vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Nem hagyományos hétfő - Korzika kajakkal és bakancsban

Hétfő reggel: álmosan támolyogsz a fürdőszobában, vaksin a fogkefét tapogatod, míg magadhoz térsz, majd jön a megszokott bumli a munkahelyedre, ahol ugyanazok az unott arcok várnak. Te is úgy gondolod, hogy ezt lehetne máshogy is, igaz? Gyere velünk Korzikára!

Tour de France

Gyerekkoromban a Tv előtt ülve irigykedve néztem a rövid tudósításokat a Tour de France országúti kerékpárversenyről. A kedvenc versenyzőm már akkor is a - túrórudi színvilágát idéző -, pöttyös trikóban versenyző hegyimenő volt, aki a leggyorsabban tekert fel a meredek emelkedőkön. Egyetemista koromban rajongásom tovább nőtt.

10 ellenállhatatlan érv, amiért érdemes Franciaországban síelni!

Franciaországban vannak a világ legnagyobb sípályarendszerei, amelyek kitűnően felszereltek és emellett a legolcsóbbak is. Aki igazán szeret síelni, az Franciaországot választja. Ha megnézzük a többi ország árait és a francia síterepekét kiderül, olcsóbban lehet szállást bérelni és síbérletet venni a legjobb felszereltség mellett, mint más országokban. Az tény, hogy a terepek messzebb találhatóak Magyarországtól, de végig autópálya vezet a csomópontokig, ahonnan elérhetőek a síterepek. Buszon utazni pedig nem is olyan kellemetlen, mivel nem kell vezetni, viszont lehet enni, inni és bulizni.

Korzika kajakkal és bakancsban - kedvcsináló kisfilm

Korzika: a vadregényes mediterrán sziget egyedülálló szépségű tájakat rejt. Csodálatos utazást tehetünk itt, Korzika legszebb titkait felfedezve, de az utazom.com és a tengerikajak.hu közös programja még többet kínál: a gyalogtúrát tengeri kajakozással fűszerezzük vagy fordítva. A kék tenger habjain lapátolva új perspektívából tűnik fel a Szépség szigete, a stabil, erős kajakok és a mindenre elszánt, tapasztalt túravezetők segítségével eldugott öblöket, gyönyörű partszakaszokat fedezhetünk fel a legnagyobb biztonságban. [utazom:csikkep:457]

Kastélyok a folyóparton - Kerékpárral a Loire-mentén, Franciaország

A Loire-völgye Franciaország egyik legszebb régiója. A Loire a hatalmas ország legnagyobb folyója - partján állnak a legtöbbet fotózott francia kastélyok. [utazom:csikkep:40177] A gyönyörű tájat most kerékpár nyergéből is felfedezheted! Miért a Loire-mente kerékpártúrát válaszd? Mert a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk. Nem buszozunk ennyit, hanem repülővel utazunk Franciaországba. Egy gyönyörű farmházban lakunk, és az idén már kényelmes kétágyas szobákat is választhatsz! Csak napi zsákkal tekerünk, a csomagokat a kísérőautó szállítja a bringatúra során.

Párizs, a fény városa

Párizs: ezernyi arcú nagyváros, teli gyönyörű épületekkel, hatalmas terekkel, hangulatos kis utcákkal és híres emlékekkel. Egyazon városban a modern építészet remekei, a múlt századok hagyományai, a franciásan laza és elegáns életritmus, a művészvilág és a kétes hírű negyedek. Ha csak egy hosszú hétvégére érkezünk ide, biztosan útba ejtjük majd az ebben a kisfilmben feltűnő nevezetességeket: a Louvre-t, a La Défense negyedet, a Pompidou központot, az Eiffel tornyot és a Notre-Dame székesegyházat, hogy csak a leghíresebbeket említsem.

Korzika meseszép tájain

Korzika: a gyönyörű tájak és elképesztő kalandok szigete. Aki járt már itt, azt örökké visszahúzza a szíve: a sziget sajátos hangulata, vad hegyei és hangulatos kisvárosai szinte megbabonázzák az ide utazókat. Az utazom.com egyik szenvedélye Korzika: a szívünk csücske ez a kalandsziget- számtalanszor róttuk már ösvényeit. [utazom:csikkep:377] A most következő kisfilm a sziget legszebb arcát mutatja be: ha sávszélességünk engedi, kapcsoljuk be a HD felbontást, mert így a legszebb... Persze a táj valódi szépségét csak nyomokban tartalmazza... Bit of Corsica from Martin Moučka on Vimeo.

Suhanás a hegyek felett - A világ leghosszabb canopy pályája

Franciaországban Orcières 1850 síterepén található a világ leghosszabb canopy kötélpályája. A pálya télen-nyáron működik és 8 éves kortól mindenki számára elérhető. Aki kipróbálja, átélheti ahogy 130 km/h sebességgel a föld felett suhanva hol 120 m magasan a hegyoldalak mentén, hol csak 15 méterre a földtől csúszik az 1860 m távolságra lévő fogadó állomásra. A kaland bárki számára elérhető, aki ellátogat Ocières 1850 síterepére szezontól függően mindössze 35-40 €-ért (plusz a felvonó díja, ami kb. 9 €).

Túra Korzika legszebb vidékein

Korzika: a mediterrán sziget tengerpartjai, álmos kisvárosai is gyönyörűek, de a valódi kalandokat a hegyekben kereshetjük. A vadregényes, csipkés sziklákkal és szél tépte fenyvesekkel szegélyezett hegyvidéken emlékezetes túrákat tehetünk. A most következő kisfilm is gyönyörű, de Korzikát látni kell élőben! Corsica from Julien Botella on Vimeo.

Párizs különleges képsorokon

Párizs lenyűgözően szép főváros. Utcáit járva gyakran nem is értjük, miért foglal el ilyen kiemelt szerepet az európai nagyvárosok között - talán annyi művészeti alkotásnak szolgált romantikus helyszínül, olyan sok világhírű alkotó élt itt, annyi művészt ihletett meg egyedi hangulata, hogy az átlagember is megrészegül varázsától.  A francia főváros híres múzeumai, csodálatos parkjai, emblematikus épületei és negyedei nagyon fontos értéket képeznek, meglátogatásuk szinte kötelező minden, magát kultúrembernek valló utazó számára. 

Emlék Párizsból

Párizs: álmok és szerelmek városa, ami talán itthonról vágyakozva szebbnek is tűnik, mint teljes valójában megélve, igazán az utcáin barangolva. A valóságot megtapasztalva néha picit csalódottak is vagyunk, de ebben  nem Párizs a hibás: mi voltunk azok, akik túl sok érzelmet és elvárást fűztünk áhított városunkhoz, és az ott átélhető élményekhez. [utazom:teaser:22400]

A misztikus Mont-Saint-Michel

A Franciaország, közelebbről Normandia partjainál található Mont-Saint-Michel bencés kolostora egészen egyedülálló látványt nyújt. A kolostorszigetet már egy gát köti össze a szárazfölddel, és apály idején száraz lábbal is megközelíthető a gránitsziklára épült bencés klastrom.  A misztikus hely megbabonázza az ide érkezőket - értékét az is jelzi, hogy 1979-ben elsőként került fel az UNESCO Világörökség listájára. A most következő kisfilm kívül-belül bemutatja a kolostort: Le Mont-Saint-Michel from Carlo de Ruiter on Vimeo.  

Reunion csodái

Reunion: egy csodálatosan szép vulkáni sziget az Indiai-óceánon. Vad hegyek, cukornádföldek és trópusi partok közt utazgathat az, aki eljut erre a vidékre. A sziget központi régiójában emelkedő hegység földöntúli szépségű tájakat és hatalmas vízeséseket rejt: The Heart of the island ( île de la Réunion) from Lifestyle-Prod on Vimeo.    

Korzika: a Szépség szigete

Korzika a szenvedélyünk. Nagyon szeretjük ezt a kalandos szigetet, így összeszorul a szívünk az alábbi videót nézve.

Képeslap Párizsból

Párizs a világ egyik legkülönlegesebb és leglátogatottabb fővárosa. Egyedi hangulata, különleges légköre miatt nagyon népszerű az utazók körében. Az Eiffel-torony vagy a Diadalív árnyékában jól esik egy könnyű ebéd vagy egy finom kávé - a Montmartre lépcsőin pedig a Sacré-Coeur gyönyörű templomának lenyűgöző kilátással rendelkező épületéhez juthatunk. Ebben a hangulatos kisfilmben is feltűnnek Párizs legszebb részei:

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.6
20 értékelés alapján
Párizs városlátogatás (Budapest - Párizs) - Hotel***

4 napos városlátogatás Párizsban - Hotel ***

5.0
<szöveg nélkül>
4 napos hétvége Párizsban (Budapest - Párizs) - Hotel****

4 napos városlátogatás Párizsban - Hotel ****

5.0
<szöveg nélkül>

4 napos városlátogatás Nizzában - Hotel ***

5.0
Remek hotel nagyon jó helyen,ahonnan könnyű sétával felfedezhető ez a napfénytol szikrázó város.
Mindennel elégedett voltam.

Szilveszter Párizsban & kirándulás a Loire menti kastélyokhoz

5.0
Csodálatos élményekben volt részünk Párizsban, melynek felkeresése régi álmunk volt. A programok nagyon szervezettek, érdekesek voltak, ami a részletes, szakértő idegenvezetéstől vált igazi élménnyé, amit ezúton is köszönünk Bálint Péternek. A szállás egyszerű és tiszta volt, bár tényleg szűkös, ahogy a leírásban is szerepelt. Külön kiemelném, hogy a sztrájkból és egyéb felfordulásból semmit nem éreztünk, ezért külön köszönet az idegenvezetőnknek, és a buszsofőröknek. Nem bántuk meg, hogy a szervezett utat választottuk,csak ajánlani tudom mindenkinek. Visszamennénk....

Szilveszter Párizsban & kirándulás a Loire menti kastélyokhoz

4.0
<szöveg nélkül>
Párizs városlátogatás (Budapest - Párizs) - Hotel***

4 napos városlátogatás Párizsban - Hotel ***

4.0
<szöveg nélkül>
Párizs városlátogatás (Budapest - Párizs) - Hotel***

4 napos városlátogatás Párizsban - Hotel ***

3.3
<szöveg nélkül>
Párizs városlátogatás (Budapest - Párizs) - Hotel***

4 napos városlátogatás Párizsban - Hotel ***

Szigetmonostor
5.0
Jó szervezés, kellemes szállás.
Párizs városlátogatás (Budapest - Párizs) - Hotel***

4 napos városlátogatás Párizsban - Hotel ***

Budapest
5.0
Kyriad Hotelben szàlltunk meg, tiszta és rendezett. A metrò közel van 1-2p séta, amivel egyszerűen és gyorsan a belvàrosban lehetünk. A Beauvais reptérre érkeztünk, az irodai transzfert nem ajánlom (dràga), a reptér buszàval könnyen bejuthatunk Párizsba a transzfer ár töredékéért.

Párizs & a Loire-völgy kastélyai

4.6
<szöveg nélkül>
Párizs városlátogatás (Budapest - Párizs) - Hotel***

4 napos városlátogatás Párizsban - Hotel ***

Újpest
5.0
Már a szervezésnél és foglaláskor is teljesen pozitív volt a kolléganő hozzáállása. Újabb utazásunk szervezéskor is keressük irodájukat.Köszönöm a munkájukat.
A szállás és a reggeli minden igényünket kielégítette. A helyiek segítőkészsége is példamutató volt.
Párizs városlátogatás (Budapest - Párizs) - Hotel***

4 napos városlátogatás Párizsban - Hotel ***

Veresegyház
4.0
Négy napot, három éjszakát töltöttünk Párizsban. A Ryanair járata Paris-Beauvais repülőtérre érkezik, ahonnan valamivel több mint egy óra kényelmes busz út Porte Maillot-ig, ahol az 1-es metró és a RER elérhető. Miután a szállás elfoglalása csak 13:00-tól volt lehetséges, BagBNB szolgáltatást használtunk az Eiffel torony közelében. Valószínűleg a szakadó eső miatt nem volt a szokásos tumultus a torony körül, szerencsére mire felmentünk, az eső elállt, a szél kitisztította a várost, a napsütést leszámítva ideális látványban volt részünk.
Párizsban az utazást metróval, busszal oldottuk meg, aki nem szeret lépcsőzni, az inkáb próbáljon meg buszra tervezni. A buszok aránylag jól közlekednek, a megállókban elhelyezett táblákon látható érkezési idők finoman szólva nem német percizitásúak, de sűrűn járnak a buszok.
A tömegközlekedési járművek többnyire tiszták.
A szállás 4-es metró végállomásától két sarokra volt, könnyen megtalálható. Maga a szálloda meglehetősen kicsi, szűkre szabott szobákkal. A KV bekészítést méltányoltuk, a feketepenészes vízforralót kevésbé. A fördőszobában elhelyezett toilette oldalsó széle és a csemzézett fal közötti távolság 3cm. Nem magyar szabvány az biztos, a többit mindenkinek a fantáziájára bízom. A reggeli rendkívül szegényes, 1 féle borsos túristaszalámi, 1 féle sonka, 1 féle sajt. Pár dobozos joghurt, lekvár, péksütemény. Zöldség, melegített étel nincs. Harmadik napra a narancsléből is vegyes gyümölcslé jött, biztos elfogyott. A reggeli kínálata az ottlétünk alatt nem változott.
Megfontolásra ajánlom az Arc Hotel szálloda helyett másik szállás választását.
A szokásos látnivalókat Párizsban érdemes előre interneten megváltott ticketekkel látogatni: Louvre bejutás hétfői napon délelőtt, biztonsági ellenőrzéssel, oldalsó kapun keresztül 5 perc volt. D'Orsey múzeum kicsit rosszabb, mert bár külön kapu van az előreváltott tickettel érkezőknek, ottjártunkkor ez a sor hosszabb volt, mint a jegy nélküliek sora... Mindkét múzeumban van mozgólépcső, érdemes ezeket előre betájolni, mert a D'Orsey-ban el van dugva, a Louvre-ban meg csak ezzel lehetett feljutni a 2. szintre.
Diadalívben úgy láttam, a mozgássérültek számára létező lift mellett, mintha épülne látogató lift, biztatás ez azoknak, akik a 260 lépcsőfokot nem tudják bevállalni, talán jövőre már nekik is könnyű lesz a feljutás. Érdemes, mert innen lehet talán Párizst felülről legjobban megtekinteni.
A 4 nap alatt Párizs nyugodt, biztonságos városnak tűnt amerre jártunk. Az emberek kedvesek voltak. Arra ügyelni kell, hogy a külsőbb részekben a vendéglátóhelyek nagy része 15:00 órakor bezár és este nyit ki újra, így aki koradélutáni ebédre és kis pihenésre gondol az esti programok előtt, az erre számítson.
A hazaút során a Ryanair járat majd 3 órát késett, korrektek voltak, próbáltak 4EUR értékben bónt adni, amit ugyan átvettünk, de nem használtunk fel (addigra egyrészt már vettünk enni/innivalót, másrészt időközben befutott a gép és volt némi kapkodás, gondolom a késés minimalizálása érdekében).

Mindent összevetve: az utazási iroda tevékenységét nagyon jóra értékelem, minden rendben volt.
5 napos utazás Párizsba - Hotel***

5 napos városlátogatás Párizsban - Hotel ***

Szfvár
5.0
Szállás megfelelő volt, közel egy közlekedési csomóponthoz. A repülő menetrend is tökéletes. Egyéni városlátogatás volt, igy a túravezető és program nem értékelhető.

Párizs, középkategórájú szálloda (Párizs városlátogatás)

Nagykanizsa
5.0
<szöveg nélkül>
5 napos utazás Párizsba - Hotel***

5 napos városlátogatás Párizsban - Hotel ***

5.0
<szöveg nélkül>

Párizs, Versailles, Loire-völgye II. - busszal

Göncruszka
4.4
Nagyon tetszett, ha mehetnék újra ezt választanám. Kicsit túlzsúfolt programok, de a látványosságok kárpótolják az erőfeszítést, rugalmas túravezető. A szállással nincs probléma, de annyit megjegyeznék az illemhelyen egy bizonyos kefét sok utastársunk hiányolt a szobákban.Az ételek nem kimondottan kiadósságukról híresek, valamint lehetne több köret is.

Varázslatos Ligúria és egy csipetnyi francia Riviéra

Budapest, III. kerület
4.0
Nagyon nagy volt a rohanás némely helyeknél, ezért inkább kihagytunk volna 1-2-őt a többi mélyebb megismeréséért. Sokkal jobb lett volna, ha mondjuk egyik tömött napon Antibest kihagyjuk és több idő jut a többire. Nice-ből konkrétan szinte csak egy éttermet láttunk, mert megérkeztünk, ettünk és mentünk. Illetve a San Remo és Mentonos napon is jó lett volna, ha egésznap ezt a két városkát nézzük és csak vacsorára megyünk vissza, mert mindkét város gyönyörű és több időt érdemeltek volna. Mentonon olyan szép a tenger, hogy lehetett volna fürdőruhával menni, sokan bementek volna szívesen.
A szállás érdekes volt, mert némelynek volt terasza és légkondija, a miénknek egyik se volt és a főútra nézett, ahol a motorzúgás akkor is erősen hallatszik, ha becsukod az ablakot. Mégis ugyan annyiba került mindkét szoba. A szálloda kicsit szervezetlen volt.
Mindennek ellenére egyébként egy élvezhető nyaralás volt, gyönyörű helyekkel és hangulatos környékkel. Az idegenvezetőnk mindent megtett értünk, ha problémánk volt és nagyon jól vezetett. Összevetve megérte elmenni.

Nagy Loire-völgy körút - Strasbourg-tól Dijon-ig

Budaörs
4.4
Szep, elmenydus ut volt.
Korzika kalandnyaralás

Korzika kalandnyaralás

Budapest
5.0
Remek volt az egész út, sokféle arcát láttuk a szigetnek túrázva, fürödve, várost nézve.
Korzika kalandnyaralás

Korzika kalandnyaralás

Szerencs
4.6
Remek szervezés, kiváló túravezetőkkel, csak ajánlani tudom őket mindenkinek.
Jól éreztem magam, jó csapattal, emlékezetes, aktív kikapcsolódásban volt részem.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!