Lengyelországi körutazás (Krakkó, Varsó, Olsztynek, Torun, Zakopáné)

Lengyelországi körutazás (Krakkó, Varsó, Olsztynek, Torun, Zakopáné)

8 napos buszos körutazás Lengyelországban

Utazás a lengyel koronázó városba, Krakkóba, a Wawel székesegyház, az óváros, Báthory István sírjának megtekintése, továbbutazás Varsóba, ahol vár bennünket az Óváros és az Újváros, a Lazienski park és Belweder palota

Alapár tartalmazza

közlekedés, szállodai elhelyezés 2–3 ágyas zuhanyzós szobákban, reggeli, kísérő idegenvezető, helyi idegenvezető, hajózás, útlemondási biztosítás

Alapár nem tartalmazza

A részvételi díj a belépőket nem tartalmazza! Belépők összesen: kb. 250 PLN, betegség-, baleset-, poggyász biztosítást.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
Program: » Részletes program

1. nap
Találkozás 05.45-kor, indulás 06.00 órakor Sopronból. Budapest érintésével utazás Parassapuszta – Besztercebánya – Chyzne útvonalon Krakkóba, Szállás.

2. nap
Reggeli után helyi idegenvezető kíséretében fedezzük fel a lengyel koronázóváros, Krakkó legfontosabb értékeit

3. nap 
Reggeli, majd városnézés a II. világháború után újjáépített Varsóban. Délután szabadprogram Varsóban. 

4. nap
Lengyelország 10 ezer tó hazája – ezért korai reggeli után északra utazunk. Délután fakultatív hajókirándulás során élvezhetjük a tó és a vidék varázsát. 

5. nap 
Reggeli után utazás Gierlozba. Továbbutazunk a Balti-tenger partján fekvő Hanza-városba, Gdanskba, szállás. 

6. nap 
Reggeli után ismerkedés a „hármasvárossal”: az ország egyik legfontosabb tengeri kapujával.

7. nap 
Reggeli után séta Torunban helyi idegenvezetővel.  Szállás Krakkó környékén. 

8. nap 
Korai reggeli után utazás a lengyel Tátra „fővárosába”, Zakopanéba, amely egyben a legmagasabban fekvő lengyel város is. 

További információ

Kapcsolódó cikkek

» Varsó és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 02
» Túra a Tengerszemnél a Magas-Tátrában - Négyesi Miklós, 2013. január. 07
» Zakopane télen - Kovács Attila, 2012. november. 23
» A Lengyel-Tátra virágai - Láncos utak a Świnicára - Nagy Árpád, 2013. november. 25
» Zakopane alvó lovagja, a Giewont - Nagy Árpád, 2013. június. 05
» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Krakkói városnézés, zimankóban - Kovács Attila, 2012. december. 06
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2018. május. 18
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Részletes program

1. nap - Sopron, Krakkó
Találkozás 05.45-kor, indulás 06.00 órakor Sopronból. Budapest érintésével utazás Parassapuszta – Besztercebánya – Chyzne útvonalon Krakkóba, szállás. (kb. 630 km)

2. nap - Krakkó
Reggeli után helyi idegenvezető kíséretében fedezzük fel a lengyel koronázóváros, Krakkó legfontosabb értékeit: óváros, Wawel (a lengyel hercegek és királyok székhelye, ma a legszebb múzeum Lengyelországban), Wawel székesegyház (gótikus bazilika), Mária-templom (amelynek tornyából naponta, minden egész órában felhangzik a kürtjelzés), Posztócsarnok (az első posztóboltok már a XIII. század közepén álltak a Fő téren), Báthory István sírja (Erdély fejedelme és a lengyelek nagy királya volt), Jagelló Egyetem (a város számos felsőoktatási intézménye közül a legrégibb, amely a XV. és XVI. században az európai humanizmus egyik központja volt, itt tanult Kopernikusz is). Továbbutazás a lengyel fővárosba, szállás (2 éj). (kb. 320 km)

3. nap - Varsó
Reggeli, majd városnézés a II. világháború után újjáépített Varsóban. Végigmegyünk az ún. Királyi úton – itt található a főváros műemléki épületeinek többsége, kezdete az Óváros és az Újváros, vége pedig a királyi Lazienski-park és a Belweder-palota. Az óvárosban található a Vár tér a Királyi-palotával, „az út” végén vár bennünket Varsó legszebb és legimpozánsabb parkja a tóra épült Fürdő-palotával. A „kis Versailles”-nak is nevezett wilanowi kastély III. Sobieski János király hőn szeretett hitvesének kedvéért épült, hogy emlékeztesse saját hazájára, Franciaországra. Délután szabadprogram Varsóban. (kb. 100 km)

4. nap - Olsztynek, Mazuri tavak
Lengyelország 10 ezer tó hazája – ezért korai reggeli után északra utazunk, a Mazuri-tavak csodálatos vidékére, amely a legnagyobb lengyelországi tavak együttese. A gleccserek által kialakított, változatosan dombos tóvidék festői táj. Ellátogatunk Olsztynekbe, amely 40 hektáros szabadtéri néprajzi múzeumával egy igazi élő falu képét adja: gerendavázas parasztházak, harangtornyok, szélmalmok, kovácsműhelyek, gazdasági épületek, falusi kocsmák, kápolnák. Délután fakultatív hajókirándulás során élvezhetjük a tó és a vidék varázsát. Szállás a környéken. (kb. 430 km)

5. nap - Gierloz, Malbork
Reggeli után utazás Gierlozba. Hitler egykori „Farkastanya” nevű főhadiszállásának romjait tekintjük meg, területén 80 épület emelkedik, köztük 50 bunker. A nagyszerűen álcázott főhadiszállásnak saját áramfejlesztője, vasútállomása, repülőtere volt, a központi részben pedig kaszinó és mozi működött. Ezt követően utazás Malborkba, ahol Európa legnagyobb középkori várát nézzük meg. A vörös téglából emelt lovagrendi várat többszörös védfalövezet veszi körül. Továbbutazunk a Balti-tenger partján fekvő Hanza-városba, Gdanskba, szállás. (kb. 350 km)

6. nap - Gdansk, Sopot
Reggeli után ismerkedés a „hármasvárossal”: az ország egyik legfontosabb tengeri kapujával, Oliwában kezdjük a látogatást, amelyet a székesegyház rokokó orgonája tett világszerte ismertté. Majd visszatérünk a Visztula torkolatánál elterülő Gdanskba, városnézés (óváros, Arany-kapu, Öreg daru, Neptun-szökőkút). A Szent Mária-templom a világ legnagyobb gótikus szentélye – 25 ezer hívőnek ad helyet. Ezt követően utazás az „Észak Monte-Carlo”-jának nevezett Sopotba, a csillogó fürdővárosba. Európa leghosszabb (516 m), fából épült tengeri mólójáról csodálatos kilátás nyílik a tengerpartra és a városra. A kora esti órákban utazás Torunba, Kopernikusz szülővárosába, szállás. (kb. 230 km)

7. nap -Torun, Czestochowa
Reggeli után séta Torunban helyi idegenvezetővel (gótikus óvárosi városháza, székesegyház, városfalak és városkapuk, Kopernikusz-ház, a keresztes lovagvár romjai és a híres ferde torony – amely Pisa mellett Európa másik, kevésbé ismert ferde tornya). Az eredeti középkori városszerkezetét megőrző óváros felkerült az UNESCO Kulturális Világörökség listájára. Továbbutazás Lengyelország „lelki fővárosába“, Czestochowa-ba. A város pálosrendi kolostoregyütteséről nevezetes, a híres Mária-kegyhelyre a világ minden részéről érkeznek zarándokok. Szállás Krakkó környékén. (kb. 450 km)

8. nap -Zakopáné, Budapest 
Korai reggeli után utazás a lengyel Tátra „fővárosába”, Zakopanéba, amely egyben a legmagasabban fekvő lengyel város is. Rövid séta után hazautazás a szlovák Tátrán keresztül. Érkezés Budapesten át Sopronba a késő esti órákban. (kb. 650 km)

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

közlekedés, szállodai elhelyezés 2–3 ágyas zuhanyzós szobákban, reggeli, kísérő idegenvezető, helyi idegenvezető, hajózás, útlemondási biztosítás

Alapár nem tartalmazza: 

A részvételi díj a belépőket nem tartalmazza! Belépők összesen: kb. 250 PLN, betegség-, baleset-, poggyász biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők összesen: kb. 200 PLN

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazások modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal történnek, amelyek büfével, Wc-vel és DVD lejátszóval felszereltek. Hosszabb autóbuszos utazások esetében a rendszeres időközönként (3-4 óra) megtartott 15-20 perces pihenők egyrészt a programok pontos időbeosztásához , másrészt pedig a nemzetközi előírásokhoz alkalmazkodnak, melyek betartása a programok pontos menetének alapfeltétele
Találkozás 05.45-kor, indulás 06.00 órakor Sopronból. Budapest érintésével utazás Parassapuszta – Besztercebánya – Chyzne útvonalon Krakkóba
Felszálási helyek: Sopron - Kapuvár - Csorna - Győr - Tatabánya - Budapest

Szállás: 

Szállodai elhelyezés 2–3 ágyas zuhanyzós szobákban

Étkezés: 
Az alapár reggelit tartalmaz.
A területről: 
Lengyelország neve lengyelül Polska. Az ország hivatalos neve Rzeczpospolita Polska, azaz Lengyel Köztársaság. Az ország neve és a nép polak, polski neve azonos eredetű. A legelterjedtebb vélemény szerint a Polska és polak elnevezések a polán nevű szláv törzs nevéből erednek. Egy másik nézet szerint a név a goplán törzs nevéből származik, amely a Gopło-tó körül élt, és 845 körül hozzátvetőleg 400 erődöt birtokolt a mai Lengyelország területén. Az elfogadott etimológia szerint a név végső gyökere a pole („mező”) szó, illetve az ebből származó polanie, amely annyit tesz, hogy „a mezők lakói”. Erre a következtetésre könnyen eljuthatunk, ha összehasonlítjuk a többi szláv nyelv hasonló jelentésű szavaival.
Időjárás: 
Lengyelország éghajlata mérsékelt kontinentális, hideg, felhős, csapadékos, mérsékelten hideg telekkel és enyhe nyarakkal, amelyeket szintén sok csapadék jellemez. Északon emellett óceáni éghajlat jellemző.
Vízum: 
A Lengyel Köztársaság területére a magyar állampolgárok vízum nélkül, érvényes útlevéllel vagy új típusú személyi igazolvánnyal léphetnek be.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!