vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Dublin képekben

Ha már Szent Patrik nap fényes reggelére virradt, akkor nem tehetjük meg, hogy ne nézzünk szét Írország kellemes hangulatú fővárosában, Dublinban egy time-lapse videó erejéig. [utazom:csikkep:37605] Dublin egyáltalán nem hordozza a nagyvárosokra jellemző, nyomasztó légkört, rengeteg bringás és sétáló, nyugodt tempóban dolgát intéző emberrel találkozhatunk az utcán, a tömeg és a folyamatos rohanás helyett. A most következő kisfilm néhány percre elrepít erre a helyre: Dublin Time Lapse 2011 from Richard Twomey on Vimeo.

Írország zöldellő tájain

Az smaragdzöld Írország csodálatosan szép tájakat rejt. A dombos vidék széles látóteret kínáló rétjeit birkanyájak pettyezik. A mesebeli tájon szerzett élményekből kínál néhány részletet a most következő kisfilm: Ireland from Jonathan Haring on Vimeo.  

Élet a vízen: Az írországi Craggaunowen Crannog

Mintha csak az őskorba repülnénk vissza: a korai vaskori rekonstrukció egy ’crannog’ (jelentése ’fiatal fa’) ásatásán alapul. A crannog olyan tavi település vagy mesterséges sziget volt, amelyen az ott élők házakat építettek, állatokat tartottak és viszonylagos biztonságban éltek. Az Írországra jellemző crannogok-at a vaskorban, valamint a korai kereszténység idején alapították. E tanyákat általában a késői bronzkorban lakták, de néhány esetben előfordult, hogy akár még a XVII. században is lakottak voltak.

A kocsmák fővárosa - Dublin

Dublin, a kis zöld sziget, Írország fővárosa nagyon hangulatos és nyüzsgő éjszakai élettel csábító hely. A kocsmába, illetve pubba járás itt nem az egyszerű megmámorosodásról szól: társadalmi eseménynek számít.  Este a pubokban hatalmas a hangzavar: úgy tűnik, mintha minden nap akadna indok ünnepelni valamit Gyakran élő zenével örvendeztetik meg a vendégeket a kocsmárosok, akiknek nem kell túl sok pint sör hozzá, hogy maguk is dalra fakadjanak. [utazom:csikkep:49147] Helyi zenekarok vagy műkedvelő törzsvendégek töltik meg a kocsmákat koncertek idején.

Dublin őszi hangulata

Írország fővárosa -Baile Átha Cliath- a Rőzsefonattal Megerősített Gázló Városa – néha didergős, mégis nagyon kellemes hely. Pici, emberléptékű, bringás település. Sötét sörök, testes Jameson whiskey, óceánillat és metsző szél, ápolt parkok, álmos napsütés.

Vadregényes ír vidék Aran- szigeteken

A turisták reggel jönnek, este mennek. De ha vihar van, nem jönnek. Mi napokat töltöttünk Inisheeren és a másik két szigeten.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!