vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

A biztonságos síelés 10 alapszabálya!

A síelés és különösen a biztonságos síelés megköveteli néhány alapvető szabály betartását a hegyekben. Ezeket a szabályokat a Nemzetközi Síszövetség (FIS - Fédération Internationale de Ski) állította össze. Betartásuk saját érdekünk és kötelességünk is egyben. Vonatkozik mindenkire, síelőkre, snowboardosokra és azokra, akik a hegyekben a sípályák közelébe kerülnek. 1. Legyünk tekintettel a többi síelőre! Minden síelőnek úgy kell viselkednie a pályákon, hogy a többi síelőt ne veszélyeztesse és ne okozzon sérülést se másnak, se magának.

Kajakkal az Ipolyon

Vízpart, jó hangulat: a legjobb párosítás. Ha társítunk hozzá egy kis kalandot és sportteljesítményt, és a felfedezés vágya is hajt minket, keresve sem találhatnánk jobb helyet, mint az Ipoly vadregényes folyócskáját! A Tisza és a Duna már generációk óta ismert és kedvelt vízitúra célpont.

Amszterdam egyedi hangulata

Amszterdam igazán elragadó város. A szabad szellemű, csatornákkal szabdalt település Hollandia buliközpontja, de azok is találnak itt látnivalót, akiket a csendesebb szórakozás és a múzeumokban nézelődés vonz. [utazom:csikkep:43823] A hangulatos csatornák felett apró hidak ívelnek át, rajtuk seregnyi kerékpáros közlekedik vidám mosollyal az arcán. Az amszterdami látnivalók listájáért kattints ide.

Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása

Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászásáról szól.  The Last Great Climb - Az Antarktisz ma már nem szokatlan cél a hegymászók körében, lassan már ide kell menni ahhoz, hogy igazán érintetlen és vad vidéken járjon az ember. A Last Great Climb az az Antarktisz egyik hatalmas sziklafala a Ulvetanna Peak (2931m) megmászásának története. A hatalmas falra Leo Houlding szervezett expedíciót. (2013. szeptember 27. 19 óra)

Izland varázsa

Izland: semmivel össze nem hasonlítható, csodálatos és vad vidék. Az egyik legszebb évszakban járt erre két természetfotós jóbarát, az ő kalandjaikat és az általuk megörökített csodálatos tájakat tekinthejük meg ebben a sajátos hangulatos videóban.

A gyönyörű Bajor-Alpok, Németország

Németország déli tartománya, a gazdag Bajorország csodás hegyvidékeket rejt. A Führer nyári rezidenciája, a Sasfészek számos látogatót vonz, de nem csak a történelemrajongók számára tartogat kincseket e táj - csipkés gerincű hegyeket, mély alpesi tavakat, mormotafüttytől hangos réteket.  Németország harmadik legmagasabb csúcsa, a Watzmann őrzi a vidéket - a méltóságteljes hegyóriás lábánál találjuk a népszerű kirándulóhelynek számító csodálatos Königsee tavat. A gyönyörű alpesi víztükör a jég felszínformáló erejének köszönheti létét. 

A Parenzana Isztria- félszigeti szakasza

A Parenzana egy régi vasútvonal az olaszországi Trieszt városából Porec településéig húzódott. [utazom:csikkep:53276] Mára a síneket felszedték és Olaszország, Szlovénia és Horvátország gyönyörű tájain átvezető kerékpártúra útvonalat alakítottak ki a nyomvonalán. Az egykori vasútvonal érinti Izolát, Portorozt, az Isztria-félszigeten kanyarogva Buzetet majd Bujét, Groznjan és Motovun varázslatos településeit is.

Az elsüllyedő Kékestető

A Mátra és hazánk legmagasabb csúcsa a Kékestető. Egész évben kellemes kikapcsolódást kínál, hiszen nem csak gyalogtúra, hanem biciklitúra útvonalak is vezetnek keresztül-kasul a bükkerdőkön. Télen, ha kellő mennyiségű hó esik,  a síelés magyarországi viszonyokhoz mért lehetőségei is adottak ezen a hegyen és a közeli Mátraszentistvánon is. Hajdú Lajos fotós, a reggeli Karancs egyedülálló fényei mellett a Hortobágyról is lenyűgöző felvételeket készített time-lapse technológia segítségével.

Szerbia keselyűkkel és tengeri kajakkal: az Uvac kanyon

Van egy kanyon Szerbiában. Az ország eldugott szegletében található mészkőfennsíkba vájt kanyargó völgyet a kéklő folyó. Hatalmas falak szakadnak a vízbe, mély barlangok tátongnak az oldalukban.

A csodálatos Alhambra

A Granada felett emelkedő Alhambra palotaegyüttes lenyűgöző építészeti alkotás, Spanyolország egyik UNESCO Világörökségi helyszíne. A Wikipédia szépen felsorolja az erőd épületrészeit, nem is fárasztanánk ezzel a drága olvasót. Azt viszont fontosnak tartom elmondani, ami nincs benne az útikönyvekben: az a lenyűgöző tisztelet, ahogyan a mórok viseltettek a legértékesebb elem, a víz irányában: csodálatos szökőkutak, tavak és csobogók jelzik megbecsülésüket.

Suhanás a hegyek felett - A világ leghosszabb canopy pályája

Franciaországban Orcières 1850 síterepén található a világ leghosszabb canopy kötélpályája. A pálya télen-nyáron működik és 8 éves kortól mindenki számára elérhető. Aki kipróbálja, átélheti ahogy 130 km/h sebességgel a föld felett suhanva hol 120 m magasan a hegyoldalak mentén, hol csak 15 méterre a földtől csúszik az 1860 m távolságra lévő fogadó állomásra. A kaland bárki számára elérhető, aki ellátogat Ocières 1850 síterepére szezontól függően mindössze 35-40 €-ért (plusz a felvonó díja, ami kb. 9 €).

Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn

A Dorfhotel Seeleitn közvetlenül a Faaker See partján épült hangulatos síszállás közel van Arndoldstein és Gerlitzen síterepeihez, de nem csak Ausztria hanem Olaszország és Tarvisio vagy Sella Nevea is gyorsan elérhető innen. A házakban található apartmanok berendezése a népi építészetet idézi, mégis minden szükséges eszközzel fel van szerelve. A hangulatos kis "falucskában" jól esik a téli pihenés. A nagy belső tér kiválóan alkalmas arra, hogy ott a családok vagy a csoportok közösen töltsék a síelés után az estéket. További képek:

Horvátország, Kaprije tengeri kajakkal

A tengerikajak.hu csapatával szeptember végén barangoltuk be Horvátország talán egyik legszebb tengerparti részét. Egy nyugodt szigetről csillagtúráztunk kajakkal, ahol nincs motoros szárazföldi jármű. Szereted Horvátországot?

TGR videó: Light the Wick

Nagyon szép! Itthon már hergeljük magunkat a havas időre. Mi lehetne sokkal jobb módszer erre, mint hogy egy kiváló minőségű videóval illusztráljuk azt, mit nem fogunk mi soha csinálni.

CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm

450 ezer köbméter másodpercenként - ennyi vizet szállít a világ legnagyobb gyors folyású folyója, a Kongóban lévő Inga (a Kongó felső, hegyi folyását nevezik így). Ez a vízmennyiség és a sebesség azt eredményezi, hogy a folyó úgy néz ki mint a permanensen viharos óceán. A meder kiemelkedésénél 5-10 méter magas hullámok alakulnak ki, szálló vízpermet mindenhol. Nem véletlen, hogy mind odaveszett, aki megpróbált végigevezni rajta.

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.8
20 értékelés alapján

Nyaralás Madeira: Hotel Alto Lido **** Funchal Portugália

Budapest, XIII. kerület
4.5
A szalloda egy főutcán van, a tenger csak légvonalban van közel. Ha tengerpartra akarsz menni, akkor oda kell foglalni. Ha nem, akkor mindegy, hol laksz. Gyonyoru sziget, igazi kikapcsolodas!
Erdély téli arca

Erdély téli arca

Gomba
4.8
Nagyon jól éreztük magunkat, az időjárás is nekünk kedvezett.
Gyönyörű helyeken jártunk, a programok is jól sikerültek.
A szállás kényelmes, az ellátás nagyon jó volt.
Nem bántuk meg, máskor is szívesen részt veszünk ilyen utazáson.

Hótalpas túra Ausztriában, Hinteralm

Székesfehérvár
5.0
Szuper volt jól éreztük magunkat. Nagyon szép helyre vittetek. Köszönjük.

Hótalpas túra Ausztriában, Hinteralm

Kecskemét
4.8
A táj nagyon nagyon gyönyörű volt csodálatos élménnyel gazdagodtam.
A szervezéssel is maximálisan elégedett vagyok.

Hótalpas túra Ausztriában, Hinteralm

Budapest, XI. kerület
4.8
Fantasztikus túra volt. A vezetők segítettek adtak tanácsot. A távolság is pont jó volt Jó, hogy úgymond ketté tudott szakadni a társaság voltak a gyorsabb tempójú emberek és a picit lassabbak.
Gyönyörű időnk volt sütött a nap és nem fújt a szél.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, olyanoknak is akik szeretnek mozogni, valamennyire edzettek de nincs tapasztalatuk illetve még nem tudták kipróbálni, hogy mennyit bírnak.
Csupa jó emlék volt ez a túra! :)

Hótalpas túra Ausztriában, Hinteralm

Budaörs
5.0
Hinteralm hótalpas túrán voltunk és ismét gyönyörű helyre vittek el minket.
A túravezetők nagyon jó fejek voltak és segítőkészek.

Hótalpas túra Ausztriában, Hinteralm

Budapest, XI. kerület
5.0
Huhhhh nagyon élvezetes hótalpas túrán vehettünk részt. Nagyon-nagyon profi szervezéssel találkoztam az út során mindvégig. Jól felkészült és rendkívül segítőkész túravezetők vittek bennünket végig a hegyen úgy megosztva a csapatot, hogy mindenki erőnlétének megfelelően élvezhette a túrát. Szuper volt!!! Köszönjük szépen Nektek!!!! :)

Hótalpas túra Ausztriában, Hinteralm

Szigetszentmiklós
5.0
Nagyon szépen köszönünk mindent :-). A túravezetők nagyon kedvesek voltak, segítőkészek. A túra nekünk egy kicsit nehéz volt, de gyönyörűen sütött a nap, a táj szépsége mindenért kárpótótolt :-).

Hótalpas túra Ausztriában, Hinteralm

Tata
4.8
Csodálatos túrában volt részünk! A túravezetők igazán rátermett, hozzáértő, figyelmes szakemberek! Maximálisan elégedettek voltunk!

Dolphin apartmanház - Karpathos, Pigadia

Salgótarján
4.3
Görögország gyöngyszeme...vadregényes.Görögország több szigetén jártunk már de ez teljesen elvarázsolt.Az idén ujra megyünk mert visszavágyunk.
Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Budapest, XIV. kerület
4.8
Szuper túra. Bár volt benne kihívás :), de teljesítettük.

Hotel Mediterranean Palace ***** Tenerife

Budapest, I. kerület
4.6
Fantasztikus 1 hetet töltöttünk itt. Nagyszerü Szálloda
Hótalpas túra a Gyömbér 2043 méteres csúcsára

Hótalpas túra a Gyömbér 2043 méteres csúcsára

Budapest, XIII. kerület
4.8
Nagyon jól szervezett túra, kivételesen felkészült túravezetőkkel. Az 5:15-ös indulás elsőre kicsit ijesztő, de az út megéri a korán kelést. Szerencsénkre gyakorlatilag tökéletes időjárási viszonyok között tudtuk megtenni a távot. Néhány saját képem:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.769730579846943.1073741830.100004300236069&type=3
Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Budapest, VIII. kerület
4.8
A társaság, a túravezetők, az idő - minden tökéletes volt ezen a napon, köszönöm.
Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Érd
5.0
Ismét egy jól megszervezett-tervezett túra volt!
Sajnos fent a csúcson felhőbe kerültünk de az addigi látvány kárpótolt mindenért.
üdv.-Koma
Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Budapest, IV. kerület
5.0
Szerencsénkre az idő napos, a táj havas volt.
Két túravezetőnk (Laci és Dani) végig figyelmes volt velünk, biztonságban éreztük magunkat a "szárnyaik alatt"! Tanácsokkal láttak el bennünket és a környék látványosságaira is felhívták a figyelmünket.
Köszönjük buszvezetőinknek is, hogy gyorsan a célba "repítettek" minket!
Sajnálatunkra a nap nagyon gyorsan elszállt, de csodálatos élménnyel gazdagodtunk. Kellemesen elfáradtunk, nem volt megerőltető a Dürre Wand-i hótalpas túránk.
Már tervezzük a nyárit!
Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Győrszemere
4.8
Sokadszor voltam hótalppazni velük és nagyon tetszett mindig. Profi túravezetők, kényelmes pontos utazás.
Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Budapest, IV. kerület
5.0
A szervezőknek köszönhetően egy csodálatos napot tölthettünk el, ami egy örök emlék lesz számunkra.
Külön köszönetet szeretnénk mondani túravezetőinknek, Daninak és Lacinak. Kedvesek, segítőkészek, hozzáértőek és türelmesek :-) voltak a végig a túra folyamán.
Ezután szívesen ajánljuk ismerőseinknek , és mi is az "utazom.com"-ot fogjuk választani.

Nagyon jól esett hogy a születésnapom alkalmából felköszöntöttek a túravezetők, a cég nevében :-)
Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Győr
5.0
Remekül éreztem magam a nap folyamán. A busz a rossz idő ellenére is pontosan érkezett (ami nekem nagyon fontos) a győri megállóhoz, így nem kellett be nem tervezett módon fagyoskodnunk. A Túravezetők az oda vezető út során érdekes történeteket, adatokat meséltek az éppen látható tájakról, nem is gondoltam, hogy erre is sor fog kerülni. Nagy szerencsénk volt az ottani időjárással, végig sütött a Nap, 0-5 Celsius fok közötti hőmérséklet volt, jobbat nem is kívánhattunk volna!

Szakszerűen bemutatták a hótalpat és annak használatát, így senkinek sem okozott gondot az ezzel való túrázás. Nekem ugyan kicsit gyors volt a tempó, nem vagyok gyakorlott túrázó, így lassabban tudtam haladni, mint a tapasztaltabbak, erősebbek, de ebből sem volt probléma, mert a Túravezetők egyike az én tempómat tartotta és folyamatosan bíztatott. Mindezek ellenére sajnos nem sikerült felérnem a csúcsig, 1650 méter körül kénytelen voltam megállni, megvártam míg a Túratársaim visszaérnek a hegytetőről. Így volt időm gyönyörködni a tájban, piknikeztem egy jót, ilyen magasan eddig még úgysem csináltam ilyet, jö döntés volt. A nap végére nagyon elfáradtam, aminek örültem, hiszen ezért is mentem, egy felejthetetlen élménnyel gazdagodtam, köszönöm szépen!

A Túravezetők segítőkészek és humorosak voltak, az Irodától kapott kis szuvenír pedig hab volt a tortán. :)
Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Győr
5.0
Gyönyörű tájon,szép időben túráztunk kellemessen töltöttük a napot.
A túravezetők Dani és Laci maximálisan felkészültek voltak,a szervezés és lebonyolítás tökéletes volt.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!