vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Korzika meseszép tájain

Korzika: a gyönyörű tájak és elképesztő kalandok szigete. Aki járt már itt, azt örökké visszahúzza a szíve: a sziget sajátos hangulata, vad hegyei és hangulatos kisvárosai szinte megbabonázzák az ide utazókat. Az utazom.com egyik szenvedélye Korzika: a szívünk csücske ez a kalandsziget- számtalanszor róttuk már ösvényeit. [utazom:csikkep:377] A most következő kisfilm a sziget legszebb arcát mutatja be: ha sávszélességünk engedi, kapcsoljuk be a HD felbontást, mert így a legszebb... Persze a táj valódi szépségét csak nyomokban tartalmazza... Bit of Corsica from Martin Moučka on Vimeo.

Suhanás a hegyek felett - A világ leghosszabb canopy pályája

Franciaországban Orcières 1850 síterepén található a világ leghosszabb canopy kötélpályája. A pálya télen-nyáron működik és 8 éves kortól mindenki számára elérhető. Aki kipróbálja, átélheti ahogy 130 km/h sebességgel a föld felett suhanva hol 120 m magasan a hegyoldalak mentén, hol csak 15 méterre a földtől csúszik az 1860 m távolságra lévő fogadó állomásra. A kaland bárki számára elérhető, aki ellátogat Ocières 1850 síterepére szezontól függően mindössze 35-40 €-ért (plusz a felvonó díja, ami kb. 9 €).

Nem hagyományos hétfő - Korzika kajakkal és bakancsban

Hétfő reggel: álmosan támolyogsz a fürdőszobában, vaksin a fogkefét tapogatod, míg magadhoz térsz, majd jön a megszokott bumli a munkahelyedre, ahol ugyanazok az unott arcok várnak. Te is úgy gondolod, hogy ezt lehetne máshogy is, igaz? Gyere velünk Korzikára!

10 ellenállhatatlan érv, amiért érdemes Franciaországban síelni!

Franciaországban vannak a világ legnagyobb sípályarendszerei, amelyek kitűnően felszereltek és emellett a legolcsóbbak is. Aki igazán szeret síelni, az Franciaországot választja. Ha megnézzük a többi ország árait és a francia síterepekét kiderül, olcsóbban lehet szállást bérelni és síbérletet venni a legjobb felszereltség mellett, mint más országokban. Az tény, hogy a terepek messzebb találhatóak Magyarországtól, de végig autópálya vezet a csomópontokig, ahonnan elérhetőek a síterepek. Buszon utazni pedig nem is olyan kellemetlen, mivel nem kell vezetni, viszont lehet enni, inni és bulizni.

Korzika kajakkal és bakancsban - kedvcsináló kisfilm

Korzika: a vadregényes mediterrán sziget egyedülálló szépségű tájakat rejt. Csodálatos utazást tehetünk itt, Korzika legszebb titkait felfedezve, de az utazom.com és a tengerikajak.hu közös programja még többet kínál: a gyalogtúrát tengeri kajakozással fűszerezzük vagy fordítva. A kék tenger habjain lapátolva új perspektívából tűnik fel a Szépség szigete, a stabil, erős kajakok és a mindenre elszánt, tapasztalt túravezetők segítségével eldugott öblöket, gyönyörű partszakaszokat fedezhetünk fel a legnagyobb biztonságban. [utazom:csikkep:457]

Párizs, a fény városa

Párizs: ezernyi arcú nagyváros, teli gyönyörű épületekkel, hatalmas terekkel, hangulatos kis utcákkal és híres emlékekkel. Egyazon városban a modern építészet remekei, a múlt századok hagyományai, a franciásan laza és elegáns életritmus, a művészvilág és a kétes hírű negyedek. Ha csak egy hosszú hétvégére érkezünk ide, biztosan útba ejtjük majd az ebben a kisfilmben feltűnő nevezetességeket: a Louvre-t, a La Défense negyedet, a Pompidou központot, az Eiffel tornyot és a Notre-Dame székesegyházat, hogy csak a leghíresebbeket említsem.

Tour de France

Gyerekkoromban a Tv előtt ülve irigykedve néztem a rövid tudósításokat a Tour de France országúti kerékpárversenyről. A kedvenc versenyzőm már akkor is a - túrórudi színvilágát idéző -, pöttyös trikóban versenyző hegyimenő volt, aki a leggyorsabban tekert fel a meredek emelkedőkön. Egyetemista koromban rajongásom tovább nőtt.

Párizs képekben

Párizs: a szerelem és a romantika városa, sokunk kedvenc európai nagyvárosa. A hatalmas és változatos metropolisz nyüzsgése soha nem lankad, örökké pulzál és ragyog. [utazom:csikkep:41075] Bár számomra Barcelona vagy Róma sokkal vonzóbb egy hosszú hétvégés kiruccanásra, mint a gyakran esős éghajlatú nagyváros- Franciaország fővárosa mégis kiváló utazási célpont lehet, főleg a kapcsolatuk elején járó szerelmespárok számára. [utazom:teaser:12682]

Korzika - a csodasziget

Korzika - a Szépség Szigetének említése nagyon kellemes melegséggel tölti el a különleges kalandokat és a vadregényes tájakat szeretők szívét. Korzikát nagyon szeretjük, a nyári időszakban két kiváló utazás során is tiszteletünket tesszük a kalandkeresők szigetén. Kajakozással és túrákkal tarkított kirándulásunk igazi ínyencfalat: [utazom:csikkep:457] Azoknak is kínálunk élményeket, akik a gyalogtúrák és a mediterrán táj szerelmesei: [utazom:csikkep:377] Korzika legszebb tájait járjuk be ezek alatt az élménydús utazások alatt, életre szóló emlékeket szerezve a vidám csapat tagjainak!

Korzika: a Szépség szigete

Korzika a szenvedélyünk. Nagyon szeretjük ezt a kalandos szigetet, így összeszorul a szívünk az alábbi videót nézve.

Túra Korzika legszebb vidékein

Korzika: a mediterrán sziget tengerpartjai, álmos kisvárosai is gyönyörűek, de a valódi kalandokat a hegyekben kereshetjük. A vadregényes, csipkés sziklákkal és szél tépte fenyvesekkel szegélyezett hegyvidéken emlékezetes túrákat tehetünk. A most következő kisfilm is gyönyörű, de Korzikát látni kell élőben! Corsica from Julien Botella on Vimeo.

A misztikus Mont-Saint-Michel

A Franciaország, közelebbről Normandia partjainál található Mont-Saint-Michel bencés kolostora egészen egyedülálló látványt nyújt. A kolostorszigetet már egy gát köti össze a szárazfölddel, és apály idején száraz lábbal is megközelíthető a gránitsziklára épült bencés klastrom.  A misztikus hely megbabonázza az ide érkezőket - értékét az is jelzi, hogy 1979-ben elsőként került fel az UNESCO Világörökség listájára. A most következő kisfilm kívül-belül bemutatja a kolostort: Le Mont-Saint-Michel from Carlo de Ruiter on Vimeo.  

Korzikai kirándulás

Korzika: a szépség és a valódi kalandok szigete. A hegyekben kiváló gyalogtúrák tehetők, a kisvárosokban pedig helyi finomságokat kóstolhatunk. De minden elképzelést felülmúl a táj szépsége és a kristálytiszta patakok csobogása. Tegyünk itt egy képzeletbeli túrát hűséges kísérőinkkel. PRINZENZEIT * KORSIKA from david babendreyer on Vimeo.

Képeslap Párizsból

Párizs a világ egyik legkülönlegesebb és leglátogatottabb fővárosa. Egyedi hangulata, különleges légköre miatt nagyon népszerű az utazók körében. Az Eiffel-torony vagy a Diadalív árnyékában jól esik egy könnyű ebéd vagy egy finom kávé - a Montmartre lépcsőin pedig a Sacré-Coeur gyönyörű templomának lenyűgöző kilátással rendelkező épületéhez juthatunk. Ebben a hangulatos kisfilmben is feltűnnek Párizs legszebb részei:

Párizs legszebb részei

Párizs: a francia főváros megbabonázza az ide érkezőket. Egy párizsi utazás előtt különleges izgalom lesz úrrá rajtunk: úgy várjuk a rajongva szeretett, romantikus városba való megérkezés pillanatát, mint kisgyermek a karácsonyt. Ez az öröm nem alaptalan: Franciaország és a kultúra fővárosa gyönyörű műemlékekkel, kiváló múzeumokkal és hangulatos negyedekkel várja az ide érkezőket. A most következő kisfilm Párizs legszebb részeit mutatja be: 4K Timelapse Bonjour PARIS 2014 Full version from jansoli on Vimeo.

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.4
20 értékelés alapján
Párizs-Loire menti kastélyok

Párizs - Loire

Budapest, II. kerület
4.0
good
5 napos utazás Párizsba - Hotel***

5 napos városlátogatás Párizsban - Hotel ***

Budapest, XXII. kerület
3.0
A programot nagyrészt magunk szerveztük, a szállodai szoba falai papírvékonyak, még a suttogás is áthallatszik, rettentően zajos az egész. A reggeli finom volt, bő választékkal.

Párizs az elegancia és a fények városa

Törökszentmiklós
4.8
Köszönjük a nagyszerű hosszú hétvégét! Az előre lefoglalt 2 vacsora kivételével minden szuper volt! Változtassanak éttermet, ha maradéktalan elégedettséget szeretnének elérni! Máskor is szívesen utazunk Önökkel! Köszönettel: Ani & Laci
Párizs-Loire menti kastélyok

Párizs - Loire

Békés
4.8
Rengeteg látnivaló, program, hihetetlen szervezés, feledhetetlen élmények.
Párizs-Loire menti kastélyok

Párizs - Loire

Tatabánya
5.0
Precíz szervezés, pontos kivitelezés, rugalmas , udvarias és hozzáértő gépkocsivezetők, csodálatosan nagytudású és élvezetesen előadó idegenvezető. Ellátás tekintetében ízletes és bőséges ételek. Összességében remek út volt, boldog vagyok, hogy részese lehettem.
Párizs-Loire menti kastélyok

Párizs - Loire

Budapest, XIV. kerület
4.2
A túravezető kiemelkedően jó volt.
7 napos buszos körutazás Franciaországban

Párizs Gazdagon

Debrecen
4.8
A "Párizs Gazdagon" méltó elnevezése volt az utunknak. A rengeteg látnivaló,megismerhettük Párizst nappal, mint egy nyüzsgő történelmi ékszerdoboz és éjjel, mint a fény városa. A városból kimozdulva, is csodálatos élményekben volt részünk, a Loire menti kastélyok, Versailles meseszép volt.! Köszönet az idegenvezetőknek-utazásszervezőnknek, tényleg mindent megtett annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat, és elvarázsoljon bennünket ez az utazás.
7 napos buszos körutazás Franciaországban

Párizs Gazdagon

Pétfürdő
4.8
Kiemelkedő volt az idegenvezető, Dr Gálffy László tudása, tájékozottsága és mindent szórakoztatóan adott elő, gyakran megtoldva egy-egy sztorival. Eljutottunk olyan helyekre is, ahova talán nem minden csoport jutott el. Semmilyen program nem maradt el szervezési nehézségek miatt. Rengeteg munkát beletett abba, hogy minden zökkenőmentes legyen. Köszönet érte. Bármikor szívesen utaznánk vele.
Az utazási iroda is korrekt volt mindenben.

Párizs az elegancia és a fények városa

Szigetszentmárton
4.8
Köszönöm szépen az irodának és a két Katinak a nagyon jó programokat és a felkészült idegenvezetést!
Igaz, nagyon elfáradtunk, mert átlagban a napi 12 km az meg volt! Mindent láttunk amit érdemes egy párizsi kirándulásnál megtekinteni.
Érdemes egy kicsit több napra menni, mert akkor nem ilyen feszített a tempó.

Edit és Levente
Hétvége Párizsban (Budapest-Párizs) - Hotel **

3 napos városlátogatás Párizsban - Hotel **

Pálosvörösmart
4.3
Összeségében minden nagyon jó volt, a szálás egy kicsit kicsi volt, de 2-3éjszakára tökéletes. Párizs pedig gyönyörű !
Provence festői tája és a Cote d'Azur

Provence festői tája és a Cote d'Azur

Dorog
4.8
Nagyon változatos és érdekes programon vehettem részt. Köszönöm a jól felkészült idegenvezetőnek és buszvezetőknek a csodálatos élményt.
Provence festői tája és a Cote d'Azur

Provence festői tája és a Cote d'Azur

Ráckeve
4.6
Tisztelt Utazom.com!

Először vettünk részt a legjobb barataimmal az Önök által meghírdetett szervezett utazáson.
Egybehangzó véleményünk, hogy jó szervezéssel, zseniális tudással és szuper humorral rendelkező idegenvezető hölgy vezezett be minket Provence csodálatos helyéinek átfogó történelmébe.
Az út hosszú, de a sofőrök nagy rutinnal és figyelmességgel vigyáztak az egész "társaságra".

Reméljük találkozunk mihamarabb!

Csak így tovább :))

Minden jót!

9 napos buszos körutazás Franciaországba

A francia riviéra és a Ligur part legfényesebb csillagai

Debrecen
5.0
Minden rendben volt az út során.

Provence bringatúra a levendulák földjén

Debrecen
5.0
Fantasztikusan jó utazás volt. Gyönyörű hely, kiváló szervezés és kitűnő túravezetés! Köszönjük!

Tour de France testközelből

Fertőrákos
4.8
Nagyon jó program aki műveli vagy szereti az országúti kerékpározást. A túravezetők ismertem magas szinten álltak mint szervezésben, mint hozzáállásban. 5 * Ennyi!
Párizs - Normandia és a vadregényes Bretagne ( Mont-Saint-Michel, Carnac, Vannes)

Párizs - Normandia és a vadregényes Bretagne (Mont-Saint-Michel, Carnac, Vannes)

Vecsés
4.2
Az utazás, a táj,a túravezető hozzáértése nagyon tetszett. A szállások is elfogadhatók, bár az utolsó kifogásolható volt, a kirándulás befejezéséhez nem volt méltó.
A svájci Alpok legszebb útjain (Chamonix, Mont Blanc, Lausanne, Lauterbrunnental)

A svájci Alpok legszebb útjain

Szentendre
4.8
Az idegenvezető felkészültsége, profizmusa emelte az út értékét. Még a tini fiam is levette a fejéről a fülhallgatót, amikor Miklós beszélni kezdett, valamint azt szeretné, ha az iskolában is ilyen tanárai lennének. Szerintem ez mindent elmond.
Az út egyébként nagyon tartalmas és színvonalas, bár kissé fárasztó volt. Ez azonban abszolút arányban volt a látnivalók mennyiségével.

Tour de France testközelből

Budapest, V. kerület
5.0
Minden rendben zajlott, szuper szervezés és társaság.
Városnézés Párizsban (Budapest - Párizs) - Hotel**

4 napos városlátogatás Párizsban - Hotel **

Tiszalök
4.2
Nagyon szuper volt minden, a város is csodaszép. A tájékoztatás ugyan egy kicsit hiányos volt (nem szóltak róla, hogy a transzfer már 8ra értünk jön, így kicsit kapkodni kellett), de ennek ellenére nagyon jól éreztük magunkat. A szállás metróközelben volt, de a kért 2 ágyas szoba helyet egy 1 ágyast kaptunk és a takarítással se nagyon voltunk megelégedve. A reggeli szuper volt,mindenki nagyon segítőkész volt mind a szálláson, mind a városban. Nagyon tetszett az, hogy amikor a városnéző buszon voltunk és elkezdett esni az eső, rögtön hozták az esőkabátot,nehogy elázzunk. (Ez pluszpont :) ) A repülés nekünk új volt, ugyanis most repültünk először, de az is nagyon remek volt. A repülés zökkenőmentes volt, a vártnál hamarabb értünk oda kb fél órával.
Köszönünk szépen mindent, és reméljük, hogy a legközelebbi találkozásunk már egy kicsit szervezettebb, és zökkenőmentesebb lesz.

Párizs az elegancia és a fények városa

Győr
1.6
Csalódásom leírhatatlan, senkinek sem fogom ajánlani az iroda által nyújtott szolgáltatásokat.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!