Ahol még Ön sem járt - Albánia, Montenegro, Dubrovnik, Durres, Apollónia

Ahol még Ön sem járt - Albánia

7 vagy 8 napos buszos körutazás Albániában

5 albán város nevezetességei, séta a homokos albán tengerparton. Kotor városának és az öbölnek megtekintése, Szarajevó és Mostar: Bosznia híres városai.

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, szállást félpanziós ellátással, idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét.

Hossz: 
7 vagy 8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő
Program: 

 

1. Nap:
Pécs (Debrecen) – Budapest –Szeged – Belgrád (510 km)

Reggeli indulás után Röszkénél határátlépés Szerbiába, majd a gazdag termőföldjéről híres vajdaságon keresztül érkezünk a szerb fővárosba, Belgrádba. Itt városnézés (nemzeti színház, királyi palota, óváros), valamint megtekintjük Nándorfehérvár várát, mely 1829-ig jelentős erődítmény volt. Itt aratott világraszóló győzelmet Hunyadi János a török csapatok felett 1456-ban. Továbbutazás, este érkezés a szálláshelyre. Vacsora.

2. Nap:
Moraca – Montenegro – Albánia (470 km)

Utazás Szerbián keresztül Montenegróba. FestőI tájakon, (Jahorina, Zlatibor,Jelica, Pester) a hegyek között lévő völgyben suhan autóbuszunk. Útközben rövid nézelődés a Moraca-kolostornál, mely a maga nemében páratlan bájjal és gazdagsággal bír. Csörgedező patak, meredek hegyoldal és hangulatos völgy veszi körbe a kolostort. Nagyon idilli hely. Montenegró fővárosán áthaladva az albán határ felé vesszük az irányt, és Han-I Hotit-nál lépünk be az országba. A határátkelést követően 45 perces út után érkezünk első albán szállásunkra Shkodrába, mely észak Albánia legjelentősebb városa.

3. Nap:
Shkodra – Rozafa – Tirana – Durres (250 km)

Délelőtt városnézés Shkodrában, mely során a belvároson kívül egy szép muzulmán mecsetet és egy katolikus templomot is láthatunk. A város albánia 5. Legnagyobb települése. Ezután a közelben lévő Rozafa várát keressük fel, ahonnan szép kilátás nyílik a környékre (kis túrázással lehet a várhoz feljutni). Folytatjuk utunkat Tiranába, ahol városnézés szerepel programunkban. A szkander bég téren csoportosulnak a látnivalók. Et’hem beymecset, óratorony, a tér névadójának szobra, nemzeti könyvtár, nemzeti történeti múzeum és végül az egyetemi negyed. Látni fogjuk, hogy még nagy fejlesztés előtt áll a népességét tekintve sokarcú főváros. Tirana után Durresbe megyünk, ahol a tengerpart közelében lesz a szállásunk.

4. Nap:
Burres – Kruja – Lezha –Shkodra (250 km)

Reggeli után Durresban, az ország második legnagyobb városában teszünk gyalogos sétát. Megtekintjük az érdekes módon felfedezett amfiteátrumot, és a belváros tengerparti szakaszát. Ezt követően elmegyünk a szkander bégről elnevezett konyakgyárba. Itt bemutató és kóstoló is lesz. Sőt a végén, akinek ízlik a brandy, akkor vásárolhat is belőle. A bemutató shopjában más fajta helyi italok közt is válogathatnak, vásárolhatnak utasaink. Programunk után továbbindulunk szkander bég szülővárosába, Krujaba. A hegytetőn álló várban, ahol egykoron szkander bég a törökök ellen harcolt, jelenleg a nemzeti hősnek szentelt múzeum várja a látogatót. Az épület mellől mesés kilátás tárul elénk (túracipő). Ezt követően a csodás etnográfiai múzeumot tekintjük meg, mely Albánia leggazdagabb ilyen jellegű emlékhelye. A hegyről legyalogolva helyi termékeket árusító butikosok üzletei mellett haladunk el. Emléktárgy vásárlási lehetőség is lesz. Délután folytatjuk utunkat Lezhaba, ahol szkander bég látványos mauzóleumát fényképezhetjük le. Estére érkezünk szálláshelyünkre, Shkodrába.

5. Nap:
Shkodra – Montenegró – Horvátország – Bosznia (270 km)

Ez a napunk a tengerről fog szólni: Montenegróban haladva érkezünk meg a Kotori-öbölbe, ahol meglátogatjuk a világörökségi listán is szereplő gyönyörű várost. Sétálunk a belvárosban és közben megtekintünk egy látványos katedrálist is. Szabadidőt követően folytatjuk utunkat a tengerpart mentén Montenegróban, majd Horvátországban. Dubrovnik mellett elhaladva egy látványos panorámaúton érkezünk meg Bosznia-Hercegovina tengeri kijáratához, az ország egyetlen tengerparti településéhez Neumhoz. Elfoglaljuk szállásunkat.

6. Nap:
Montenegró – Mostar – Szarajevó (200 km)

Reggel vadregényes úton, a neretva folyó völgyében kanyarog buszunk észak felé. Megállunk mostar festőI városában. Megcsodáljuk az újjáépített hidat, melynek helyreállításában magyar mérnökök is segédkeztek. A híd körül ajándéktárgyakat árusítók sorát láthatjuk. Este az 1697-ben savoyai jenő által is kifosztott városba, szarajevóba érkezünk. Ezt a várost – a hároméves délszláv háborút követően – soknemzetiségű lakóI építették újjá, és varázsolták pezsgő életűvé. Szállás, vacsora.

7. Nap:
Szarajevó – Horvátország –Budapest (560 km)

Reggeli után kb. 2 órás gyalogos séta szarajevó belvárosában. Török műemléképületek, főtér, nemzeti könyvtár, óváros és látjuk gavrilov princip merényletének helyszínét is. Elhagyva a várost megannyi szép erdővel, hegyekkel és kis fehér mecsetekkel tarkított úton megy autóbuszunk. A szép táj mellett több helyen, sajnos a háború okozta nyomokat is láthatjuk még. Határátlépést követően az m6-os úton haladva, az esti órákban érkezés budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

__________________________________________________________________________________________________

Nyári program:

1. Nap:
Pécs (Debrecen) – Budapest – Szeged – Belgrád (510 km)

Reggeli indulás után röszkénél határátlépés szerbiába, majd a gazdag termőföldjéről híres vajdaságon keresztül érkezünk a szerb fővárosba, belgrádba. Itt városnézés (nemzeti színház, királyi palota, óváros), valamint megtekintjük nándorfehérvár várát, mely 1829-ig jelentős erődítmény volt. Itt aratott világraszóló győzelmet hunyadi jános a török csapatok felett 1456-ban. Továbbutazás, este érkezés a szálláshelyre. Vacsora.

2. Nap:
Moraca – Montenegro - Albánia (470 km)

Utazás Szerbián keresztül Montenegróba. Festői tájakon, (Jahorina, Zlatibor, Jelica, Pester) a hegyek között lévő völgyben suhan autóbuszunk. Útközben rövid nézelődés a Moraca-kolostornál, mely a maga nemében páratlan bájjal és gazdagsággal bír. Csörgedező patak, meredek hegyoldal és hangulatos völgy veszi körbe a kolostort. Nagyon idilli hely. Montenegró fővárosán áthaladva az albán határ felé vesszük az irányt, és Han-I Hotit-nál lépünk be az országba. A határátkelést követően 45 perces út után érkezünk első albán szállásunkra Shkodrába, mely észak Albánia legjelentősebb városa.

3. Nap:
Ahkodra – Rozafa – Tirana - Vlore (250 km)

Délelőtt városnézés Shkodrában, mely során a belvároson kívül egy szép muzulmán mecsetet és egy katolikus templomot is láthatunk. A város Albánia 5. Legnagyobb települése. Ezután a közelben lévő rozafa várát keressük fel, ahonnan szép kilátás nyílik a környékre (kis túrázással lehet a várhoz feljutni). Folytatjuk utunkat Tiranába, ahol városnézés szerepel programunkban. A szkander bég téren csoportosulnak a látnivalók. Et’hem bey-mecset, az óratorony, a tér névadójának szobra, nemzeti könyvtár, nemzeti történeti múzeum és végül az egyetemi negyed. Látni fogjuk, hogy még nagy fejlesztés előtt áll a népességét tekintve sokarcú főváros. Tirana után Dürres érintésével haladunk tovább, egészen Vlore városáig, ahol megtekintjük a zászlók terét (függetlenségi emlékmű) és a függetlenségi múzeum épületét (kívülről), hol 1912. November 28-án Ismail Kemál kikiáltotta az ország függetlenségét. Ezt követően megyünk szállásunkra (2 éj).

4. Nap:
Vlore – Berat – Vlore (195 km)

Délelőtt egy fakultatív program keretében folytatjuk albánia megismerését. Beratot, az „ezerablakos várost” keressük fel. Ez a múzeumváros 2008-ban felkerült az unesco világörökségek listájára. Fő látnivalók: kala, a fellegvár, ikon múzeum, katolikus templomok és iszlám mecsetek, osum folyóparti épületek, műemlékek. Délután érkezünk vissza szállásunkra vlorába. Berat fakultatív kirándulás (belépővel): 20 €. Aki nem szeretne jönni a fakultatív kirándulásra, annak egész nap, a többieknek visszaérkezés után, délután fürdés, napozás a köves, sziklás tengerparton.

5. Nap:
Vlore – Durres – Kruja – Lezha - Shkodra (250 km)

Reggeli után észak felé vesszük az irányt, és Durresban, az ország második legnagyobb városában teszünk gyalogos sétát. Megtekintjük az érdekes módon felfedezett amfiteátrumot, és a belváros tengerparti szakaszát. Ezt követően továbbindulunk szkander bég szülővárosába, Krujaba. A hegytetőn álló várban, ahol egykoron szkander bég a törökök ellen harcolt, jelenleg a nemzeti hősnek szentelt múzeum várja a látogatót. Az épület mellől mesés kilátás tárul elénk (túracipő). Ezt követően a csodás etnográfiai múzeumot tekintjük meg, mely Albánia leggazdagabb ilyen jellegű emlékhelye. A hegyről legyalogolva helyi termékeket árusító butikosok üzletei mellett haladunk el. Emléktárgy vásárlási lehetőség is lesz. Délután folytatjuk utunkat Lezhaba, ahol szkander bég látványos mauzóleumát fényképezhetjük le. Estére érkezünk szálláshelyünkre: Shkodrába.

6. Nap:
Shkodra – Montenegró - Horvátország – Bosznia (270km)

Ez a napunk a tengerről fog szólni: montenegróban haladva érkezünk meg a kotori-öbölbe, ahol meglátogatjuk a világörökségi listán is szereplő gyönyörű várost. Sétálunk a belvárosban és közben megtekintünk egy látványos katedrálist is. Szabadidőt követően folytatjuk utunkat a tengerpart mentén montenegróban, majd horvátországban. Dubrovnik mellett elhaladva egy látványos panorámaúton érkezünk meg bosznia-hercegovina tengeri kijáratához, az ország egyetlen tengerparti településéhez neumhoz. Elfoglaljuk szállásunkat.

7. Nap:
Montenegró – Mostar – Szarajevó (200 km)

Reggel vadregényes úton, a Neretva folyó völgyében kanyarog buszunk észak felé. Megállunk Mostar festői városában. Megcsodáljuk az újjáépített hidat, melynek helyreállításában magyar mérnökök is segédkeztek. A híd körül ajándéktárgyakat árusítók sorát láthatjuk. Este az 1697-ben Savoyai Jenő által is kifosztott városba, Szarajevóba érkezünk. Ezt a várost – a hároméves délszláv háborút követően – soknemzetiségű lakói építették újjá, és varázsolták pezsgő életűvé. Szállás, vacsora.

8. Nap:
Szarajevó – Horvátország – Magyarország (560 km)

Reggeli után kb. 2 órás gyalogos séta Szarajevó belvárosában. Török műemléképületek, főtér, nemzeti könyvtár, óváros és látjuk Gavrilov Princip merényletének helyszínét is. Elhagyva a várost megannyi szép erdővel, hegyekkel és kis fehér mecsetekkel tarkított úton megy autóbuszunk. A szép táj mellett több helyen, sajnos a háború okozta nyomokat is láthatjuk még. Az m6-os úton haladva, az esti órákban érkezés Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Kapcsolódó cikkek

» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Horvátország, Kaprije tengeri kajakkal - Hudanik Zsolt, 2018. május. 19
» Szerbia keselyűkkel és tengeri kajakkal: az Uvac kanyon - Kovács Attila, 2018. május. 03
» Montenegro csodálatos tájain - Kovács Attila, 2018. május. 01
» Horvátország hangulata - Kovács Attila, 2018. április. 30
» Hamisítatlan Horvátország - Kovács Attila, 2018. április. 18
» Vitorlázás Horvátország legszebb tájain - Kovács Attila, 2018. március. 28
Fakultatív programok

Kotor - Budva: 25 €/fő (2 belépővel)

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, szállást félpanziós ellátással, idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, fakultatív programok árát, helyszíni belépők összegét.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Nándorfehérvár: 200 DIN/fő
Moraca - kolostor: 2 €/fő
Rozafa - vár: 2 €/fő
Durres amfiteátrum: 3 €/fő
Kruja: 5 €/fő
Kotor - katedrális: 3,5 €/fő
Lezha - mauzóleum: 2 €/fő
Szarajevó - mecset: 2 €/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal.

Felszállási lehetőségek:
Budapest Ecseri út és Üllői út kereszteződésében OMV kút kb. reggel 6:30
Debrecen Kishegyesi úti Tesco parkoló kb. reggel 2:00
Dunaújváros Dechatlon parkoló kb. reggel 5:00
Füzesabony Maklári körforgalom, MOL-kút kb. reggel 4:30
Gyöngyös Régi 3-as út, Lukoil kút kb. reggel 5:00
Kecskemét (Budapest után) Auchan parkoló kb. reggel 8:00
Kiskunfélegyháza (Budapest után) M5 melletti MOL kút kb. reggel 8:30
Miskolc Búza tér McDonald’s parkoló kb. reggel 3:45
Nyíregyháza Vasútállomással szemben PROFI parkoló kb. reggel 1:40
Pécs Domus parkoló kb. reggel 3:00
Szeged (Budapest után) Rókusi körúti Tesco parkoló kb. reggel 9:30
Szekszárd Újvárosi temető melletti Shell-kút kb. reggel 4:00
Kecskemét Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló kb. reggel 5:15
Kiskunfélegyháza Városháza előtti buszmegálló kb. reggel 4:45
Szeged Széchenyi tér - Szeged Étterem kb. reggel 4:00- 4:15

Szállás: 

3-4*-os szállodákban, 2 ágyas tusoló/WC-s szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.4
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
4.0
Utazás értékelése
5.0
Ahol még Ön sem járt - Albánia, Montenegro, Dubrovnik, Durres, Apollónia
Soltvadkert
4.4
Jó lett volna Dubrovnikban legalább egy egy rövid séta.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!