vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Cesky Krumlov télen

Cesky Krumlov varázslatos kisváros Csehországban, Prága után a következik a cseh turisztikai célpontok népszerűségi sorrendjében. Azt, hogy ez miért van így, nem kell sokat magyarázni azoknak, akik jártak már itt: egy életre elvarázsolja a városka az ide látogatókat. Csehország gyönyörű tájai és híres építészeti emlékei közül is kiemelkedik ez a Moldva kanyarulata által ölelt történelmi városmag. A sörözők, parti szórakozóhelyek, ősi hidak és gyönyörű templomok már az UNESCO Világörökség listáján is előkelő helyet foglalnak el.  Cesky Krumlov from Rafael Asquith on Vimeo.

A hangulatos Szász Svájc

Drezda és Prága gyönyörű városai között, Németország és Csehország határán található a legendásan szép természeti táj - Szász Svájc. A gyönyörű homokkő formákkal ékes vidék egyedülálló hangulattal és különleges élővilággal csábítja az utazókat. A vidék szépségeit mutatja be a most következő kisfilm: Saxon Switzerland – HD Cineflex Aerials from Framepool on Vimeo.    

A hangulatos Prága

Prága kiváló utazási célpont télen-nyáron. A gyönyörű város utcái, terei elvarázsolják az ide érkezőket. A gazdag történelmi múlttal rendelkező város építészeti emlékei és egyedülálló hangulata meghatározó élmény marad. Nézzünk most szét Prágában néhány kedvcsináló perc erejéig.  Booking.com Praha from Luciano Bosticco on Vimeo.

Friss képek a prágai árvízről

Sajnos azt időjárás ezen a nyáron nem túl kegyes hozzánk: a Dunán is hatalmas árvíz tart Magyarország felé, Passau középkori városmagja víz alatt, és Prágában is nagyon kritikus a helyzet. Reméljük az után, hogy Prága legismertebb nevezetességének számító Károly-hidat lezártál a turistaforgalom elől már nem kell komolyabb károkra számítani ebben a gyönyörű városban. Íme két friss, mai videó a Moldva állapotáról:

Egy perc Prágában

Prága, Csehország gyönyörű fővárosa megunhatatlan: annyi szépséges épület, hangulatos kocsma és kiváló étterem található itt, hogy akár két teljes hetet is el lehetne tölteni a felfedezésükkel. Az egyedülállóan hangulatos utcákon, tereken, hidakon a turistáktól nem zavarva -például hajnalban - sétálva olyan érzésünk lehet, mintha visszautaznánk az időben. Booking.com [utazom:csikkep:3463] De ha csak arról kell meggyőznünk valakit, hogy érdemes meglátogatni az Arany Prágát, akkor azt egy perc alatt is megtehetjük: ez a kisfilm segít benne:

Cesky Krumlov hangulata

Cesky Krumlov Csehország második leghíresebb látnivalója az arany város, Prága után. Az UNESCO Világörökségi helyszínként számon tartott városka nem csak véletlenül kapta ezt a megtisztelő címet: csodálatos természeti környezetben fekszik a Moldva kanyarulatának partján, szépen felújított régi épületekkel teli óvárossal, hatalmas várral, hidakkal, no meg hangulatos sörözőkkel. [utazom:teaser:59510] A folyón pezsgő vizitúra-élet zajlik, az evezősök Mekkájban egyedülálló hangulat uralkodik. Nézzünk szét a városban egy kisfilm segítségével:

Prágai hangulatok

Az aranytornyos Prága megbabonázza az ide érkezőket. Csehország gyönyörű fővárosa egyedülálló hangulattal, nívós szórakozóhelyekkel és a történelem viharait kiállt, festői belvárossal várja az utazókat. Prága szépségével csak Budapest vetekszik - a természeti környezet a magyar főváros javára dönt ebben  megmérettetésben. De Prágában járva is csodálatos élményekkel leszünk gazdagabbak: Prague 2013 from Anton Geismar on Vimeo. Prague from Marek Kedzierski on Vimeo.

Csehország szépségei: Cesky Krumlov és Prága

Csehország gyönyörű természeti tájakkal rendelkezik, elég csak a híres Cseh Paradicsomra gondolni: de a városok, mint Jicin, Cesky Krumlov, vagy az száztornyos Prága is egyedülállóan szép látványosságok. [utazom:csikkep:40727] A most következő kisfilm a Moldva partján álló két leghíresebb helyszínen kalauzol végig minket: További képek Prágából: Czech Republic: Cesky Krumlov - Prague from Tosphol Tos on Vimeo.

Prága ünnepi fényei

Prága már megbabonázott minket adventi ragyogásával. Most egy rövidfilm mutatja meg nekünk, milyen a belváros ünnepi kivilágítása. Booking.com Night in Prague from Metron on Vimeo.

Prága képekben

Prága - az aranytornyú város megdobogtatja az utazni vágyók szívét. Csehország gyönyörű, történelmi emlékekkel, templomokkal és csodálatos műkincsekkel telzsúfolt folyóparti fővárosa legendás utazási célpont. Bár elég sokat hallani a rafinált pénzválttók és vendéglátósok trükkjeiről, Prága mégis vonzó utazási célpont: egy itthoni ügyeskedésen edződött magyarnak nincs mitől tartania. Ez a kisfilm Prága legszebb részeit mutatja be: Booking.com Praha from Luciano Bosticco on Vimeo.  

Prága szépségei

Prága minden utazni vágyó egyik álma. A csodálatos város számtalan látnivalóval, hangulatos belvárossal, kiváló sörökkel és első osztályú éttermekkel várja a látogatókat. Booking.com A városban könnyen eltölthetünk egy hosszú hétvégét úgy, hogy legközelebbre is bőven marad felfedezni való. A most következő kisfilm végigveszi Prága főbb nevezetességeit.  Prague - A summer day in the city of 100 towers from LaioFilms on Vimeo.  

Prágai hangulat képekben

Prága az egyik leghangulatosabb főváros egész Európában. A folyót átszelő hidak és a a középkor állapotokat jól megőrző belváros látványa különlegesen szép. A prágai hangulatot nem csak a csodálatosan felújított épületek, de a sörözők és a kiváló éttermek is felejthetetlen élménnyé teszik: Booking.com Prague from Ivanovfilm on Vimeo.  

Cseh autópálya matrica 2016

Cseh autópálya matrica árak 2016: 10 napos matrica -  310 CZK Egy hónapos matrica - 440 CZK Éves matrica - 1500 CZK Ezek a díjak természetesen a 3,5 tonna alatti járművekre érvényesek. 

A legendás Adrspach-teplicei sziklavidék csodái

Csehország nem csak a gyönyörű, középkori hangulatú kisvárosairól híres, mint Cesky Krumlov vagy Ceske Budejovice. A cseh tájat nem szaggatják fel mély szurdokok, a horizontot nem jelöl gránitsziklák felhőket karcoló taréja - a szelíden hullámzó dombok között a hajnali ködből simára kopott homokkő tornyok emelkednek, ébredő óriások lapos homlokú fejeként.

A Csehország csodái - Hrubá Skála sziklabirodalma

Csehország legszebb tájai a gyönyörű erdőségekkel borított homokkővidéken találhatók. Középkori kisvárosok és fenyvesekkel vegyek bükkerdők, a lombkorona fölé emelkedő sziklák teszik változatossá és meseszerűvé ezt a nagyon hangulatos vidéket. A különleges alakú sziklák üledékes homokkőből állnak - hosszú évezredek alatt alakították ki a geológiai folyamatok és az erózió azokat a legendás tornyokat, amelyek a sziklamászók Mekkájának számítanak - pedig ez a terület még dombságnak is csak kellő jóindulattal nevezhető. 

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.8
20 értékelés alapján

Advent Prágában

Budapest, VIII. kerület
5.0
Hihetetlen jó és nagytudású túravezetőnk volt. Nagyon élvezetes volt az egész program. Szuperül éreztük magunkat.

Advent Prágában

Budapest, XIX. kerület
4.6
Nagyon felkészült idegenvezető, jó és jól szervezett programok

Advent Prágában

5.0
Csodás 3 napot töltöttünk Csehországban. A túravezetőnk, Tamás egyszerűen fantasztikus volt. Rengeteget tudott az országról, Prágáról, a csehekről és mindezt olyan színesen és érdekesen osztotta meg velünk, hogy élmény volt hallgatni, mindezek mellett figyelmes és nagyon segítőkész, valamint udvarias volt. Egyetlen negatívum, amiről senki sem tehet, hogy pont az utazás alatt nyitották meg hivatalosan a prágai adventi vásárt és kapcsolták fel a karácsonyfán az ünnepi fényeket, ezért iszonyatos tömeg volt aznap délután. Ettől függetlenül a város gyönyörű volt, a karácsonyi kivilágítás nagyon hangulatossá tette. A szálloda rendben volt, ne várjon senki luxust, de a célnak tökéletesen megfelelt, a reggeli bőséges, a fűtés megfelelő, az ágynemű és a szobák is tiszták. A szállodával szemben van egy pláza, benne hatalmas bolttal (Albert, kb. a helyi Tesco, Auchan), ha az ember nem a városi forgatagban akar drágán vásárolni. Az utazás fénypontja azonban Český Krumlov olt számunkra egyértelműen, ide még biztosan visszatérünk. Igazi mesebeli kis középkori város. Rettentően hangulatos és bájos a görbe és szűk utcáival és a fölé magasodó várral, ahonnan csodás kilátás nyílik a városkára, a főtéren lévő pici adventi vásár pedig bőven kárpótolt az előző napi prágai tömegért. Összességébe véve ajánlott utazás, remek 3 napot töltöttünk el. A fakultatív kirándulások is mind rendben zajlottak és érdemes volt rájuk befizetni. A vox készülékért külön plusz pont jár, amely így megkímélte az idegenvezetőt a kiabálástól és mindenki hallhatott minden információt.

Prágai hétvége

Zsámbék
4.4
Gyönyörű város, kiváló idegenvezetővel , sűrű, de tartalmas programmal.

Prága és Csehország Világörökségei

Üllő
5.0
<szöveg nélkül>

Cseh Körút - Prága-Telc-Kutna Hora

5.0
Petra az idegenvezetőnk ragyogóan felkészült volt. Érdekes előadásokat tartott. Nagyon jó volt a szállás. Az utazás kényelmes és biztonságos volt. Az utat mindenkinek jó szívvel ajánlom. A budapesti Károly körúti utazási iroda ügyintézői nagyon segítőkészek és kedvesek! Nagyon szépen köszönöm !

Cseh Körút - Prága-Telc-Kutna Hora

Győr
5.0
Prága csodálatos szépségű város, melyet idegenvezetőnk, Petra segítségével fedezhettünk fel. Petra nemcsak a cseh történelemet, hanem a cseh kultúrát is bemutatta nekünk rendkívül érdekes módon! Az utazás nagyon kényelmes volt, modern busz, kiváló buszsofőr. Ezúton is mindent köszönünk! Csak ajánlani tudom a prágai körutat mindenkinek!!!

Arany Prága és Csehország világörökségei

5.0
Ajánlom mindenkinek, az idegenvezető nagytudású müvelt ember, szórakoztató , Csehország gyönyörű! Biztos visszatérünk!
Hétvége Prágában, pilzeni sörözéssel

Hétvége Prágában

Körösladány
4.6
A szervezés tökéletes volt, a szállás érték-aránynak teljesen megfelelt, a legértékesebb az idegenvezető totális tájékozottsága és az empátia, akik esetleg nem voltak teintettel arra, hogy több mint 50 ember programja sérül, ha nem tartják be a , a jól tájékozottság, amely segítette a sofőrt, aki szintén a példája lehet a sorstársainak.
Hétvége Prágában, pilzeni sörözéssel

Hétvége Prágában

Budapest
4.8
Jól szervezett volt az út. Kiemelném , hogy idegenvezető rendkívül gazdag hely ismerettel rendelkezett. Empátiából , emberségből, az utasokra való figyelésből csillagos ötöst érdemelne, ha osztályozni kellene. A programok jól felépítettek és változatosak voltak. Nagyon jó a vox használata. . Folyamatosan kaptuk az adott helyről az ismertetőket.
A szállás tiszta és rendezett volt.
Egy kis negatívum a busszal kapcsolatos. Az ülések közötti távolság nagyon kevés volt, így a hosszú lábúak nehezen fértek el.
Végezetül: nagyon örülünk, hogy részt vettünk ezen az úton. Ténylegesen csodás élményekben volt részünk!
Köszönjük

Prágai séták & Tábor, Telc

Budapest, XIII. kerület
5.0
Prága mindig gyönyörű és mindig egy kicsit más. Most másfél napunk volt Prágában, de ennyi nem elég. Újra és újra visszatérünk.
Külön kiemelem az idegenvezetőnket, Lovász Petra fantasztikus tudású, tájékozott, nagyon kellemes ember.
Hétvége Prágában, pilzeni sörözéssel

Hétvége Prágában

Kecskemét
4.8
Az idegenvezető tájékozottsàga és humora felejthetetlenné tette az utat. Nagyon jól összeállított volt a program és Prága is gyönyörű. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mi is biztosan visszatérünk még ide.
Hétvége Prágában, pilzeni sörözéssel

Hétvége Prágában

Vértesacsa
4.8
Először voltam az Önök Utazási irodával, de az utazás, a program is nagyon tetszett.
Ha a jövőben találok hasonló jó programot, akkor Önöket választom.
Az idegenvezető nagy tudással rendelkezik. A sofőr fiatal korára tekintettel biztonsággal vezette a busz.

Köszönöm!
Hétvége Prágában, pilzeni sörözéssel

Hétvége Prágában

Debrecen
4.2
Az elso nap nagyon faraszto, mivel az utazas eleg sok idot vesz igenybe ami eleve elfarasztja az embert!Ezen a buszon latszik hogy azert epitettek ijennek,hogy minel tobb embert tudjon szallitani es ez nem jo, mert
Nem kenyelmes!/Heti 2x2 orat teniszezek 35-eve/
Az idegenvezetojukrol csak jot tudok mondani!Szinvonalas idegen vezetest nyujt,felkeszult,
Inteligens,szimpatikus,segitokesz,muvelt ember!!!
Jol ereztuk magunkat,es ha lesz lehetosegunk maskor is Onoket fogjuk keresni,illetve alanljuk masoknak is az irodakukat!

Prága és Csehország Világörökségei

Budapest
5.0
A megtekintett városok nagyon szépek. Szervezés kifogástalan. Idegenvezető kedves, érdekesen mesél. Az ételek finomak, kiszolgálás gyors. Felejthetetlen élményt nyújtott ez az utazás.
Cseh kastélyok és Prága körutazás

Cseh Kastélyok és Prága

Veresegyház
4.6
A program még idősebbek számára is elfogadható terhelésű volt, így sok helyre el lehetett jutni . A túravezető kiváló volt - Lovász Petra - jól szervezte a társaságot és a programokat! Azonfelül számos történettel, mondával gazdagította ismereteinket. Aki nem kedvelte a cseheket, itt, most még meg is szerethette őket a program és főként a túravezető jóvoltából.

Prága és Csehország Világörökségei

Dunakeszi
5.0
Nagyon jol szervezett program, es kituno idegenvezetes! Koszonjuk!
Hétvége Prágában, pilzeni sörözéssel

Hétvége Prágában

Budapest
4.6
Lenyűgöző volt az idegenvezetőnk ismerete Csehországról, a cseh kultúráról. Száraz tények helyett inkább a kultúrát és az ottani életet igyekezett megismertetni velünk, nagyon sok újdonságot mondott. Örültem neki, hogy olyan ember kalauzol minket, aki ennyire szenvedélyének tartja az országot és Prágát.
Hétvége Prágában, pilzeni sörözéssel

Hétvége Prágában

Budapest, XV. kerület
4.8
Nagyon jó volt a szervezés a programokkal egybekötve.Az idegenvezető kiválóan felkészült volt. Az ételek és a szállás is príma volt. Meg voltunk elégedve nagyon.Szilvia
Hétvége Prágában, pilzeni sörözéssel

Hétvége Prágában

Hajdúböszörmény
5.0
Minden szuper volt.Ez volt az első autóbuszos külföldi kirándulásunk,de merem állítani,hogy nem az utolsó.Az autóbusz kényelmes volt,a nagy melegben kellemes hőmérsékletben utaztunk, az utasok igényeit is figyelembe véve.Számomra pozitívum,hogy a buszsofőrtől tudtunk venni friss kávét és behűtött vizet az út során. Az idegenvezető nagyszerű élménnyel gazdagította az utazást.Mindenről kaptunk részletes információt,hogy merre mit látunk,és azon túl rendkívül sok mindent megtudtunk a helyiek életéről,kultúrájáról,hírességekről.Annak ellenére,hogy a hangja is el ment maximálisan végezte munkáját. A szállás is minden igényt kielégítő.A reggeli bőséges volt,minden ami szem szájnak ingere volt megtaláltuk,és ha valami elfogyott rögtön pótolták.Volt friss zöldség, gyümölcs, kávé,gyümölcslé. Egy dolog ami azoknak lehet fontos akik nem akarnak minden fakultatív programon részt venni,hogy a város külső részén van a szállás.egyénileg visszajutni este külön kaland. Mi minden programon részt vettünk,nagyon tetszett,és érdekes volt a sörgyár látogatás is.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!