Namíbia - Botswana - Zimbabwe

Busmanok földjén, Viktória vízesés, Okavango delta 14 napos afrikai körutazás

Namíbia 1990-től független köztársaság dél-nyugat Afrikában, az Atlanti-óceán partján. Nagyon egyedi tájai és állatvilága miatt a turisták által egyik leglátogatottabb afrikai országnak számít. Azért is közkedvelt, mivel jó közbiztonságú, konszolidált politikai helyzetű ország, mely szinte teljesen mentes a veszélyektők is.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 285 HUF, 1 EUR = 320 HUF árfolyamig érvényesek.
A képek csak illusztrációk, nem biztos, hogy az utazás érinti az azokon szereplő tájegységeket!

Alapár tartalmazza

BBP utasbiztosítás, közlekedés helyben a létszámtól függő nagyságú klimatizált, bérelt minibusszal, terepjáróval, csónakkal, dzsipekkel, elhelyezés középkategóriájú (kb. 3+-4*-os) szállodákban, lodge-okban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig, idegenvezető.

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi és belső repülőjegyek, illetékek,Vízumköltségek, helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek,nemzeti park belépők és a program szerinti étkezések (helyszínen fizetendő)

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 16 fő - 12-15 fő közötti felár: 35.000 Ft

Szállás

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban és lodge-ban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Bécs - Viktória-Vízesés
Közös transzfer Budapestről Bécsbe (Flixbusszal vagy különbusszal). Elrepülés Bécsből az átszállással Viktóra-Vízeséshez, Zimbabwebe. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: Viktória - vízesés
Megérkezés Zimbabwebe, a Viktória-vízeséshez. Szállás elfoglalása a Viktória-vízesésnél,pihenés majd vacsora.

3. nap: Viktória-vízesés - Zambezi-folyó
Reggelit követően Afrikai egyik legszebb természeti csodáját, a Victoria Falls Nemzeti Parkot keressük fel. Az UNESCO Természeti Világörökség részét képező Viktória-vízesés a világ legszélesebb és egyik legszebb zuhataga. Helyi elnevezése a makololóktól származik: Mosioa-Tunya, melynek jelentése "mennydörgő gőzölgés" és "robajló füst". A név onnan ered, hogy a víz száz méteres mélységbe alázúduló hangját háromszáz méteres párafüggöny egészíti ki. Délután hajózunk a Zambézi-folyón. 1855-ben David Livingstone, a híres felfedező és misszionárius volt az első európai, aki megpillantotta a Zambézi-folyó nagy vízesését, melyet az akkori brit királynőről nevezett el Viktória-vízesésnek. Vacsora. Szállás a Viktóriavízesésnél.

4. nap: Chobe Nemzeti Park - Kasane
Reggeli után egész napos kirándulás: a Chobe Nemzeti Park Afrika egyik legsűrűbb vadon élő állatállományának otthont adó park Botswana északi részén. Méretét tekintve az ország harmadik legnagyobb nemzeti parkja, állatvilágát tekintve pedig a legváltozatosabb. A park legjobban talán hatalmas elefántpopulációjáról ismert. A parkban a becslések szerint 50 000 elefánt él. Napközben szafarin veszünk részt a nemzeti parkban és rövid csónakázással zárjuk napunkat. Rövid utazás és határátkelés után érkezünk meg Botswana-ba. Vacsora. Szállás Kasane-ban.

5. nap: Kasane - Nata - Maun
Reggeli, majd továbbutazunk Zimbabwe határának mentén Nata felé. Az út során változatos élőhelyek mentén haladunk végig, a végtelen, száraz homoksivatagtól a füves szavannáig. Natatól még kb. 4-5 óra utazás után elérjük új úticélunkat, Maun-t, mely az UNESCO Világörökség részét képező Okavango Természetvédelmi Terület fővárosa. (Egész napos utazás) Vacsora. Szállás Maun-ban.

6. nap: Maun -Okavango Delta
Reggeli után egész napos kirándulás kenuzással a világ legnagyobb szárazföldi deltájánál, az Okavango-nál (Figyelem: a kenuzás csak a vízállástól függően lehetséges! Amennyiben az alacsony vízállás miatt kenuzás nem valósítható meg, a csoport a Moremi rezárvátumban szafarin vesz részt.). Az Okavango Delta a Kavango-folyóról kapta a nevét, amely 1200 kilométeren keresztül hömpölyög Angola és Namíbia között, aztán belép Botswanába, ahol eltűnik a Kalahári homoksivatagában. A környékén Afrika állatvilágának széles skálája él. Napközben ebéd. Szállás Maun-ban.

7. nap: Maun - Windhoek
Reggeli, majd utazás egész nap autóbusszal Namíbiába Windhoek-ba, Érkezés után a szállás elfoglalása. Vacsora. Szállás Windhoek-ban.

8. nap: Windhoek - Solitaire
Reggeli, majd Namíbia vadregényes tájain elutazunk Solitaire-be, a Namíb sivatag kapujához.Vacsora és szállás Solitaire -ben.

9. nap: Solitaire - Sossusvlei -Swakopmund
Reggeli után utazás Sossusvlei-be, mely a világ legrégebbi sivatagja, a Namíb-sivatag déli részén található, óriási vörös homokdűnés terület. A Sossusvlei nevet gyakran az egész területre használják, mely egyike Namíbia legfőbb látványosságainak. Az itt található dűnék a világ legmagasabbjai között vannak; legtöbbjük 200 méter feletti. A legmagasabb a 380 métert is eléri, így kapta a "Big Daddy" becenevet. Utazás Swakopmund-ba, a város a német gyarmati időkben Namíbia legfontosabb kikötővárosa volt, valamint az építészetben is még mindig erős német hatás érezhető. Vacsora, Szállás Swakopmund-ban.

10 nap: Swakopmund - Walvis-öböl
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egy part közeli úton haladunk a Namíb-sivatag és az Atlanti-óceán közé ékelődött területen, a Walvis-öbölig. Érkezést követően katamáranba szállunk, majd az öbölben csónakázunk a Pelican Point-félsziget irányába. Utazásunk során bálna, delfin vagy fóka lesen vehetünk részt és különböző vizimadarakat csodálhatunk meg. Visszautazás Swakopmundba, majd a város felfedezése. (A program ára: 22.800 Ft.) Vacsora. Szállás Swakopmundban.

11. nap: Swakopmund - Erongo - Etosha Nemzeti Park
Reggeli után utazás az Erongo régión keresztül , az Etosha Nemzeti Park felé. Útközben láthatjuk a 2350 méter magas gránit hatású Erongo-hegyet. Érkezés délután Okaukuejo-ba. Vacsora. Szállás Okaukuejo-ba, az Etosha Nemzeti Parkban.

12. nap: Okaukuejo - Etosha Nemzeti Park - Otjiwarongo
Reggeli, majd transzfer az Etosha Nemzeti Parkba. A napot az egyedülálló Etosha Nemzeti Park felfedezésével töltjük. Hatalmas só-sivataggal, változatos növényzettel és gazdag vadvilággal rendelkezik. Vacsora. Szállás Ojitwarongo-ban

13. nap: Otjiwarongo - Windhoek
Reggeli, délelőtt transzfer a repülőtérre és hazautazás átszállással Bécsbe. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

14. nap: ... Budapest - Bécs
Megérkezés Bécsbe a reggeli órákban, majd közös transzfer Bécsből Budapestre (Flixbusszal vagy különbusszal)!

A változtatás jogát fenntartjuk!

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

Dél-namíbi dűnetenger

Okawango Delta

Mosi-oa-Tunya / Viktória-vízesés

További információ

Kapcsolódó cikkek

» Bringával Afrikán át - Fóti Lázár, 2019. október. 23
» Seychelle-szigetek: paradicsom az Indiai-óceánon - Kovács Attila, 2019. október. 21
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2019. október. 12
» Lányok a parketten- női bicikli - Fóti Lázár, 2019. augusztus. 04
» A vad szépség földje - a Namib-sivatag - Kovács Attila, 2019. július. 09
» Egyiptom - Kovács Attila, 2019. május. 20
» A Szahara csodálatos világa - Kovács Attila, 2019. január. 05
» Namíbia éjjel - Kovács Attila, 2018. október. 22

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

BBP utasbiztosítás, közlekedés helyben a létszámtól függő nagyságú klimatizált, bérelt minibusszal, terepjáróval, csónakkal, dzsipekkel, elhelyezés középkategóriájú (kb. 3+-4*-os) szállodákban, lodge-okban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig, idegenvezető.

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi és belső repülőjegyek, illetékek,Vízumköltségek, helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek,nemzeti park belépők és a program szerinti étkezések (helyszínen fizetendő)

Kötelező költségek: 

Repülőjegy.
Repülőtéri illeték.
Vízum díja, kilépési illeték
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszíni vízum, kb.: 50 USD (Zimbabwe)

Helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési ill., kb: 25 USD

Helyszíni belépők, nemzeti park belépők és a program szerinti étkezések: 280 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
280 USD/fő, Borravaló: 5 USD/nap/fő
Előleg: 

Figyelem! Ezen programunk fizetési feltételei az Általános Szerződési Feltételekben leírtaktól eltérnek. Az út költségét nem két, hanem három részletben kell befizetni.

Fizetési ütemezés:

I. részlet:         előleg jelentkezéskor (a végösszeg 40%-a)

Hátralék: 

II. részlet:       kb. 60 nappal indulás előtt (a végösszeg 20%-a)

III. részlet:      fennmaradó összeg - kb. 30 nappal az út indulása előtt

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

Pénz: USD-t érdemes vinni. Az árviszonyok a magyarnál olcsóbbak. Közbiztonság: átlagos. Forgalmas helyeken lopásveszély. A meglátogatandó helyek egyébként biztonságosak, európai turisták által rendszeresen látogatottak.
Feszültség: 220 V körül. Európai dugaszok általában használhatók, de javasolt világadapter beszerzése.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjárattal, helyben bérelt busszal, hajóval.

Afrikában az autóbuszok mérete eltér az Európában megszokottaktól. Sokszor a buszban, illetve néhány esetben a tetőn elhelyezett csomagtartón szállítják az utasok bőröndjét.

Szállás: 

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban és lodge-ban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
A vadak mellett azonban egyéb látnivalót is kínál az ország, remek strandok, korallzátonyok, lélegzetelállító hegyek és ősi szuahéli városok várják a turistákat. Sajnos a közbiztonság hagy maga mögött némi kívánnivalót, de ha elővigyázatosak vagyunk, és nem kérkedünk a pénzünkkel, esetleg az aranyóránkkal, akkor csak kellemes élményekkel fogunk hazatérni. A turistákat leginkább érdeklő eseményt a biológia szervezi, a vadak vonulása a leglátványosabb kenyai rendezvény. Az állatok júliusban és augusztusban a Szerengeti Parkból indulnak észak felé legelőt keresve, és októberben indulnak vissza. A vonulást a Masai Mara Nemzeti Parkban lehet a legjobban megcsodálni.
Időjárás: 
Az Indiai-óceán partján, az Egyenlítőn, Szomália, Etiópia, Szudán, Uganda és Tanzánia szomszédságában fekszik az ország. A Rift-völgy, és a központi felföld gyönyörű tájairól nevezetes. Nyugat-Kenya a Viktória-tóval az ország vadakban leggazdagabb területe. Az északkeleti országrész elhagyatott, ide szerencsére még nem ért el a modernizált világ. Az éghajlat, annak ellenére, hogy az országot az Egyenlítő szinte pontosan középen szeli keresztül, meglepően változatos. A legkellemesebb az idő a Rift-völgyben, a félsivatagos, szavannás területeken óriási hőség uralkodik. Nyugat-Kenya és az óceánpart egész évben forró és csapadékos.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
A részvételi díj tartalmazza a baleset, betegség és poggyászbiztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs. Malária tabletta szedése javasolt. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!