vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Csehország szépségei: Cesky Krumlov és Prága

Csehország gyönyörű természeti tájakkal rendelkezik, elég csak a híres Cseh Paradicsomra gondolni: de a városok, mint Jicin, Cesky Krumlov, vagy az száztornyos Prága is egyedülállóan szép látványosságok. [utazom:csikkep:40727] A most következő kisfilm a Moldva partján álló két leghíresebb helyszínen kalauzol végig minket: További képek Prágából: Czech Republic: Cesky Krumlov - Prague from Tosphol Tos on Vimeo.

Prágai hangulatok

Az aranytornyos Prága megbabonázza az ide érkezőket. Csehország gyönyörű fővárosa egyedülálló hangulattal, nívós szórakozóhelyekkel és a történelem viharait kiállt, festői belvárossal várja az utazókat. Prága szépségével csak Budapest vetekszik - a természeti környezet a magyar főváros javára dönt ebben  megmérettetésben. De Prágában járva is csodálatos élményekkel leszünk gazdagabbak: Prague 2013 from Anton Geismar on Vimeo. Prague from Marek Kedzierski on Vimeo.

Prága ünnepi fényei

Prága már megbabonázott minket adventi ragyogásával. Most egy rövidfilm mutatja meg nekünk, milyen a belváros ünnepi kivilágítása. Booking.com Night in Prague from Metron on Vimeo.

Prága képekben

Prága - az aranytornyú város megdobogtatja az utazni vágyók szívét. Csehország gyönyörű, történelmi emlékekkel, templomokkal és csodálatos műkincsekkel telzsúfolt folyóparti fővárosa legendás utazási célpont. Bár elég sokat hallani a rafinált pénzválttók és vendéglátósok trükkjeiről, Prága mégis vonzó utazási célpont: egy itthoni ügyeskedésen edződött magyarnak nincs mitől tartania. Ez a kisfilm Prága legszebb részeit mutatja be: Booking.com Praha from Luciano Bosticco on Vimeo.  

Cesky Krumlov hangulata

Cesky Krumlov Csehország második leghíresebb látnivalója az arany város, Prága után. Az UNESCO Világörökségi helyszínként számon tartott városka nem csak véletlenül kapta ezt a megtisztelő címet: csodálatos természeti környezetben fekszik a Moldva kanyarulatának partján, szépen felújított régi épületekkel teli óvárossal, hatalmas várral, hidakkal, no meg hangulatos sörözőkkel. [utazom:teaser:59510] A folyón pezsgő vizitúra-élet zajlik, az evezősök Mekkájban egyedülálló hangulat uralkodik. Nézzünk szét a városban egy kisfilm segítségével:

A hangulatos Prága

Prága kiváló utazási célpont télen-nyáron. A gyönyörű város utcái, terei elvarázsolják az ide érkezőket. A gazdag történelmi múlttal rendelkező város építészeti emlékei és egyedülálló hangulata meghatározó élmény marad. Nézzünk most szét Prágában néhány kedvcsináló perc erejéig.  Booking.com Praha from Luciano Bosticco on Vimeo.

A hangulatos Szász Svájc

Drezda és Prága gyönyörű városai között, Németország és Csehország határán található a legendásan szép természeti táj - Szász Svájc. A gyönyörű homokkő formákkal ékes vidék egyedülálló hangulattal és különleges élővilággal csábítja az utazókat. A vidék szépségeit mutatja be a most következő kisfilm: Saxon Switzerland – HD Cineflex Aerials from Framepool on Vimeo.    

Prága szépségei

Prága minden utazni vágyó egyik álma. A csodálatos város számtalan látnivalóval, hangulatos belvárossal, kiváló sörökkel és első osztályú éttermekkel várja a látogatókat. Booking.com A városban könnyen eltölthetünk egy hosszú hétvégét úgy, hogy legközelebbre is bőven marad felfedezni való. A most következő kisfilm végigveszi Prága főbb nevezetességeit.  Prague - A summer day in the city of 100 towers from LaioFilms on Vimeo.  

Friss képek a prágai árvízről

Sajnos azt időjárás ezen a nyáron nem túl kegyes hozzánk: a Dunán is hatalmas árvíz tart Magyarország felé, Passau középkori városmagja víz alatt, és Prágában is nagyon kritikus a helyzet. Reméljük az után, hogy Prága legismertebb nevezetességének számító Károly-hidat lezártál a turistaforgalom elől már nem kell komolyabb károkra számítani ebben a gyönyörű városban. Íme két friss, mai videó a Moldva állapotáról:

Cesky Krumlov télen

Cesky Krumlov varázslatos kisváros Csehországban, Prága után a következik a cseh turisztikai célpontok népszerűségi sorrendjében. Azt, hogy ez miért van így, nem kell sokat magyarázni azoknak, akik jártak már itt: egy életre elvarázsolja a városka az ide látogatókat. Csehország gyönyörű tájai és híres építészeti emlékei közül is kiemelkedik ez a Moldva kanyarulata által ölelt történelmi városmag. A sörözők, parti szórakozóhelyek, ősi hidak és gyönyörű templomok már az UNESCO Világörökség listáján is előkelő helyet foglalnak el.  Cesky Krumlov from Rafael Asquith on Vimeo.

Prágai hangulat képekben

Prága az egyik leghangulatosabb főváros egész Európában. A folyót átszelő hidak és a a középkor állapotokat jól megőrző belváros látványa különlegesen szép. A prágai hangulatot nem csak a csodálatosan felújított épületek, de a sörözők és a kiváló éttermek is felejthetetlen élménnyé teszik: Booking.com Prague from Ivanovfilm on Vimeo.  

Egy perc Prágában

Prága, Csehország gyönyörű fővárosa megunhatatlan: annyi szépséges épület, hangulatos kocsma és kiváló étterem található itt, hogy akár két teljes hetet is el lehetne tölteni a felfedezésükkel. Az egyedülállóan hangulatos utcákon, tereken, hidakon a turistáktól nem zavarva -például hajnalban - sétálva olyan érzésünk lehet, mintha visszautaznánk az időben. Booking.com [utazom:csikkep:3463] De ha csak arról kell meggyőznünk valakit, hogy érdemes meglátogatni az Arany Prágát, akkor azt egy perc alatt is megtehetjük: ez a kisfilm segít benne:

Cseh autópálya matrica 2016

Cseh autópálya matrica árak 2016: 10 napos matrica -  310 CZK Egy hónapos matrica - 440 CZK Éves matrica - 1500 CZK Ezek a díjak természetesen a 3,5 tonna alatti járművekre érvényesek. 

A legendás Adrspach-teplicei sziklavidék csodái

Csehország nem csak a gyönyörű, középkori hangulatú kisvárosairól híres, mint Cesky Krumlov vagy Ceske Budejovice. A cseh tájat nem szaggatják fel mély szurdokok, a horizontot nem jelöl gránitsziklák felhőket karcoló taréja - a szelíden hullámzó dombok között a hajnali ködből simára kopott homokkő tornyok emelkednek, ébredő óriások lapos homlokú fejeként.

A Csehország csodái - Hrubá Skála sziklabirodalma

Csehország legszebb tájai a gyönyörű erdőségekkel borított homokkővidéken találhatók. Középkori kisvárosok és fenyvesekkel vegyek bükkerdők, a lombkorona fölé emelkedő sziklák teszik változatossá és meseszerűvé ezt a nagyon hangulatos vidéket. A különleges alakú sziklák üledékes homokkőből állnak - hosszú évezredek alatt alakították ki a geológiai folyamatok és az erózió azokat a legendás tornyokat, amelyek a sziklamászók Mekkájának számítanak - pedig ez a terület még dombságnak is csak kellő jóindulattal nevezhető. 

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.7
20 értékelés alapján
Hétvége Prágában

Hétvége Prágában

Nagyvenyim
4.4
Nem volt rossz.
Szilveszter Prágában

Szilveszter Prágában

Debrecen
5.0
Idegenvezetőnk különösen fantasztikus volt!

Advent Prágában

Albertirsa
4.8
A program nagyon jó volt. Az idegen vezetö szintén nagyon jó volt. A szálodai szobabol hianyoltam a hütöszekrényt.

Adventi varázslat.... Pozsony-Prága-Bécs

Budapest, XXII. kerület
4.8
Nagyon jól éreztük magunkat. Az idegenvezetőnk tudása előtt le a kalappal. Kiváló szervezés. Köszönjük szépen!

Advent Prágában

Szigetszentmiklós
5.0
Fantasztikus idegenvezetésben volt részünk.Nagyon felkészült és nagy tudással rendelkező ,nagyszerű ember.Ha lehetne mindehova ahova eljutunk őt kérnénk.Gyönyörű helyeken jártunk és a szállás is tiszta és kíváló volt.A szálláson az étkezésben is kitettek magukért.De helyi éttermek és kávézók is nagyszerüek voltak.Köszönjük!!!!

Karácsonyi hangulat Prágában

Szeged
4.6
Jól szervezett utazás volt Prágába. Hatékonyan müködött minden bármilyen problémát is jeleztünk. Nagyon jó ajánlásolat kaptunk időtöltésre. Máskor is velük megyünk.

3 napos városlátogatás Prágában - Hotel ****

Iregszemcse
5.0
Minden kiváló volt.

Prága és Csehország Világörökségei

Budapest
4.6
Mindenkinek szívből tudom ajánlani ezt a remek kirándulást! Külön köszönet az idegenvezetőnknek: Bányai Tamásnak, aki a cseh történelem, kultúra, művészet, sport, politika... stb polihisztora. A remek cseh humor - A hetedik lépcsőfok- ismerője. Aki szeretné tudni, hogy ez mit jelent mindenképpen utazzon Tamással! Jó hangulatú, vidám napokban lesz része.

Prága - Bécs - Pozsony I. - 3 nap - 3 főváros

Budapest, XIX. kerület
4.8
Szuper út, nagyszerü szervezés és kitünő idegenvezető.

Gyalogtúra a Cseh homokkővidéken

Budapest
4.4
felkészült túravezetők vezették a túrát.
mint mindig, most is hozta a színvonalat az iroda. :-)

Gyalogtúra a Cseh homokkővidéken

Budapest, XIV. kerület
5.0
A világon valószínűleg egyedülálló természeti képződményeket csodálhattunk meg a
túra során.Túravezetőink profi módon vezették kis csapatunkat mindenre odafigyeltek,
nagyon jó társaság jött össze,az időjárással is szerencsénk volt.Köszönet a stábnak!
A hely olyan csodás,hogy valószínű a családdal még visszamegyünk.
Mi a nejemmel 70 felettiek vagyunk,de nagyon élveztük a túrát,a nap végére kellemesen elfáradtunk.
Mindenkinek kívánom hogy járja végig a csodás szikla alakzatokat.
Hétvége Prágában, pilzeni sörözéssel

Hétvége Prágában

Dombóvár
4.8
Nagyon pozítiv élménnyel tértünk haza. Remek szervezés. Tamás idegenvezetése parádés volt. Minden ismerősömnek ajánlom az irodát.

Prágai séták & Tábor, Telc

Mátészalka
5.0
A túravezető személye ( Klára) felkészültsége, kedvessége nagyban hozzájárult, hogy nagyon jól éreztük magunkat, sok új információval gazdagodva térhettünk haza.A szállás és az étkezés kifogástalan volt. Az autóbuszvezetőnk nagyon biztonságosan és pontosan közlekedett.Az utazást mindenkinek ajánljuk.

Prágai séták & Tábor, Telc

Érd
4.8
A kirándulás nagyon jó volt, a túravezető mindent elmondott, körbevitt és nagyon fel volt készülve. Jól éreztük magunkat.

Prágai séták & Tábor, Telc

Kisköre
4.8
Nagyon jòl èreztük magunkat. Az idegenvezetőnk egy kètlàbon jàrò lexikon volt, aki mindenről tudott tàjèkoztatàst adni. A nap vègère kellemesen elfàradtunk a sok làtnivalò utàn. Csak ajànlani tudom mindenkinek!

Prága és Csehország Világörökségei

Szolnok
5.0
Szüleink kapták ajándékba az utazást. Nagyon jól érezték magukat, rengeteg élménnyel tértek haza. Köszönjük a nevükben is!
Prága városnézés városlátogatás

3 napos városlátogatás Prágában - Hotel ***

Gyömrő
4.5
A szállás szép tiszta volt, tömegközlekedéssel pár perc alatt minden elérhető.A város csodálatos. Egyéni programokat csináltunk. A szálloda közelében felfedeztünk egy kicsi éttermet. Nagyon finomakat ettünk. ( és olcsón) Mindenkinek ajánlom ezt 3 napos városlátogatást.

Prága és Csehország Világörökségei

Esztergom
4.2
Másnak is szivesen ajánlom

4 napos városlátogatás Prágában - Hotel ****

Százhalombatta
5.0
Gyors, korrekt volt az út megrendelése, az utazáson minden tökéletesen a vártnak megfelelően zajlott. Jó volt a szállás, a transzferek rendben voltak, a plusz szolgáltatások minden esetben felülmúlták a várakozást. Köszönjük szépen!

Prága és Csehország Világörökségei

Budapest, VI. kerület
4.4
Nagyon jól éreztük magunkat, a programok nagyon gazdagok voltak. Az idegenvezető felkészült, sok - sok pluszt adott az úthoz.
Csodaszép helyeken jártunk, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Negatív az útban, hogy sajnos a vacsora nem a szállodában, esetleg annak környékén volt, így aztán, arra sem volt lehetőség, hogy a csoport az egésznapi fárasztó de tartalmas út után, kicsit felfrissülve leüljön vacsorázni és utána lazábbra vegye az estéket.
Talán a szervezés során át kellene gondolni.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!