vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Amszterdam hangulata

Nagyon szívesen megnézném, milyen Amszterdam.  Biztosan elmennék a Rijksmuseumba, mert szeretnék az Éjjeli őrjárat előtt állni, majd néhány teremmel később közel hajolni Vermeer ecsetvonásaihoz, és hosszú órákat töltenék a  Van Gogh alkotásai között a festőzseninek szentelt kiállításon. [utazom:teaser:12573] Elgondolkoznék a Rinsengracht 26. számú ház előtt a járdán, milyen lehetett Anne Frank számára a kinti borzalmak beszűrődő neszei között élni. [utazom:csikkep:12573]

Amszterdam egyedi hangulata

Amszterdam igazán elragadó város. A szabad szellemű, csatornákkal szabdalt település Hollandia buliközpontja, de azok is találnak itt látnivalót, akiket a csendesebb szórakozás és a múzeumokban nézelődés vonz. [utazom:csikkep:43823] A hangulatos csatornák felett apró hidak ívelnek át, rajtuk seregnyi kerékpáros közlekedik vidám mosollyal az arcán. Az amszterdami látnivalók listájáért kattints ide.

Kerékpárbérlés Hollandiában

Ha megszületett az utazási cél kiválasztása, legtöbbször azt is eltervezzük, hogy az adott vidéket/várost hogyan, milyen keretek között szeretnénk „birtokba venni”. Gyalogosan vagy tömegközlekedve, esetleg autóval, vagy városnéző program segítségével barangoljuk be. Külföldön egyre több helyen bérelhető kerékpár, így magától értetődő volt, hogy Hollandiában mi is ezt tettük.

Tavaszi csodák - tulipánmezők Hollandiában

Hollandia számatalan turisztikai látványossága közül a talán tulipánmezők a leghíresebbek. Tavasszal borul virágba az összes rét és mező: nárciszok, jácintok és tulipánok nyílnak hektárokon, kísérik a kerékpárutakat, díszitik a kerteket.  [utazom:csikkep:49653] A hollandiai kerékpáros hosszúhétvége túránkon mi is bejárjuk ezeket a csodálatos vidékeket. Addig íme néhány kedvcsináló fotó és egy kisfilm is. Tulip fields in Holland, Netherlands. April 2012. from Beekeeperstories on Vimeo.

Kerékpárral Hollandia legszebb tájain

Nagyon kellemes tavaszi program a holland síkon bringázni. Hollandia kerékpáros kultúrája  messze földön híres, a látnivalók minden nap elvarázsolják az utazókat és emelkedőktől sem kell tartanunk. A program mellett a szállásunk is kiváló Amsterdam  közeli Zandvoort hangulatos, tengerparti kisváros lesz túráink kiindulópontja.   [utazom:teaser:14960]

Sajtfuttatás Hollandiában - Alkmaar

Hollandia nem csak a szélmalmokról és tulipánföldekről híres - a holland sajtok is világhírűek. A sajtkészítők nagyon boldogok Amszterdam és Haarlem környékén is, de a legszebb sajtpiaci hagyományokat Alkmaar városkájában lelhetjük fel.  A csatornákkal, hagyományos stílusú épületekkel és felvonóhidakkal ékes város főterén minden héten pénteken látványos sajtpiacot tekinthetünk meg - a gyönyörű, kerek sajtdarabokat népviseletbe öltözött férfiak futtatják meg mókás stílusban körbeszaladva a teret az éppen elkelt tejipari termékkel. 

Hollandia legszebb látnivalói - Marken, az élő múzeumfalu

A skanzenek és szabadtéri múzeumok nagy hibája, hogy egy idealizált képet keltenek a látogatóban - a múlt hagyományait steril, ajándékboltokkal telezsúfolt vidámparkká silányítják. De Hollandia északi részének egyik legkedvesebb kis faluja -  Marken-  cseppet sem ilyen hely. Az egykor szigetként a szárazföldtől elkülönült halászfalut már egy mesterséges földnyelv köti össze a kontinenssel - de nem csak a látogatók érkeznek ide, hanem a helyiek is ezt használják. 

Kirándulás Amszterdamból - Zaanse Schans

Amszterdam izgalmas városától csupán 15 kilométerre találjuk Zaanse Schans szabadtéri múzeumát. Az eredeti, holland vidéket megidéző faházak, nyolc gyönyörű szélmalom, takaros kertek és keskeny csatornák hangulata a múltba repít vissza. Amikor még a szél erejével hajtott lapátok működtették a gabona őrlésére, de a papírkészítésre vagy a gátak mögötti mentett területek lecsapolására szolgáló szivattyúkat is.

Kerékpárral a virágföldek között, Hollandia

Hollandia tavaszi csodái közé tartozik a horizontig nyúló virágföldek mesebeli látványa. Hollandiai kerékpártúránk egyik legszebb attrakciója, ahogy a lenyűgöző konyhakert, Keukenhof felé tekerünk a gyönyörű nárcisz és jácintmezők között, csatornák mentén, térdig gázolva a virágillatban.  [utazom:teaser:60168] A komoly történelmi hagyományokra visszatekintő holland virágtermesztés valódi méreteit csak a helyszínen lehet felfogni - a magyar mezőgazdasági tájhoz szokott szemnek nagyon furcsa az impresszionista festők képeire passzoló, álombéli színes mezők látványa.

Hollandia csodája - a világ legnagyobb virágoskertje, Keukenhof

Hollandia nem csak a szélmalmokról és a sajtokról híres - a virágtermesztésnek és nemesítésnek is régmúltba nyúló hagyományai vannak. Egy földönkívüli civilizáció képviselőjének furcsa lehet, hogy  a bolygót uralmuk alá hajtó, két lábra emelkedett főemlősök úgy fejezik ki szeretetüket, hogy halott növények szaporító szerveit ajándékozzák egymásnak - mindenesetre ez a szokás hatalmas iparágnak ad megélhetést. 

Amszterdami séta, eső után

Kazlakban állnak a bringák, a csatornák felett, kis hidakon munkába vagy szórakozni igyekvő helyiek suhannak el kerékpárral, nem is tudunk választani, hogy egy csatornán ringatózó lakóhajót vagy egy takarosan rendbe hozott néhány száz éves holland házikót fogadnánk el inkább itt örökre. Amszterdam hangulata egészen egyedülálló.  Amszterdam igazán elragadó, meseszép és izgalmas város. A szabad szellemű, csatornákkal szabdalt település Hollandia buliközpontja, de azok is találnak itt látnivalót, akiket a csendesebb szórakozás és a múzeumokban nézelődés vonz.

Érdekes kialakítású holland szálloda

Hollandia egyik különleges szállodája egy furcsa építési stílussal szerezte meg a hírnevét. A hotel világszerte ismert és közkedvelt a különlegességet kedvelő turisták között. A hotel kialakítása Az Inntel Hotel rengeteg szállodával rendelkezik Hollandiában, viszont az Inntel Hotels Amsterdam Zaandam az egyik érdekesebb kialakítású épület. A 4 csillagos szállodát, amely Zaadam városában található 2010-ben nyitották meg. Az Amsterdam Zaandam hotel tervezője, Wilfried van Winden az épületet úgy tervezte meg, hogy a tradicionális holland épületekre hasonlítson.

Amszterdami látnivalók

Egy kiállítás okán érkeztem Hollandiába, s ha már e tárlatért átutaztam fél Európát, Amszterdamra is szántam egy egész napot. De vajon mi az, aminek feltétlenül bele kell férnie egy egy napos fővárosi látogatásba úgy, hogy azért a város hangulatát, a csatornaparti sétákat, vagy egy kellemes kávéházi üldögélést se mulasszunk el élvezni? Ennek járunk utána.

Látnivalók Amszterdamban: a Dam tér

Az Amszterdam nevében is szereplő Dam - mely a város főterének nevét is adta - az Amstel-folyón 1270 körül megépített gátra utal. Mivel itt rakodták át a tengeri hajókból a folyami járművekbe az árukat, a Dam már a középkorban kereskedelmi csomóponttá vált: halpiac, piactér, mázsálóház (Waag) is létezett itt egykor. Ez utóbbit az 1808-ban a Királyi Palotába beköltöző Louis Bonaparte (I. Lajos holland király) bontatta le. A Waag Amszterdam első nagyobb méretű reneszánsz épülete volt - 1565-ben épült - s itt kellett bejegyeztetni minden 23 kilónál nehezebb árút.

Látnivalók Amszterdamban: a Beginaudvar

Amszterdam belvárosában, a Nieuwezijds Voorburgwalon található a csendes, hangulatos Begijnhof. Az eldugott udvart kicsit nehéz megtalálni, mivel kívülről szinte semmi nem utal arra, hogy a kis fehérre meszelt sorházak mögött milyen csoda rejtőzik, de ha tudjuk, hogy ott van, akkor nem érdemes feladni a keresést. A Beginaudvart két kis átjárón keresztül közelíthetjük meg. Ha szerencsések vagyunk, és napsütötte kora tavaszi napon látogatunk el Amszterdamba, akkor a város számos zöld felületén színpompás krókuszokban gyönyörködhetünk, s nincs ez másként a Begijnhof esetében sem.

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.6
20 értékelés alapján

Kerékpártúra Hollandiában: A tulipánok földje

Törökbálint
4.4
Szerencsénk volt eljutni Hollandiába a tulipánok földjére az Utazom.com-al,Nagyon jol éreztök magunkat,szép tájakon kerékpároztunk az idö nem volt mindig kegyes hozzánk dehát nem is ez volt a lényeg,mindenképpen köszönet illeti a két turavezetönket Cinit és Petyát,nagyon jol megszerveztek mindent ráadásul még alapból jó fejek is.köszönet.

Amszterdami városlátogatás idegenvezetéssel

Budapest, XVII. kerület
3.4
A szálloda messze volt a várostól, városlátogatásra nem alkalmas. Az idegenvezető kissé tájékozatlan volt, a "kötelezőn" kívül nem foglalkozott az utasokkal.
Benelux körutazás - Belgium, Hollandia, Luxemburg

Benelux körutazás - Sajt, tulipán, fapapucs

Budapest
4.8
Utazás kellemes volt, sok érdekes információ hangzott el, az utazás felépítése logikus.
Keveseltem a szabadidőre fordított időt.

Kerékpártúra Hollandiában: A tulipánok földje

Budapest, XI. kerület
4.8
A kerékpáros túra köszönhetően a túravezetőknek, a nagyon jó, változatos programoknak és nem utolsó sorban a jó kis csoportnak tökéletes volt.

Kerékpártúra Hollandiában: A tulipánok földje

Budapest, XI. kerület
4.8
A két túravezető (Cini és Petya) nagyon érti a dolgát, rendkívül ügyesen és lelkiismeretesen szervezték és vezették a programokat. A rendelkezésünkre álló rövid idő ellenére sok mindent láttunk, ízelítőt kaptunk Hollandia nevezetességeiből - és nem utolsósorban jókat bicikliztünk. Már jelentkeztünk is egy következő túrára...

Kerékpártúra Hollandiában: A tulipánok földje

Budapest, II. kerület
4.6
Fergeteges élmény volt.

Kerékpártúra Hollandiában: A tulipánok földje

Budapest
4.2
Nagyon szép, élményekkel teli, könnyű biciklis túra. Kitűnő túravezetők, akik maximálisan mindent megtettek a résztvevőkért. A táj rendkívűl festői Hollandia ezen részén. Különleges túra volt a nárciszok és tulipánok földjén.

Annyi észrevételem lenne, hogy a harmadik nap programja, amikor a sajtvárosban voltunk, illetve a rehabilitációs fókaközpont látogatása nekem személy szerint nem annyira tetszett. Ezen a napon nagyon keveset bicikliztünk. A sajtvárosban elegendő lett volna egy óra, és a fóka központot ki lehetne hagyni, mivel egy szegényes,nem túl érdekes program. A bevásárlási lehetőséget jobban meg lehetne szervezni, mivel mindig zárva volt minden bolt amikorra visszaértünk, így napokig nem tudtunk vásárolni.

Amszterdami városlátogatás idegenvezetéssel

Salgótarján
4.4
Az Utazom.com irodával nagyon elégedett vagyok. Az információk, az utazáshoz szükséges papírok időben jöttek, kényelmesen meg tudtam itthonról szervezni és befizetni is az utat.
Az Unitravel irodával kapcsolatosan vannak apróbb kifogásaim.
1.) A fél napos szervezett fakultatív programra nagyon kevés idő jutott. Egyik helyszínen sem volt elegendő szabadidő, trappolás volt, hogy tudjuk tartani az időt.
2.) 2x2 főre foglaltam az utat, viszont a szállodában egymástól nagyon távol kaptuk meg a két szobát. Az utastársaink laktak a szomszédos szobákban, úgyhogy kis odafigyeléssel egy 4 fős családot egymás mellé lehetett volna elszállásolni.
8 napos körutazás a Benelux államokban

Benelux nagykörutazás (Brüsszel, Antwerpen, Hága, Amszterdam)

Budapest, II. kerület
5.0
Köszönet és tisztelet a túravezetőnek Istvánnak. Köszönöm a kedvességét amelyet tanúsít idősnek és gyereknek egyaránt. Jól felkészült. További sok sikert !
Üdvözlet Jázmintól

Kerékpártúra Hollandiában: A tulipánok földje

Szekszárd
4.6
Nagyon jó aktív kikapcsolódás volt, csak sodródni kellett a túravezetőkkel, és gyönyöeködni. Minden nagyon szuper volt.

Kerékpártúra Hollandiában: A tulipánok földje

Tatabánya
5.0
Csak révuszokban tudnék beszélni, egyszerűen fantasztikus volt.

Kerékpártúra Hollandiában: A tulipánok földje

Tatabánya
4.8
Kiemelném a túravezetők közvetlenségét, és a képességüket, hogy heterogén csoportnak is élménydús, közös programokat szerveztek.

Kerékpártúra Hollandiában: A tulipánok földje

Kecskemét
4.8
Nagy elmeny volt, köszönöm szepen. :-)

Kerékpártúra Hollandiában: A tulipánok földje

SZEKSZÁRD
5.0
Ezúttal sem csalódtunk az Utazom.com profi csapatában. Nagyon színes, élményekkel teli csomagot kaptunk, élveztük minden percét. Különösen tetszett a szálláshely, a tengerparti kisváros hangulata is. Köszönjük! :)
Benelux körutazás - Belgium, Hollandia, Luxemburg

Benelux körutazás - Sajt, tulipán, fapapucs

Érd
4.8
Nagyon meg voltunk elégedve.Ezt Önállóan biztos nem tudtuk volna kivitelezni.Annyi lenne esetleg az észrevétel,hogy jó lett volna,ha az első három szálódába-vagy környékén- este lehetőség lett volna egy meleg ételre vagy italra esetleg szendvics vásárlására.Köszönjük szépen szívesen vennénk hasonló szervezésű körútat pl Párizsba is.

Egyéni városlátogatás Amszterdamban ***

Budapest
4.3
Jól éreztük magunkat, minden rendben volt. Köszönjük!

Amszterdami városlátogatás idegenvezetéssel

Budapest, XVIII. kerület
4.4
Elsőkén kiemelnénk Tibor, az idegenvezető kiemelkedő tudását, ami messze meghaladja a szokásosan elvárhatót. Ezen túl rendkívül segítőkész is. Bár olyan sokat nem utaztunk eddig, de szerintünk kiemelkedő képviselője a szakmának, klónozni kéne.

A Volendam / skanzen látogatás nagyszerű volt de túl rövid (drága buszbérlet?). A holland idegenvezető felesleges, észre se vettük. Ott mondhatták volna, hogy a szuvenírboltban kapható dolgok (sajt, fapapaucs) Amszt-ban, pl a virágpiacnál vagy a városi közértekben is megvásárolható, vagy akár a reptéri duty freeben olcsóbban. Csak mert itt igazi rohanás volt minden, pedig az egyik legszebb program. Lehetett volna bicajt bérelni a szélmalmok körül.

Az iroda által adott "napi költségkalkuláció" teljesen téves. Csak maga az étkezés több, köze nincs a valósághoz.

Egyébként jól szervezett program volt, meg voltunk elégedve, köszönjük.

Amszterdami városlátogatás idegenvezetéssel

Budapest
4.8
Mindennel elégedettek voltunk.

Kerékpártúra Hollandiában: A tulipánok földje

5.0
Először vettem részt biciklis túrán. Kellő izgalommal és reményekkel indultam a Holland útra.
Nagyon jól éreztem magam!!!!! Minden köszönetem a túravezetőknek a figyelmességért segítségért.....!!!!!
További sok sikeres utat kívánok!!!
Remélem még lesz részem hasonló élményekben!
Köszönettel!!! Melinda

Kerékpártúra Hollandiában: A tulipánok földje

4.8
Véleményem szerint jól összeállított utazás sokrétű látnivalókkal, a túravezetők részéről pedig maximális odafigyeléssel!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!