vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Egy csodás nap az Isztrián

Az Isztria az egyik legkedvesebb táj Horvátország változatos vidékei között. Itt ugyanis nem csak a tengerpart csodálatos, hanem a szárazföld belsejében található kisvárosok is varázslatosak. Az egyik kedvenc településünk Rovinj, amely egyedülállóan szép fekvéséről és kacskaringós utáciról híres kikötőváros. De a környező városok, az amfietátrumról híres Pula, a hangulatos Porec és a jazzfesztiváljáról ismert Bale meglátogatását sem szabad kihagyni. Így tett Csukás Barnus is, de ő egy kiváló kisfilmben foglalta össze élményeit. A többi alkotása itt megtekinthető.

Horvátország legszebb vidékei

Horvátország, ahogyan még nem láttuk: egy profi kisfilm mutatja be a vidék szépségeit. Aki már járt ezeken a helyeken, annak az emlékek felelevenítése miatt érdemes végignéznie a videót, aki még nem, annak pedig kedvcsinálónak lesz tökéletes a következő néhány perc. Jó szórakozást!

Horvátország, Kaprije tengeri kajakkal

A tengerikajak.hu csapatával szeptember végén barangoltuk be Horvátország talán egyik legszebb tengerparti részét. Egy nyugodt szigetről csillagtúráztunk kajakkal, ahol nincs motoros szárazföldi jármű. Szereted Horvátországot?

A gyönyörű Krk-sziget képekben

Horvátország szigetei közül az egyik legnépszerűbb a hídon is elérhető Krk-sziget. [utazom:teaser:45115] A hangulatos mediterrán tájon kellemes strandokat és mészkőből épült, fehéren ragyogó kisvárosokat találunk, mint Baska vagy Vrbnik. Ezekről a helyekről itt olvashatsz többet. A most következő kisfilm pedig hűen visszaadja a sziget és települséinek hangulatát: Croatia from Erik Dobat on Vimeo.  

Zadar hangulatos városa Horvátországban

Zadar gyönyörű kisváros a tengerparton, egyike Horvátország legszebb és leglátogatottabb városainak. Dalmácia fővárosa méltán népszerű a turisták körében: a gyönyörű fekvésű, tengerrel körülvett belváros nagyon hangulatos hely. A városért egykor Velence és a Magyar Királyság is csatázott a legújabb korban is ádáz harcok folytak - a szerb csapatok a polgárháború idején itt próbáltak kijáratot megtartani magunknak az Adriai-tengerre, amit a horvát erők az Olajbogyó-hadműveletben felszámoltak.

A lenyűgöző Brac sziget, Horvátország

A lenyűgözően szép Brac-sziget az egyik leghíresebb sziget Horvátország gyönyörű adriai szigetvilágában. A Dalmácia legnagyobb szigetének számító földdarab a szőlő és olajbogyó termesztéséről és a híres hófehér márványról híres - utóbbit a Fehér Ház építésekor is felhasználták. A csodaszép szigetet mutatja be a következő kisfilm: Brac (Croatia) 2010 from Sebastian Denis on Vimeo.    

Horvátország tengerparti vidékein

Horvátország legnépszerűbb nyaralási célpontjai a tengerparttal is rendelkező települések. A pihenés sokféle formájának hódolhatunk is a strandolástól a városnézésig, finom ételek kóstolásától a romantikus naplemente-bámolás kellemes szórakozásáig. Omis, Makarska és Dubrovnik is feltűnnek ebben a hangulatos kisfilmben: Time-Lapse-the-World : Croatia from Paul Gavranich on Vimeo.    

Horvátország két gyöngyszeme: Krka és Plitvice

Horvátország csodálatos vidék, és nem csak a tengerparti részek tartogatnak látványosságokat. A hegyekben a karsztjelenségek széles tárházát figyelhetjük meg, a magas oldott kalciumtartalmú víz pedig elképesztő vízesés-rendszereket alkotott az évmilliók alatt. A két legszebb ilyen terület a Krka Nemzeti Park és a Plitvicei tavak. Kalandozzunk errefelé...

Dubrovnik szépségei

Dubrovnik az egyik legszebb tengerparti város Horvátország kies tájain: pedig elég erős a mezőny. Trogir, Split és Rovinj is versenyben van az előkelő címért, mégis a Délszláv Athén áll a legközelebb  legtöbbünk szívéhez: nézzünk hát szét ebben a gyönyörű városban, érezzük át hangulatát: Dubrovnik, Croatia - Sony FS700 from H2 Video on Vimeo.  

Brela, Baska Voda, Makarska: Horvátország igazi gyöngyszemei

Brela, Baska Voda és Makarska: sokunk számára csengenek ismerősen ezek a nevek, Horvátország apró kis települései. Számtalan kellemes percet, felejthetetlen nyaralást tölthettünk itt, szép emlékeket szerezhettünk. Nézzünk szét ezen a tájon újra: vagy ha még nem jártunk erre, akkor kedvcsináló gyanánt nézzük meg ezt a videót! Jó szórakozást!

Hamisítatlan Horvátország

 Egy vidám horvátországi nyaralás képei: a vízfelszín alatti világból is. Köszönjük Handrásnak a csodálatos felvételeket!

Dubrovnik látnivalói

Dubrovnik - a gyönyörű város nevének hallatán kellemes emlékek rohannak meg. Horvátország egyik legszebb városa igazi ékszerdoboz, Dalmácia kincse, a Délszláv Athén - így is hívják, nem véletlenül. [utazom:teaser:44979] A most következő kisfilm bemutatja a város leghíresebb nevezetességeit: DUBROVNIK from Greenwave on Vimeo.    

A csodás Plitvicei-tavak képekben

Horvátország legnépszerűbb természeti látványossága a különlegesen szép Plitvicei-tavak. A nemzeti parkban számos vízesésben és türkiz színű tóban gyönyörködhet az oda látogató.  A Plitvicei-tavak felfedezése csupán könnyű túrát jelent, mivel kiválóan kiépített, gyerekek és idősek által is egyszerűen bejárható ösvényrendszer, hajó és buszjárat segíti a látogatókat.  Ebben a kisfilmben feltűnnek a Plitvicei-tavak Nemzeti Park legszebb részei, felidézhetjük ide kötődő emlékeinket.  Plitvice Lakes, Croatia - One Day Escape from Denis Klein on Vimeo.

Zadar hangulatos városa és látnivalói

Zadar gyönyörű kisváros a tengerparton, egyike Horvátország legszebb és leglátogatottabb városainak. Dalmácia fővárosa méltán népszerű a turisták körében: a gyönyörű fekvésű, tengerrel körülvett belváros nagyon hangulatos hely. A városért egykor Velence és a Magyar Királyság is csatázott a legújabb korban is ádáz harcok folytak - a szerb csapatok a polgárháború idején itt próbáltak kijáratot megtartani magunknak az Adriai-tengerre, amit a horvát erők az Olajbogyó-hadműveletben felszámoltak.

A Parenzana Isztria- félszigeti szakasza

A Parenzana egy régi vasútvonal az olaszországi Trieszt városából Porec településéig húzódott. [utazom:csikkep:53276] Mára a síneket felszedték és Olaszország, Szlovénia és Horvátország gyönyörű tájain átvezető kerékpártúra útvonalat alakítottak ki a nyomvonalán. Az egykori vasútvonal érinti Izolát, Portorozt, az Isztria-félszigeten kanyarogva Buzetet majd Bujét, Groznjan és Motovun varázslatos településeit is.

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.4
20 értékelés alapján

Rab Hotel International*** Rab

Bonyhád
4.2
Teljesen központi helyen van, a kilátás gyönyörű. A reggeli bőséges és finom, de mindig ugyanaz. A vacsoránál a levest sem vátoztatják, a sütemények nagyon finomak. A klíma alig hűt, a wifi a szobában már nem volt elérhető. A párnán mi nem tudtunk aludni, de anélkül sem olyan kellemes az alvás.

Hotel Uvala Scott ** Kraljevica

Szeged
4.2
Mi is egy hetet töltöttünk itt a párommal, félpanziós ellátással. Nagyon friss az élmény, még csak a héten értünk haza. A szálloda tényleg jól megközelíthető, elveszni sem lehet. Superior szobában voltunk, tengerre néző kilátással, hűtővel, TV-vel, légkondival, a leírtaknak megfelelően.
A szoba egyszerűen van berendezve, a fürdőszoba felújított, szép. WC papírt mindennap adnak, törülközőt mindennap cserélnek. Egyedül a söprögetni tanulhatnának meg a takarítók, mert az már az odaérkezésünkre is elmaradt, bár mi sem azért jöttünk, hogy a szobában töltsük a napot, így elnéztük.
Az ételek főleg a reggelinél tényleg nem változatosak, de ha minden reggel mást eszik az ember, akkor ennek ellenére lehet változatosan enni. A vacsora mindig finom volt. Az előzőkre reagálva: már adnak vizet, kávét és felvizezett üdítőt is az étkezések mellé.
A tengerpart nagyon közel van, szép a kilátás. Szórakozási lehetőség elég csekély, itt tényleg pihenni és fürdeni lehet. Mi minden másnap mentünk, innen könnyen lehet kirándulni bármerre. Igaz, az egy hetet meg is untuk volna, ha végig ott vagyunk.

Mivel nagyon népszerű üdülőhely, ezért előszeretettel táboroztatnak itt középiskolás gyerekeket. Aki teljes nyugalomra vágyik, főleg este, azoknak nem feltétlen ajánlom. Nálunk néha jól jött a füldugó az elalváshoz.

Egy nagyon negatív élményünk volt, mégpedig a szálloda mellett található Taverna – Pizzériában. Szinte teltház volt és a pincérek nagyon nem voltak toppon, éhesen jöttünk el.

Összességében mi nagyon jól éreztük magunkat,ha újra kellene dönteni, ugyan ezt választanánk. Ár-érték arányban nagyon jó.

(22 éves fiatal pár)

Hotel Uvala Scott ** Kraljevica

Nagykanizsa
4.6
Nagyon kellemesen telt a nyaralás, az öböl jó fürdőzési lehetőséget nyújt gyermekes családoknak. A szoba alapvetően tiszta, egyszerű, de jól felszerelt, a személyzet kedves. A tengerre néznek a szobák, ami csodás élmény volt!
Az étterem rendben volt, az ételek finomak, viszont a vacsorához nem adtak vizet, ezt külön kellett megvásárolni.
A közelben sok kirándulási lehetőség van. Az étterem mellett a turinform irodában a hölgy rendkívül segítőkész volt az egyéni program szervezésében.

Szép emlékekkel távoztunk!
A Plitvicei Nemzeti Park varázsa (Trakostyán, Slunj, Rastoke, Karlovac, Zágráb)

A Plitvicei Nemzeti Park varázsa (Trakostyán, Slunj, Rastoke, Karlovac, Zágráb)

Plitvicei-tavak
4.4
A tó és környéke nagyon szép, én szívesen ellátogatnék ide más évszakban is. Ilyen szép tiszta, és zöld árnyalatú vizet sehol nem láttam még.

Sol Polynesia Üdülőtelep *** Umag

Debrecen
5.0
Jövőre is itt nyaralunk!

Neboder Hotel *** Rijeka

Rijeka
3.5
A városközpont közel van, a tengerre néző szobák nagyon jók, a parkírozás megoldott, a reggeli átlagos, a tengerparti fürdőhelyek viszonylag messze vannak. Összességében jól éreztük magunkat.

Horvátország természeti csodája - Plitvicei tavak

Budapest, XVIII. kerület
4.2
Tisztelt Tóutazom.com utazási iroda!

Én nagyon jól éreztem magam, sajnálom, hogy pár napra tudtam elmenni kirándulni, de legközelebb, ami reméllem jövőre lesz több napra el tudok menni.

A programok jók voltak, Zágrábban szerettem volna többet látni a város másik részét is meg szerettem volna nézni az időbe is bele fért volna nem kellet volna 1,5 óra szabad program, mert elnéztem mindenki csak lődörgött megnéztünk együtt mindent a főtéren és a templomba és utána csak sétálgattunk meg egymást néztük nehogy lemaradjunk a csoporttól.
Karlovacban szívesen bementem volna a templomba nem csak a téren nézelődni, azt hiányoltam ha már elmentünk olyan messzire.
Fiume nagyon tetszett ott sok mindent megnéztünk, de másnap a Plitvicei tavak ott minden oké volt.
A túravezetők és a gépjármű vezetők is nagyon jók voltak, csak a busszal volt problémám figyelembe lehetne venni, hogy vannak 180 cm magas emberek is az ülések közt nagyon kevés hely volt én végig terpeszállásban ültem és a térdem így is hozzáért az üléshez az volt a szerencsém a mellettem ülő alacsony volt és a lábait kifelé fordította, így elfértünk. De a feláláskor nehéz volt az elindulás.
Köszönettel.

Hétvége a Plitvicei-tavaknál

Budapest
5.0
Nagyon szuper volt az út. Látszott, hogy a szervezők és az idegenvezető teljesen profi, semmilyen amatőr hibával nem keserítették meg az utazást. (Ezt azért emelném ki, mert több példa is volt arra, hogy amatőr hibák miatt nagyon rossz lett az út)

A szállás abszolút rendben volt, volt benne minden ami kellett, kedves volt a személyzet, jól felszerelt volt a szoba.

Hétvége a Plitvicei-tavaknál

Budapest, XI. kerület
4.0
Nyári szezonban a szombaton indulni nem szabad. Horvát autópályán a fizetőkapuknál több órás sorban állás van. Különben a programok jók

Hotel Katarina (ex. Varazdin) **** Selce

Budapest
5.0
A legjobb hely! Szuper nyaralas! :)

Utazás Horvát tengerpart: Hotel Holiday *** Medulin

Szolnok
4.5
Korrekt szállás, a személyzet aranyos, segítőkész, az ételelek finomak. Meg vagyunk elégedve, ajánljuk másoknak is!

Rab Hotel International*** Rab

Pécs
3.2
Harmadszor voltunk ebben a szállodában, az idei szolgáltatás sajnos eléggé gyenge volt a korábbiakhoz képest. A szoba egy ajtóval kapcsolható lett volna a mellette levő szobához, innen minden teljesen áthallattszott, ez igen zavaró volt. Az étteremben reggel kilenckor alig volt választék, amikor kérdeztem hogy lesz-e még paradicsom, paprika vagy valami zöld a szendvicshez azt mondta a felszolgáló hogy korábban kellene kelnem ha akarok választékot. Este is rendszeresen elfogyott a desszert, egy órán belül és nem is nagyon pótolták. A szobában az ágy annyira nyikorgott hogy arra is felebredtünk többször is éjjel. Korábban teljesen elégedettek voltunk ezzel a hotellal de jövőre biztosan másikat választunk.

Az ezer arcú Balkán

Székelyudvarhely
4.8
Érdekes és tanulságos utazásban volt részünk. Nem csak a szép tájat, hanem a kulturális örökséget is megismerhettük. Jó volt a túravezető, akitől sok mindent megtudtunk, úgy a közös programban, mint a kérdésekre adott válaszokban. S ami még a túravezető számlájára irható, nagyon profi módon vezette a csoportot úgy, hogy a végére már egy jó csapat vált a különböző korú és érdekeltségű személyből.

Hotel Uvala Scott ** Kraljevica

Székesfehérvár
4.6
Ár-érték arányban tökéletes. Tengerpart jó, ételek jók és változatosak, tisztaság jó.
Még visszatérünk.

Pavilon Ad Turres * Crikvenica

Szolnok
4.8
Jó helyen fekszik, a 8-as út bevezető szakaszán, és a Lidl mellett.Néhány kilométeren belül számtalan változatos strandolásra alkalmas partszakaszt találni. A strandok 90%-ban ingyenesek. A belvárosokban szinte lehetetlen és drága a parkolás, de a városokon kívüli partszakaszok mentén ingyen és egyszerűen lehet parkolni. A svédasztalos félpanzió tökéletes. Az ital fizetős. A személyzet udvarias, segítőkész, ami nem mondható el honfitársainkról. Ár-érték szempontjából kiváló hely.

Rab Hotel International*** Rab

Pócsmegyer
4.7
Nagyon jól éreztük magunkat a szigeten. Csodás volt a hely, a szoba tiszta, a személyzet és az étterem kiszolgálása szintén kiváló. A mini hűtőnk sajnos nem működött, erre készültünk is a többiek beszámolója alapján. Több Konzum is van a közelben, itt tudtunk beszerezni hűtőtt üdítőket, így azért nem volt annyira kellemetlen a helyzet. A reggeli és a vacsora nemcsak hogy tökéletes, de a kamaszkorú és folyton éhes gyerekeinknek is bőséges volt. Csak ajánlani tudom másoknak is ezt a gyönyörű helyet!

Hotel Slaven *** Selce

Győr
4.3
Szobából a hűtő nagyon hiányzott/mindenki szerint/
Reggeli kínálat 1 hétig ua.

Rab Hotel International*** Rab

Szentkirályszabadja
4.7
Fantasztikusan jól éreztük magunkat, minden jó volt , KÖSZÖNJÜK!!!

Lavande Üdülőtelep ** Malinska

Malinska
4.2
Kellemes hely. Kicsit távol van az étteremsortol, de nyugodt társaságnak kivállo hely. Kisgyermekeseknek is ajánlom, mert nem zavarja a többi vendégeket, és a gyermeket sem zavarja a nyugodt alvásban.

Rab Hotel International*** Rab

Budapest, XXII. kerület
4.7
A szálloda város felöli oldalán nyitott ablak mellett képtelenség éjszaka aludni. Az ablak alatti sikátorban műkődő Fórum névre keresztelt utca kocsma miatt pocsék zenei ízlés párosul rettentő hangerővel. Az egész utca leghangosabb szórakozóhelye de miért pont egy hotellel szemben? Aki egyszer volt ott az pont emiatt nem megy vissza oda.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!