A 20 legszebb naplemente

Az este, de talán az egész nap leglátványosabb időszaka a naplemente. A felkelő Nap is biztosan szép, de nagyságrendekkel kevesebben élik át ezt a csodát, sőt, sokkal kevésbé romantikus egy álmos, kócos, fogkefével a szájban megszemlélt pirkadat, mint egy pohár ízletes borral egy teraszról végignézni azt, hogyan zuhan alá éltető csillagunk a közelgő este horizontjába... A világ számos helyen népünnepély e pillanat, s biztosan már mi is átéltünk néhány emlékezetes napszálltát... Íme most az élmezőny:

Szunion fok, Görögország

A görög szirtfokon álló Poszeidon templom oszlopaitól varázslatos fények tárulnak a szemünk elé.

De nem csak itt csodás a naplemente, hanem Krétán is:

Bali, Indonézia

Bali nem csak zöldellő szigetéről, vendégszeretetéről, hanem különleges naplementéiről is híres.

Íme még néhány kép e varázslatos szigetről:

Képeslap Baliról

Bali: csodálatos sziget Délkelet-Ázsiában. Egyedülálló hangulatát jól visszaadja az itt következő kisfilm.

Velence, Olaszország

Velence mindig, minden évszakban és napszakban csodálatos. A naplemente itt egy új korszak kezdete, az esti fények születésének ideje.

Egy tökéletes nyári napon pedig így fest a Lagúnák Királynője:

Képek Velencéből

"Egészen szűk utcák ágaztak egészen szűk utcákba, és amerre ment, ezek az utcák mindegyre szűkebbek és sötétebbek lettek. Ha kinyújtotta két karját, egyszerre meg tudta érinteni a két szemben levő házsort, a hallgató, nagy ablakos házakat, amelyek mögött, úgy gondolta, titokzatosan intenzív olasz életek szenderegnek. Olyan közel, hogy szinte indiszkréció ezeken az utcákon járni éjszaka. Mi volt ez a furcsa bűvölet és eksztázis, ami elfogta itt a sikátorok közt, miért érezte úgy magát, mint aki végre hazaérkezett?

Csobánc, Balaton-felvidék

Itthon is csodálatos fényjátékba hívja a vidéket a lemenő Nap. Magyarország egyik legszebb kilátása nyílik a Balaton-felvidékre a Csobánc hegyről, különösen igaz ez alkonyatkor...

További képek:

Kilátás a csobánci várból...

A Balaton-felvidék egyik legszebb kilátása tárul a szemünk elé, ha felmászunk a tanúhegyek egyik legszebbjére: a 378 méter magas Csobánc várral koronázott tetejére. Nyári estén, a nyugati égbolton a látóhatárt karcoló nap még a sümegi várhegyet kontúrjait is a horizontra rajzolja, de tiszta időben nem csak a Badacsony és a szigligeti vár, mögötte pedig a Balaton, hanem még a csodálatos borokat érlelő Somló-hegy is feltűnik  a messzeségben.

Rovinj, Horvátország

Az Isztriai-félsziget egyik legszebb városa naplementekor igazán varázslatos színekbe öltözik.

Még több kép az esti Rovinjról:

Rovinj esti fényben

Rovinj nappali fényeiről írtunk már- egy hangulatos naplemente után jöjjön az este. Horvátország egyébként is híres a tengerparti szórakozóhelyek hangulatáról: itt sincs másképp. Mindenfelé találunk színvonalas teraszokat a belvárosban és a parton is.

Masai Mara, Kenya

Kenyában a gyors naplemente után feléled a vadon: a szavanna állatainak hangját messze hordja az esti szél...

További képek Kenyáról:

Kenya képekben

Kenya, és Kelet-Afrika gyerekkorunk álmainak földje. Ahogy Kittenberger kalandjait olvastam, szinte hallottam az oroszlánok bőgését, láttam a vonuló csordákat, éreztem a tűz pattogását a tüskékből összetákolt boma védelmében...

Mount Everest, Nepál

A világ legmagasabb pontján kegyetlen hideg követi a Nap alábukását. A fények mégis kárpótolnak a zimankóért.

Nézd végig a naplementét az Everesten:

Naplemente az Everesten

A Mount Everest Nepál és a Föld legmagasabb csúcsa. A majdnem kilenc kilométer magas sziklás, emberi életre alkalmatlan kiszögellés mégis megbabonázza a hegymászókat és a túrázókat, a hegyek szerelmeseinek egyik hőn áhítött célpontja.

Santorini, Görögország

Legendás a görög sziget naplementéje, amelyet legjobb Oia település egyik hangulatos teraszáról, egy hűs koktéllal a kézben megtekinteni.

Mozgóképen megörökítve ez a következőképp néz ki:

Esti hangulat Szantorini szigetén

Oia kisvárosa Szantorini egyik legszebb települése. A sziklaszirtre tapadt városka teraszairól csodálatos naplemente szemlélhető, a kék kupolák és hófehérre meszelt falak képeznek képeslapfotó-témát a nyári estében. A következő kisfilm azt a nyugalmat mutatja be, ami az este elmélázós, merengős perceiben szállja meg a város eldugottabb részeit, ahol nem járnak a turisták tömegei... Oia, Santorini from Peter Breivik on Vimeo.

Matterhorn, Svájc

A hegyekben lenyűgözőek az esti fények, főleg akkor, ha olyan emblematikus csúcsről van szó, mint a Matterhorn.

Nézd meg ezt a piramist közelebbről:

A Matterhorn lábánál...

A 4478 méter magas Matterhorn Európa egyik legtöbbet fényképezett természeti látványossága.  Már az a pillanat is lélegzetelállító, amikor először meglátjuk a felhők közül kibukkanni ezt a merész sziklatornyot, de az is életre szóló élmény, ha sikerül tiszta időben egy hegyi tengerszem tükrében megkettőzve fotózni a hegyet.

Agra, India

Agra nappal is gyönyörű: az esti hangulat azonban utánozhatatlan.

Ismerkedj meg India valódi arcával:

India valódi arca...

India: megosztó, külön világ, kontinensnyi ország, melynek százezer arca van. A legnagyobb szegénység és a sok millió gazdag ember, sodró tömeg, fülledt meleg és  benne illatok, szagok a fűszerektől a szemét bűzéig, az aranyozott templomoktól a szinte elképzelhetetlen mocsokig és a legmélyebb nyomorig. Beutazni ezt a bolygót igazi kaland.

Dubai, Egyesült Arab Emírségek

A csillogás igazán csak esti óráktól veszi kezdetét a modern kor Bábelének számító Dubaiban.

Nézd meg a saját szemeddel is:

Maldív-szigetek, Indiai-óceán

A nászutasok álom-úticélja ez a szigetcsoport. 

Ne csak a videót szemléld, csomagolj:

Sajkod, Tihany

Sajkod az egyik kedvenc helyem a Balaton mellett. Fekvésének köszönhetően nyugodt pihenésre, kellemes sétákra és naplemente-nézésre ideális.

További fotók a legszebb balatoni naplementéről:

Sajkodi naplemente

A Balaton sokáig nem foglalt el megkülönböztetett helyet a szívemben. Lángos-szagú strandjai, pocakos keletnémetjei a hegyekbe taszítottak, sohasem voltam az a tipikus pancsoló kislány. Aztán megkedveltem a Balaton-felvidék pannon-toszkán illatát, és végül a partra is lemerészkedtem. A legszebb csoda várt: Sajkod.  

Grand Canyon, Egyesült Államok

Ez a hely lenyűgöző, monumentális, nappal és este is.

Egy gyönyörű kisfilm a Grand Naplementéről:

Naplemente a Grand Canyon felett...

A Grand Canyon egyedülálló tájképi látványt nyújt. Különösen szép ez a táj naplemente idején, mikor a lágyuló fény a vörös homokkő sziklákat mély, hosszú árnyékokkal díszíti fel. Ezt a csodás időszakot örökíti meg a most követező kisfilm is: Grand Canyon Sunset from colibry545 on Vimeo.  

Porec, Horvátország

Porecben már számos kellemes estét töltöttem. Mind egy gyönyörű naplementével kezdődött.

Íme a folytatás:

Porec esti hangulata

Porec: az Isztria egyik legkedvesebb kisvárosa. A római kori utcaszerkezettel szinte megegyező belvárosban sétálva megérint bennünket az elmúlt évszázadok hangulata: az erre járó összes hódító nép nyomot hagyott az városka hangulatán.

Zanzibár, Tanzánia

Zanzibár fűszeres illatai csak erősödnek, ahogy a tengerbe bukik a Nap.

További képek innen:

Hangulatképek Zanzibárról

Zanzibár: ez a két apró sziget az Indiai-óceánon, Tanzánia részét képezi. A fűszereiről és kiváló strandjairól híres trópusi nyaralóhely a legendás Freddie Mercury szülőhelye. A most következő néhány kép nem a kifejezetten a terület bemutatásának céljával készült, csak szeretett volna megőrizni néhány nagyon jellemző hangulatot.

Uluru szikla, Ausztrália

A vörös lehet e még vörösebb? Úgy tűnik, igen.

További gyönyörű felvételek erről a szélességi fokról:

Tájak a Baktértő alatt...

Az teljesen egyértelmű, hogy a Föld olyan hatalmas, hogy szinte megismerhetetlen. Választhatunk úgy, hogy a nagy tömegek által érdekesnek tartott helyeket járjuk be, küzdünk a többi turistával hömpölyögve a sorban: nem lesz felemelő, sem különleges érzés. Tehetünk úgy is, hogy a legeldugottabb, legmagányosabb helyeket járjuk be: biztosan lesznek nehézségeink: a Himalája hegyei között fázni fogunk kicsit, a sarkokon szintén, de ott sokkal jobban didergünk majd, éhesek leszünk a Góbi sivatagban, és a rekkenő nappali meleg mellett a szomjúság is kínozni fog a Szaharában.

Hawaii, Egyesült Államok

Leírhatatlanul szép vidék, egy meghitt pillanatban: a nappal és az éjszaka határán.

Képek Hawaiiról:

Kauai, Hawaii-szigetek

A Hawaii-szigetek egyike Kauai. A trópusi sziget csodálatos tájakat rejt, vízesések, magas vulkáni hegyek, pazar tengerpartok váltogatják egymást. A természeti szépségek egy elveszett paradicsomot idéznek: a Jurassic Park egyes jeleneteit is ezen a szigeten forgatták. Nézzünk szét e vidéken a magasból és a víz alatt is, most dinoszauruszok nélkül... ISLE OF KAUA'I :: HAWAII from Scott McFarlane on Vimeo.

Fokváros, Dél-Afrika

A Tábla-hegy tövében fekvő Fokváros távolról gyönyörű, a naplementét a híres tetején, egy pohár kiváló bor kortyolgatása közben élvezhetjük igazán.

További képek és élmények innen:

Jóreménység-fok

Fokvárost nem lehet nem szeretni. Gyönyörű, folyton vibrál, és még egy felhős, szürke nap végére is produkált egy olyan naplementét.....   Az utolsó másfél (tartalék) napra csak úgy bezuhantam Fokvárosba tervek és elképzelések nélkül. Valahogy majd csak elcsapom az időt a hazaindulásig.... Sajnos felhős, esős időt ígértek.

Rio de Janeiro, Brazília

A szamba városának ritmusa csak gyorsul, ahogy leszáll az éj...

Íme a gyönyörű Rio:

Rio de Janeiro egyedülálló szépsége

Rio de Janeiro egzotikus és pezsgő éjszakai élettel csábító metropolisz. A hat millós lakosságú várost nem véletlenül nevezik nem csak Brazília hanem egész Dél-Amerika legszebb városának. Rio emblematikus helyszíneit és gyönyörű tengerpartját ábrázolják a most következő képsorok: RIO from SCIENTIFANTASTIC on Vimeo.  

+1 A Balaton déli partja:

Legnagyobb tavunk felett is igen drámai fényeket produkál a naplemente - a legszebb, ha a dél partról csodáljuk a Balaton-felvidék gyönyörű tanúhegyeit egy pohár bor társaságában:

A Balaton felett az ég...

A Balaton legendásan szép természeti táj, Magyarország egyik ékessége. A tavat övező vidékek mindegyike tartogat titkos csodákat, a Káli-medence hangulatos falvaitól a Csobánc, a Gulács és a Badacsony orgonasípos tanúhegyein keresztül a szigligeti várból elénk táruló kilátásig. A déli partról pedig csodálkozva szemlélhetjük a felvidék erdőkkel borított horizontját: ahogy Keszthely felé lemegy a Nap, a gyengülő fény vöröses derengésbe vonja Tihany gejzírkúpjait, vagy Révfülöp hangulatos parti sétányát is.

 

 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» A mesés Perzsia - körutazás Iránban - 9 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter - 1 nap

Szállás ajánlatok

» Dubai 3 éj **** és Krabi 7 éj Ananta Burin Resort **** 654.910 Ft/főtől - Ázsia / Közel-Kelet / Thaiföld / Dubai / Egyesült Arab Emirátusok / Krabi
» Dubai 3 éj **** és Krabi 7 éj Deevana Plaza Hotel **** 654.910 Ft/főtől - Ázsia / Közel-Kelet / Thaiföld / Dubai / Egyesült Arab Emirátusok / Krabi
» Dubai 3 éj **** és Krabi 7 éj Bluesotel Krabi **** 743.393 Ft/főtől - Ázsia / Közel-Kelet / Thaiföld / Dubai / Egyesült Arab Emirátusok / Krabi
» Dubai 3 éj **** és Phuket 7 éj Crowne Plaza Panwa Beach ***** 759.833 Ft/főtől - Ázsia / Közel-Kelet / Thaiföld / Phuket / Dubai / Egyesült Arab Emirátusok
» Dubai 3 éj **** és Krabi 7 éj Pakasai Resort Hotel **** 762.297 Ft/főtől - Ázsia / Közel-Kelet / Thaiföld / Dubai / Egyesült Arab Emirátusok / Krabi

Információs oldalak

» Egzotikus utak
» Incentive utazások - üzleti utaztatás
» Dubai utazás, városlátogatás, körutazás
» Akciós városlátogatások!
» Látnivalók Amszterdamban
» Látnivalók Firenzében
» Látnivalók Párizsban
» Körutazás Indiában
» Látnivalók Londonban
» 4 napos utazások
» Nyaralás Törökországban

Cikkeink

» 10 dolog, ami hiányzik Magyarországról - Kovács Attila
» "A Föld tele van jó emberekkel” - vallja az egyetlen ember, aki a világ összes országában járt - Etédi Alexa
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa
» Vulkántól sivatagig új világörökségek a listán - Etédi Alexa
» 10 ősi város, ahol még ma is élnek - Etédi Alexa

Utazások

» El Camino zarándokút Galíciában - 9 nap
» Everest alaptábor Gokyo-völgy gyalogtúra - 20 nap + 3 nap (Chitwan Nemzeti Park hosszabítás)
» Alpesi csúcsok, Hochlantsch - 1.nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» A Kis-Fátra legmagasabb csúcsa és főgerince - 1 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!