A világ 20 legszürreálisabb látványa, amit mindenképp meg kell nézned!

A nagyvilágban számos olyan varázslatos helyet találunk, amelynek kialakulását nehéz lenne pusztán geológiai folyamatokkal megmagyarázni. Mintha egy művész fantáziájának legmerészebb alkotásait szemlélnénk... A húsz legérdekesebb, szürreális tájat szedtük csokorba:

Zangye Danixa színes sziklái, Kína

Ez a Kínában található, üledékes közetekből álló táj szivárványszínben pompázik. A 24 millió évvel ezelőtt kialakult természeti látványosság csodájára járnak a messze földről is ide látogatók turisták. 

Olvass még színes helyekről:

A világ legszínesebb helyei

Színesben szép az élet! Összegyűjtöttük a világ legszínesebb városait és helyeit, ahol bárki, bármikor szívesen elidőzne, hiszen a színpompás házfalak, virágok és környezet biztosan mosolyt csal az ember arcára. 1. Guanajuato, Mexikó 2. Bo-Kaap, Cape Town, Dél-Afrika 3. Burano, Velence, Olaszország 4. La Boca, Buenos Aires, Argentina              5. Keukenhof, Lisse, Hollandia 6. Dotonbori, Osaka, Japán 7. Holi-fesztivál, India 8. Willemstad, Curacao, Karib-szigetek 9. Rio de Janeiro, Brazília 10. San Francisco, California, USA 11. Baranco, Lima, Peru

Nagy kék mélység, Belize

A világ leghíresebb merülőhelyei között tartják számon ezt a csodálatos tengeri képződményt.

Ha már a karib térségben járunk, nézzük meg, milyen strandok vannak Dominikán:

A varázslatos Dominika

A karibi térség varázslatosan szép tengerpartokkal csábít. Kuba és Jamaica pezsgő kulturális életével is megbabonázza az ide látogatókat, a Dominikai Köztársaság azonban trópusi éghajlatával, világos homokkal borított tengerpartjaival kiváló célpontja lehet a jól megérdemelt nyaralásnak vagy az emlékezetes nászútnak. Kolumbusz Kristóf elsőként fedezte fel ezeket a szigeteket, de a terület történelme az újkorban is meglehetősen viharos volt: már a már semmi sem zavarja a turisták nyugalmát és kikapcsolódását.

Tuz-tó. Törökország

Az Anatóliai-fennsík egyik lefolyástalan medencéjében képződött ez a lenyűgöző sós tó. 

Élmények a Tuz-tó partjáról:

Naplemente a Tuz Gölünél

Törökország igazi megismeréséhez hozzátartozik az is, hogy átéljük Anatólia kietlen magányát, elámuljunk végtelen horizontjain. A felföld szikkadt sivatagjának sárgás földszíneit ritkán, de megtörik a lefolyástalan tavak széles víztükrei.

Seljalandsfoss vízesés, Izland

Izland önmagában is szürreális vidék, hiszen gleccserek és hőforrások, pónik és gejzírek, vízesések és vulkánok között barangolhatunk ezen a vadregényes szigeten. 

További képek a tűz és a jég szigetéről:

Izland tájain

Izland: az utazás jégország csodái között életre szóló élmény marad. A szélsőségek szigete megbabonázza azokat a szerencséseket, akik erre a csodálatos földdarabra tehetik a lábukat. A vadregényes tájon barangolva nem csak szeles fennsíkokon legelésző apró lovakat, iszapfortyogókat és gejzíreket szemlélhetünk meg, hanem valódi láva-szökőkutakat is megnézhetünk biztonságos távolságból. Wollent Ida képei kiválóan bemutatják a sziget hangulatát, Izland néhány jellemző szegletét. Akiknek pedig nem elég a két dimenziós álmodozás, azoknak itt a lehetőség: irány Izland!

Tulipánmezők, Hollandia

Hollandiában tavasszal egy impresszionista festmény díszletei között tehetünk bringatúrát. A hatalmas mezőkben virágzó tulipánok és nárciszok és jácintok lenyűgöző látványt nyújtanak.

Nézegess további képeket a gyönyörű Hollandiáról és a tulipánokról:

Tulipánvirágzás Hollandiában

Hollandia gyönyörű színekbe öltözik tavasszal: tulipánok, jácintok és nárciszok milliói borítják el a tájat, olyan kavalkádot okozva, hogy joggal hiszi az erre kerékpározó: egy impresszionista festmény része ő is.

Víz alatti vízesés, Mauritus

További fotók a víz alatti vízesésről a kattintás után:

Vízalatti vízesés Mauritiuson

Madagaszkár partjaitól 900 km-re fekszik Mauritius. A sziget délnyugati csücskénél a magasból egy különös illúziót keltő látvány fogad, egy vízalatti vízesés. A leginkább műholdas felvételeken kirajzolódó képződmény igazából csak homok és iszap lerakodás, mely ezt a különleges hatást kelti.  KULfoto

Mount Roirama, Venezuela

A tábla alakú hegy három oszág, Brazília, Guyana és Venezuela határát képezi, a Föld egyik legrégebben kialakult geológiai formációja. 

Nézd meg, hogy a szomszédos Kolumbiában eközben hogyan készül a rothadó Nyugat új ópiuma, a kokain:

Hogyan készül a kokain? – látogatás a dzsungel mélyén álló titkos üzemben

A kolombiai Elveszett Város túrámról már olvashattatok itt a Világutazó oldalán, ami önmagában is csodálatos élményt nyújtott, de az egyhetes kaland második napján engem is meglepett az a lehetőség, hogy meglátogathatunk a dzsungel mélyén egy titkos helyet, ahol a kokain készül. Itt nem csak az előállító üzemet nézhettem meg, hanem magát a kokain készítés folyamatát is végigkísérhettem.

Fitz Roy, Argentína

Patagónia: Chile és Argentína déli csücskében fekvő vad, magányos vidék. Égbe törő merész gránitcsúcsai a valódi felhőkarcolók. 

Patagónia lenyűgöző:

Patagónia tájain

Patagónia a Föld legszebb tájainak egyike. Nagyon messze van, de megéri a hosszú utat az a rengeteg csodálatos táj, amit itt bebarangolhatunk. A világ végén túrázni: ez volt az álmom, amikor útra keltem. A képek között feltűnik az Aconcagua is, Argentína, a déli és a nyugati félteke legmagasabb hegye: egy sikertelen csúcsmászásnak "köszönhetően" jutottam el ide először. A Chile és Argentína területén fekvő Patagónia zord és távoli vidék, még az országon belül is napokat buszozhatunk, ha ezt a közlekedési módot választjuk. 

Kappadókia, Törökország

Kappadókia lenyűgöző formakinccsel várja az ide látogatókat. Az vulkánok, az eső és az ember által alakított táj mesebeli helyszínekre emlékeztet:

Szállj hőlégballonon a csodálatos kappadókiai táj fölé:

Kappadókia, Törökország

Kappadókia, a "gyönyörű lovak földje" Törökország egyik legszebb tájegysége. A vulkáni tufából az időjárás és az emberi kéz érdekes formákat alakított ki. A tornyok és vízmosások között holdbéli tájon sétálhatunk, föld alatti városokba látogathatunk el vagy hőlégballonon szállhatunk a különleges vidék fölé. Egészen elképesztő vidék ez, mindenképp érdemes meglátogatni.

A csillagok tengere, Maldív-szigetek

A csillagos eget tükröző tenger csak illúzió: a vízben élő, világító algák okozzák a különleges fényjelenséget. 

Nézd meg milyen a Maldív-szigetek látképe nappal:

A Maldív-szigetek

A Maldív-szigetek egy elképesztően szép szigetcsoport az Indiai-óceánon. A földi paradicsom 26 atollból áll, és 1192 sziget alkotja, köztük olyanok is, amelyeket kifejezetten arra tartanak fenn, hogy ott luxusnyaralókat üzemeltessenek. Az őszi-téli szürkeségben nem is álmodhatunk szebbről, mint a hófehér homok, a szélben hajladozó pálmák, a csodás kunyhók és a tenger kellemesen simogató habjai...

Trolltunga, Norvégia

Ha igazán bátor vagy, akkor innen lógatod a lábad. Norvégia híres geológiai csodája csak nyáron és csak szélcsendben látogatható. 

Norvégia még rengeteg meseszép látvánnyal kecsegtet:

Norvégia: hűsítő utazás a fjordok földjén

Norvégia: csodálatos és hatalmas ország messze északon. A táj lenyűgöző, az éghajlat zord, a hajnalok még nyáron is csípősek. De most bármit megadnék azért, hogy pulóverben sétáljak egy ilyen látványos fjord peremén... Mivel a teleportálás még csak a tudományos fantasztikum világában létezik, maradjunk meg annál a kőkorszakinak számító módszernél, hogy megnézünk egy HD minőségű kisfilmet erről a gyönyörű vidékről: Norway from Stian Rekdal on Vimeo.

Whitehaven Beach, Withsunday-szigetek, Ausztrália

A világ legszebb tengerpartjai között tartják számon ezt a valószínűtlenül finom, fehér homokos partszakaszt. A finom homokban jót tesz a mezítláb sétálás, de fényképezőt vagy mobilt ne vigyünk magunkkal! Az elektronikai eszközök gyorsan tönkremennek a résekbe behatoló finom portól. 

További csodálatos képek innen:

A Whitsunday-szigetek, Nagy Korallzátony, Ausztrália

Van az úgy, hogy fognád a hátizsákod, benne csak a legszükségesebb holmikkal, törölközővel, és nyakadba vennéd a világot, igaz? A hangulatodtól függ, hogy ezekben az elvágyódó pillanatokban merre indulnál, vagy vad hegyek és a saját határaid megismerése vonz, kihívást keresel, jóleső fáradtságba fullasztod a mindennapok zakatoló monotonitását, feszültségét, vagy kulturális kalandok felé tekintesz és egzotikus tájakon utazgatva szerzel új élményeket más népekről, más értékrendről.

A Grand Canyon, Arizona, Egyesült Államok

A több kilométer mély kanyon egy geológiai múzeum. A látvány főleg naplementekor csodálatos: ilyenkor varázslatos fényjátéknak lehetünk szemtanúi. 

Nézz még gyönyörű képeket a Grand Canyonról:

A Grand Canyon

A Grand Canyon peremén állva, a döbbenetes mélységbe bámulva, bárki képet kaphat a Természet hatalmas erejéről. A százmillió években mérhető idő alatt lerakódott üledékrétegek több kilométer vastag kőzettömegébe a Colorado folyó vájt másfél kilométer mély szurdokot, több mint 6 millió év alatt. Ezek a méretek és ez a hosszú idő szinte felfoghatatlan számunkra, a megrázó élményt pedig a mészkőrétegek sokszínű és vad formavilága még erősíti. Nézzük meg Arizona állam büszkeségét egy hangulatos kisfilmen! Grand Canyon : Blink of Time from GOTM Films on Vimeo.

A szerelem alagútja, Ukrajna

A fiatal ukrán szerelmesek számára kötelező ez a romantikus vonatút. A természetes alagút nagyon szép látványt nyújt. 

Olvass egy történetet a szerelemről:

Jof Fuart: egy csúcs és két élet története

Az élet néha pont olyan, mint egy hegyi ösvény: megküzdünk, míg felérünk egy kilátóponthoz, de átjár a boldogság, ha sikerül. Néha meg rettenetesen eltévedünk, ázunk, fázunk, elvétjük a helyes utat, és  van olyan is, hogy átkozzuk magunkat, hogy belevágtunk az egészbe. Az egy biztos: nagyon elfáradunk a végére. Mégis, a veszélyek és nehézségek ellenére, szeretünk a hegyen lenni. 

Antelope Canyon, Utah, Egyesült Államok

Az USA homokkő-vidékének egyik legszebb látványossága, szürreális formák, gyönyörű színek, finom tapintású sziklák között barangolhatunk.

Nézd meg mozgóképen is:

Salar de Uyuni, Bolívia

A világ legnagyobb sós tava hatalmas tükörvilágként is megcsodálható.

Olvass még a titokzatos Bolíviáról:

Bolívia-Apolobamba hegység

Maria és Attila elhatározták, hogy nekivágnak eddigi életük legnagyobb kalandjának. A kényelmet és a biztonságot hátrahagyva vágnak neki az Útnak Dél-Amerikába. Chile, Bolívia, Brazília, Peru, Ecuador, Kolumbia, Venezuela, Guyana, Suriname és Francia Guyana lesznek utuk tervezett állomásai. .

Bambusz-liget, Kyoto, Japán

Japán tájai lenyűgöző szépségűek: ezt ezen a csodálatos, bambusszal szegélyezett sétányból is láthatjuk, ami egy Miyazaki-rajzfilm díszlete is lehetne.

Nézd meg a saját szemeddel:

Világító férgek barlangja, Új-Zéland

Az északi szigeten, Hamilton településétől nem messze található ez a különleges hely: a barlang mennyezetén élő látvák a biolumieszcencia segítségével csalogatják magukhoz a rovarokat, hogy aztán elfogyaszthassák őket. A barlang mennyezete pedig csillagos égként ragyog a sok éhesen világító férgecskétől.

Új-Zéland a felszín felett is lenyűgöző:

Látványos kisfilm Új-Zéland legszebb tájairól

Új-Zéland: csodálatos szigetek a Föld átellenes oldalán. Döbbenetes szépségű, érintetlen tájain barangolva egyik ámulatból a másikba esünk, álomainkban látott vidékeken barangolhatnak azok a szerencsések, akik eljuthatnak ide. Egy biztos, ha Új-Zélandra tervezünk utazást, jó sok szabadságot vegyünk ki, és búcsúzzunk el a szeretteinktől: esélyes, hogy sokáig nem látnak majd.

Lebegő hegyek, Wulingyuan Nemzeti Park, Kína

James Cameron Avatar című opusa is játszódhatott volna ezen a helyen: tényleg hihetetlen, hogy a valóságban is létezik.

Tudj meg többet a lebegő hegykről:

Az Avatar a valóságban - lebegő hegyek Kínában

Milliókat ejtett bámulatba az Avatarban feltűnő Pandora bolygó képzeletbeli tája. Azonban ha jobban körbenézünk, itt a Földön, kiderül, hogy nem is kell olyan messzire mennünk, ha ehhez hasonló fantasztikus képződményeket szeretnénk látni. Pandora lebegő hegycsoportjának, a „flux vortex” fölött úszó, Hallelujah-hegy földi változatának látványáért mindössze csak Kínába kell elutaznunk. Habár digitális trükk hiányában ezek nem lebegnek mégis azt a látszatot keltik.

Ayers Rock, Uluru szikla, Ausztrália

Az őslakos benszülöttek áltam mágikus erővel felruházott, Uluru sziklának hívott, különleges formájú vörös kődarab túlvilági látványt nyújt. 

Nézz szét Te is a Baktérétő alatt elterülő csodálatos tájakon:

Tájak a Baktértő alatt...

Az teljesen egyértelmű, hogy a Föld olyan hatalmas, hogy szinte megismerhetetlen. Választhatunk úgy, hogy a nagy tömegek által érdekesnek tartott helyeket járjuk be, küzdünk a többi turistával hömpölyögve a sorban: nem lesz felemelő, sem különleges érzés. Tehetünk úgy is, hogy a legeldugottabb, legmagányosabb helyeket járjuk be: biztosan lesznek nehézségeink: a Himalája hegyei között fázni fogunk kicsit, a sarkokon szintén, de ott sokkal jobban didergünk majd, éhesek leszünk a Góbi sivatagban, és a rekkenő nappali meleg mellett a szomjúság is kínozni fog a Szaharában.
Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap

Szállás ajánlatok

» Biloba Apartman - Bibione (Lido dei Pini) 43.377 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Atollo Apartmanház - Bibione (Lido dei Pini) 44.161 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Laguna Grande Apartmanház - Bibione (Spiaggia) 47.316 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Frontemare Apartmanok - Bibione (Spiaggia) 48.893 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Residenza Delle Terme Apartman - Bibione (Spiaggia) 62.186 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria

Információs oldalak

» Egzotikus utak
» Akciós városlátogatások!
» Látnivalók Amszterdamban
» Látnivalók Firenzében
» Látnivalók Párizsban
» Körutazás Indiában
» Látnivalók Londonban
» Incentive utazások - üzleti utaztatás
» 4 napos utazások
» Nyaralás Törökországban

Cikkeink

» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa
» "A Föld tele van jó emberekkel” - vallja az egyetlen ember, aki a világ összes országában járt - Etédi Alexa
» A világ 20 legszebb helye - Kovács Attila
» 10 dolog, ami hiányzik Magyarországról - Kovács Attila
» A 20 legszebb naplemente - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!