pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Dél-Amerika térkép
Dél-Amerika cikkek

» Egzotikus utazások nyaralások
» Incentive utazások - üzleti utaztatás
találat
FőoldalDél-Amerika

Körutazások Ázsiában 19 db utazási ajánlat

575.000 Ft/főtől (11 nap)

Városlátogatások Ázsiában 10 db utazási ajánlat

575.000 Ft/főtől (11 nap)

Hajóút Ázsiában 2 db utazási ajánlat

833.965 Ft/főtől (8 nap)
Részletes találati lista

Kolumbusz "hibájába" esett a Machu Picchu-t felfedező kalandor

1911. július 24-én, egy helyi földműves vezette el az amerikai Hiram Binghamot a több mint 2430 méterrel a tengerszint felett található legendás romvároshoz, Machu Picchuhoz. A régészek körében közismert, hogy nem Bingham volt az ősi település első felfedezője, ám kétségtelen, hogy ő volt az első, aki felhívta a közvélemény figyelmét az inka fellegvár kulturális és történelmi fontosságára. Az inka birodalom szimbóluma ma Peru leglátogatottabb turisztikai látványossága, amely évszázados harcot folytatott azért, hogy a területén fellelt összes lelet visszakerüljön. Tavaly ez végre sikerült is neki.

Nők és Dél-Amerika

A spanyol hódítók 1533-ban kezdték meghódítani Perut és könyörtelenül üldözni az inkákat, Machu Picchut azonban soha nem látták, tehát nem is írhattak róla. Senki nem tudja pontosan...

Olvasson tovább! >>>

Peru, Brazília: Dél-Amerika csodálatos tájain

Dél-Amerika hatalmas kontinens, megszámlálhatatlan természet csodával, egzotikus kultúrákkal, világhíres látnivalókkal. Egy Peru és Brazília legszebb tájait bejáró hátizsákos kalandor így emlékszik vissza élményeire: 

Olvasson tovább! >>>

Francia Guyana fegyenctelepei

Azon szerencsések közé tartozom, aki járt már Francia Guyanán. A sors fintora, hogy szűk egy évszázaddal ezelőtt nem Fortuna kegyeltjeinek hajói horgonyoztak le a dél-amerikai ország partjainál. 1858 és 1938 között ugyanis a büntetőtelepeiről híres francia tengerentúli megyében mintegy 70 000 ember sorsát pecsételte meg az érkezés - többségük számára nem volt visszatérés.
A rabszolgaság eltörlését követően III. Napóleonnak kapóra jött az ötlet, hogy költséghatékonyságra hivatkozva, a hiányzó munkaerő biztosítására a távoli gyarmatokra deportálja Franciaország parazitáit. Ebbe a körbe az apróbb lopásokért elítélt piti tolvajoktól kezdve a súlyosabb bűncselekményeik elkövetői tartoztak. A módszer alkalmasnak bizonyult arra is, hogy egycsapásra francia állampolgárokkal népesítse be az amúgy meglehetősen színes helyi lakosságot, ezzel együtt végleg megszabaduljon az anyaország persona non grata-itól.

A francia igazságszolgáltatás trükkje rendkívül egyszerű volt:  a „...

Olvasson tovább! >>>

Chile hihetetlen tájain...

Chile, ez a hosszú és keskeny ország Dél-Amerikában nagyon változatos vidékeknek ad otthont. Bár nagyon messze van tőlünk, életre szóló élményben lesz része annak a szerencsésnek, aki ellátogathat ide: a világ legelhagyatottabb helyei és utolsó pacifikus őserdei között barangolni nem mindennapi élmény...

"Mystery Landscapes of Chile" from Peter Schurte on Vimeo.

Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!