Kerékpártúra Hollandiában: A tulipánok földje

5 napos biciklitúra Hollandiában

Holland kerékpártúra a tulipánok földjén. Kényelmes, tengerparti vendégházunkból indulva bringáink nyergében keressük fel Keukenhof virágoskertjeit és Amszterdam színes forgatagát. Alkmaarban ellátogatunk a híres sajtüzletekbe, megnézzük Zaanse Schans káprázatos szélmalmait és Texel bájos szigetén is kerékpározunk. Egy kerek biciklitúra vár rád Hollandiában!
Czinke István - bringa
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Matyuga Péter - Bringa
Kedvenc barlangászunk, született világjáró. Minden extrém körülményt vidám elszántsággal gyűr le. Nemcsak a mélyben, de a magaslatokon is otthon van.

Nehézség:

A kerékpártúrák során többnyire sík terepen biciklizünk. Egy két rövid emelkedő előfordul a tengerparti kerékpározások során, ám kimerítő meredek emelkedőkre nem kell számítani. A napi távok nem hosszúak (25-60 kilométer). A tekerések alatt gyakran állunk meg pihenni, nézelődni, fényképezni. A programváltozás jogát fenntartjuk. Mivel a kerékpározások során teljes körű Asszisztencia szolgáltatást nyújtunk, kezdő bringások is jelentkezhetnek!

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

5 % kedvezmény a készlet erejéig!

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- repülős csatlakozás Eindhovenben
- kényelmes kétágyas szobákban töltjük az éjszakákat
- a csomagokat a kísérőautó szállítja a bringázások során
- biztonságos háttérként egy szerviz autó folyamatosan a csapat közelében van
- ha elfáradnál, utazhatsz a kísérőautóban
- kerékpárod kisebb hibáit a helyszínen is megjavítjuk
- a váratlan eseményekre teljes Asszisztencia szolgáltatást biztosítunk!
 

Részvételi díj tartalmazza

a szállásokat kétágyas szobákban, a reggeliket, az utazásokat kisbusszal Hollandiában, a kerékpárok szállítását Magyarországról, a túravezetést, teljes körű asszisztenciát a kerékpározások során, valamint a szervezést. 

Részvételi díj nem tartalmazza

a repülőjegyet, a reggelin kívüli étkezéseket, a személyes költségeket, a belépőket, valamit az  útlemondási biztosítást és az utasbiztosítást.

Hossz: 
5 nap
Létszám: 
8-18 fő

Szállás

Szállásunk Amsterdamtól 25 kilkométerre található az északi-tenger partján fekvő Zandvoort kisvárosban. A panzió szobái 2 ágyasak és fürdőszobával rendelkeznek. Ágyneműre természetesen nincs szükség, de törölközőre igen. A csoportlétszám függvényében előfordulhat, hogy a csoport több egymáshoz közeli panzióban tölti az éjszakákat.
 

Program: » Részletes program

1.nap: Budapest, Eindhoven, Zandvoort, Zuid-Kennemerland Nemzeti Park
Reggel Eindhovenbe repülünk, délután már az Északi-tenger partján kerékpározunk.

2.nap: Zandvoort, Keukenhof, Lisse, Haarlem
Szállásunkról indulva kerékpárral keressük fel a színpompás tulipánföldeket.

3.nap: Zandvoort, Alkmaar, Den Helder, Texel-sziget
Ellátogatunk a "sajtvárosba" és kerékpározunk a vadregényes szigeten.

4.nap: Zandvoort, Haarlem, Amsterdam
Amszterdamba kerékpározunk. Az egész napot a város felderítésére szánjuk.

5.nap: Zandvoort, Zaanse Schans, Marken, Eindhoven, Budapest
Ellátogatunk a szélmalmok földjére és egy hangulatos halászfaluba. Az esti órákban repülünk haza.

További információ

Élménybeszámolók

» Hollandia biciklivel - Hudanik Zsolt, 2012. február. 14
» Egy kávé Amszterdamban - Hudanik Zsolt, 2012. május. 05

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program
1. nap: Budapest, Eindhoven, Zandvoort, Zuid-Kennemerland Nemzeti Park

Korán reggel indulunk Budapestről Eindhovenbe. A repülőtéren várnak ránk túravezetőink, akik közeli szállásunkra fuvarozzák bringás csapatunkat. Az Amsterdam  közeli Zandvoort hangulatos, tengerparti kisváros lesz túránk alaptábora.  A település kertvárosi részében fekvő panzióban foglaljuk el szobáinkat. Délután szállásunkról indulva a Zuid-Kennemerland Nemzeti Parkban teszünk egy kerékpártúrát. Végig kiépített kerékpárutakon haladunk, kezdetben hangulatos kertes házak között és erdei utakon, majd a tengerparti dűnevilágban. Kora este érkezünk vissza zandvoorti szállásunkra.
Táv kerékpárral: 28 km. Szállás: panzió

2. nap: Zandvoort, Keukenhof, Lisse, Haarlem

Megreggelizünk, majd kerékpárjaink nyergébe szállunk, hogy felkeressük Hollandia büszkeségeit, a színpompás tulipánföldeket. Az Északi-tenger partján, káprázatos homokdűnék között vezet kerékpáros útvonalunk. Ez Hollandia első számú virágtermesztő vidékére. A virágmező; Bollenstreek Leiden és Haarlem között terül el. Itt található Keukenhof, amely a világ legfantasztikusabb virágoskertje!

Harminckét hektárom, több mint hat millió virág él. Márciustól májusig nárciszok, jácintok és tulipánok díszelegnek a gondozott virágágyásokban. Miután kigyönyörködtük magunkat, továbbindulunk Haarlem irányába. Utunkat folyamatosan színpompás virágföldek kísérik. Haarlem óvárosában felkeressük a híres Grote Marktot, majd a hangulatos belvárosi épületek között kalandozunk. Késő délután érkezünk vissza szállásunkra.
Táv kerékpárral: 50 km. Szállás: panzió, Ellátás: reggeli

3. nap: Zandvoort, Alkmaar, Den Helder, Texel-sziget

Reggel buszunkkal Alkmaar városábaba utazunk, amely a sajtkészítés egyik fellegvára Hollandiában. Áprilistól szeptemberig minden pénteken sajtpiacot tartanak a város főterén. A különleges attrakció során színes ruhás hordárok viszik a sajtokat mérésre, a környék sajttermelői pedig ízletes portékáikat kínálják eladásra a kíváncsiskodó seregletnek.

Gyalogosan keressük fel az óvárost, majd folytatjuk utazásunkat a Nyugati-Fríz-szigetekhez. Den Helderből komppal kelünk át Texel-szigetre, majd kisbuszunkkal a sziget északi részéhez utazunk, ahol egy igen impozáns világítótorony található. Míg túravezetőink lepakolják kerékpárjainkat, felkapaszkodhatunk a toronyba, ahonnan fantasztikus kilátásban lehet részünk. A szigeten kiterjedt kerékpárút hálózat köti össze a falvakat keresztezve számos természetvédelmi területet. A mai kerékpártúra a világítótoronynál kezdődik és keresztülszeli a bájos szigetet. A bringatúra során felkeressük a fantasztikus tengerparti dűnevilágot, a sós-lápvilágot, az Ecomare vadvédelmi központot, ahol beteg-sérült madarakat és fókákat gondoznak. A sziget fővárosában, Den Burg telepólésen ér véget kerékpártúránk.  Itt felpakoljuk kerékpárjainkat és zandvoorti szállásunkra utazunk.
Táv kerékpárral: 24 km. Szállás: panzió, Ellátás: reggeli
 

4. nap: Zandvoort, Haarlem, Amsterdam

Reggel újra bringáink nyergébe pattanunk. Jó másfél órás kerékpártúra során érkezünk meg Amsterdamba. Végig jól kiépített kerékpárutakon haladunk a városközpontig. A belváros csatornavilágát kerékpárral járjuk be, majd a Központi Pályaudvar környékén leparkolunk. A város látnivalóit szabadprogram során gyalogosan keressük fel. Elsétálhatunk a Dam térre és a Királyi palotához, bolyonghatunk a hangulatos csatornák között, vagy felkereshetjük a város híres múzeumait. (Rijksmúzeum, Van Gogh Múzeum, Rembrandház…stb)

Kerékpárjainkkal késő délután indulunk vissza szállásunkra. Aki Amsterdam éjszakai világát szeretné megismerni, kerékpárját visszaszállítjuk szállásunkra. A Központi Pályaudvarról tetszés szerinti időpontban térhet haza Haarelmbe (a vonatok 25-20 percenként közlekednek)
Táv kerékpárral: 55 km. Szállás: panzió, Ellátás: reggeli

5. nap: Zandvoort, Zaanse Schans, Marken, Eindhoven, Budapest

A reggelit követően Hollandia leghíresebb skanzenjébe, Zaanse Schans-ba utazunk. A múzeumfaluban korhűen felújított szélmalmokat és falusi épületeket láthatunk. Mintha visszacseppentünk volna az elmúlt századokba: a sajtüzemben a szemünk láttára készül az ízletes finomság, a fapapucskészítő műhelyben faragják a klumpákat, a szélmalmok őrlik a gabonát és a fűszereket, a fűrészüzem aprítja a rönköket. A szélmalmoktól Marken apró szigetére kirándulunk. Bejárjuk a forgalommentes egykori halászfalu hangulatos, szűk utcáit, a kikötőben falatozunk a finom tengeri fogások közül, majd a reptér felé vesszük az irányt. Az esti, budapesti járattal repülünk haza.
 

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a szállásokat kétágyas szobákban, a reggeliket, az utazásokat kisbusszal Hollandiában, a kerékpárok szállítását Magyarországról, a túravezetést, teljes körű asszisztenciát a kerékpározások során, valamint a szervezést. 

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a repülőjegyet, a reggelin kívüli étkezéseket, a személyes költségeket, a belépőket, valamit az  útlemondási biztosítást és az utasbiztosítást.

Kötelező költségek: 

Takarítás és turista adó szállás: 30 euró/fő/4 éj (Megérkezést követően fizetendő.)

Várható költőpénz szükséglet: 
150 - 250 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!
 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.
 

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

Javasoljuk, hogy egy kisméretű hátizsákba, vagy egy kerékpáros táskába pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre kerékpározások során szükséged lehet, míg a kísérőautóban egy, maximum 20 kg súlyú táskában elfér a többi holmid.

Ruházat: strapabíró ruházat, amely alkalmas a kerékpározásra, ugyanakkor utcai viseletnek is megfelel, biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, papucs, világos napszem­üveg, napvédő krém, szúnyogriasztó, kulacs, fejlámpa, esetleg esernyő. Ezenkívül fontos a kerékpáros sisak, kesztyű, nadrág, dzseki, pumpa. Mivel tengerparti területeket is érintunk a kerékpártúrák során, ezért csomagolj be törölközőt, papucsot és fürdőruhát.

Kerékpár: Mindenki saját, megbízható és jól szervizelt kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges, tudunk bérelt kerékpárt biztosítani!
Részletekért kattints ide!
Trekking, City Bike vagy Mountain Bike típusú kerékpárra van szükség. Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt, amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt. Szerszámokat biztosítunk a kísérőautóban. A kerékpárokat speciális kerékpárszállító tréleren fuvarozzuk Hollandiába -egy nappal a repülő indulása előtt-, majd a túra végeztével vissza Magyarországra. A kiszállítás részleteiről utazás előtt egy héttel küldünk pontos információt.
 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülővel Hollandiába, Eindhovenbe.
A Wizz Air kora reggeli járata a legalkalmasabb a kiutazásra a hazautazásra pedig a késő délutáni.

Ajánlott járatok: 
Budapest → Eindhoven
W6 2271  2020.04.16. 6:25 - 8:30

Eindhoven → Budapest
W6 2274  2020.04.20. 17:30 - 19:25

A repülőjegy ára: 45.000 - 60.000 Ft (Jelentősen változhat a jelentkezés idejétől függ!). A jegy egyénileg megvásárolható a Wizz Air honlapján, de irodánknál is beszerezhető.
Kérünk, jegyvásárlás előtt mindenképpen konzultálj irodánkkal az út aktuális létszámáról!

Két kényelmes, modern, kilenc fős kisbusszal utazunk Hollandiában. Az eindhoveni repülőtéren várják utasainkat a kisbuszok. A kerékpározások helyszíneit busszal, és/vagy kerékpárral közelítjük meg. Buszunk a kerékpározások alatt is a közelünkben marad, biztonságos háttérként szolgál a kerékpár-kalandnak, valamint szállítja a kerékpárokat, és a csapat felszerelését. A  túra végén az eindhoveni repülőtérre fuvarozza a csapatot.

Étkezés: 

A túra a reggelik kivételével önellátó, de folyamatosan lesz alkalom élelmiszert vásárolni, illetve étteremben étkezni. Amit érdemes hoznod: Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a bringázások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat azonban kérünk, ne hozz az utazásra.

Időjárás: 
Enyhe időjárásra kell számítani (16-20 C) Mivel óceáni éghajlaton bringázunk számítani kell csapadékra.
Csomagolás: 
Irodánk maximum 20 kilogrammig vállalja a csomagok kiszállítását. Kérünk vedd komolyan a súlykorlátozást!
Vízum: 
Érvényes személyi igazolványra vagy útlevélre van szükség.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
32 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.9
Program értékelése
4.9
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
Lajosmizse
5.0
Szép volt!
Budapest, XVIII. kerület
4.6
Nagyon jól szervezett, változatos túra volt. Talán nagyobb hasznát láttuk volna az amszterdami térképeknek és programajánlónak, ha már az oda induló túrát megelőző napon megkapjuk, mert lett volna lehetőségünk átgondolni, megtervezni, hogy a rendelkezésre álló néhány órát hogyan töltsük el egy ekkora nagyvárosban.

Óriási szerencsénk volt az időjárással, ami megduplázta a túra élményét. A programok pontos és zökkenőmentes lebonyolításáért minden elismerésem a profi túravezetőknek.
Pécs
4.8
Nagyon szép és emlékezetes bicikli túra volt. Köszönöm szépen a remek szervezést .
Budapest, III. kerület
5.0
Nagyon klassz helyeken, kellemes útvonalakon bringáztunk, látnivalókban gazdag, tartalmas, nagyon jól szervezett túrán, ahol a kétkerekes Holland mindennapi életbe is bepillantást nyerhettünk. Nagyon gördülékenyen ment minden a profi, rátermett, türelmes, figyelmes és barátságos túravezetők Cini és Petya társaságában. Szuper volt minden, mint mindig. Csak dicsérni tudom az utat, rendkívül jó túra, egy élmény volt, ajánlom mindenkinek. Köszönöm a szervezést, megyek máskor is.
Komárom
4.6
A túravezetők fantasztikusan jók - segítőkész, türelmes, felkészült - voltak. 5-ös skálán 10 pont!
Keszthely
5.0
Szivesen ajánljuk, kifejezetten elégedettek vagyunk az idegenvezetők munkájával. Külön köszönet érte.
Pécs
4.8
Visszajáró utasként tudom megerősíteni hogy ez egy újabb gyöngyszem a Cini által szervezett bicikli túrák között. A vezető gondoskodó figyelme miatt mindenki élvezni tudja a túrát még ha nem gyakorlott kerékpározó is:)
Ilyen gyors kerékcserét csak a Forma 1-ben tapasztalhattunk:)
Pécs
4.8
Mindenkinek ajánlom, gyönyörű túra volt! :)
Budapest, XI. kerület
4.8
A program is jó volt, a túravezetők a szokásos kitűnő, segítőkész formájukat hozták.
A múzeumfalu viszont már túlságosan gagyi túristacsalogató volt (lehet hogy csak a sok kínai és japán és és egyéb tőlünk eltérő kultúrájú látogató miatt). Az utolsó napon is bicózhattunk volna egy kicsit.
Budapest, XVI. kerület
4.8
Minden klassz volt, csak az ismerkedési est hiányzott. :(
Budapest, VI. kerület
4.6
Igazán jó volt a tavaszi kikapcsolódás - gyönyörű helyeken jártunk. Remekül szervezett túra volt, kitűnő túravezetőkkel. Kizárólag a kerékpározási sebesség volt meglepő a számomra, ami értelem szerűen a lassúbb résztvevőkhöz igazodott, de ez többünk számára már kényelmetlen lassúságot jelentett.
Budapest, XIV. kerület
4.6
A túravezetők maximálisan figyelmesek, segítőkészek. Mindenkinek ajánlom ezt az utat, aki szereti a sok látnivalót, és az aktív kikapcsolódást.
Törökbálint
4.4
Szerencsénk volt eljutni Hollandiába a tulipánok földjére az Utazom.com-al,Nagyon jol éreztök magunkat,szép tájakon kerékpároztunk az idö nem volt mindig kegyes hozzánk dehát nem is ez volt a lényeg,mindenképpen köszönet illeti a két turavezetönket Cinit és Petyát,nagyon jol megszerveztek mindent ráadásul még alapból jó fejek is.köszönet.
Budapest, XI. kerület
4.8
A kerékpáros túra köszönhetően a túravezetőknek, a nagyon jó, változatos programoknak és nem utolsó sorban a jó kis csoportnak tökéletes volt.
Budapest, XI. kerület
4.8
A két túravezető (Cini és Petya) nagyon érti a dolgát, rendkívül ügyesen és lelkiismeretesen szervezték és vezették a programokat. A rendelkezésünkre álló rövid idő ellenére sok mindent láttunk, ízelítőt kaptunk Hollandia nevezetességeiből - és nem utolsósorban jókat bicikliztünk. Már jelentkeztünk is egy következő túrára...

Budapest, II. kerület
4.6
Fergeteges élmény volt.
Budapest
4.2
Nagyon szép, élményekkel teli, könnyű biciklis túra. Kitűnő túravezetők, akik maximálisan mindent megtettek a résztvevőkért. A táj rendkívűl festői Hollandia ezen részén. Különleges túra volt a nárciszok és tulipánok földjén.

Annyi észrevételem lenne, hogy a harmadik nap programja, amikor a sajtvárosban voltunk, illetve a rehabilitációs fókaközpont látogatása nekem személy szerint nem annyira tetszett. Ezen a napon nagyon keveset bicikliztünk. A sajtvárosban elegendő lett volna egy óra, és a fóka központot ki lehetne hagyni, mivel egy szegényes,nem túl érdekes program. A bevásárlási lehetőséget jobban meg lehetne szervezni, mivel mindig zárva volt minden bolt amikorra visszaértünk, így napokig nem tudtunk vásárolni.
Szekszárd
4.6
Nagyon jó aktív kikapcsolódás volt, csak sodródni kellett a túravezetőkkel, és gyönyöeködni. Minden nagyon szuper volt.
Tatabánya
5.0
Csak révuszokban tudnék beszélni, egyszerűen fantasztikus volt.
Tatabánya
4.8
Kiemelném a túravezetők közvetlenségét, és a képességüket, hogy heterogén csoportnak is élménydús, közös programokat szerveztek.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!