Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Beutazási szabályok:
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Feltétlenül ajánlott baleset, betegség és poggyászbiztosítás megkötése!

Kenya a kelet-afrikai magasföldön, az Egyenlítő mentén fekszik. Az ország Kelet-Afrika legnépszerűbb szafari-úticélja. Az országban számos nemzeti parkban csodálhatjuk meg Afrika élővilágát, ugyanis az országban minden nevezetesebb afrikai állat megtalálható. A csodálatos természeti kincseivel, tavaival, több ezer méter magas hegyeivel, végtelen síkságaival az év szinte bármely szakában alkalmas úticél.

Hasznos információk:
Műanyag zacskó használatának tilalma: Javasolt a Kenyába utazók és a Kenyában tartózkodók számára, hogy bevásárlásaik alkalmával részesítsék előnyben az újrahasznosítható vászonszatyrokat, kosarakat stb. és mellőzzék a műanyag bevásárlószatyrok használatát.
Ivóvízfogyasztás: A fertőzések elkerülése miatt csak palackos víz fogyasztása javasolt, fertőtlenítés nélkül nem ajánlott gyümölcsök és zöldségek fogyasztása.
Dohányzási tilalom: Kenya nagyvárosaiban: Nairobiban, Mombasában és Nakuruban a közterületeken és a középületekben tilos a dohányzás. A tilalom ellenére dohányzókat őrizetbe veszik és eljárás alá vonják.

Beszélt nyelvek: angol, szuahéli

Pénznem:  Kenyai Shilling (KES). A szállodákban a fizetésnél, illetve pénzváltásnál általában nem fogadják el a 2000, esetenként 2006 előtti 100 USD bankjegyeket. Bankkártyát a nagyobb üzletekben, éttermekben fogadnak el. A nemzeti parkokban a belépő a legtöbb esetben csak bankkártyával fizethető.

Közlekedés: Az országban bal oldali közlekedés van érvényben. Kenyában a járművezetés csak kenyai jogosítvánnyal lehetséges. Kenyai jogosítvány nemzetközi vezetői engedély bemutatásával is igényelhető.

A gépjármű vezetési szokások jelentősen eltérnek az Európában megszokottól. Nairobiban és a nagyobb városokban mindennaposak a közlekedési dugók és a személyi sérüléssel járó balesetek. Az országon belüli közlekedést szervezett busszal, belföldi repülőjárattal javasolt. A Nairobi - Mombasa felújított vasútközlekedés szintén biztonságos. 

A nagyobb városokban nem javasolt helyi tömegközlekedési eszközök használata (matatu, kisbusz), a járművek többnyire rossz műszaki állapota miatt. 

A biztonsági övek használatát ellenőrzik, illetve szigorúan büntetik a gépjárművezetés közbeni telefonálást.

Gasztronómia: A tradicionális kenyai ételek babból, levesekből és ragukból állak. A nemzeti ételük a nyama choma, mely egy roston sült kecske. A kenyai ételek rendkívül ízletesek és változatosak. Érdemes a különböző sült húsok kipróbálása. A sörkedvelők számos helyi sörkülönlegességet próbálhatnak ki.

Időjárás: Esős évszakok: március és május között, valamint októbertől decemberig. Nairobi 1700 méteren fekszik, klímája egész évben kellemes. Az Egyenlítő közelsége miatt egész évben 06.30-kor kel a Nap és 18.30-kor sötétedik.

Közegészség, egészségügyi helyzet: Ajánlott oltás a sárgaláz, hepatitis A és B, hastífusz, diftéria-tetanusz, veszettség, poliomyelitis, meningococcus meningitis. Utazás előtt javasoljuk felkeresni az Országos Epidemiológiai Központot, ahol a szükséges védőoltásokkal kapcsolatban, valamint egyéb trópusi egészségügyi kérdésekre naprakész tájékoztatást adnak. 

Biztonság: A Külgazdasági és Külügyminisztérium Kenya dél-szudáni, etiópiai és szomáliai határvidékét, Nairobi nyomornegyedeit és a kenyai partszakasz északi és nagyvárosait az I. Nem javasolt utazási célországok és térségek - kategóriába sorolta. Ezekben a térségekben korábban számos terrortámadást és túszejtést követtek el, így továbbra is terrorista támadások célpontjai lehetnek a bevásárlóközpontok, nyitott teraszok, éttermek, keresztény templomok, sportközpontok valamint az éjszakai szórakozóhelyek. A január-május közötti turisztikai főszezonban jellemzőek a buszvégállomásokon, repülőtereken elkövetett bűncselekmények. A zseblopások, a csomagok eltulajdonítása, az autófeltörések kiemelten Nairobi és Mombasa környékén gyakori jelenségek.

Áram: 240 Volt, a csatlakozók az angol szabványnak felelnek meg, így átalakító szükséges.

Konzul/Magyar külképviselet: dr. Abaffy Patrícia, cím: Kabarsiran Gardens, Lavington, Nairobi, Kenya P.O.Box 61146-00200Kenya térkép
Kenya cikkek

» Incentive utazások - üzleti utaztatás
találat

A Kenyába utazók legnagyobb része szafari túrára érkezik az országba. A méltán híres Big Five látványa életre szóló élmény ígér valamennyi kalandvágyó utazó számára. Az akítv kikapcsolódás mellett azonban érdemes megismerni Diani Beach 17 km hosszú, fehér homokos, pálmafákkal szegélyezett partját is.Diani Beach Afrika egyik legszebb, vakítóan fehérhomokos partja a türkizkék Indiai-óceán mentén, Mombasa-tól kb. 30 km-re délre. A csodás part közelében korallzátony, a part mentén színvonalas szállodák, üzletek, szupermarketek, szórakozási lehetőségek várják a turistákat. 
Saját szervezésű utazásaink az utazás minden költségét tartalmazzák (repülőjegyet, szállást, ellátást, transzfert).
Ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres vagy másik időpont lenne megfelelő, kérjen személyre szabott ajánlatot, írjon nekünk itt!

Részletes találati lista
Kenya

Kenya - Szafarik és pihenés

Nairobi - szafarik az Amboseli, Tsavo West és East Nemzeti Parkokban - óceánparti pihenés
1.284.200 Ft/fő
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!

Jándi Attila: Könny szökik a szemembe, mikor először megpillantom a Rudolf-tavat. Különös élmény ez egy magyar utazó számára, hiszen Teleki Sámuel fedezte fel ezt a vidéket a nyugati világ számára 1888. márciusában. Mást jelent nekem ide eljutni, mint az egyszerű európai utazónak. Útitársaim nem is értik meghatódottságomat, kikuju vezetőm viszont mosolyogva jegyzi meg: „Ja, persze, hiszen te magyar vagy!”


Mellettem ül az autóban Mike, egy angol úriember, a hetvenen túl. Az...

Olvasson tovább! >>>

Az utazás legjobban várt attrakciója így rögtön az út elejére került, úgyhogy erős felütéssel kezdünk. Ma megyünk látogatóba a gorillákhoz. Mindenki rettentően izgult, kíváncsi vagyok, a gorillák hogy voltak ezzel.

5.15-kor ébresztő, még vaksötétben gyors reggeli, aztán indulás a park központjába. A világon mindössze kb. 710 hegyi gorilla él szabadon, mind itt Ruanda, Uganda és Kongó találkozásánál: kb. 380 a Bwindi Impenetrable National Parkban, Ugandában, és 330 a Ruandában és...

Olvasson tovább! >>>

A világ egyik leghíresebb áruháza 1849-ben, London Knightsbridge negyedében nyílt meg, akkor még persze csak kicsiben. Az alapító, Charles Henry Harrod az 1851-ben megnyíló londoni Nagy Világkiállítás hasznát akarta meglovagolni, amikor a mai üzletháztól nem messze, a Brompton Road-on megnyitotta kis fűszerkereskedését, ahol elsősorban keresett gyógyszereket, parfümöket, papírárut, gyümölcsöt és zöldséget árult. Az egy helyiségből álló kis üzletben ekkor még csak két asszisztens és egy...

Olvasson tovább! >>>

Szabadság és végtelen rónaság. E két fogalom ezúttal újfent egybe csendül, hiszen vendégnek lenni Magyarország legelső alapítású és legnagyobb területű nemzeti parkjában mindig felemelő érzés. Ugorjunk hát fel a hajdúsági megyeszékhely felől érkező szellő, kerékpár vagy éppen hátasló nyergébe és a szálkahalmi őrház kunhalmától indulva vágjunk neki az élettel teli lapály kalandokat ígérő felfedezésének.

...

Olvasson tovább! >>>

Graham Hughes három év alatt 260 ezer kilométert tett meg a Föld körül. A világ mind a 201 országában járt 1426 nap alatt. Hetente 100 dollárja volt.

2009. január 1-jén Uruguayból indult útjára az angol származású Graham Hughes, s 2012. november 26-án ért Dél-Szudán fővárosába, Jubába. Útja közel sem volt zökkenőmentes: négy napot töltött egy lyukas csónakban, a Zöld-foki Köztársaságban, Kongóban egy hétig ült börtönben, s egy filippínó srác mentette meg őt a muszlim...

Olvasson tovább! >>>

Jimmy Nelson angol fotográfus egy igen terjedelmes méretű, nagyformátumú fényképezőgéppel barangolja be a távoli földrészeket, hogy megörökítse az utókor számára bolygónk veszélyeztetett népcsoportjait.

Hogyan készült a törzsi népekkel való találkozásokra?

A legfontosabb az, hogy teljesen nyitottak legyünk, mindenféle előítélet nélkül közelítsünk feléjük. Ugyanis világunkban sajnos gyakran előfordul, hogy előítéleteinkkel mi magunk építünk szinte...

Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!