vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

A hangulatos Prága

Prága kiváló utazási célpont télen-nyáron. A gyönyörű város utcái, terei elvarázsolják az ide érkezőket. A gazdag történelmi múlttal rendelkező város építészeti emlékei és egyedülálló hangulata meghatározó élmény marad. Nézzünk most szét Prágában néhány kedvcsináló perc erejéig.  Booking.com Praha from Luciano Bosticco on Vimeo.

Cesky Krumlov hangulata

Cesky Krumlov Csehország második leghíresebb látnivalója az arany város, Prága után. Az UNESCO Világörökségi helyszínként számon tartott városka nem csak véletlenül kapta ezt a megtisztelő címet: csodálatos természeti környezetben fekszik a Moldva kanyarulatának partján, szépen felújított régi épületekkel teli óvárossal, hatalmas várral, hidakkal, no meg hangulatos sörözőkkel. [utazom:teaser:59510] A folyón pezsgő vizitúra-élet zajlik, az evezősök Mekkájban egyedülálló hangulat uralkodik. Nézzünk szét a városban egy kisfilm segítségével:

Egy perc Prágában

Prága, Csehország gyönyörű fővárosa megunhatatlan: annyi szépséges épület, hangulatos kocsma és kiváló étterem található itt, hogy akár két teljes hetet is el lehetne tölteni a felfedezésükkel. Az egyedülállóan hangulatos utcákon, tereken, hidakon a turistáktól nem zavarva -például hajnalban - sétálva olyan érzésünk lehet, mintha visszautaznánk az időben. Booking.com [utazom:csikkep:3463] De ha csak arról kell meggyőznünk valakit, hogy érdemes meglátogatni az Arany Prágát, akkor azt egy perc alatt is megtehetjük: ez a kisfilm segít benne:

Prágai hangulatok

Az aranytornyos Prága megbabonázza az ide érkezőket. Csehország gyönyörű fővárosa egyedülálló hangulattal, nívós szórakozóhelyekkel és a történelem viharait kiállt, festői belvárossal várja az utazókat. Prága szépségével csak Budapest vetekszik - a természeti környezet a magyar főváros javára dönt ebben  megmérettetésben. De Prágában járva is csodálatos élményekkel leszünk gazdagabbak: Prague 2013 from Anton Geismar on Vimeo. Prague from Marek Kedzierski on Vimeo.

Csehország szépségei: Cesky Krumlov és Prága

Csehország gyönyörű természeti tájakkal rendelkezik, elég csak a híres Cseh Paradicsomra gondolni: de a városok, mint Jicin, Cesky Krumlov, vagy az száztornyos Prága is egyedülállóan szép látványosságok. [utazom:csikkep:40727] A most következő kisfilm a Moldva partján álló két leghíresebb helyszínen kalauzol végig minket: További képek Prágából: Czech Republic: Cesky Krumlov - Prague from Tosphol Tos on Vimeo.

Prága ünnepi fényei

Prága már megbabonázott minket adventi ragyogásával. Most egy rövidfilm mutatja meg nekünk, milyen a belváros ünnepi kivilágítása. Booking.com Night in Prague from Metron on Vimeo.

Prága képekben

Prága - az aranytornyú város megdobogtatja az utazni vágyók szívét. Csehország gyönyörű, történelmi emlékekkel, templomokkal és csodálatos műkincsekkel telzsúfolt folyóparti fővárosa legendás utazási célpont. Bár elég sokat hallani a rafinált pénzválttók és vendéglátósok trükkjeiről, Prága mégis vonzó utazási célpont: egy itthoni ügyeskedésen edződött magyarnak nincs mitől tartania. Ez a kisfilm Prága legszebb részeit mutatja be: Booking.com Praha from Luciano Bosticco on Vimeo.  

A hangulatos Szász Svájc

Drezda és Prága gyönyörű városai között, Németország és Csehország határán található a legendásan szép természeti táj - Szász Svájc. A gyönyörű homokkő formákkal ékes vidék egyedülálló hangulattal és különleges élővilággal csábítja az utazókat. A vidék szépségeit mutatja be a most következő kisfilm: Saxon Switzerland – HD Cineflex Aerials from Framepool on Vimeo.    

Prága szépségei

Prága minden utazni vágyó egyik álma. A csodálatos város számtalan látnivalóval, hangulatos belvárossal, kiváló sörökkel és első osztályú éttermekkel várja a látogatókat. Booking.com A városban könnyen eltölthetünk egy hosszú hétvégét úgy, hogy legközelebbre is bőven marad felfedezni való. A most következő kisfilm végigveszi Prága főbb nevezetességeit.  Prague - A summer day in the city of 100 towers from LaioFilms on Vimeo.  

Friss képek a prágai árvízről

Sajnos azt időjárás ezen a nyáron nem túl kegyes hozzánk: a Dunán is hatalmas árvíz tart Magyarország felé, Passau középkori városmagja víz alatt, és Prágában is nagyon kritikus a helyzet. Reméljük az után, hogy Prága legismertebb nevezetességének számító Károly-hidat lezártál a turistaforgalom elől már nem kell komolyabb károkra számítani ebben a gyönyörű városban. Íme két friss, mai videó a Moldva állapotáról:

Cesky Krumlov télen

Cesky Krumlov varázslatos kisváros Csehországban, Prága után a következik a cseh turisztikai célpontok népszerűségi sorrendjében. Azt, hogy ez miért van így, nem kell sokat magyarázni azoknak, akik jártak már itt: egy életre elvarázsolja a városka az ide látogatókat. Csehország gyönyörű tájai és híres építészeti emlékei közül is kiemelkedik ez a Moldva kanyarulata által ölelt történelmi városmag. A sörözők, parti szórakozóhelyek, ősi hidak és gyönyörű templomok már az UNESCO Világörökség listáján is előkelő helyet foglalnak el.  Cesky Krumlov from Rafael Asquith on Vimeo.

Prágai hangulat képekben

Prága az egyik leghangulatosabb főváros egész Európában. A folyót átszelő hidak és a a középkor állapotokat jól megőrző belváros látványa különlegesen szép. A prágai hangulatot nem csak a csodálatosan felújított épületek, de a sörözők és a kiváló éttermek is felejthetetlen élménnyé teszik: Booking.com Prague from Ivanovfilm on Vimeo.  

Cseh autópálya matrica 2016

Cseh autópálya matrica árak 2016: 10 napos matrica -  310 CZK Egy hónapos matrica - 440 CZK Éves matrica - 1500 CZK Ezek a díjak természetesen a 3,5 tonna alatti járművekre érvényesek. 

A legendás Adrspach-teplicei sziklavidék csodái

Csehország nem csak a gyönyörű, középkori hangulatú kisvárosairól híres, mint Cesky Krumlov vagy Ceske Budejovice. A cseh tájat nem szaggatják fel mély szurdokok, a horizontot nem jelöl gránitsziklák felhőket karcoló taréja - a szelíden hullámzó dombok között a hajnali ködből simára kopott homokkő tornyok emelkednek, ébredő óriások lapos homlokú fejeként.

A Csehország csodái - Hrubá Skála sziklabirodalma

Csehország legszebb tájai a gyönyörű erdőségekkel borított homokkővidéken találhatók. Középkori kisvárosok és fenyvesekkel vegyek bükkerdők, a lombkorona fölé emelkedő sziklák teszik változatossá és meseszerűvé ezt a nagyon hangulatos vidéket. A különleges alakú sziklák üledékes homokkőből állnak - hosszú évezredek alatt alakították ki a geológiai folyamatok és az erózió azokat a legendás tornyokat, amelyek a sziklamászók Mekkájának számítanak - pedig ez a terület még dombságnak is csak kellő jóindulattal nevezhető. 

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.8
20 értékelés alapján
Hétvége Prágában, pilzeni sörözéssel

Hétvége Prágában

Kecskemét
4.8
Az idegenvezető tájékozottsàga és humora felejthetetlenné tette az utat. Nagyon jól összeállított volt a program és Prága is gyönyörű. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mi is biztosan visszatérünk még ide.
Hétvége Prágában, pilzeni sörözéssel

Hétvége Prágában

Vértesacsa
4.8
Először voltam az Önök Utazási irodával, de az utazás, a program is nagyon tetszett.
Ha a jövőben találok hasonló jó programot, akkor Önöket választom.
Az idegenvezető nagy tudással rendelkezik. A sofőr fiatal korára tekintettel biztonsággal vezette a busz.

Köszönöm!
Hétvége Prágában, pilzeni sörözéssel

Hétvége Prágában

Debrecen
4.2
Az elso nap nagyon faraszto, mivel az utazas eleg sok idot vesz igenybe ami eleve elfarasztja az embert!Ezen a buszon latszik hogy azert epitettek ijennek,hogy minel tobb embert tudjon szallitani es ez nem jo, mert
Nem kenyelmes!/Heti 2x2 orat teniszezek 35-eve/
Az idegenvezetojukrol csak jot tudok mondani!Szinvonalas idegen vezetest nyujt,felkeszult,
Inteligens,szimpatikus,segitokesz,muvelt ember!!!
Jol ereztuk magunkat,es ha lesz lehetosegunk maskor is Onoket fogjuk keresni,illetve alanljuk masoknak is az irodakukat!

Prága és Csehország Világörökségei

Budapest
5.0
A megtekintett városok nagyon szépek. Szervezés kifogástalan. Idegenvezető kedves, érdekesen mesél. Az ételek finomak, kiszolgálás gyors. Felejthetetlen élményt nyújtott ez az utazás.
Cseh kastélyok és Prága körutazás

Cseh Kastélyok és Prága

Veresegyház
4.6
A program még idősebbek számára is elfogadható terhelésű volt, így sok helyre el lehetett jutni . A túravezető kiváló volt - Lovász Petra - jól szervezte a társaságot és a programokat! Azonfelül számos történettel, mondával gazdagította ismereteinket. Aki nem kedvelte a cseheket, itt, most még meg is szerethette őket a program és főként a túravezető jóvoltából.

Prága és Csehország Világörökségei

Dunakeszi
5.0
Nagyon jol szervezett program, es kituno idegenvezetes! Koszonjuk!
Hétvége Prágában, pilzeni sörözéssel

Hétvége Prágában

Budapest
4.6
Lenyűgöző volt az idegenvezetőnk ismerete Csehországról, a cseh kultúráról. Száraz tények helyett inkább a kultúrát és az ottani életet igyekezett megismertetni velünk, nagyon sok újdonságot mondott. Örültem neki, hogy olyan ember kalauzol minket, aki ennyire szenvedélyének tartja az országot és Prágát.
Hétvége Prágában, pilzeni sörözéssel

Hétvége Prágában

Budapest, XV. kerület
4.8
Nagyon jó volt a szervezés a programokkal egybekötve.Az idegenvezető kiválóan felkészült volt. Az ételek és a szállás is príma volt. Meg voltunk elégedve nagyon.Szilvia
Hétvége Prágában, pilzeni sörözéssel

Hétvége Prágában

Hajdúböszörmény
5.0
Minden szuper volt.Ez volt az első autóbuszos külföldi kirándulásunk,de merem állítani,hogy nem az utolsó.Az autóbusz kényelmes volt,a nagy melegben kellemes hőmérsékletben utaztunk, az utasok igényeit is figyelembe véve.Számomra pozitívum,hogy a buszsofőrtől tudtunk venni friss kávét és behűtött vizet az út során. Az idegenvezető nagyszerű élménnyel gazdagította az utazást.Mindenről kaptunk részletes információt,hogy merre mit látunk,és azon túl rendkívül sok mindent megtudtunk a helyiek életéről,kultúrájáról,hírességekről.Annak ellenére,hogy a hangja is el ment maximálisan végezte munkáját. A szállás is minden igényt kielégítő.A reggeli bőséges volt,minden ami szem szájnak ingere volt megtaláltuk,és ha valami elfogyott rögtön pótolták.Volt friss zöldség, gyümölcs, kávé,gyümölcslé. Egy dolog ami azoknak lehet fontos akik nem akarnak minden fakultatív programon részt venni,hogy a város külső részén van a szállás.egyénileg visszajutni este külön kaland. Mi minden programon részt vettünk,nagyon tetszett,és érdekes volt a sörgyár látogatás is.

Mini körút Csehországban

Budapest
4.6
Szuper volt a szervezés, kicsit talán túl zsúfolt is volt a program.
A túravezető szuper felkészült volt!!
A szállás is rendben lett volna, a minősítést az ételek miatt húztam le, nagyon gyenge minőségű fogások voltak, ezen lehetne javítani.. Inkább fizetnék többet egy kicsivel jobb minőségért és változatosabb menüért (pl. svédasztal)
Összességében elégedett a csapat a szervezéssel. Köszönjük!

Prága és Csehország Világörökségei

Százhalombatta
5.0
Bemásolom, amit a facebook-ra feltöltött fényképeimhez írtam:
Ha valakinek fontos a rendkívül jó humorú és széleskörűen felkészült idegenvezető, akkor Prágába CSAK Bányai Tamással menjen. A tudás, a jó hangulat a nevetés garantált.

Tavaszköszöntő Prágában és a Český Krumlovban

Budapest, XX. kerület
4.8
A tervezett programmal meg voltam elégedve. A prágai egész napos látnivaló kissé fárasztó volt, de kárpótolt a sok szép élmény.

Prága és Csehország Világörökségei

Gyomaendrőd
4.6
Nagyon meg voltunk elégedve. Gazdagon szervezett program. Az idegenvezető nagyon sok pluszt adott az út során felkészült volt. Köszönjük Pénzes Tímeának és az irodának ezt a szép utat.Egyedüli kifogásom a szállás távolsága Prágától.
Köszönettel Németh ANtalné

Cseh Körút - Prága-Telc-Kutna Hora

Pécs
4.8
Nagyon jol ereztuk magunkat mind a ketten. Remek szervezes es a programok is jok voltak. Nem kellett sietni sehova mindenre volt eleg ido. Az idegenvezeto feljeszult volt es a parom szerint nagyon kellemes a hangja.

Tavaszköszöntő Prágában és a Český Krumlovban

Budapest, X. kerület
4.6
A program bőséges volt, élménygazdag. Az idegenvezető hihetetlenül felkészült, lenyűgöző volt a tudása a régi és mai cseh történelemről, művészettörténeti korszakokról.

Száztornyú Prága

Budaörs
4.6
Szuper jó út, gyönyörű látnivalókkal, nagyon ajánlom. Az idegenvezető hölgy rengeteg plusz információval láőtott el minket, tudása kimagasló volt.
Zsuzsa

Prága és Csehország Világörökségei

Fót
5.0
Az egész út folyamán fantasztikus szervezésben és látványban volt részünk. Nagyon jó
buszunk, és sofőrünk volt. Szeretném külön kiemelni az idegenvezetőt, Bányai Tamást. Aki tudásával és humorával még inkább felejthetetlenné tette ezt a szép négy napot. Azt hiszem, hogy ezt nevezik profizmusnak. Nagyon köszönjük az élményt.
Hétvége Prágában, pilzeni sörözéssel

Hétvége Prágában

Ercsi
5.0
Mindennel tökéletesen meg voltunk elégedve.
Az idegenvezető nagyon profi .
A szállodai szoba megfelelő, wifi elérhető. A reggeli bőséges , választékos,
A fakultatív vacsorákon részt vettünk , nem maradtunk éhesek .
A programok jók voltak .

Prágai séták & Tábor, Telc

Tata
4.8
Minden jó volt, Petra szellemei és anekdótái, helyismerete és beszédkészsége felülmúlhatatlan.
Hétvége Prágában, pilzeni sörözéssel

Hétvége Prágában

Kőszeg
5.0
Felejthetetlen élmény, tökéletes szervezés, tökéletes ellátás. Másoknak is ajánlottam már azóta.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!