vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

A mesés Mauritius

Az Indiai-óceán szigetei gyöngysorként ragyognak a kéklő végtelen víztükör felszínén. A mesés Maldív-szigetek vagy a szépséges Seychelle-szigetek tájai megbabonázzák az ide érkezőket. A gyönyörű szubtrópusi táj, a kellemes éghajlat és a színvonalas strandok az előbb Franciaország majd az Egyesült Királyság egykori fennhatósága alá tartozó Mauritius szigetét kiemelt nyaralási célponttá teszik. A szigetvilág szépségeit ez a kisfilm mutatja be nagyon jó minőségben: Mauritius from the air in 4K from Aerial Entertainment Studios on Vimeo.

CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm

450 ezer köbméter másodpercenként - ennyi vizet szállít a világ legnagyobb gyors folyású folyója, a Kongóban lévő Inga (a Kongó felső, hegyi folyását nevezik így). Ez a vízmennyiség és a sebesség azt eredményezi, hogy a folyó úgy néz ki mint a permanensen viharos óceán. A meder kiemelkedésénél 5-10 méter magas hullámok alakulnak ki, szálló vízpermet mindenhol. Nem véletlen, hogy mind odaveszett, aki megpróbált végigevezni rajta.

Lányok a parketten- női bicikli

A héten volt szerencsém két lánybicikli vásárlását nyomon követni. Sehogy sem tudom átvinni azt a régóta dédelgetett tervemet, hogy egyszer vegyünk már (könyörgöm!) egy kis férfivázas versenybringát. Egyelőre arat a női váz. Szerencsére mindkét esetben a használt klasszikusok bizonyultak nyerőnek, szemben a modern izomgépekkel.

Bringával Afrikán át

Mit tehet az ember egy gazdasági világválság közepén? Mondjuk pattanjon bringára, és nyomjon le öt év alatt 40 000 km-t Afrika északi csücskétől a déliig, majd vissza, és közben dokumentálja az utazását. Manapság is talán aktuális lenne ezt a túrát végigvinni. Egy ekkora utazás, még így a XXI. század elején is ijesztően nagy kihívásnak számít, de hogy mekkora kaland lehetett a XX.

Seychelle-szigetek - a csodák szigetei

Szinte elképzelhetetlen az a földöntúli szépség, ami az Indiai-óceán kellemesen meleg hullámain ringatózó Seychelle-szigetek tájain átélhetünk. A teljes nyugalom, a látványos természeti kincsek, gyönyörű partok, a büszke pálmafák és a selymes homok kényeztetik az utazó lelkét és testét.  A Seychelle-szigetek nem tartoznak a könnyen és főleg nem az olcsón elérhető célpontok közé - mégis, ha sikerül átélni ezt a csodát, az feledteti azt a rögös utat, ami idáig vezetett: Seychelles, Heaven on earth from neen0brown on Vimeo.

Madagaszkár tájain

Madagaszkár: a malgasok földje, a világ negyedik legnagyobb szigete számunkra Benyovszki Móric miatt is különösen érdekes földdarab. A makik és lemúrok földjén járt már az utazom.com, most egy kalandos kisfilm mutatja be a sziget egyedülálló hangulatát.  Madagascar...parmi les plus belles plages du monde... from noel POTTIEZ on Vimeo.

Csodás trópusi szigetek - Reunion és Mauritius

Az Indiai-óceán gyönyörű szigetei a két szépséges szomszéd - Reunion és  Mauritius. A Franciaország fennhatósága alá tartozó Reunion trópusi szigete csodálatos természeti tájaival és különleges élővilágával nyűgözi le a kalandvágyó utazókat. Nem csak gyönyörű tengerpartok, hanem buján zöldellő esőerdőkkel borított, meredek falú trópusi hegyeket is találunk ezeken az egyedülállóan szép szigeteken, a túrázni vágyók legnagyobb örömére.  BOURBON from juka on Vimeo.

Az elveszett Paradicsom - a Rodrigues szigete az Indiai-óceánon

Mauritius szigetétől keleti irányban található a festői Rodrigues. A gyönyörű természeti tájakkal és álomszép strandokkal jól ellátott Rodrigues sziget a nyaralók álma - egy rövid repülőúttal  vagy vízi úton érhetjük el Mauritiusról. Az Indiai-óceánon hajózó portugál felfedezőről elnevezett szigetet korallzátonyok veszik körül, a szigeten pedig egy bennszülött gyümölcsevő denevérfaj is él.  A most következő kisfilm bemutatja a sziget szépségeit és hangulatát:

A szépséges Seychelle-szigetek tájai a magasból

Az Indiai-óceánon számtalan gyönyörű szigetet találunk, de a Maldív-szigetek és Mauritius valamit a szomszédos Reunion mellett a leghíresebb a szépséges Seychelle-szigetek. A trópusi éghajlatú tájak, hófehér homokkal borított tengerpartok és a fejüket büszkén a magasba emelő pálmák csodálatos látványt nyújtanak. A szigetvilág legszebb részeit tekinthetjük meg a magasból most e kisfilm segítségével: Seychelles 2014 filmed from above with a DJI Phantom 2 from Dennis Schmelz on Vimeo.  

Seychelle-szigetek: paradicsom az Indiai-óceánon

Az utazási magazinok és prospektusok oldalain istenített Seychelle-szigetek szomszédsága sem aprózza el a luxust és a látványos természeti tájakat. Az Indiai-óceánban található szigetcsoport nyugaton Zanzibárral (Tanzánia), délen Réunionnal és Mauritiusszal, délkeleten a Comore-szigetekkel és Mayotte-tal, északkeleten pedig a Maldív-szigetekkel határos. [utazom:csikkep:38861]

A vad szépség földje - a Namib-sivatag

A Namib-sivatag egyedülálló szépségét már megismerhettük az Istenek a fejükre estek című vidám természetfilmből. Namíbia különleges hangulatú, vad vidéke a főszereplő most következő kisfilmben is. Namib Desert, Namibia from Martin Harvey on Vimeo.  

Egyiptom

Egyiptom: a piramisok és a fáraók letűnt birodalmának földje, forró sivataggal és gazdag élővilágú tengerrel várja az ide utazókat. Az ország ezer arca közül néhány jellemző hangulatot emel ki a következő kisfilm, ami egy egyiptomi utazás képeit örökíti meg. Egypt from Simon Kearns on Vimeo.

Mauritius csodálatos tájain

Franciaország nem ér véget a Földközi-tenger vagy az Atlanti-óceán partjainál - az egykori gyarmatbirodalom még Dél-Amerikában, Afrikában és Óceániában is komoly érdekeltségekkel rendelkezik. Polinéziában a Paul Gauguin festményeiről ismert Tahiti, de a csodálatos Reunion - ahová akár személyi igazolvánnyal is eljuthatunk -  megdobogtatja az utazó szívét.

Az álomszép Seychelle-szigetek

A Földön számtalan gyönyörű hely van - de csak kevés olyan igazán prémium nyaralóhelyet találunk, mint a a paradicsomi Seychelle-szigetek. A hófehér korallhomok és a hatalmas pálmák, a simogató hullámok és a ragyogó ég egészen elképesztő kombinációvá áll össze: Seychelles, Heaven on earth from neen0brown on Vimeo.  

Mauritius a magasból

Mauritius gyönyörű trópusi sziget az Indiai-óceánon. A nyaralás és a pihenés itt felér egy álommal - kellemes idő és a fehér korallhomokkal borított fövenyek, valamint egészen elképesztő természeti szépségek várják a látogatókat.  Az Indiai-óceán habjain ringatózó, vulkáni eredetű Mauritius lenyűgöző geológiai formákat, dús erdőségekben található dübörgő vízeséseket, óriásteknősöket és gazdag élővilágú korallzátonyokat látványát kínálja az ide érkezőknek. 

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.4
20 értékelés alapján

Hotel Lagoon Attitude **** Anse La Raie

5.0
Nagyon jó tíz napot töltöttünk el, minden szép és kellemes volt, de különösen a kert és a csodálatos tengerpart. Azt gondoljuk a férjemmel, hogy szívesen visszamegyünk.

Hotel Riu Creole **** Morne Brabant

Budapest, XVI. kerület
5.0
<szöveg nélkül>

Hotel Siva Grand Beach ****+ Hurghada

Dorog
5.0
A szálloda tiszta, rendezett volt. A személyzet udvarias, segítőkész, figyelmes . Csak ajánlani tudom a hotelt.

Hotel Sharm Plaza ****+ Sharm El Sheikh

Pomaz
4.0
<szöveg nélkül>

The Grand Hotel **** Hurghada

Budapest, IX. kerület
4.3
Karácsony előtt egy hetet töltöttünk itt. A fürdőszoba nagyon lepusztult volt, a szoba egyszerü, de nekünk megfelelt, volt széf a szekrényben. Kaptunk tengerparti használatos törölközőt is strandszatyorral - láttak már szebb napokat, de akár minden nap lehetett cserélni. A teljes ellátásba tartozó éttermekben ettünk csak, aki ott éhen marad az meg is érdemli! A kávé nem volt igazán jó, a sör egész jó, helyi whiskey is jó volt - a minőségi italokért külön kell fizetni. Salátát is ettünk minden nap, vizet csak palackosat, nem volt hasfájás stb. Igaz igyekeztünk folyamatos alkoholbevitellel csökkenteni ennek az esélyét :) A nyilvános WC-k is tiszták voltak a parton, a hotelben.
Mindenki azon volt hogy jól érezzük magunkat.
A tenger egész hideg volt - de ez nem panasz elvégre itt is tél volt és nem tartott vissza minket a fürdőzéstől.
Első utunk volt Hurghadára és ebbe a hotelbe, nincs összehasonlítási alapunk.
Kíváncsi lettem volna hogy a melletünk levő hotelekben mennyi lett volna ugyanez.
Nagyon élveztünk mindent!!!

Hotel Sunwing Waterworld Makadi ***** Makadi Bay

Budapest
5.0
Rendkívül tiszta minden, igazán változatosak az ételek, nyüzsgő személyzet, brutálisan szép korallok közvetlenül a parton, mi évente többször járunk Egyiptomba, ide vissza fogunk még menni!

Hotel Sharm Plaza ****+ Sharm El Sheikh

1.0
A szobával nagy gond nem volt.
Az étel gyenge minőségű.
Az ital{ami ingyen van ugye} óránként ^elfogy^minden bárban.
A napozóágy kevés, hajnalban tudsz foglalni.
Egy pozitívum, hogy a tenger gyönyörű.

Hotel Siva Grand Beach ****+ Hurghada

4.1
<szöveg nélkül>

Hotel AMC Royal ***** Hurghada

4.6
<szöveg nélkül>

Hotel AMC Royal ***** Hurghada

Tápióság
4.0
<szöveg nélkül>

Hotel Pickalbatros Albatros Beach Club ***** (ex.Amwaj Blue Beach) Soma Bay

Budapest, II. kerület
5.0
Már sokadik utunk Egyiptomba, de az összes szálloda közül talán ez volt a legjobb.
Olyanoknak javaslom, akik csak pihenni mennek, mert a szálloda körül csak sivatag van, a láthatáron ugyan látszik a következő szálloda-csoport, de a tengerparton legalább 1 km távolságban, mindkét irányba. A homokos parton nagyon élvezetes sétálni, "bogarászni".
A szálló udvara közel botanikus kert medencékkel.
Az ellátás első osztályú. Az ételek ízletesek, változatosak.
A móló végén - mint szinte mindenütt - sok-sok szép, színes hal nyüzsög, snorkelezésre kíváló.
Sokféle fakultatív utakkal ki lehet tölteni az időt, de erről nem tudok mondani semmit, mert ezeket az utakat mi korábban jártuk végig.
A szálló pedig szervez busz és taxis utakat Hurghadába.

Hotel Continental Hurghada ****+ Hurghada

Budapest
4.0
Szép, tiszta tengerpart, udvarias személyzet, jó ételválaszték (sonkára, bélszínre azért senki se számítson).
Nem a szálloda tehet róla, de számomra nagy csalódás volt, hogy egy héttel az érkezésünk előtt bezárt a szálloda öblében lévő szörfkölcsönző.
Én kifejezetten ezért foglaltam ebbe a szállodába, átmenni szörfözni más öbölbe körülményes és kényelmetlen volt.

Hotel Pickalbatros Albatros Beach Club ***** (ex.Amwaj Blue Beach) Soma Bay

4.0
<szöveg nélkül>

1éj Kairó 4* + 1éj Luxor 5* + 5éj Hotel Sunrise Holidays Resort 5* Hurghada

Budapest, XIII. kerület
5.0
Azt kapod, ami ígértek. Gördülékeny, profi, jól szervezett pihenés.

Hotel El Mouradi Hammamet **** Yasmine Hammamet

5.0
<szöveg nélkül>

Hotel Sharm Resort **** Sharm El Sheikh

Debrecen
4.6
Sharm El-Sheikhben töltött 1 hetünk összességében nagyon jó volt.
Jövőbeli utazáshoz bárkinek jó szívvel tudjuk ajánlani.
Igen meleg volt, de a légkondicionáló segített elviselni.
A tisztaság úgy általában hagy némi javítanivalót maga után.
A személyzet kedvesebb lesz ha megkenjük őket egy kis borravalóval.
Az all inclisive ellátásnál az ételek választéka fantasztikusan bőséges.
Az italok és ételek természetesen az ihatatlan helyi víz használatával készülnek, ezért az ottani víz íze miatt az enni és innivalók íze számunkra meglehetősen szokatlan.
A piaci árusok erősen ránk szeretnék sózni a portékájukat, de a borsos ár mindig utólag derül ki.
A hordárokkal vigyázni kell, mert elég agresszíven kínálják nem kért segítségüket, amiért tartják a markukat és busás szolgáltatási díjat követelnek.
A hajóállomásnál a tevés 1 perces munkáért és két darab fényképért 30 (nem tévedés) azaz harminc dollárt követelt.
Elegendő gyógyszert mindenki vigyen magával, mert nehéz beszerezni, és sokkal drágább, mint itthon.
Szeretnénk felfedezni más felkapott régiókat is.
Szerintem Hurghada lesz a következő, de a nagy meleg miatt inkább a téli időszakban fogjuk ezt megvalósítani, amikor a hőmérséklet elviselhetőbb.

Hotel Amwaj Blue Beach ***** Hurghada

5.0
<szöveg nélkül>

Hotel Amwaj Blue Beach ***** Hurghada

Budapest, XVIII. kerület
4.5
<szöveg nélkül>

Hotel Sea Beach Aqua Park Resort **** Sharm El Sheikh

Tatabánya
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat. Valószínűleg visszatérünk. Nagyon jó szálloda, kedves, figyelmes személyzet, remek programok. A tisztasággal és az ételekkel sem volt gond. Figyelmes, kedves és segítőkész magyarul is beszélő helyi idegenvezető.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!