pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Szerbia térkép
Szerbia cikkek

» Buszos körutazások Szerbiában
találat
Főoldal EurópaSzerbia

Szerbia repülőjegy 50.900 Ft/főtől - Belgrád (oda-vissza)

Részletes találati lista

Szerbia keselyűkkel és tengeri kajakkal: az Uvac kanyon

Van egy kanyon Szerbiában. Az ország eldugott szegletében található mészkőfennsíkba vájt kanyargó völgyet a kéklő folyó. Hatalmas falak szakadnak a vízbe, mély barlangok tátongnak az oldalukban. Ez a különleges világ csak részben fedezhető fel a sziklák pereméről: az igazi élményhez kajakkal kell a folyóra szállnunk.

Mintha a Gyűrűk Ura díszlete elevenedne meg. Csak ez a táj nem a fantázia szüleménye: a Természet erői faragták, alakították ki ezt a vad vidéket. Ez a kanyon még nem térdelt le a civilizáció előtt. A falak zugaiban keselyűk fészkelnek- árnyékuk baljóslón siklik végig a napsütötte sziklákon. 

Ha kíváncsi vagy egy elveszett világra, ha át szeretnéd élni az igazi vad Balkánt, és eveznél egy csodálatos folyón: Itt a lehetőség!

Uvac - The movie from janos hajdu on Vimeo.

Olvasson tovább! >>>

Európa legveszélyeztetettebb műemlékei

Júniusban derül ki, hogy az erdélyi Verespatak és környéke bekerül-e Európa leginkább veszélyeztetett örökségei közé.

Az európai örökségvédelemmel foglalkozó Europa Nostra szervezet kiválasztott 14 történelmi jelentőségű épületet, amelyek közül kerül majd ki a földrész 7 legveszélyeztetettebb műemléke. 40 jelölés közül választotta ki a most megnevezett tizenhetet egy nemzetközi szakértői zsűri. A végső, hét nevet tartalmazó listát június 16-án hozzák nyilvánosságra az Europa Nostra 50. jubileumi kongresszusán.

A hét kiválasztott örökségi helyszín megmentése érdekében az év végéig akciótervet dolgoznak ki a projektet támogató Európai Beruházási Bank bevonásával.Az alábbi 14 helyszín közül választanak ki hetet júniusban Athénban:

Durres, Albánia – római amfiteátrum

A világ számára csak az 1960-as évek óta ismert építmény jövője szempontjából meghatározó, hogy sikerül-e a műemléket integrálni a város szövetébe.

Durres

Aragatsotn...

Olvasson tovább! >>>

Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa!

Itt a jó idő, és ezzel együtt ránk talál a vágy, hogy felfedezzük a világot – persze, az álmoknak azért határt szab a pénztárcánk. Hová utazzunk hát, ha nem akarunk csődbe jutni?

Bukarest, Románia:

 
 
Az első helyezett Bukarest, ahol már 78,5 lejből is jól ellehetünk egy napot. Igaz, a román főváros olyan, mintha Párizs kistestvére volna, nem elég jó a marketingje, tehát nem az a tipikus turistacsapda. Ottjártunkkor ne hagyjuk ki a Parlamentet, a Falumúzeumot és az építészeti remek templomokat se, és látogassuk meg az Athenaeumot is – a koncertek otthonát a legszebb bukaresti épületként tartják számon.

Szófia, Bulgária:

...

Olvasson tovább! >>>

A Zuhatag, avagy a Duna-áttörés

A Dunának azt a szakaszát, ahol a folyó a Kárpátok Balkán-hegységbe hajló vonulatát áttöri, nevezték, és néha ma is nevezik, Zuhatagnak. A magas hegyek a Néra torkolata (a mai román-szerb határ) után megjelennek, de a Duna csak 40 km-el lejjebb, Ómoldovától kezdve „bolondult meg.”

Ezt azt jelenti, hogy a (főként egykor) sebesfolyású felső szakasz után a Duna belépve a Kárpát-medencébe egészen megszelidült. A szigetközi szakaszon ugyan még felfedezhető volt a zuhatagos jelleg (egészen 1993-ig), de Gönyütől békésen hömpölygött a nagy folyam végig az egész Kárpát-medencén. Egyre nagyobbra nőve érte el újra a magas hegyeket, hogy itt ismét zuhatagossá, mintegy 120 km-es távra ismét felső szakasz jellegűvé váljon.

A Zuhatag összefoglaló név valójában a zuhatagok egész sorát jelentette. Lentről felfelé – a teljesség igénye nélkül: Vaskapu-szoros (szokás az egész zuhatagi szakaszt összefoglalóan Vaskapunak nevezni), Kis-kazán, Nagy-Kazán, Jucz, Svinitza, Greben,...

Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!