Kirándulás katamaránnal - Mauritius szigetén

Mauritius különleges nyaralóhely az Indiai-óceánon. A szigeten nem csak gyönyörű strandok és luxusszállodák várják a minőségi élmények kedvelőit, de kiváló aktív programok közül is válogathatunk, izgalmas szigettúrák, érdekes geológia képződmények és lenyűgöző vízesések látványában is gyönyörködhetünk.

Mauritius látnivalói - A Chamarel-vízesés

Mauritius gyönyörű tájain számtalan természeti szépséget csodálhatunk meg. Mauritius trópusi éghajlatának köszönhetően bőséges esők öntözik a zöldellő tájat - rengeteg hatalmas vízesést találunk a szigeten. Az egyik leglátványosabb a híres Chamarel-vízesés, ami a másik geológiai látványosság, a Hét színű földtől nem messze található. 

Ha abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Mauritius szigetén tölthetjük álomnyaralásunk, akkor mindenképp vegyünk részt a sziget belső részeit felfedező kirándulásokon - például a Chamarel-vízeséshez vagy a különleges látványosságnak számító Hét színű földhöz.

Mauritius csodái - a Mont Brabant és a Le Morne-félsziget:

Mauritius álomszép természeti tájai közül is kiemelkedik a sziget déli csücskében található Le Morne-félsziget és az emblematikus Mont Brabant. Az 556 méterrel az Indiai-óceán szintje fölé emelkedő bazaltkúp az UNESCO természeti Világörökségi értékét képezi. A a 10-12 millió évvel ezelőtti kitörési időszak alatt a felszínre kerülő és ott megszilárdult lávából álló, különleges alakú hegy szinte az összes Mauritius szigetéről szóló prospektusban szerepel, de képeslapok és utazási magazinok oldalain is a sziget egyik jelképének számít.  

Mauritius szigetének déli tájain, a Le Morne félszigeten még hegyeket is találunk - mint a megszilárdult lávából álló Mont Brabant. Az északi terület egyik legjobb strandja a Grand Baie csodálatos öblében található.

De a legfinomabb korallhomokkal borított, képeslapra való strandok meglátogatását egy gyönyörű vitorlástúra keretében juthatunk el. A Grand Baie vagy Cap Malheureux kikötőjéből indulnak a katamaránok Mauritius főszigetétől északi irányban fekvő két, álomszép strandokkal és kristálytiszta partokkal csábító szigetre az Ile Plate(Flat Island) és szomszédos Ile de Gabriel lakatlan szigetére.

Az út vitorlással 2 óráig tart, közben megállhatunk könnyűbúvár-felszereléssel a korallzátonyok gazdag élővilágát felfedezni - ha sietnénk barnulni, akkor válasszunk egy motorcsónakot, az fél óra alatt átrobog velünk az álomszép és egyáltalán nem zsúfolt strandokra.

A túrára mindenképp vigyünk naptejet, hiszen végig tűz majd a Nap, illetve a szigetek közti áramlatok miatt az érzékeny gyomrú utazók készüljenek tengeribetegség elleni gyógyszerrel. A most következő kisfilm bemutatja egy ilyen vitorlástúra legszebb pillanatait: 

Flat Island from Kylecrosseover on Vimeo.

 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Mauritius és Réunion - csoportos utazás az Indiai-óceán legszebb szigeteire 2024.10.09-20. - 13 nap

Szállás ajánlatok

» Veranda Pointe aux Biches **** Pointe aux Biches 774.663 Ft/főtől - Afrika / Mauritius
» Veranda Gran Baie Hotel **** Mauritius, Grand Baie 791.246 Ft/főtől - Afrika / Mauritius / Grand Baie

Információs oldalak

» Mauritus látnivalói

Cikkeink

» Csodás trópusi szigetek - Reunion és Mauritius - Kovács Attila
» Mauritius csodálatos tájain - Kovács Attila
» A mesés Mauritius - Kovács Attila
» Az elveszett Paradicsom - a Rodrigues szigete az Indiai-óceánon - Kovács Attila
» Mauritius a magasból - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!