vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Tavaszi csodák - tulipánmezők Hollandiában

Hollandia számatalan turisztikai látványossága közül a talán tulipánmezők a leghíresebbek. Tavasszal borul virágba az összes rét és mező: nárciszok, jácintok és tulipánok nyílnak hektárokon, kísérik a kerékpárutakat, díszitik a kerteket.  [utazom:csikkep:49653] A hollandiai kerékpáros hosszúhétvége túránkon mi is bejárjuk ezeket a csodálatos vidékeket. Addig íme néhány kedvcsináló fotó és egy kisfilm is. Tulip fields in Holland, Netherlands. April 2012. from Beekeeperstories on Vimeo.

Kerékpárbérlés Hollandiában

Ha megszületett az utazási cél kiválasztása, legtöbbször azt is eltervezzük, hogy az adott vidéket/várost hogyan, milyen keretek között szeretnénk „birtokba venni”. Gyalogosan vagy tömegközlekedve, esetleg autóval, vagy városnéző program segítségével barangoljuk be. Külföldön egyre több helyen bérelhető kerékpár, így magától értetődő volt, hogy Hollandiában mi is ezt tettük.

Amszterdam egyedi hangulata

Amszterdam igazán elragadó város. A szabad szellemű, csatornákkal szabdalt település Hollandia buliközpontja, de azok is találnak itt látnivalót, akiket a csendesebb szórakozás és a múzeumokban nézelődés vonz. [utazom:csikkep:43823] A hangulatos csatornák felett apró hidak ívelnek át, rajtuk seregnyi kerékpáros közlekedik vidám mosollyal az arcán. Az amszterdami látnivalók listájáért kattints ide.

Amszterdam hangulata

Nagyon szívesen megnézném, milyen Amszterdam.  Biztosan elmennék a Rijksmuseumba, mert szeretnék az Éjjeli őrjárat előtt állni, majd néhány teremmel később közel hajolni Vermeer ecsetvonásaihoz, és hosszú órákat töltenék a  Van Gogh alkotásai között a festőzseninek szentelt kiállításon. [utazom:teaser:12573] Elgondolkoznék a Rinsengracht 26. számú ház előtt a járdán, milyen lehetett Anne Frank számára a kinti borzalmak beszűrődő neszei között élni. [utazom:csikkep:12573]

Kerékpárral Hollandia legszebb tájain

Nagyon kellemes tavaszi program a holland síkon bringázni. Hollandia kerékpáros kultúrája  messze földön híres, a látnivalók minden nap elvarázsolják az utazókat és emelkedőktől sem kell tartanunk. A program mellett a szállásunk is kiváló Amsterdam  közeli Zandvoort hangulatos, tengerparti kisváros lesz túráink kiindulópontja.   [utazom:teaser:14960]

Sajtfuttatás Hollandiában - Alkmaar

Hollandia nem csak a szélmalmokról és tulipánföldekről híres - a holland sajtok is világhírűek. A sajtkészítők nagyon boldogok Amszterdam és Haarlem környékén is, de a legszebb sajtpiaci hagyományokat Alkmaar városkájában lelhetjük fel.  A csatornákkal, hagyományos stílusú épületekkel és felvonóhidakkal ékes város főterén minden héten pénteken látványos sajtpiacot tekinthetünk meg - a gyönyörű, kerek sajtdarabokat népviseletbe öltözött férfiak futtatják meg mókás stílusban körbeszaladva a teret az éppen elkelt tejipari termékkel. 

Hollandia legszebb látnivalói - Marken, az élő múzeumfalu

A skanzenek és szabadtéri múzeumok nagy hibája, hogy egy idealizált képet keltenek a látogatóban - a múlt hagyományait steril, ajándékboltokkal telezsúfolt vidámparkká silányítják. De Hollandia északi részének egyik legkedvesebb kis faluja -  Marken-  cseppet sem ilyen hely. Az egykor szigetként a szárazföldtől elkülönült halászfalut már egy mesterséges földnyelv köti össze a kontinenssel - de nem csak a látogatók érkeznek ide, hanem a helyiek is ezt használják. 

Kirándulás Amszterdamból - Zaanse Schans

Amszterdam izgalmas városától csupán 15 kilométerre találjuk Zaanse Schans szabadtéri múzeumát. Az eredeti, holland vidéket megidéző faházak, nyolc gyönyörű szélmalom, takaros kertek és keskeny csatornák hangulata a múltba repít vissza. Amikor még a szél erejével hajtott lapátok működtették a gabona őrlésére, de a papírkészítésre vagy a gátak mögötti mentett területek lecsapolására szolgáló szivattyúkat is.

Kerékpárral a virágföldek között, Hollandia

Hollandia tavaszi csodái közé tartozik a horizontig nyúló virágföldek mesebeli látványa. Hollandiai kerékpártúránk egyik legszebb attrakciója, ahogy a lenyűgöző konyhakert, Keukenhof felé tekerünk a gyönyörű nárcisz és jácintmezők között, csatornák mentén, térdig gázolva a virágillatban.  [utazom:teaser:60168] A komoly történelmi hagyományokra visszatekintő holland virágtermesztés valódi méreteit csak a helyszínen lehet felfogni - a magyar mezőgazdasági tájhoz szokott szemnek nagyon furcsa az impresszionista festők képeire passzoló, álombéli színes mezők látványa.

Hollandia csodája - a világ legnagyobb virágoskertje, Keukenhof

Hollandia nem csak a szélmalmokról és a sajtokról híres - a virágtermesztésnek és nemesítésnek is régmúltba nyúló hagyományai vannak. Egy földönkívüli civilizáció képviselőjének furcsa lehet, hogy  a bolygót uralmuk alá hajtó, két lábra emelkedett főemlősök úgy fejezik ki szeretetüket, hogy halott növények szaporító szerveit ajándékozzák egymásnak - mindenesetre ez a szokás hatalmas iparágnak ad megélhetést. 

Amszterdami séta, eső után

Kazlakban állnak a bringák, a csatornák felett, kis hidakon munkába vagy szórakozni igyekvő helyiek suhannak el kerékpárral, nem is tudunk választani, hogy egy csatornán ringatózó lakóhajót vagy egy takarosan rendbe hozott néhány száz éves holland házikót fogadnánk el inkább itt örökre. Amszterdam hangulata egészen egyedülálló.  Amszterdam igazán elragadó, meseszép és izgalmas város. A szabad szellemű, csatornákkal szabdalt település Hollandia buliközpontja, de azok is találnak itt látnivalót, akiket a csendesebb szórakozás és a múzeumokban nézelődés vonz.

Érdekes kialakítású holland szálloda

Hollandia egyik különleges szállodája egy furcsa építési stílussal szerezte meg a hírnevét. A hotel világszerte ismert és közkedvelt a különlegességet kedvelő turisták között. A hotel kialakítása Az Inntel Hotel rengeteg szállodával rendelkezik Hollandiában, viszont az Inntel Hotels Amsterdam Zaandam az egyik érdekesebb kialakítású épület. A 4 csillagos szállodát, amely Zaadam városában található 2010-ben nyitották meg. Az Amsterdam Zaandam hotel tervezője, Wilfried van Winden az épületet úgy tervezte meg, hogy a tradicionális holland épületekre hasonlítson.

Amszterdami látnivalók

Egy kiállítás okán érkeztem Hollandiába, s ha már e tárlatért átutaztam fél Európát, Amszterdamra is szántam egy egész napot. De vajon mi az, aminek feltétlenül bele kell férnie egy egy napos fővárosi látogatásba úgy, hogy azért a város hangulatát, a csatornaparti sétákat, vagy egy kellemes kávéházi üldögélést se mulasszunk el élvezni? Ennek járunk utána.

Látnivalók Amszterdamban: a Dam tér

Az Amszterdam nevében is szereplő Dam - mely a város főterének nevét is adta - az Amstel-folyón 1270 körül megépített gátra utal. Mivel itt rakodták át a tengeri hajókból a folyami járművekbe az árukat, a Dam már a középkorban kereskedelmi csomóponttá vált: halpiac, piactér, mázsálóház (Waag) is létezett itt egykor. Ez utóbbit az 1808-ban a Királyi Palotába beköltöző Louis Bonaparte (I. Lajos holland király) bontatta le. A Waag Amszterdam első nagyobb méretű reneszánsz épülete volt - 1565-ben épült - s itt kellett bejegyeztetni minden 23 kilónál nehezebb árút.

Látnivalók Amszterdamban: a Beginaudvar

Amszterdam belvárosában, a Nieuwezijds Voorburgwalon található a csendes, hangulatos Begijnhof. Az eldugott udvart kicsit nehéz megtalálni, mivel kívülről szinte semmi nem utal arra, hogy a kis fehérre meszelt sorházak mögött milyen csoda rejtőzik, de ha tudjuk, hogy ott van, akkor nem érdemes feladni a keresést. A Beginaudvart két kis átjárón keresztül közelíthetjük meg. Ha szerencsések vagyunk, és napsütötte kora tavaszi napon látogatunk el Amszterdamba, akkor a város számos zöld felületén színpompás krókuszokban gyönyörködhetünk, s nincs ez másként a Begijnhof esetében sem.

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.7
20 értékelés alapján
Benelux körutazás - Belgium, Hollandia, Luxemburg

Benelux körutazás - sajt, tulipán, fapapucs

Budapest, XVIII. kerület
3.8
ezen utazás alatt a félpanzió hiánya - vacsora - a késői érkezések miatt, sürgős szervezést igényel. Amennyiben ez nem megoldható akkor fel kell hívni az utazók figyelmét, időben gondosodjanak maguknak vacsoráról, mert már bolt sem volt nyitva

Hollandia

SZÉKESFEHÉRVÁR
4.0
A szállások zöme nagyon jó völt csak a Rotterdami szállás volt nem elfogadható így

adtam csak közepes értékelést annak ellenére hogy a többi szállás kiváló volt a

reggelivel együtt.

Hollandia

Budapest, XIII. kerület
4.8
A Rotterdam-i szállás volt csak elfogadható.A többivel minden rendben volt.
Benelux Körutazás - Tulipánok Országa Hollandia

Tulipánvirágzáskor Hollandiában

Budapest
5.0
Minden nagyon jó volt.

Kerékpártúra Hollandiában: A tulipánok földje

Lajosmizse
5.0
Szép volt!

Kerékpártúra Hollandiában: A tulipánok földje

Budapest, XVIII. kerület
4.6
Nagyon jól szervezett, változatos túra volt. Talán nagyobb hasznát láttuk volna az amszterdami térképeknek és programajánlónak, ha már az oda induló túrát megelőző napon megkapjuk, mert lett volna lehetőségünk átgondolni, megtervezni, hogy a rendelkezésre álló néhány órát hogyan töltsük el egy ekkora nagyvárosban.

Óriási szerencsénk volt az időjárással, ami megduplázta a túra élményét. A programok pontos és zökkenőmentes lebonyolításáért minden elismerésem a profi túravezetőknek.

Kerékpártúra Hollandiában: A tulipánok földje

Pécs
4.8
Nagyon szép és emlékezetes bicikli túra volt. Köszönöm szépen a remek szervezést .

Kerékpártúra Hollandiában: A tulipánok földje

Budapest, III. kerület
5.0
Nagyon klassz helyeken, kellemes útvonalakon bringáztunk, látnivalókban gazdag, tartalmas, nagyon jól szervezett túrán, ahol a kétkerekes Holland mindennapi életbe is bepillantást nyerhettünk. Nagyon gördülékenyen ment minden a profi, rátermett, türelmes, figyelmes és barátságos túravezetők Cini és Petya társaságában. Szuper volt minden, mint mindig. Csak dicsérni tudom az utat, rendkívül jó túra, egy élmény volt, ajánlom mindenkinek. Köszönöm a szervezést, megyek máskor is.

Kerékpártúra Hollandiában: A tulipánok földje

Komárom
4.6
A túravezetők fantasztikusan jók - segítőkész, türelmes, felkészült - voltak. 5-ös skálán 10 pont!

Kerékpártúra Hollandiában: A tulipánok földje

Keszthely
5.0
Szivesen ajánljuk, kifejezetten elégedettek vagyunk az idegenvezetők munkájával. Külön köszönet érte.

Kerékpártúra Hollandiában: A tulipánok földje

Pécs
4.8
Visszajáró utasként tudom megerősíteni hogy ez egy újabb gyöngyszem a Cini által szervezett bicikli túrák között. A vezető gondoskodó figyelme miatt mindenki élvezni tudja a túrát még ha nem gyakorlott kerékpározó is:)
Ilyen gyors kerékcserét csak a Forma 1-ben tapasztalhattunk:)

Kerékpártúra Hollandiában: A tulipánok földje

Pécs
4.8
Mindenkinek ajánlom, gyönyörű túra volt! :)

Hétvége Amszterdamban

Körmend
4.8
Nagyon szép 4 napot töltöttünk Hollandiában, sok élménnyel gazdagodva tértünk haza.
.
Külön kiemelem a kifogástalan felkészültségű, segítőkész és profi idegenvezetőnk segítségét, aki még szebbé tette a kint töltött napokat! Hálás köszönet dr. Erdős Ildikónak!

Amszterdami városlátogatás idegenvezetéssel

Budapest, XVI. kerület
4.8
Nagyon jól éreztük magunkat, a szállás, az utazás, az idegenvezetés is nagyon jó volt! :-)
Amszterdam városlátogatás

Amszterdam városlátogatás (Budapest - Amszterdam)

Szeged
4.0
A szálloda kicsit messze van a belvárostól, ezt kompenzálja, hogy amszterdam tömegközlekedése nagyon jó. Szép város, segítőkész emberekkel. Rengeteg a látnivaló, de a csatornák mentén sétálni is kikapcsolódás!

Egyéni Városnézés Amszterdamban **

Budapest, XVII. kerület
4.5
A szálláson (Hotel Nieuw Slotania 2*)a szobák tiszták voltak, naponta takarítottak és adtak tiszta törülközőket, a matracok kicsit puhábbak az általunk megszokottnál. A közös helyiségeknél ezt annyira nem tapasztaltuk. A reggeli bőséges volt, normál választék (3-4 féle felvágott, édes-sós pékáru, kávé, tea, gyümölcslé, tej. joghurt, gyümölcs). Mivel mi minimális időt töltöttünk a szálláson árérték arányban abszolút megfelelt.
A reptértől 69-es busszal lehet eljutni, átszállás nélkül, az út picit több mint fél óra. A szállással szemben van szupermarket (JUMBO) illetve egy kisebb üzletekből álló "bevásárlóközpont" és naponta piac (inkább bolhapiachoz hasonlatos, de vannak zöldség - gyümölcs termékek is).
A szállásról a központba való bejutás egyszerű, vagy a 14-es villamossal a Damig (kb fél óra), vagy a 21-es busszal a Central Stationig (38 perc). Tömegközlekedéssel bárhova el tudunk jutni a városban.
Amsterdam card kiváltását ajánlom azoknak, akik múzeumot is szeretnének látogatni, ha csak tömegközlekedésre használnák, akkor csak a turistajegyet érdemes megvenni.
Fakultatív programokat a Tourist Tours irodákban érdemes lekötni, ott vannak kedvezmények is, ha több programot választ az ember. / Pl: Keukenhof 55€, Volendam és a szélmalmok 55€, a kettő együtt 95€; de ebben az esetben ugyanaz nap van a program, ami egy kicsit zsúfolt, hisz mindkét program több mint 5 órás!
Jó utat Mindenkinek!

Kerékpártúra Hollandiában: A tulipánok földje

Budapest, XI. kerület
4.8
A program is jó volt, a túravezetők a szokásos kitűnő, segítőkész formájukat hozták.
A múzeumfalu viszont már túlságosan gagyi túristacsalogató volt (lehet hogy csak a sok kínai és japán és és egyéb tőlünk eltérő kultúrájú látogató miatt). Az utolsó napon is bicózhattunk volna egy kicsit.

Kerékpártúra Hollandiában: A tulipánok földje

Budapest, XVI. kerület
4.8
Minden klassz volt, csak az ismerkedési est hiányzott. :(

Kerékpártúra Hollandiában: A tulipánok földje

Budapest, VI. kerület
4.6
Igazán jó volt a tavaszi kikapcsolódás - gyönyörű helyeken jártunk. Remekül szervezett túra volt, kitűnő túravezetőkkel. Kizárólag a kerékpározási sebesség volt meglepő a számomra, ami értelem szerűen a lassúbb résztvevőkhöz igazodott, de ez többünk számára már kényelmetlen lassúságot jelentett.

Kerékpártúra Hollandiában: A tulipánok földje

Budapest, XIV. kerület
4.6
A túravezetők maximálisan figyelmesek, segítőkészek. Mindenkinek ajánlom ezt az utat, aki szereti a sok látnivalót, és az aktív kikapcsolódást.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!