Csehország legszebb kisvárosa - Cesky Krumlov

A szépséges Csehország bővelkedik lenyűgöző várakban és kisvárosokban. De Cesky Krumlov ékszerdoboza talán mindet felülmúlja. Prága is varázslatos, Karlovy Vary is csillogó, békebeli nyaralóhely, Kutna Hora is bővelkedik nevezetességekben - de olyan töményen és híven megőrizve sehol sem találjuk meg a középkor egyedülálló hangulatát, mint Cesky Krumlovban.

Ez a város maga a csoda - ahogy a Moldva kettős kanyarulatában feltűnik a vár és a felette őrködő kör alakú torony látképe, ahogy a szomszédos dombtetőn magasodik a Szent Vitus székesegyház emblematikus épülete - Cesky Krumlov semmivel sem hasonlítható össze.

Cesky Krumlov kacskaringós utcáin barangolva könnyen kerülünk reneszánsz hangulatba. A folyóparton sorakozó házak, malmok mára a víz felé nyitott terasszal rendelkező, sajátos karakterű éttermek és kávézók, ahonnan kiváló látványt élvezhetünk Csehország második legnagyobb várkastélyának irányába.

A vár öt udvara és negyven épülete szebbnél szebb tárlatokat tartogat, nekem mégis a várárokban hizlalt mackók tetszettek, illetve a toronyból megcsodálható elképesztő kilátás.

Csehország TOP 15-ös látnivaló-listája

Nevezhetjük Európa ékszeres dobozának is, hiszen a csöppnyi közép-európai ország tengernyi szépen megőrzött történelmi várossal, látnivalóval, természeti nevezetességgel büszkélkedik. Nehéz elképzelni, hogyan szorult ilyen kis helyre ennyi szépség, pedig Csehországot épp úgy sújtotta a szocializmus hanyagsága, akár csak Európa keleti felének többi országát. Nem lehet igazságos sorrendet felállítani, de azért most megpróbáljuk lajstromba szedni Csehország 15 legszebb kincsét, melyeket feltétlenül érdemes felkeresni. 15. Ceske Budejovice

A reneszánsz díszítésű homlokzatok bűvöletéből egy magas, barokk hídon juthatunk át a hatalmas kastélykertbe - ide menekülhetünk a turisták hadától, és teljes nyugalomban sétálhatunk egyet az angolkertben, vagy üldögélhetünk a tóparton.

Cesky Krumlov nem csak az impozáns épületeiről híres, hanem a nyaranta itt zajló élénk vízitúra életről és természetesen a sörfőzésről. A város kocsmáiban rengeteg habos nedűt kóstolhatunk, de a sörgyárban akár az elkészítés folyamataival is megismerkedhetünk - de innen sem távozhatunk szárazon.

Talán mondanom sem kell, hogy ez a különleges hangulatú, történelmi és építészeti értékekkel rendelkező kisváros 1992 óta az UNESCO Világörökségének része, Csehország - Prága után - második leglátogatottabb turisztikai célpontja.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Hétvége Prágában+Sörgyár látogatás - 2 nap
» Pozsony-Prága-Bécs - 3 nap
» Tavaszköszöntő Prágában és a Český Krumlovban - 3 nap
» Prágai séták & Tábor, Telc - 3 nap
» Prága, Český Krumlov és Pozsony Adventi díszben - 3 nap

Információs oldalak

» Húsvéti utazások
» Adventi utak
» Látnivalók Prágában
» Buszos körutazások Csehországban
» 4 napos utazások
» Buszos körutazások
» Hosszú hétvége
» Hosszú hétvége

Cikkeink

» A hangulatos Szász Svájc - Kovács Attila
» Cesky Krumlov télen - Kovács Attila
» Friss képek a prágai árvízről - Kovács Attila
» Cesky Krumlov hangulata - Kovács Attila
» Csehország szépségei: Cesky Krumlov és Prága - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!