Cseh világörökségek és a száztornyú Prága

4 napos körutazás Csehországban

"Prága szépsége mindig mindenkit lenyűgöz. Többszöri visszatérés után sem lehet betelni vele. Utcáit járva folyton megelevenedik a történelme, bája."
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

 • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
 • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
 • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
 • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Részvételi díj tartalmazza

 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
 • Reggelis ellátást
 • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
 • Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Felszállási lehetőséget 15 magyar nagyvárosból
 • Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Részvételi díj nem tartalmazza

 • A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást,
 • idegenforgalmi adó,
 • fakultatív programok árát,
 • helyszíni belépők összegét,
 • egyéb személyes kiadásokat.
Hossz: 
4 nap

Szállás

Szállás 3 és 4 csillagos szállodákban

Program: 

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – LEDNICE – BRNO – PRÁGA
Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után rajkai határátkeléssel érkezünk Szlovákiába. A Duna fölött áthaladva elénk tárul a főváros, Pozsony látképe a hidakkal és a város fölé magasodó várral. A cseh határt átlépve lekanyarodunk Lednicébe, mely egyben első világörökségi helyszínünk. Az angol gótika és a romantikus stílus keveréke a nagyon szépen felújított kastély. Az itt látható fa kidolgozások és csillárok kiváló művészek munkái. Délután, Brnóban, az ország második legnagyobb városában tartunk gyalogos városnézést. A Főtér középen egy hatalmas barokk pestisoszlop található. Házainak stílusa a reneszánsz kortól a modernig terjed. A főtértől nem messze magasodik a házak közé szorított impozáns neogótikus Szent Jakab-templom jellegzetes hagymakupolájával, mely tűhegyes toronyban végződik, mely 92 méterével a legmagasabb a városban. A belváros egyik dombján emelkedik az impozáns gótikus Szent Péter és Pál székesegyház. Az esti órákban érkezünk Prágába a szállásunkra (3 éj).

2. NAP: PRÁGA ÉS HAJÓKIRÁNDULÁS
Délelőtt gyalogos városnézés Prágában. Programunkat a Hradzsinban, a várban kezdjük. Szent Vitus hatalmas katedrálisa a turisták kedvelt célpontja. Mellette található a Sárkányölő Szent György-szobor, a Királyi Palota és a Szent György Bazilika. Szépen felújították a fogalommá vált Aranyutcácskát. Ebben a keskeny utcában dolgoztak régen a mesterek, akiknek kis üzletei manapság a nagy forgatagtól hangosak. Ezt követően folytatjuk utunkat Prága másik híres építményéhez, a Károly-hídhoz. A híd az 1350-es években épült mészkőből. Fenséges barokk szobrok díszítik. Különlegesek a két végén található hídtornyok. A hídon sétálva szép fotókat készíthetünk a műemlékekről, szobrokról. Továbbhaladunk a főtérig. Itt lefényképezhetjük a híres órát, az Orlojt, mely a városháza tornyának oldalán található. Különleges a több mint 600 éves órajátéka. A téren található még Husz János monumentális szobra is. Az első reformátor máglyahalálának 500. évfordulójára készült a szecessziós alkotás. Gyönyörködhetünk a teret ölelő szépen felújított házakban is. Az óváros felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára. Utolsó magállónk ezen a napon a Vencel-tér, mely a cseh történelemben többször is fontos szerepet játszott. Nevét az ország patrónusáról kapta, akinek lovas szobra a tér végén a Nemzeti Múzeum előtt található. A koraesti órákban szervezünk egy kellemes, kb. 2 órás fakultatív hajókirándulást a Moldván, mely svédasztalos vacsorával van egybekötve. A nyugvó Nap aranyló fényében gyönyörködhetünk a látványos folyóparti palotákban. Fakultatív hajókirándulás vacsorával (ital nélkül): 13.000,- Ft. Akik nem választják a hajózási programot, azoknak lehetőség nyílik önálló sétára a lenyugvó Nap által megvilágított belvárosban. Este autóbusztranszfer a szállodába. Ezen a napon nincs szállodai vacsora.

3. NAP: PRÁGA – KARLOVY VARY – PRÁGA
Ma délelőtt, akinek kedve tartja önálló, egyéni programot szervezhet Prága történelmi óvárosában. Másik lehetőségként egy hangulatos, kb. 6 órás fakultatív kirándulásra és időutazásra jöhet velünk a meseszép Karlovy Varyba. (Buszunk a szállodától egyenesen a kirándulásra indul.) A Teplá folyó mellett teraszosan épült város csodaszépen felújított, monarchia-korabeli épületei között sétálunk. Karlovy Vary híres a kolonnádjairól (oszlopcsarnokairól). Építésük célja az volt, hogy a lakosok kényelmes körülmények között tudjanak vizet venni a gyógyvízforrásokból. Legnagyobb az 1871-ben épült Malomkő Kolonnád. 132 m hosszú, 124 oszlopa van, és 5 forrást „véd”. A közelben található Csehország egyik leghíresebb szállodája a Grand Hotel Pupp, itt játszódott a Casino Royale film is. A 228 szobás luxusszálloda nevét a Pupp családról kapta. Nemrég a hotel homlokzatát és belső tereit is szépen felújították. A szálloda ad helyet a híres Karlovy Vary Filmfesztiválnak is. Sétánk közben valamelyik kellemes teraszon megpihenve kóstolgathatjuk a híres gyógyító hatású vizet, melynek fogyasztását egy különleges formájú bögréből javasoljuk. Megízlelhetjük Karlsbad finom ostyáját és híres italát, a Becherovkát is. Fakultatív Karlovy Vary kirándulás (jelentkezés a helyszínen): 35 €. Délután hagyjuk el Karlovy Varyt, és érkezünk vissza Prágába, ahol már a teljes csoporttal meglátogatjuk a XIII. században alapított Kisoldalt, mely napjainkban a művészvilág kedvenc célpontja. A kormányzati negyedként is működő városrészben számos nagykövetségi palota, hangulatos vendéglő található. Városnézésünket a zsidó negyednél fejezzük be. Ezt követően a szabadprogram alatt egyéni sétára, ajándékvásárlásra nyílik lehetőség. Este, aki gondolja megízlelheti a híres cseh sört. Erre talán a legjobb lehetőség az a fakultatív vacsora, mely Csehország leghíresebb éttermében, a több mint 500 éve működő U Fleku Étterem és Sörmanufaktúrában fogyasztható el. Ízletes 3 fogásos vacsorán és esti hangulatos élőzenén túl arról is ismert a helyszín, hogy Közép-Európa egyetlen olyan sörfőzdéje, ahol fél évezrede szinte folyamatosan készítenek sört. Ezért természetesen 1 pohár sör is benn van a vacsora árában, melyet még kiegészít egy welcome ital és egy kávé. Fakultatív vacsora az U Fleku-ban: 14.000,- Ft. Ezen a napon nincs szállodai vacsora.

4. NAP: PRÁGA – KUTNÁ HORA – TELČ – BUDAPEST
Ez a nap is a cseh világörökségekről szól, ugyanis a felkeresendő városok mindegyike szerepel az UNESCO Világörökségek Listáján. Délelőtt Kutná Hora látványosságai közül megtekintjük a csodaszép Szent Borbála katedrálist, mely a közép-kelet-európai gótikus építészet egyik legszebb példája, szépségében a prágai Szent Vitus székesegyházzal vetekszik. A város peremén található a Csontkápolna, melyet szintén felkeresünk. Folytatjuk utunkat, és délután Telč-ben állunk meg. A város egységes hangulatú, látványos főterén sétálunk, ahol szép fotókat készíthetünk az árkádos-lábas házakról, valamint a közelben lévő várról. Szabadprogram után hazaindulunk és 21 óra körül érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!  

Az út kiemelt értékei:

 • Elmerülünk a cseh világörökségek tengerében
 • Hajós városnézés és hangulatos vacsora
 • Karlovy Vary, a gyógyító vizek vidéke
 • Prágában megelevenedik Svejk, Hrabal és Menzel világa

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 
 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
 • Reggelis ellátást
 • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
 • Fix ülőhelyet az autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Felszállási lehetőséget 15 magyar nagyvárosból
 • Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
Részvételi díj nem tartalmazza: 
 • A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást,
 • idegenforgalmi adó,
 • fakultatív programok árát,
 • helyszíni belépők összegét,
 • egyéb személyes kiadásokat.
Helyszíni költségek leírása: 
Lednice 300 CZK
Prága - Vár (Katedrális, Királyi palota, Arany utcácska) 450 CZK
Kutna Hora - Csontkápolna 220 CZK
Kutna Hora - Szt. Borbála 180 CZK
Helyi és idegenforgalmi adók 7 €
Belépők ára: kb.: 1150 CZK + 7 €; + 35 € fakultatív kirándulás
 
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondícionált autóbusszal.

Felszállási helyek:

Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald's parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PENNY parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló Kerekharaszti pihenő, MOL-kút kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút

A változtatás jogát fenntartjuk!

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!