Felszállási helyek:
Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Dechatlon parkoló
Füzesabony Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tatabánya M1-es melletti McDonald's parkoló

Szállás: 

3 csillagos szálloda

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében vacsora igényelhető.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!