A legendás Adrspach-teplicei sziklavidék csodái

Csehország nem csak a gyönyörű, középkori hangulatú kisvárosairól híres, mint Cesky Krumlov vagy Ceske Budejovice. A cseh tájat nem szaggatják fel mély szurdokok, a horizontot nem jelöl gránitsziklák felhőket karcoló taréja - a szelíden hullámzó dombok között a hajnali ködből simára kopott homokkő tornyok emelkednek, ébredő óriások lapos homlokú fejeként.

A híres Cseh Paradicsom egyik legszebb vidéke az Adrspach-teplicei homokkőváros - itt a fenyők és az ősszel színes perzsaszőnyegként ragyogó lombhullató erdők koronája fölé szürke sziklák emelkednek, ahol a sziklamászók legjobbjai teszik próbára fizikai és lelki erejüket. Ez a terület az etikus mászóhagyományairól híres - nem szögelik tele a sziklákat, s a legkevesebb mesterséges eszközt vetik be e sima, porladó falak megmászásának érdekében - a lehető legtermészetesebb és legnehezebb módon próbálják teljesíteni a homokkő mászásának kihívását. 

De Adrspach és Teplice környékének települései nem csak a sziklamászók által kedveltek -  már régóta a gyalogos turisták zarándokhelyének számít ez a mesedíszlet. A homokkő formákba, szurdokokba, tornyokba és szorosokba kis fantáziával mondabeli lényeket, mesefigurákat és legendák alakjait képzelhetjük. A sziklavárost keresztül-kasul szelik a szépen kiépített gyalogtúra ösvények, amelyen könnyű sétával bejárhatjuk e geológiai látnivaló legszebb részeit. 

A terület két főbb bejáratánál tágas parkoló várja az autóval érkezőket, a lépcsőkkel, hidakkal és pallókkal erősített, kényelmes ösvényt pedig a bejáratoknál szedett szerény belépődíjak összegéből tartják fenn európai színvonalon. A sziklaváros gyerekekkel is könnyen bejárható, hétvégi programnak az egész család számára ideális. 

A csehországi barangolás során semmiképp se hagyjuk ki ezt a természeti látnivalót, de a mesebeli Rejtekadó erdőként ismert Porladó sziklákat és a Narnia filmek egyik helyszínéül szolgáló lenyűgöző kőhidat, illetve a Hrubá Skalá homokkőtornyait sem.

Cseh-Svájc csodái - Pravcická Brána (Prebischtor)

A kacifántos nevű Pravcická Brána Cseh-Svájc egyik legérdekesebb geológiai képződménye. A sziklahídnak német neve is van - Prebischtorm hiszen a mai, Csehország és Németország között húzódó határ közvetlen közelében található. A különleges, homokkőből álló természetes diadalívet az Elba partján álló kis település,  Hrensko felől tudjuk a legkönnyebben megközelíteni.  A gépkocsit a kijelölt, fizetős parkolóhelyeken hagyhatjuk, majd egy könnyed, kiépített ösvényen vezető gyalogtúra keretében érhetjük el a sziklakapu tövében álló, mesebeli Sólyomfészek menedékházat.

További képek:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Prágai Advent - 3 nap
» Prága és az UNESCO kincsei Csehországban - 4 nap
» Cseh Körút - Prága-Telc-Kutna Hora - 4 nap
» Száztornyú Prága - 4 nap
» Prága és a bohém meseváros - 4 nap

Információs oldalak

» Húsvéti utazások
» Adventi utak
» Látnivalók Prágában
» Buszos körutazások Csehországban
» 4 napos utazások
» Buszos körutazások
» Hosszú hétvége
» Hosszú hétvége

Cikkeink

» Cesky Krumlov télen - Kovács Attila
» Csehország szépségei: Cesky Krumlov és Prága - Kovács Attila
» Friss képek a prágai árvízről - Kovács Attila
» A hangulatos Szász Svájc - Kovács Attila
» Cesky Krumlov hangulata - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!