vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása

Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászásáról szól.  The Last Great Climb - Az Antarktisz ma már nem szokatlan cél a hegymászók körében, lassan már ide kell menni ahhoz, hogy igazán érintetlen és vad vidéken járjon az ember. A Last Great Climb az az Antarktisz egyik hatalmas sziklafala a Ulvetanna Peak (2931m) megmászásának története. A hatalmas falra Leo Houlding szervezett expedíciót. (2013. szeptember 27. 19 óra)

Suhanás a hegyek felett - A világ leghosszabb canopy pályája

Franciaországban Orcières 1850 síterepén található a világ leghosszabb canopy kötélpályája. A pálya télen-nyáron működik és 8 éves kortól mindenki számára elérhető. Aki kipróbálja, átélheti ahogy 130 km/h sebességgel a föld felett suhanva hol 120 m magasan a hegyoldalak mentén, hol csak 15 méterre a földtől csúszik az 1860 m távolságra lévő fogadó állomásra. A kaland bárki számára elérhető, aki ellátogat Ocières 1850 síterepére szezontól függően mindössze 35-40 €-ért (plusz a felvonó díja, ami kb. 9 €).

Miért éppen Sardegna… Szardínia két mosolya

Az egész a Borka Zsolt kis papírkáival kezdődött. Sokat beszéltünk a szigetről, sokat tervezgettünk, nézegettük a neten a nagyon „gúgül örszben”, hogy hová kéne menni, merre kéne indulni… És hát az olajos halat szeretjük, az olaszokat még jobban, tehát a gép kidobta a nagy szigetet, Szardíniát.

A csodálatos Brijuni Nemzeti Park, Horvátország

Horvátország gyönyörű tengerparti tájai közül is kiemelkedik az Isztria-félsziget partvonalához közel elhelyezkedő Brijuni-szigetek. A különleges élővilággal rendelkező 14 sziget látványosságai között egy szafari park, római-kori kikötő romok és dinoszaurusz-lábnyomok is megtalálhatóak. A szigetvilág hangulatát mutatja be a most következő kisfilm:  Brijuni National Park - The Hidden Paradise from Marko Vrdoljak on Vimeo.  

A biztonságos síelés 10 alapszabálya!

A síelés és különösen a biztonságos síelés megköveteli néhány alapvető szabály betartását a hegyekben. Ezeket a szabályokat a Nemzetközi Síszövetség (FIS - Fédération Internationale de Ski) állította össze. Betartásuk saját érdekünk és kötelességünk is egyben. Vonatkozik mindenkire, síelőkre, snowboardosokra és azokra, akik a hegyekben a sípályák közelébe kerülnek. 1. Legyünk tekintettel a többi síelőre! Minden síelőnek úgy kell viselkednie a pályákon, hogy a többi síelőt ne veszélyeztesse és ne okozzon sérülést se másnak, se magának.

Kajakkal az Ohridi-tavon

Az Ohridi-tó /Ohridszko Ezero, albánul Liqeni i Ohrit) a Balkán-félsziget földtörténetileg legrégibb és legmélyebb tava Macedónia és Albánia határvidékén. [utazom:csikkep:457] A tó sajátos ökoszisztémával rendelkezik, eddig több mint kétszáz csak itt honos endemikus fajt írtak le, s ennek köszönhetően 1979-ben az Ohridi-tó felkerült a UNESCO természeti világörökségi listájára, amelyet 1980-ban Ohrid-régió elnevezéssel kiterjesztettek Ohrid és környéke történelmi és kulturális emlékeire. Ha szeretnéd Te is átélni ezt a csodát, itt a lehetőség....

A Meteora-kolostorok - látványos légi felvételeken

Görögország csodálatos tájai közül az egyik leghíresebb a Meteora-kolostorok vidéke. [utazom:teaser:13504] A magas sziklatornyok tetejére épült kolostorok lenyűgöző látványt nyújtanak - ez a videó azonban még különlegesebb perspektívából ábrázolja őket: Meteora from TKYSSTD on Vimeo.  

Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn

A Dorfhotel Seeleitn közvetlenül a Faaker See partján épült hangulatos síszállás közel van Arndoldstein és Gerlitzen síterepeihez, de nem csak Ausztria hanem Olaszország és Tarvisio vagy Sella Nevea is gyorsan elérhető innen. A házakban található apartmanok berendezése a népi építészetet idézi, mégis minden szükséges eszközzel fel van szerelve. A hangulatos kis "falucskában" jól esik a téli pihenés. A nagy belső tér kiválóan alkalmas arra, hogy ott a családok vagy a csoportok közösen töltsék a síelés után az estéket. További képek:

Vulkánkitörés Izlandon

Izland: a tűz és a jég szigete, vadregényes és fantasztikus tájakkal csábító vidék. Itt könnyen megtapasztalhatjuk a Természet erőit: a gejzírek hatalmas robajjal törnek felszínre, de az igazán félelmetes az, ahogy egy aktív vulkáni kráterből lövell az olvadt kőzet az ég felé: mintha a pokolba tekinthetnénk be egy pillanatra. [utazom:csikkep:52152] Pedig ezeknek a fortyogó tűzkutaknak is köszönhető, hogy kialakult a Földön az élet...  Nézd meg Izlandot a saját szemeddel! Volcano eruption in Iceland from Enrique Pacheco on Vimeo.

TGR videó: Light the Wick

Nagyon szép! Itthon már hergeljük magunkat a havas időre. Mi lehetne sokkal jobb módszer erre, mint hogy egy kiváló minőségű videóval illusztráljuk azt, mit nem fogunk mi soha csinálni.

Egy szerelem története – Mazuria - az eltitkolt mese!

De mér’ pont Lengyelország? – kérdeztük egymásra nézve… Most már tudjuk! Tuboly Ádám cikke az eldugott lengyel csodavilágról: A Mazuri-tavak mesebeli tájairól. A Mazuri-tavak vidéke hatalmas területű országrész Lengyelország északkeleti részén.

Párizs legszebb részei

Párizs: a francia főváros megbabonázza az ide érkezőket. Egy párizsi utazás előtt különleges izgalom lesz úrrá rajtunk: úgy várjuk a rajongva szeretett, romantikus városba való megérkezés pillanatát, mint kisgyermek a karácsonyt. Ez az öröm nem alaptalan: Franciaország és a kultúra fővárosa gyönyörű műemlékekkel, kiváló múzeumokkal és hangulatos negyedekkel várja az ide érkezőket. A most következő kisfilm Párizs legszebb részeit mutatja be: 4K Timelapse Bonjour PARIS 2014 Full version from jansoli on Vimeo.

Párizs különleges képsorokon

Párizs lenyűgözően szép főváros. Utcáit járva gyakran nem is értjük, miért foglal el ilyen kiemelt szerepet az európai nagyvárosok között - talán annyi művészeti alkotásnak szolgált romantikus helyszínül, olyan sok világhírű alkotó élt itt, annyi művészt ihletett meg egyedi hangulata, hogy az átlagember is megrészegül varázsától.  A francia főváros híres múzeumai, csodálatos parkjai, emblematikus épületei és negyedei nagyon fontos értéket képeznek, meglátogatásuk szinte kötelező minden, magát kultúrembernek valló utazó számára. 

Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut

Az Ausztriában, a Magas-Tauern Nemzeti Park területén található Hunguest Holtel Heiligenblut nem csak télen, hanem nyáron is kiváló helyszín a szabadidő aktív eltöltésére. A csodálatos alpesi környezetben fekvő kisváros télen igazi síparadicsom: 2604 méterrel a tengerszint fölé repít a felvonó, a hegyekben rengeteg kiváló sípályát találunk, ahol öröm a síelés. A szálloda kellemes wellness-részleggel és több étteremmel is rendelkezik, szobái nagyon jól felszereltek. A szállásfoglalással kapcsolatos információkért kattints ide:

Mit tegyünk, ha fázunk?- a kihűlés veszélyei

A fagyos hangulatú reggelek okán aktuálissá vált, hogy összeszedjük, hogyan öltözzünk fel melegen a túrákon.

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.9
20 értékelés alapján
Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Baden bei Wien
4.5
Kellemes túra, jó társaságban :)
Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Budapest, XIV. kerület
5.0
Szuper volt! :)
Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Budapest
5.0
Nagyon tetszett a túra, egy élmény volt. Köszönöm :)
Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Budapest
5.0
Nagyon jó kis túra, szép helyek, jó társaság, nagyon felkészült, segítőkész túravezetőkkel.
Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Gödöllő
5.0
Egynapos téli élmény, ahol kezdőként a profi túravezetők nyújtotta biztonságban kipróbálhatod magad.
Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Budapest, VIII. kerület
4.8
Kettesben voltunk a feleségemmel. Profi szervezés, a nem könnyű időjárás (folyamatos havazás, metsző hideg szél, néhol 60-70 km/h-s szél) ellenére kiváló hangulat, jó társaság, a túravezetőktől rengeteg információ, kedvesség, segítőkészség jellemezte az utunkat. Nagyon tetszett a program, mást is ki fogunk próbálni. Szinte kötekedésszámba mehet, de hosszú ember létemre muszáj megírnom, mivel számomra eléggé lényeges: a busz ülései közötti távolság lehetett volna nagyobb; nekem kissé kényelmetlen volt, de ez igazán apróság!
Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Budapest, III. kerület
5.0
Remek idő, kiváló program, rugalmas túravezetők.
Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Budapest, III. kerület
5.0
Nagyon jó volt! Bár mivel nem tudtam elég gyorsan haladni így a csúcsra nem felmenős csapatba kerültem, de ez nyilván a saját problémám. Gyönyörű volt a táj, szép idő volt. A -15 fok ellenére is sokszor melegem volt :). Na és persze a drótkerítéses kalandunk felejthetetlen marad... :D

Szilveszter a székely góbéknál

Esztergom
4.8
Nagyon jól éreztük magunkat a párommal. Az idegenvezetőnk, Borbély-Kiss László nagyon felkészült volt és nagyon frappánsan levezényelte az egész ottlétünket.

Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Budapest, IX. kerület
4.8
Szuper volt!
Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Budapest, IX. kerület
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat - az út nagyon jól szervezett volt, a túravezetők kedvesek, felkészültek. Igazán szerencsések voltunk az idővel, ugyan a -20 fok körüli hőmérséklet embert próbáló volt, főleg a csúcson a hatalmas szélben, de ennek ellenére és mindezekkel együtt ez egy tökéletes túra volt. A hó mennyisége pedig egyenesen ajándék volt - végig tuduk a hótalpakat használni, élvezni a hatalmas friss hóban. Köszönjük.
Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Budapest, IV. kerület
5.0
A szívem csücske az igazi tél,az összes valójával.Egy ilyen túra pedig csak hab a tortán-egyszerűen qrrrrvajó.Üdv.
Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Szeged
5.0
Nagyon szuper volt! :)

Svájc ikonikus hegyei között utazunk (Chamonix, Mont Blanc, Lausanne, Lauterbrunnental)

Nyergesújfalu
5.0
Tényleg nagyon jó volt!
Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Szeged
5.0
Sziasztok,
Túránk során egy igazán jó hangulatú, fergeteges élményben volt részünk. A körülmények tökéletesek voltak a hótalpazáshoz. Szikrázó napsütés, rengeteg hó, no és némi hideg idő :) .Profi, jól összeszokott vezetők, akik semmit nem bíznak a véletlenre. Köszönjük a felejthetetlen élményt. Ptóbáljátok ki ti is :)

Szilveszter a Magas-Tátrában

Budapest, XVI. kerület
5.0
Kitűnő túravezetés, príma sofőr, remek csoport, szuper időjárás.

Szilveszter a Magas-Tátrában

Pécs
4.8
Nagyon szép 4 nap volt. Köszönjük!

Szilveszter Erdélyben

Eger
4.6
Csodálatos 5 napot töltöttünk Erdélyben! Köszönjük az idegenvezetést Czakó Zsoltnak, aki kitűnően végezte munkáját! :)

The Four Seasons Hotel ***** Limassol

Szentendre
5.0
Erről a hotelről csak és kizárólag pozitívan lehet nyilatkozni. Egyszerűen nem lehetett semmibe belekötni még ha nagyítóval keressük a hibát. :) Minden korosztály megtalálja a kedvelt elfoglaltságát, hiszen annyira kedvesek segítőkészséges a személyzet. Le a kalappal előttük. Idén újra visszalátogatunk.

Anmaria Beach Hotel **** Ayia Napa

Ecser
4.6
Nagyon kellemes hotel kiváló medencével. Szép barátságos környezet és nem olyan nyüzsgő az élet, mint Larnákában. A konyha pedig változatos ételeket kínált nap mint nap.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!