pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Afrika térkép
Afrika cikkek

» Egzotikus utazások nyaralások
találat
FőoldalAfrika

Városlátogatások Afrikában 7 db utazási ajánlat

237.000 Ft/főtől (8 nap)

Gyalogtúrák Afrikában 1 db utazási ajánlat

  • okt
  • nov
  • dec
  • jan
  • feb
  • már
  • ápr
  • máj
  • jún
249.900 Ft/főtől (9 nap)
Részletes találati lista

St. Lucia és Sváziföld, avagy irány Dél-Afrika!

Afrika. Nem csak egy másik földrész, egy másik világ. Más időszámítás szerint ballagnak ittt a napok, és a gondolatok is más mederben folynak. Igazi, velőtrázó, vad és embertpróbáló vidék, a kőkor és a modernitás megdöbbentő, percről percre ámulatba ejtő keveréke.

Rácz Janka , alias Mirza szenvedélyes utazó. A legnagyobb szerelme Dél Afrika- az alábbi sorokból megértjük, miért. Az személyes hangvételű élménybeszámoló dél-afrikai tájakat mutat be, St. Lucia környékét és a A Drakensbergből St. Lucia, pontosabban a Wetland Park felé vettük az irányt. Rita kinézte a térképen, hogy ne a legrövidebb úton menjünk, kis kerülővel egy nemzeti parkon keresztülvághatunk, hátha látunk valamit.... A kapuig simán is ment minden, a kapunál viszont kiderült, hogy nem tudunk keresztülmenni a parkon, ugyanitt lehet csak kijönni. A továbbmenés mellett döntöttünk, más állatos park is volt még tervbevéve...

Olvasson tovább! >>>

A makik szigete

Amikor 165 millió évvel ezelőtt a világ negyedik legnagyobb szigeteként számon tartott Madagaszkár leszakadt az afrikai kontinensről, magányos földdarabként tovább úszva sok ezer, sehol másutt nem fellelhető állat– és növényfaj sajátos életterévé vált.

Földgömbünk olyan szegletét alkotja, amely elszigeteltségéből adódóan lehetővé tette az endemikus (azaz egyedül itt őshonos) fajok kialakulását és fennmaradását, életre keltve ezzel Durell és Attenborough még ma is páratlan állatparadicsomát. A világviszonylatban is egyfajta természeti kincses ládikát magáénak tudható sziget jelene és jövője azonban megoldatlan problémák sorát veti fel, amelyek kiindulópontja és vezérfonala az emberi pusztítás.

A „tavy” módszerével, azaz a szűzi őserdő időszakos felégetésével történő gazdálkodás átmeneti megélhetést biztosít az elsősorban...

Olvasson tovább! >>>

Gulliver az afrikai Wolfbergen

 Vannak élmények, amiket rágni-emészteni kell, hogy úgy igazán beszélni tudjon róla az ember. Ez a nap is ezek közé tartozik. Nagyon sokat vártam tőle, nagyon sokat kaptam tőle, és valahogy mégis teljesen más volt, mint amire készültem.

Minden afrikai útra próbálok valami új dolgot kitalálni. Ha csak annyi is, hogy kint alszok egy nemzeti parkban, ahol eddig csak nappal voltam, de valami újnak lennie kell. Az idei utazás valahogy nagyon az utolsó pillanatban alakult ki, egyedül is érkezetem, ami erősen korlátozza a lehetőségeket. Az indulás előtti napokban kerestem a túra lehetőségeket elsősorban Port Elizabeth környékén, de valamilyen véletlen folytán a Fokvároshoz közel eső ...

Olvasson tovább! >>>

A vörös óriások földje - Dél Namíbia

Egy utazáson szerzett első benyomások, tapasztalatok meghatározhatják az út további részét. Namíbiai kirándulásunk kezdeti élményei sejteni engedték, hogy nem fogunk itt unatkozni, de a hazaérkezésig átélt extrém kalandokkal teli csapatépítő tréningre messze nem számítottunk.

Port Elizabethet zimankós, szemerkélő esőben hagytuk el, ami nagyon hamar valami elképesztő felhőszakadásba ment át. Nagy nehezen magunk mögött hagytuk a partot. Ennél a kanyarnál mondta be képzeletbeli GPS-ünk, hogy a következő 923 km-en ne térjünk le az N10 útról. Átmásztunk az első hegyeken, ahogy közeledtünk a belső terültek felé, egyre kevesebb lett a felhő, melegedett az idő, és kezdtünk magunkat tényleg Afrikában érezni.

Tekintettel az előttünk álló távolságra, a két tankoláson, sebtében letolt kávén kívül csak néhány gyors fotó miatt álltunk meg. Egyik kedvencünk, a méltán híres fokföldi fürtös seregély fészke, ami olyan, mintha a szél a villanyoszlopra, fára, vagy bármi másra...

Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!