Keresztül Dél-Amerikán

10 vagy hosszabbítás esetén 15 napos repülős körutazás Dél-Amerikában

"Az Iguacu grandiózussága mindekire nagy hatással van, de az én gyermekkori vágyam Peru misztikus földje volt. Magasak voltak az elvárásaim, de a valóság még azokat is felülmúlta."

Alapár tartalmazza

A leírt alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban + 2 éj repülőn
Reggelis ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet illetékkel (Egy max. 23 kg-os feladható poggyászt és egy kézipoggyászt), repülőtéri transzfert, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, ESTA - elektronikus beutazási engedély, idegenforgalmi adót, egyéb személyes kiadásokat.

Hossz: 
10 vagy 15 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Min. létszám 10 napos út esetén 15 fő, hosszabbítás esetén 10 fő.

Szállás

3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn
Hosszabbítás esetén: 3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj repülőn

Program: 

1. NAP: BUDAPEST – LIMA
Elutazás európai átszállással Peru fővárosába, Limába. Érkezés a kora esti órákban. Transzfer a szállodába.

2. NAP: LIMA – NAZCA
Reggel autóbusszal elutazunk Nazca városkába. Egyből a repü­lőtérre megyünk. Fakultatív program keretében 6 személyes kis gépekkel 1 órás repülés a Nazca-vonalak felett. Mivel alacsonyan repülünk, a gépből kitekintve jól láthatóak a máig tisztázatlan, rejtélyes eredetű rajzolatok, formák. Fakultatív repülés a Nazca vonalak felett: 45.000,- Ft. Szállás Nazcaban.

3. NAP: NAZCA – AREQUIPA
Reggeli után útnak indulunk Arequipa felé. Varázslatos tájon haladunk keresztül. Balra az Andok nyúlványai, jobbra az óceán sziklákkal tarkított partszakasza. Késő délután érkezünk az Andok déli területén fekvő Arequipába, mely Peru második leg­nagyobb városa 2.325 méterrel a tengerszint felett. Szálláshely elfoglalása. Ezen a napon azoknak, akik kérték a fakultatív főét­kezést, az esti érkezés miatt, késői ebéd lesz, nem vacsora.

4. NAP: AREQUIPA – PUNO
Városnézés a 3 vulkán lábánál található Arequipaban. Előttünk magasodik a Misti Vulcano majd 6.000 m (!) magas csúcsa. Jó fotótéma. Az itt uralkodó kellemes klíma miatt építettek ide várost a spanyolok. Séta a városban, megnézzük a XVII. század­ban épült katedrálist és a Santa Catalina kolostort. A kolostor lakásai máig jó állapotban maradtak meg. Különlegességeket tudunk meg az itt élő apácák életviteleiről is. Ezután elhagyjuk Arequipát, szállásunk Punoban lesz. Szabadprogram, alkalmaz­kodás a magaslati klímához, hiszen a város 3.827 méterrel van a tengerszint felett.

5. NAP: PUNO – TITICACA-TÓ – PUNO
A mai napon megfelelő időjárási körülmények közt, hajókirán­dulásra indulunk Urosba, az úszó szigetekhez a Titicaca tavon, mely Dél-Amerika legnagyobb és a világ egyik legmagasab­ban fekvő tava. Az itt élők egy speciális nádból, totorából készí­tik el a lakóhelyükként szolgáló szigeteket, amit állandóan javítgatniuk kell. Vásárlási lehetőség nyílik a helyi kézművesek termékeiből. Ezt követően szabadprogram.

6. NAP: PUNO – CUSCO
Reggeli után autóbusszal elindulunk Cusco felé. Az út során ismerkedünk a helyi növény- és állatvilággal, láthatunk lámát és alpakát. Délután megnézzük egy inka város romjait Raqchiban, majd egy bájos andokbeli falut, Andahuyalillast. Szállás Cuscoban (3 éj), mely hosszú időn keresztül az inka biro­dalom legfontosabb települése volt. Megérkezésünk után alkal­mazkodás a nagy tengerszint feletti magassághoz.

7. NAP: CUSCO
Városnézés Cuscoban, mely 3.250 méterrel van a tenger­szint felett. Megismerjük a régi fővárost, ami még ma is az Andokban élő indiánok központja. Megtekintjük a katedrá­list, a Nap templomát és a belvárost. Lenyűgöző azt az építé­szeti módszert látni, ahogy az inkák csupán kézi csiszolásokkal összeillesztették a hatalmas köveket. Délután kirándulunk a város közelében található inka régészeti központba, megnéz­zük Kenkot, Sacsayhuaman titokzatos kőfalait és a Puka Pukara erőd romjait.

8. NAP: CUSCO – MACHU PICCHU – CUSCO
Egész napos kirándulást teszünk vonattal a Machu Picchuhoz, az inkák elveszett városához, mely az Urubamba, az inkák szent folyójának völgye felett épült. Az út során gyönyörködünk a táj­ban. Az utolsó szakasz már szinte dzsungelvidéken vezet keresz­tül. A vonatból kiszállva busszal megyünk fel a világ 7 új csodája közé is beválasztott inka emlékhez. Több órán keresztül mutatja be és magyarázza el idegenvezetőnk a citadella és a romterület látnivalóit. Szállásunkra este érünk vissza.

9. NAP: CUSCO – LIMA
Transzfer a repülőtérre és elrepülünk Limába. A bő egy órás repü­lőút után transzfer a központba és kezdjük a városnézést. Limát az 1746-os földrengés szinte teljes egészében elpusztította, így kevés épület, palota maradt meg a korai időkből. A Fő tér, a Plaza de Armas az elnöki palotával és a városházával még őrzi az egy­kori pompát. További sétánk során felkeressük a Csendes-óceán partját, a Ferencesek templomát és kolostorát. Este transzfer a repülőtérre. Mindkét csoportnál éjszaka a repülőn.

AKIK A PARAGUAY – BRAZÍLIA – ARGENTÍNA HOSSZABBÍTÁST VÁLASZTOTTÁK, TOVÁBBUTAZNAK ASUNCIONBA.
A további (hosszabbítás) programját lásd a következő oldalon.

10. NAP: LIMA – EURÓPA – BUDAPEST
Európai átszállással az esti órákban érkezés Budapestre.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de az utasbiztosítást és a helyi borravalókat nem. Min. létszám: 15 fő.

HOSSZABBÍTÁS ESETÉN: TOVÁBBUTAZÁS ASUNCIONBA

10. NAP: ASUNCION
Érkezés a kora reggeli órákban, transzfer a repülőtérről a városi szállodánkba, szobák elfoglalása és pihenés. Kora délután kezd­jük 4 órás városnézésünket Asuncionban, Dél-Amerika legré­gebbi városában, amit ezért Városok Anyjának is hívnak. Főbb nevezetességek: Paraguay hőseinek Pantheonja, Elnöki palota, Szenátus épülete, Katedrális, vasútállomás, kikötő. Elmegyünk a város legnagyobb piacára, ahol számos kézműves termék között válogathatunk. Szabadidő után térünk vissza szállásunkra.

11. NAP: ASUNCION – MONDAY’S FALL – IGUAZU
Reggeli után elhagyjuk Paraguay fővárosát és autóbusszal elindulunk Brazília felé. Szépen megművelt területek men­tén haladunk. Útközben megállunk egy kisvárosban, ahol helyi jellegzetes ételekből kóstolhatunk. A brazil határ előtt, még Paraguayban, megtekintünk egy szép vízesést, a Monday’s Falls-t. Az azonos nevet viselő nemzeti park területén található vízesés 45 méter magas és néhol 120 méter széles. Lifttel le tudunk menni a zuhatag közelébe. A vízesés megtekintése után továbbutazunk a mindössze 24 km-re fekvő Foz do Iguacuba, ahol elfoglaljuk szállásunkat. (2 éj)

12. NAP: IGUAZU – ARGENTÍNA – BRAZÍLIA
Reggel átlépünk a határon Argentínába. Először az Iguazu-vízesés argentin oldalához látogatunk el. Ez a nagyobb és látványosabb szakasz. A vízesés kb. 270 zuhatagból áll, ami 70 nagyobb egy­ségre oszlik. Érthető, hogy több órát is el tudunk tölteni a vízesé­sek megtekintésével. A folyó mentén lévő ösvényeken haladunk. Lenyűgöző az UNESCO Világörökségek Listáján is szereplő zuhatag látványa. A legnagyobb és leglátványosabb az „Ördögtorok víz­esés”, melyhez érve láthatjuk, ahogy előttünk, teljes pompájában, 4 km szélességben zubog alá a víz. Ide kisvonattal juthatunk el. Este visszatérünk a brazil oldalon található szállásunkra.

13. NAP: IGUAZU – RIO DE JANEIRO
Délelőtt autóbuszos kirándulás az Iguazu-vízesés brazil olda­lához, ahol szemből látható a lenyűgöző Ördögtorok zuhatag. Itt igaz messzebbről, de fotózás szempontjából jobb pozícióból láthatjuk azokat a vízeséseket, melyeknél előző nap egész közel sétáltunk. Olyan mesés látvány az Iguazu-vízesés, hogy nem lehet vele betelni. Menetrend függvényében transzfer a repülő­térre, és irány Rio de Janeiro. Transzfer a szállásra (2 éj).

14. NAP: RIO DE JANEIRO
Délelőtt fakultatív városnézés Rióban. Megtekintjük a széles homokos tengerparti szakaszt, a Copacabanat és az Ipanemat. Folytatjuk nézelődésünket a modern katedrálisnál, ezt követi a Sambadrom, melyet hatalmas tribünök szegélyeznek. Itt ren­dezik a Riói Karnevál nagy felvonulását, a szamba iskolák bemutatóját. Következő programunk során drótkötélpályán, átszállással felmegyünk Brazília egyik jelképére, a Cukorsüveg-hegyre. A hegy meredeken emelkedik a Guanabara-öböl fölé. Káprázatos a kilátás a Copacabanara, az Atlanti-óceánra, a városra és a Krisztus szoborra. Fakultatív Rio de Janeiro városnézés magyarul, (belépőkkel): 100 USD (hely­színen lehet jelentkezni). Akik nem jönnek a programra, azoknak egész nap, a többieknek késő délután szabadprogram és fürdési lehetőség, napozás a homokos tengerparton.

15. NAP: RIO DE JANEIRO – EURÓPA
Nemcsak Rió csodája a Megváltó Krisztus szobor, ezt is bevá-lasztották a világ 7 új csodája közé. A Tijuca őserdőn keresz­tül, mely a világ legnagyobb városi őserdeje, busszal megyünk fel a Corcovado-hegyre. Ez 710 m-re emelkedik a város fölé. Lenyűgöző a 38 m magas 1.145 tonna súlyú Krisztus szobor lába­inál állni és gyönyörködni a fantasztikus panorámában. rengeteg fotó készült már itt Rió de Janeiróról. Méltó lezárása ez a mesés 2 hétnek. Transzfer a repülőtérre. Hazautazás, éjszaka a repülőn.

16. NAP: EURÓPA – BUDAPEST
Hazaérkezés menetrend függvényében Budapestre.

Az útlevélnek a hazaérkezés napjától min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az ár a belépőjegyeket tartalmazza, de az utasbizto­sítást és a helyi borravalókat nem. Min. létszám: 10 fő.

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Az Iguazú-vízesés - Kovács Attila, 2020. november. 28
» Vonatozás a Machu Picchu-hoz - Kovács Attila, 2018. június. 23
» Egy nap Rioban - Kovács Attila, 2016. február. 06
» Kolumbusz "hibájába" esett a Machu Picchu-t felfedező kalandor - Etédi Alexa, 2013. július. 24
» Képek és élmények Peruból - Kovács Attila, 2020. december. 19
» Patagónia hegyei között - Kovács Attila, 2020. szeptember. 19
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Fakultatív repülés a Nazca vonalak felett: 45.000,- Ft.
Fakultatív Rio de Janeiro városnézés magyarul, (belépőkkel): 100 USD (hely­színen lehet jelentkezni).

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A leírt alapprogramot
Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban + 2 éj repülőn
Reggelis ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (igényét foglaláskor jelezze)
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet illetékkel (Egy max. 23 kg-os feladható poggyászt és egy kézipoggyászt), repülőtéri transzfert, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, ESTA - elektronikus beutazási engedély, idegenforgalmi adót, egyéb személyes kiadásokat.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

Az ár a belépőjegyeket tartalmazza.

Minden egzotikus országban elterjedt a borravaló. Szolgáltatásaik végén a helyi idegenvezetőnek és a buszvezetőnek szintén szokás „baksist” adni. Utasonként ennek javasolt összege kb. 2-4 USD / EUR/ nap. Ennek intézésében, lebonyolításában segít a magyar idegenvezető. A szállodai csomagok szobába történő fel- ill. leszállításához tartozó borravaló egyéni belátás szerint intézendő, fizetendő (1-2 USD / EUR/ alkalom).

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülőgéppel.

Szállás: 

3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj repülőn
Hosszabbítás esetén: 3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj repülőn

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Peru maga az élő történelem. Kevés olyan hely van a Földön, mely olyan múlttal büszkélkedhet, mint ez a dél-amerikai ország. Az ősi korok emlékei viszonylag jó állapotban maradtak fenn, így az utazók megcsodálhatják az inka fővárost Cuzcot, Machu Pichu fenséges romjait vagy éppen a spanyol hódítók korának építészeti remekműveit. Ezek önmagukban is elegendőek lennének ahhoz, hogy turisták ezreit vonzzák az országba, de mindez ráadásul varázslatos tájakkal és egyedülálló élővilággal egészül ki, ezzel a világ egyik legizgalmasabb desztinációjává téve Perut. Az Andok itt a legcsodálatosabb, óriási szurdokok, csodás tavak várják a turistákat. A helyi indiánok őseik hagyománya szerint élnek, kultúrájukat megőrizték, így az ide érkező egy élő néprajzi múzeumba toppan be. Az Amazonas-medencéje foglalja el az ország területének másik felét. Az esőerdők a világ egyik legváltozatosabb flóráját és faunáját rejtik magukban, sehol máshol a világon előforduló fajokkal ismerkedhetünk meg itt.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Fontos! Az utazáshoz sárgaláz elleni védőoltás a perui előírások szerint kötelező! (10 évre ad védettséget)
További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz.
Gyáli út, Tel.: (1) 476-1100
Váci út, Tel.: (1) 465-3800
Vélemények, értékelések
4.2
4 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.0
Program értékelése
4.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.2
Gyömrő
4.4
<szöveg nélkül>
Székesfehérvár
4.2
Jól éreztem magam. Csak sok volt az utazás, de az idegenvezető nagyon jól kitöltötte az időt.
Eger
4.2
<szöveg nélkül>
Gyömrő
4.2
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!