vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Egy perc Prágában

Prága, Csehország gyönyörű fővárosa megunhatatlan: annyi szépséges épület, hangulatos kocsma és kiváló étterem található itt, hogy akár két teljes hetet is el lehetne tölteni a felfedezésükkel. Az egyedülállóan hangulatos utcákon, tereken, hidakon a turistáktól nem zavarva -például hajnalban - sétálva olyan érzésünk lehet, mintha visszautaznánk az időben. Booking.com [utazom:csikkep:3463] De ha csak arról kell meggyőznünk valakit, hogy érdemes meglátogatni az Arany Prágát, akkor azt egy perc alatt is megtehetjük: ez a kisfilm segít benne:

Prágai hangulatok

Az aranytornyos Prága megbabonázza az ide érkezőket. Csehország gyönyörű fővárosa egyedülálló hangulattal, nívós szórakozóhelyekkel és a történelem viharait kiállt, festői belvárossal várja az utazókat. Prága szépségével csak Budapest vetekszik - a természeti környezet a magyar főváros javára dönt ebben  megmérettetésben. De Prágában járva is csodálatos élményekkel leszünk gazdagabbak: Prague 2013 from Anton Geismar on Vimeo. Prague from Marek Kedzierski on Vimeo.

Csehország szépségei: Cesky Krumlov és Prága

Csehország gyönyörű természeti tájakkal rendelkezik, elég csak a híres Cseh Paradicsomra gondolni: de a városok, mint Jicin, Cesky Krumlov, vagy az száztornyos Prága is egyedülállóan szép látványosságok. [utazom:csikkep:40727] A most következő kisfilm a Moldva partján álló két leghíresebb helyszínen kalauzol végig minket: További képek Prágából: Czech Republic: Cesky Krumlov - Prague from Tosphol Tos on Vimeo.

Prága ünnepi fényei

Prága már megbabonázott minket adventi ragyogásával. Most egy rövidfilm mutatja meg nekünk, milyen a belváros ünnepi kivilágítása. Booking.com Night in Prague from Metron on Vimeo.

Prága képekben

Prága - az aranytornyú város megdobogtatja az utazni vágyók szívét. Csehország gyönyörű, történelmi emlékekkel, templomokkal és csodálatos műkincsekkel telzsúfolt folyóparti fővárosa legendás utazási célpont. Bár elég sokat hallani a rafinált pénzválttók és vendéglátósok trükkjeiről, Prága mégis vonzó utazási célpont: egy itthoni ügyeskedésen edződött magyarnak nincs mitől tartania. Ez a kisfilm Prága legszebb részeit mutatja be: Booking.com Praha from Luciano Bosticco on Vimeo.  

Cesky Krumlov hangulata

Cesky Krumlov Csehország második leghíresebb látnivalója az arany város, Prága után. Az UNESCO Világörökségi helyszínként számon tartott városka nem csak véletlenül kapta ezt a megtisztelő címet: csodálatos természeti környezetben fekszik a Moldva kanyarulatának partján, szépen felújított régi épületekkel teli óvárossal, hatalmas várral, hidakkal, no meg hangulatos sörözőkkel. [utazom:teaser:59510] A folyón pezsgő vizitúra-élet zajlik, az evezősök Mekkájban egyedülálló hangulat uralkodik. Nézzünk szét a városban egy kisfilm segítségével:

A hangulatos Prága

Prága kiváló utazási célpont télen-nyáron. A gyönyörű város utcái, terei elvarázsolják az ide érkezőket. A gazdag történelmi múlttal rendelkező város építészeti emlékei és egyedülálló hangulata meghatározó élmény marad. Nézzünk most szét Prágában néhány kedvcsináló perc erejéig.  Booking.com Praha from Luciano Bosticco on Vimeo.

A hangulatos Szász Svájc

Drezda és Prága gyönyörű városai között, Németország és Csehország határán található a legendásan szép természeti táj - Szász Svájc. A gyönyörű homokkő formákkal ékes vidék egyedülálló hangulattal és különleges élővilággal csábítja az utazókat. A vidék szépségeit mutatja be a most következő kisfilm: Saxon Switzerland – HD Cineflex Aerials from Framepool on Vimeo.    

Prága szépségei

Prága minden utazni vágyó egyik álma. A csodálatos város számtalan látnivalóval, hangulatos belvárossal, kiváló sörökkel és első osztályú éttermekkel várja a látogatókat. Booking.com A városban könnyen eltölthetünk egy hosszú hétvégét úgy, hogy legközelebbre is bőven marad felfedezni való. A most következő kisfilm végigveszi Prága főbb nevezetességeit.  Prague - A summer day in the city of 100 towers from LaioFilms on Vimeo.  

Friss képek a prágai árvízről

Sajnos azt időjárás ezen a nyáron nem túl kegyes hozzánk: a Dunán is hatalmas árvíz tart Magyarország felé, Passau középkori városmagja víz alatt, és Prágában is nagyon kritikus a helyzet. Reméljük az után, hogy Prága legismertebb nevezetességének számító Károly-hidat lezártál a turistaforgalom elől már nem kell komolyabb károkra számítani ebben a gyönyörű városban. Íme két friss, mai videó a Moldva állapotáról:

Cesky Krumlov télen

Cesky Krumlov varázslatos kisváros Csehországban, Prága után a következik a cseh turisztikai célpontok népszerűségi sorrendjében. Azt, hogy ez miért van így, nem kell sokat magyarázni azoknak, akik jártak már itt: egy életre elvarázsolja a városka az ide látogatókat. Csehország gyönyörű tájai és híres építészeti emlékei közül is kiemelkedik ez a Moldva kanyarulata által ölelt történelmi városmag. A sörözők, parti szórakozóhelyek, ősi hidak és gyönyörű templomok már az UNESCO Világörökség listáján is előkelő helyet foglalnak el.  Cesky Krumlov from Rafael Asquith on Vimeo.

Prágai hangulat képekben

Prága az egyik leghangulatosabb főváros egész Európában. A folyót átszelő hidak és a a középkor állapotokat jól megőrző belváros látványa különlegesen szép. A prágai hangulatot nem csak a csodálatosan felújított épületek, de a sörözők és a kiváló éttermek is felejthetetlen élménnyé teszik: Booking.com Prague from Ivanovfilm on Vimeo.  

Cseh autópálya matrica 2016

Cseh autópálya matrica árak 2016: 10 napos matrica -  310 CZK Egy hónapos matrica - 440 CZK Éves matrica - 1500 CZK Ezek a díjak természetesen a 3,5 tonna alatti járművekre érvényesek. 

A legendás Adrspach-teplicei sziklavidék csodái

Csehország nem csak a gyönyörű, középkori hangulatú kisvárosairól híres, mint Cesky Krumlov vagy Ceske Budejovice. A cseh tájat nem szaggatják fel mély szurdokok, a horizontot nem jelöl gránitsziklák felhőket karcoló taréja - a szelíden hullámzó dombok között a hajnali ködből simára kopott homokkő tornyok emelkednek, ébredő óriások lapos homlokú fejeként.

A Csehország csodái - Hrubá Skála sziklabirodalma

Csehország legszebb tájai a gyönyörű erdőségekkel borított homokkővidéken találhatók. Középkori kisvárosok és fenyvesekkel vegyek bükkerdők, a lombkorona fölé emelkedő sziklák teszik változatossá és meseszerűvé ezt a nagyon hangulatos vidéket. A különleges alakú sziklák üledékes homokkőből állnak - hosszú évezredek alatt alakították ki a geológiai folyamatok és az erózió azokat a legendás tornyokat, amelyek a sziklamászók Mekkájának számítanak - pedig ez a terület még dombságnak is csak kellő jóindulattal nevezhető. 

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.8
20 értékelés alapján

Prága és Csehország Világörökségei

Százhalombatta
5.0
Bemásolom, amit a facebook-ra feltöltött fényképeimhez írtam:
Ha valakinek fontos a rendkívül jó humorú és széleskörűen felkészült idegenvezető, akkor Prágába CSAK Bányai Tamással menjen. A tudás, a jó hangulat a nevetés garantált.

Tavaszköszöntő Prágában és a Český Krumlovban

Budapest, XX. kerület
4.8
A tervezett programmal meg voltam elégedve. A prágai egész napos látnivaló kissé fárasztó volt, de kárpótolt a sok szép élmény.

Prága és Csehország Világörökségei

Gyomaendrőd
4.6
Nagyon meg voltunk elégedve. Gazdagon szervezett program. Az idegenvezető nagyon sok pluszt adott az út során felkészült volt. Köszönjük Pénzes Tímeának és az irodának ezt a szép utat.Egyedüli kifogásom a szállás távolsága Prágától.
Köszönettel Németh ANtalné

Cseh Körút - Prága-Telc-Kutna Hora

Pécs
4.8
Nagyon jol ereztuk magunkat mind a ketten. Remek szervezes es a programok is jok voltak. Nem kellett sietni sehova mindenre volt eleg ido. Az idegenvezeto feljeszult volt es a parom szerint nagyon kellemes a hangja.

Tavaszköszöntő Prágában és a Český Krumlovban

Budapest, X. kerület
4.6
A program bőséges volt, élménygazdag. Az idegenvezető hihetetlenül felkészült, lenyűgöző volt a tudása a régi és mai cseh történelemről, művészettörténeti korszakokról.

Száztornyú Prága

Budaörs
4.6
Szuper jó út, gyönyörű látnivalókkal, nagyon ajánlom. Az idegenvezető hölgy rengeteg plusz információval láőtott el minket, tudása kimagasló volt.
Zsuzsa

Prága és Csehország Világörökségei

Fót
5.0
Az egész út folyamán fantasztikus szervezésben és látványban volt részünk. Nagyon jó
buszunk, és sofőrünk volt. Szeretném külön kiemelni az idegenvezetőt, Bányai Tamást. Aki tudásával és humorával még inkább felejthetetlenné tette ezt a szép négy napot. Azt hiszem, hogy ezt nevezik profizmusnak. Nagyon köszönjük az élményt.
Hétvége Prágában, pilzeni sörözéssel

Hétvége Prágában

Ercsi
5.0
Mindennel tökéletesen meg voltunk elégedve.
Az idegenvezető nagyon profi .
A szállodai szoba megfelelő, wifi elérhető. A reggeli bőséges , választékos,
A fakultatív vacsorákon részt vettünk , nem maradtunk éhesek .
A programok jók voltak .

Prágai séták & Tábor, Telc

Tata
4.8
Minden jó volt, Petra szellemei és anekdótái, helyismerete és beszédkészsége felülmúlhatatlan.
Hétvége Prágában, pilzeni sörözéssel

Hétvége Prágában

Kőszeg
5.0
Felejthetetlen élmény, tökéletes szervezés, tökéletes ellátás. Másoknak is ajánlottam már azóta.
Hétvége Prágában, pilzeni sörözéssel

Hétvége Prágában

Zagyvaszántó
5.0
Barátainkal utaztunk erre a Prágai kirándulásra. Nagyon jól éreztük magunkat! Minden a lehető legjobb volt. Bár az időjárás nem igazán volt kegyes hozzánk, a kedvünket nem rontotta el. Ebben a legnagyobb szerepe idegenvezetőnknek, Bányai Tamásnak volt. Mindent nagyon köszönünk neki!

Gyalogtúra a Cseh homokkővidéken

Budapest
4.8
Nagyon jól éreztem magam

Gyalogtúra a Cseh homokkővidéken

Győr

Gyalogtúra a Cseh homokkővidéken

Győr
5.0
Csodálatos három napot töltöttünk a Cseh homokkővidéken kedves és tapasztalt túravezetőkkel.

Tavaszköszöntő Prágában és a Český Krumlovban

Budapest, XXII. kerület
4.8
Az egész út megszervezésével és lebonyolításával elégedett vagyok.
Külön kiemelném Varga Zoltán idegenvezető Úr munkáját. Az út elejétől a végéig részletes tájékoztatást adott magas színvonalon. Köszönöm a sok élményt.
Üdv.Emőke
Hétvége Prágában, pilzeni sörözéssel

Hétvége Prágában

Prága
5.0
A cseh vacsora nem egyezik az én ízlésemmel, de ez az én problémám.

Gyalogtúra a Cseh homokkővidéken

Sopron
5.0
Nagyon szép kirándulás volt remek és felkészült szervezéssel és nagyon jó hangulatú csapattal. Az időjárással az elején lehetett volna kicsit több szerencsénk is, de a látvány kárpótolt érte, a végére meg már a nap is hétágra sütött.
A túra szinte bárkinek teljesíthető, gyerektől idősekig minden korosztály képviseltette magát.
Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a menetet; egyedülállóan szép a cseh homokkővidék, biztos, hogy nem utoljára jártam erre, főleg, hogy ezúttal sajnos nem sikerült kacsát enni, pedig a kacsa jó és finom.
Hétvége Prágában

Hétvége Prágában

Nagyvenyim
4.4
Nem volt rossz.
Szilveszter Prágában

Szilveszter Prágában

Debrecen
5.0
Idegenvezetőnk különösen fantasztikus volt!

Advent Prágában

Albertirsa
4.8
A program nagyon jó volt. Az idegen vezetö szintén nagyon jó volt. A szálodai szobabol hianyoltam a hütöszekrényt.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!