Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa!

Itt a jó idő, és ezzel együtt ránk talál a vágy, hogy felfedezzük a világot – persze, az álmoknak azért határt szab a pénztárcánk. Hová utazzunk hát, ha nem akarunk csődbe jutni?

Bukarest, Románia:

 
 
Az első helyezett Bukarest, ahol már 78,5 lejből is jól ellehetünk egy napot. Igaz, a román főváros olyan, mintha Párizs kistestvére volna, nem elég jó a marketingje, tehát nem az a tipikus turistacsapda. Ottjártunkkor ne hagyjuk ki a Parlamentet, a Falumúzeumot és az építészeti remek templomokat se, és látogassuk meg az Athenaeumot is – a koncertek otthonát a legszebb bukaresti épületként tartják számon.

 

Szófia, Bulgária:

Már 36 bolgár lev elég ahhoz, hogy Szófia városában jól érezzük magunkat, ahol jó adag történelmet is szippanthatunk, hiszen az óvárost az V. században építette egy kelta törzs. A festői romok mellett érdemes megnézni a Nemzeti Történelmi Múzeumot, mely teljes képet ad a 7000 éves ország történetéről. Ne hagyjuk ki a Nyevszkij-templomot sem, melyet az 1877-es orosz–török háború áldozatainak emlékére emeltek.

 
Krakkó, Lengyelország:
 
 
Akárcsak Prága és Budapest, Krakkó is egyre drágább, minél jobban megismerik – ám még mindig olcsónak számít. 77,2 lengyel złoty elég egy napra, ennyiért már élménydús programban lehet részünk. Az impozáns óváros mellett okvetlen nézzük meg a Királyi Kastélyt és a főteret.

 

 

Szarajevó, Bosznia-Hercegovina:

A háború sújtotta múltja miatt Szarajevó évek óta küzd, hogy magára vonzza a turisták figyelmét. Egy nap mindössze 19,5 eurónkba kerül ebben a városban, amely számos meglepetést tartogat: gyönyörű hegyeket, kozmopolita hangulatú belvárost, és megnézhetjük a muszlim óvárost is. Európa Jeruzsáleme – a vallási sokfélesége miatt becézik így –, nyitott, vendégszerető, hálás az érdeklődésért.

 

Kijev, Ukrajna:

Kijevben 210 ukrán hrivnya elég lehet a kikapcsolódáshoz. A városi kultúra igen gazdag: múzeumok, színházak, ősi romok, vallási helyszínek és történelmi emlékek várnak ránk. A bizánci Szent Szófia-székesegyház meseszép, nem csoda, hogy az isztambuli Hagia Sophia méltó vetélytársa. A helyi Honvédelmi Múzeumban pedig megtekinthetjük a szovjet–német háborúból származó fegyverkezési ereklyéket.

 

Riga, Lettország:

A napi költőpénz 14,6 lett lat, amiért a fővárossal együtt a Balti-tengerben is gyönyörködhetünk, ahol egy sereg bár és étterem, valamint a régi városközpont is bennünket vár. A megtekintésre érdemes rész akár gyalog is bejárható, ha szeretünk sétálni. Az Eiffel-toronyra hasonlító Riga rádió- és tévétorony igen látványos, nem véletlen jelölték a világörökség címre a kilencvenes években. Ne feledkezzünk meg a legendás lett Operáról sem!

 

Belgrád, Szerbia:

A Duna menti szerb főváros a háborús múlt miatt nem elég vonzó, így olcsóságával kompenzál. Pedig csodálatos az építészete: van itt bizánci, klasszicista és romantikus irányvonal is, mindössze 20,9 euróért naponta. A belgrádi vár, a Száva-székesegyház, valamint a legnagyobb balkáni ortodox templomok is gyönyörködtetnek, a nagy szerb feltalálóról elnevezett Nikola Tesla Múzeum pedig nagyon érdekes!

 

Varsó, Lengyelország:

Krakkó fénye árnyékolja, ezért olcsóbb a lengyel főváros, amely izgalmas bepillantást nyújt a posztszovjet életbe. A Kultúra Palotája, a gyönyörű királyi kastély, a varázslatos, gótikus Óváros a hatalmas, ápolt szabadidőparkkal ideális a kikapcsolódáshoz. A közlekedés is remek, és az ott töltött időt mindössze napi 110 złotyért élvezhetjük.

 

Zágráb, Horvátország:

A városról kétségkívül elvonja a figyelmet a gyönyörű tengerpart, így hálás a látogatásért, melyet szolid árakkal és nyugat-európai bájjal hálál meg. 222 kunából kijöhetünk naponta, ha megnézzük az ősi templomokat, a látványos, szabadtéri piacokat és a 19. századi palotákat, valamint a Mennyország Kapuja Katedrálist. Nem elhanyagolható a Mimara Múzeum sem, ahol olyan mesterek alkotásaival találkozhatunk, mint Rubens és Renoir.

 

Forrás: www.nlcafe.hu

 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Mandarinszüret a Neretva- völgyében - 4 nap
» Csontváry nyomán - 5 napos
» Ahol még Ön sem járt - Albánia - 7 nap
» Baltikumi panoráma - 10 nap
» Tavaszköszöntő Zakopánéban és Bártfán - 2 nap

Szállás ajánlatok

» Hotel Meridian **** Napospart - egyénileg 72.306 Ft/főtől - Bulgária / Napospart / Európa
» Hotel Diamond **** Napospart - egyénileg 86.520 Ft/főtől - Bulgária / Napospart / Európa
» Blue Bay Hotel *** Napospart - egyénileg 87.447 Ft/főtől - Bulgária / Napospart / Európa
» Maria Palace **** Napospart - egyénileg 103.206 Ft/főtől - Bulgária / Napospart / Európa
» Hotel Palma *** Napospart - egyénileg 104.211 Ft/főtől - Bulgária / Napospart / Európa

Információs oldalak

» Tengerparti Nyaralás - 2015
» Homokos strandok Horvátországban
» Akciós városlátogatások!
» Látnivalók Amszterdamban
» Karácsonyi utazások
» Húsvéti utazások
» Adventi utak
» Látnivalók Firenzében
» Szállásfoglalás Porec
» Látnivalók Párizsban
» Szállásfoglalás Trogir
» Látnivalók Londonban
» Last Minute Horvátország
» 4 napos utazások
» Olcsó Hotelek Horvátországban
» Horvátország élménybeszámolók
» Hotelek Horvátországban - Online szállásfoglalás
» Nyaralás Horvátországban
» Szállásfoglalás Sibenik
» Szállás Porec Hotel

Cikkeink

» Középkori templomok útja - Etédi Alexa
» Horvátország márciusban - Kovács Attila
» Horvátország hangulata - Kovács Attila
» Pasman-sziget, Horvátország - Kovács Attila
» Rovinj csodás kisvárosa: videón - Kovács Attila

Utazások

» Tavaszköszöntő Zakopánéban és Bártfán - 2 nap
» Tavaszköszöntő Ausztriában - 2 nap
» Advent Zágrábban - 2nap
» 2 nap, 2 adventi hangulat: Bécs és Pozsony - 2 nap
» Tavaszköszöntő Krakkó - Wieliczka - Zakopane - 3 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!