Garantált indulás!

Gyalogtúra a Cseh homokkővidéken

3 napos kirándulás a Cseh Paradicsomban és az Adrspach homokkővidéken

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Káprázatos kirándulásra indulunk Csehországba. Mesebeli fenyőerdőkben fantasztikus homokkő alakzatok között túrázunk. Felkeressük a Rumcájsz mesék színhelyét, Jicint és a Rejtekadó erdőt is. Kalandra fel!
Matyuga Péter
Kedvenc barlangászunk, született világjáró. Minden extrém körülményt vidám elszántsággal gyűr le. Nemcsak a mélyben, de a magaslatokon is otthon van.
Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.

Nehézség:

A túrák igen látványos területeken vezetnek, de nem megerőltetőek. 

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- kiscsoportos utazás
- a gyalogtúrák során mindenkire odafigyelünk
- a homokkővidék legszebb részeire kalauzolunk
- az idén már kényelmes kétágyas szobákban is töltheted az éjszakákat
- igény esetén reggelit és vacsorát biztosítunk a résztvevőknek

Felhívjuk figyelmed arra, hogy a törzsutas kupon erre az útra nem használható fel.

Részvételi díj tartalmazza

az utazást kisbusszal, a szállásokat panzió 3-4 ágyas szobáiban, és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezéseket, a kétágyas elhelyezést (jelentkezéskor igényelhető) a belépőket, a személyes költségeket, az utasbiztosítást és az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
3 nap
Létszám: 
12-16 fő

Szállás

Az utazás két éjszakáját a Cseh Paradicsomban Jicin kisváros közelében töltjük. A csoport létszámának függvényében előfordulhat, hogy két egymáshoz közeli panzióban lesznek elszállásolva a résztvevők.  A szobák 3-4 ágyasak és fürdőszobával rendelkeznek. Kétágyas szobák korlátozott számban érhetőek el, a jelentkezés sorrendjében, felár megfizetése esetén tudjuk ezeket biztosítani. Kétágyas szoba felára reggelivel: 15 700 Ft/fő/2 éj

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap: Budapest, Cseh Paradicsom

Korán reggel indulunk Budapestről a Cseh Paradicsom homokkővidékére.Találkozó: 05.00, Hősök tere buszparkoló. Indulás: 05.30. 
A kora délután folyamán érkezünk meg utazásunk első állomásához, Hrubá Skalá faluba. Itt egy rövidebb gyalogtúrára indulunk. Káprázatos sziklatornyok között túrázunk, miközben számtalan kilátópont esik utunkba. A homokkő sziklákat az erózió évezredek során elképesztő alakzatokká formálta. Szűk sziklahasadékok, szorosok és szakadékok jellemzik ezt a lenyűgöző vidéket.  Táv: 9 km, szint: fel-le: 300 méter. A kirándulás után a környékén lévő szállásunkra utazunk, ahol elfogyaszthatjuk jól megérdemelt ízletes cseh sörünket :-) Szállás: panzió

 

2. nap: Cseh Paradicsom, Adrspach-Teplice homokkővidék gyalogtúra

A reggelit követően szállásunkról busszal utazunk Adrspach-Teplice homokkővidék területére. Itt gyalog kelünk útra, hogy bejárjuk Teplice homokkő tornyait. A körtúra során több tíz méter magas homokkő tornyokat láthatunk, szűk, természet alkotta folyosókon haladunk keresztül, keskeny fapallókon kelünk át a tornyok közt zubogó apró patakokon. A körtúra után a Farkas-kanyonon folytatjuk utunkat, egy széles fenyveserdővel borított mesebeli völgyben. Hamarosan ismét sziklatornyokhoz érkezünk. Itt már néhány vaslétrán is fel kell másznunk, a látvány azonban mindenképpen megéri a fáradtságot. Túránk utolsó szakaszán a legnagyobb és legérdekesebb homokkőformák várnak ránk Adrspach településig. Egy helyi étteremben elfogyaszthatjuk késői ebédünket, majd busszal utazunk vissza a Cseh Paradicsom területén fekvő szállásunkra. Táv: 14 km, szint: fel-le: 350 méter.

3. nap: Cseh Paradicsom: Porladó-sziklák, Budapest

Reggeli után a Cseh Paradicsom déli részén található Porladó-sziklákat (Prachovské Skaly) keressük fel. Elképesztő változatosság és formagazdagság jellemezi őket. Ebben a „sziklavárosban” indulunk egy rövid túrára, amely nem csak a turisták, hanem a sziklamászók kedvence is. Az útvonalunk magas sziklatornyok és oszlopok között vezet, amiket meseszép fenyves vesz körbe. Táv: 10 km, szint: fel- le 250 méter A túra után a Rumcájsz mesék színhelyére, Jicin városába utazunk. Bejárjuk a barokk árkádsorral díszített főteret, megismerhetjük a Szent Jakab templomot és az érseki palotát, valamint a tér jellegzetességét, a mesékből ismerős óratornyos Valdice kaput. A városnézés végén betérünk az információs irodába, ahol bárki szerezhet magának egy hamisítatlan Rumcájszos pecsétet. A városi séta után buszra szállunk és hazautazunk. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást kisbusszal, a szállásokat panzió 3-4 ágyas szobáiban, és a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a kétágyas elhelyezést (jelentkezéskor igényelhető) a belépőket, a személyes költségeket, az utasbiztosítást és az útlemondási biztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépő a homokkővidékeken összesen kb. 300 CZK.

Várható költőpénz szükséglet: 
1200-2000 CZK
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Bejáratott, jó lábbeli (trekkingcipő vagy bakancs), de megfelelő lehet egy erősebb sportcipő is. Egy 25-30 literes hátizsák, amibe az  enni- és innivalót tesszük és esetlegesen túrabot  is jó szolgálatot tehet. Szél- és esőálló kabát, valamint meleg pulóver is legyen nálad.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kisbuszokkal utazunk Csehországba. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. 

Étkezés: 

Önellátó, de folyamatosan lesz lehetőség élelmiszer vásárlásra és éttermi étkezésre. A szálláson főzési lehetőség nincs, de jelentkezéskor tudsz bőséges reggelit rendelni. (7 600 Ft/fő/2 reggeli) és a helyszínen a vacsora is megoldható.

Időjárás: 
Változékony tavaszi időjárásra kell számítani. Utazás előtt egy héttel hírlevelünkben részletes időjárás előrejelzést küldünk.
Csomagolás: 
Egy kisebb, 25-30 literes hátizsákba csomagold a szükséges élelmet, ruházatot, és az innivalót, egy nagyobb táskába pedig a többi holmid.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Csehországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes vagy nem megfelelő biztosítási kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az aktuális Covid szabályok betartásával tudunk beutazni a túra által érintett országokba. Az aktuális szabályokat itt találod:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?cseh-koztarsasag
Vélemények, értékelések
4.8
30 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.6
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.5
Budapest
4.8
Nagyon jól éreztem magam
Győr
Győr
5.0
Csodálatos három napot töltöttünk a Cseh homokkővidéken kedves és tapasztalt túravezetőkkel.
Sopron
5.0
Nagyon szép kirándulás volt remek és felkészült szervezéssel és nagyon jó hangulatú csapattal. Az időjárással az elején lehetett volna kicsit több szerencsénk is, de a látvány kárpótolt érte, a végére meg már a nap is hétágra sütött.
A túra szinte bárkinek teljesíthető, gyerektől idősekig minden korosztály képviseltette magát.
Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a menetet; egyedülállóan szép a cseh homokkővidék, biztos, hogy nem utoljára jártam erre, főleg, hogy ezúttal sajnos nem sikerült kacsát enni, pedig a kacsa jó és finom.
Budapest
4.4
felkészült túravezetők vezették a túrát.
mint mindig, most is hozta a színvonalat az iroda. :-)
Budapest, XIV. kerület
5.0
A világon valószínűleg egyedülálló természeti képződményeket csodálhattunk meg a
túra során.Túravezetőink profi módon vezették kis csapatunkat mindenre odafigyeltek,
nagyon jó társaság jött össze,az időjárással is szerencsénk volt.Köszönet a stábnak!
A hely olyan csodás,hogy valószínű a családdal még visszamegyünk.
Mi a nejemmel 70 felettiek vagyunk,de nagyon élveztük a túrát,a nap végére kellemesen elfáradtunk.
Mindenkinek kívánom hogy járja végig a csodás szikla alakzatokat.
Budapest
4.8
A Gyalogtúra a cseh homokkővidéken túra pazar látnivalókat kínál, tematikailag jól összerakott, fizikailag könnyen teljesíthető. Czinke István túravezető pedig rendkívül jól felkészült és minden(ki)re figyel.
Budapest, XIV. kerület
5.0
Minden évben megismételném ezeket a túrákat.Csodálatos,megunhatatlan környezet!Köszönet Péternek,Gyurinak és Tibinek!
Budapest, XV. kerület
5.0
Nagyon szuper volt minden, mint mindig. Köszi srácok.
Budapest, XIV. kerület
5.0
Kényelmes utazás,-csodálatos túraútvonalak,-finom cseh ételek-,otthonos szálláshely,-kedves kirándulótársak,-és nagyszerű túravezetés.Köszönet Péternek,Andrásnak és Tibornak! Laci és Kati
Salgótarján
5.0
A túrák nagyon érdekes és látványos útvonalakon vezettek. Külön köszönet, hogy az Adrspach-Teplice homokkővidékre is eljutottunk!
Győr
4.8
Egy jó kis csapat, kedves és vidám túravezetőkkel, akik benne vannak a játékban és a hógolyózásban is. Köszönöm az élményeket!
Gödöllő
4.8
A hely meseszép, az idő jó volt, így könnyű. Kiemelten fontos: a túravezetők. Ügyesek, rátermettek, türelmesek, odafigyelők voltak mindenre, mindenkire. Nagy köszönet. Köszönjük a barátságos, jó szállást is. Biztosan jövünk még Veletek!
Solymár
4.8
Csodálatos élmény volt!! Könnyű kirándulás elképesztő és egyedi látványossággal, mindenkinek tudom ajánlani. Kellemes, családias és kémyelmes volt a szállás.
A túravezetés remek volt, köszönet Nektek, hogy ott lehettem!
Csány
4.6
Nagyon jól éreztük magunkat a túrákon.
Külön köszönet a gyermekbarát túravezetőknek!!!
Baja
5.0
Mindenről csak szuperlatívuszokban tudok szólni. Készülök a kerékpáros El Caminóra, remélem összejön. Üdvözlettel: Vits Ilona és barátai
Budapest, VIII. kerület
4.8
Szervezés, társaság és látvány tekintetében is kivételes kirándulásban volt részem ezen a hétvégén, ráadásul az időjárás is mellettünk állt.
Igaz, hogy a cél ezúttal nem a kilométerek és a magasságok legyőzése volt, a páratlan táj és a remek társaság - beleértve a szokás szerint készséges túravezetőket is - tökéletes programot eredményeztek.
Köszönöm ismét.
Budapest, XIII. kerület
4.6
Meseszép táj.
Budakeszi
4.0
Csodálatos túra célpont. Indulásnál és érkezésnél azonban jó lenne egy fel- illetve leszállási pont a városban a budai oldalon is (mondjuk a BAH csomópontnál), ha már egyébként is áthaladunk rajta.
Budaörs
4.8
Gyönyörű hely, (az idővel is szerencsénk volt) jó társaság, jó szervezés...mindennel nagyon elégedettek voltunk.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!