Kerékpárral Hollandia legszebb tájain

Nagyon kellemes tavaszi program a holland síkon bringázni. Hollandia kerékpáros kultúrája  messze földön híres, a látnivalók minden nap elvarázsolják az utazókat és emelkedőktől sem kell tartanunk. A program mellett a szállásunk is kiváló Amsterdam  közeli Zandvoort hangulatos, tengerparti kisváros lesz túráink kiindulópontja.  

Kerékpártúra Hollandiában: A tulipánok földje

Nincs ár információ. Kérje egyedi ajánlatunkat! >>>
5 napos biciklitúra Hollandiában

A  nagyon település kertvárosi részében fekvő családi panzióban szállunk meg, ahol minden nap bőséges reggelivel indítanak minket útnak házigazdáink. Innen nagyon közel van a  Zuid-Kennemerland Nemzeti Park, így hát itt teszünk egy könnyű, de látványos kerékpártúrát. Kiépített kerékpárutakon haladunk, kezdetben hangulatos kertes házak között és erdei utakon, majd a tengerparti dűnevilág felfedezésére indulunk.

Hollandiai kerékpártúránk egyik fénypontja, hogy felkeressük Hollandia büszkeségeit, a színpompás tulipánföldeket. Az Északi-tenger partján, káprázatos homokdűnék között vezet kerékpáros útvonalunk. Ez Hollandia első számú virágtermesztő vidékére. A virágmező; Bollenstreek Leiden és Haarlem között terül el. Itt található Keukenhof, amely a világ legfantasztikusabb virágoskertje!

Harminckét hektárom, több mint hat millió virág bont szirmot minden tavasszal. Márciustól májusig nárciszok, jácintok és tulipánok díszelegnek a gondozott virágágyásokban. Miután kigyönyörködtük magunkat, továbbindulunk Haarlem irányába, utunkat folyamatosan színpompás virágföldek kísérik.

Az évszázados építészeti és kulturális örökségére oly büszke Haarlem óvárosában felkeressük a híres Grote Marktot, majd a hangulatos belvárosi épületek között teszünk egy kellemes sétát. 

Utazásunk egyik nagyon érdekes állomása Alkmaar, amely a sajtkészítés egyik fellegvára Hollandiában. Áprilistól szeptemberig minden pénteken sajtpiacot tartanak a város főterén. A különleges attrakció során színes ruhás hordárok viszik a sajtokat mérésre, a környék sajttermelői pedig ízletes portékáikat kínálják eladásra a kíváncsiskodó seregletnek.

A túra egyik kiváló programja a Nyugati-Fríz szigetek felfedezése. Den Helderből komppal kelünk át Texel-szigetre, majd kisbuszunkkal a sziget északi részéhez utazunk, ahol egy igen impozáns világítótorony található. A szigeten kiterjedt kerékpárút hálózat köti össze a falvakat keresztezve számos természetvédelmi területe: egy könnyű kerékpártúrára indulunk, ami a világítótoronynál kezdődik és keresztül kerekezünk a bájos szigeten. A bringatúra során felkeressük a fantasztikus tengerparti dűnevilágot, a sós-lápvilágot, az Ecomare vadvédelmi központot, ahol beteg-sérült madarakat és fókákat gondoznak. 

Az utazás utolsó napján Hollandia leghíresebb skanzenjébe, Zaanse Schans-ba látogatunk el. A múzeumfaluban korhűen felújított szélmalmokat és falusi épületeket láthatunk. Mintha visszacseppentünk volna az elmúlt századokba: a sajtüzemben a szemünk láttára készül az ízletes finomság, a fapapucskészítő műhelyben faragják a klumpákat, a szélmalmok őrlik a gabonát és a fűszereket, a fűrészüzem aprítja a rönköket.

A szélmalmoktól Marken apró szigetére kirándulunk. Bejárjuk a takaros egykori halászfalu hangulatos, szűk utcáit, a kikötőben falatozunk a tengeri finomságokból, majd búcsút intünk Hollandiának. A túra részleteit itt találod....

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Hétvége Amszterdamban - 4 nap
» 4 napos városlátogatás Amszterdamban - Hotel *** - 4 nap / 3 éj
» 4 napos városlátogatás Amszterdamban - Hotel **** - 4 nap / 3 éj
» Benelux körutazás repülővel - 6 nap
» Holland Ízelítő – Van Gogh nyomában és látogatás a Floriade Expon - 4 nap

Információs oldalak

» Hollandia látnivalói
» Városlátogatás Amszterdamban
» Látnivalók Amszterdamban
» Buszos körutazások Hollandiában
» 4 napos utazások
» Biciklitúra, kerékpártúra

Cikkeink

» Tavaszi csodák - tulipánmezők Hollandiában - Kovács Attila
» Amszterdam hangulata - Kovács Attila
» Sajtfuttatás Hollandiában - Alkmaar - Kovács Attila
» Hollandia legszebb látnivalói - Marken, az élő múzeumfalu - Kovács Attila
» Kirándulás Amszterdamból - Zaanse Schans - Kovács Attila

Utazások

» Csehország: bringa, sör, kultúra - 4 nap
» Drezda-Prága biciklitúra - 5 nap
» Kerékpártúra a Garda-tónál - 6 nap
» Alpok-Adria kerékpártúra - 8 nap
» Portugál el Camino zarándokút kerékpárral - 14 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!