Kijev városlátogatás

Kijev városlátogatás

4 napos városlátogatás Ukrajnában

Kijev Ukrajna fővárosa, egyike a legősibb orosz városoknak, ezért gyakran az „orosz városok anyja” néven emlegetik. A város a Dnyeper-folyó hegyes-völgyes partjaira épült.

Alapár tartalmazza

A szállást reggelivel, a transzfereket, a helyi közlekedést és a programokat leírás szerint és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A repülőjegyet illetékkel együtt: kb. 50.000 Ft-tól (a repülőjegy ára a légitársaság visszaigazolása után kerül véglegesítésre), a belépőket: kb. 30 USD, az útlemondási biztosítást: 1,5%, és a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, fakultatív programok.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
Program: 

1. nap
Találkozás Liszt Ferenc 2B terminálon 07.00-kor. Indulás Kijevbe 09.20-kor. Érkezés 12.05-kor, majd a városnézés közvetlenül a boriszpoli repülőtértől kezdődik. A dnyeprovszki kerületen keresztül érkezünk a városba. A Déli hídon átkelve haladunk a Leszja Ukrainka bulvár környékére és érintjük Kijev legújabb, legmodernebb építkezéseit, amit Cári Falunak neveznek. Kijev történelmi városrészében bemutatjuk a leghíresebb felhőkarcolókat, majd megtekintjük a legfontosabb sportlétesítményeket és a 2012-es labdarúgó-Európa-bajnokság alkalmára felújított Olimpiai stadiont. Meglátogatjuk a Vlagyimir székesegyházat, majd a Sevcsenkó bulvár végén a Győzelem térre érkezünk, ahol a Kijevi Cirkusz épülete és a Hős város tiszteletére emelt obeliszk látható. Visszaúton a város egyik legrégebbi utcáján, a Vlagyimir utcán végighaladva látni fogjuk a Kijevi Operaházat, az Aranykaput, a Szófia Székesegyházat, Bogdán Hmelnyickij kozák hadvezér lovas szobrát és az Aranykupolás Szent Mihály kolostort. A Mihajlovszkaja utcán keresztül érkezünk a Függetlenség térre és a város főutcájára, a Krescsátyikra. Ezután transzfer a szállodába.

2. nap 
Reggeli után a városnézés folytatása. Az ezeréves Szent Szófia Székesegyház (UNESCO Világörökség) és a volt kolostor műemlék együttes meglátogatása. Utána megismerkedünk a felújított Aranykupolás Szent Mihály kolostorral és a Sztárokijevszka heggyel, melyen a fellegvár alapjai még az V. század végén épültek. Innen a Lvov térig húzódik az Óváros XI-XIII. századból fennmaradt várfala, amely mellett szobrokkal, falfestményekkel és szökőkutakkal díszített, parkosított sétány található. Ebéd lehetőséget ajánljuk egy helyi étteremben, majd fakultatív programkénthajókirándulást a Dnyeper folyón. Este fakultatív programként vacsorával egybekötött  folklór esten való részvételre nyílik lehetőség.

3. nap
Reggeli után a káprázatos Pecserszka Lavra Barlangkolostor területének és múzeumainak megtekintése (barlangok, kincstár, mikro-miniatűr kiállítás). Az ortodox kolostort 1051-ben Bölcs Jaroszlav uralkodása idején alapították, mely ma már a Világörökség részéhez tartozik. A létesítmény két részből áll: Felső Lavra és Alsó Lavra. Délután fakultatív program keretén belül a Pirogovo skanzen tekinthető meg. Ez egy szabadtéri múzeum, melynek területén eredeti, fából készült régi épületek találhatók, amelyeket Ukrajna több pontjáról gyűjtöttek egybe. A legrégebbi épület 1587-ben készült. Egyénileg az alábbi látnivalókat kereshetik fel: Csernobil múzeum, Orosz művészet múzeuma vagy az Ukrán Nemzeti Galéria.

4. nap:
Reggeli után szabadidő. Dél körül kijelentkezünk a szállodából és ellátogatunk a Pirogovo skanzenbe. Ez egy szabadtéri múzeum, melynek területén eredeti, fából készült régi épületek találhatók, amelyeket Ukrajna több pontjáról gyűjtöttek egybe. Transzfer a repülőtérre, 15.35-kor hazarepülés Budapestre, ahová 16.15 kor érkezünk meg.

Kapcsolódó cikkek

» A kilenc legszennyezettebb hely a Földön - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Középkori templomok útja - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Bringatúra Kanadában - Kovács Attila, 2018. május. 26
» Mit tegyünk, ha fázunk?- a kihűlés veszélyei - Kovács Attila, 2018. május. 25
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2018. május. 25
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 24
» Balaton-felvidék kerékpártúra - Az ősz legszebb fényei - Kovács Attila, 2018. május. 23
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Fakultatív programok

Vacsora folklór műsorral ukrán nemzeti étteremben 13.800 Ft/fő.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A szállást reggelivel, a transzfereket, a helyi közlekedést és a programokat leírás szerint és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőjegyet illetékkel együtt: kb. 50.000 Ft-tól (a repülőjegy ára a légitársaság visszaigazolása után kerül véglegesítésre), a belépőket: kb. 30 USD, az útlemondási biztosítást: 1,5%, és a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, fakultatív programok.

Helyszíni költségek leírása: 

 belépők: kb. 30 USD

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, menetrendszerinti járattal

Szállás: 

Kétágyas, felújított fürdőszobás szobákban, központi fekvésű 4*-os szállodákban.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanzió kérése esetén 19.800,-/fő
A területről: 
A város fő jellemzője a parkok és a zöldövezetek gazdagsága. Az óváros leghíresebb látnivalója a XI. századi Szent Szófia Székesegyház, belsejében gyönyörű freskókkal és mozaikokkal. Pár méterre a székesegyháztól kezdődik a város bevásárló utcája, a Krescsatyik utca. A Történeti Múzeumban és a Kincstárban megcsodálhatjuk a felbecsülhetetlen értékű, Kr.e. IV. századból származó szkíta arany kincseket. Érdemes ellátogatnunk a Népi Építészeti Múzeumba Pirogovoban is, ahol az elmúlt 400 év építészeti stílusaival ismerkedhetünk meg. Kihagyhatatlan a Pecserszka Lavra Barlangkolostor, mely az épületegyüttesek alatti barlangrendszerről kapta a nevét.
Vízum: 
Magyar állampolgároknak az utazáshoz az út indulásától számított min. 6 hónapig érvényes útlevél szükséges! Az adott Egyezménynek megfelelően Magyarország polgárai vízum mentesen utazhatnak Ukrajna területére, amennyiben az ukrajnai tartózkodásuk ideje 6 hónapon belül nem haladja meg a 90 napot, úgyszintén Ukrajna területén tranzit vízum nélkül átutazhatnak. Igazolni kell a tartózkodáshoz szükséges anyagi fedezetet. Az ukrán határ átlépésekor Magyarország polgárai migrációs kártyát töltenek ki, melyen feltüntetik az utazás célját és helyét. Ezért fontos tudni a szálloda vagy az ukrajnai ideiglenes tartózkodás pontos címét.
Biztosítás: 
Irodánknál köthető.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!