vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

A meseszép Capri képekben

 Capri szigete egyike Olaszország legromantikusabb turisztikai célpontjainak. A Nápolyi-öbölben, a Sorrentoi-félsziget folytatásaként a Földközi-tengerből kiemelkedő csodás sziget álomszép tájakat és fényűző nyaralókat rejt.  Capri már a rómaiak idején is felkapott pihenőhelynek számított, a klasszikus korban is ide jártak az államigazgatás, hódítások és birodalomépítés fáradalmait kipihenni a tisztes polgárok.

Ugrás mélybe -stílusosan!

A Garda-tó kiváló kalandparadicsom, ehhez nem fér kétség. A gyönyörű alpesi tó felett emelkedő hegyekben kiváló gyalogtúra ösvényeket vagy via ferrata utakat találunk, de nem fognak csalódni ezen a tájon a hegyikerékpár vagy a vitorlás kalandok kedvelői sem. A Garda-tó felett tornyosuló függőleges falak azonban nem csak a sziklamászókat vonzzák, hanem a bázisugrókat is. Ezen őrült sportág bevállalós és gyönyörű szerelmese Roberta Mancino, aki ha épp nem ledér ruhákban ugrik le magas helyekről, akkor óriáscápákkal úszkál a tengerben.

Toszkána szépségei képekben

 Toszkána: már a név hallatán is elönt a vágyakozás, hogy Olaszország eme gasztronómiai élményekkel, tájképi és kulturális szépségekkel bőven telihintett tájra utazhassunk. Akinek ettől nem jön meg a kedve, az nézze meg az alábbi kisfilmet:

Miért éppen Sardegna… Szardínia két mosolya

Az egész a Borka Zsolt kis papírkáival kezdődött. Sokat beszéltünk a szigetről, sokat tervezgettünk, nézegettük a neten a nagyon „gúgül örszben”, hogy hová kéne menni, merre kéne indulni… És hát az olajos halat szeretjük, az olaszokat még jobban, tehát a gép kidobta a nagy szigetet, Szardíniát.

Szicília látnivalói

Szicília varázslatos hangulatú szigetének nem csak időjárása, éghajlata és a tenger hullámai adják értékeit: a történelem során számtalan nép, kultúra és civilizáció hagyta építészeti emlékeit a szigeten. A következő videó a Szicília leghíresebb látnivalóit fűzi fel egy hangulatos vetítésbe:

Olaszország tengerparti tájain - Liguria

Olaszország gyönyörű városainak szépségén már csak az tud emelni, ha nem csak gyönyörű táj veszi körül a hangulatos települést, mint Toszkána tartományban, hanem még a Földközi -tenger illata is érződik az utcákon a frissen süt pizza hívogató aromái mellett. A La Spezia és Genova között elterülő tagolt partszakaszon gyönyörű, tengerparti sziklákra tapadó településeket találunk, mint Rapallo, Zoagli, Chiavari.

Velence lagúnái közt: tengeri kajakkal

Velence, karnevál, lagúnák, gondolák, hidak, híres épületek és terek: az úszó város látványosságaival mindenki találkozhatott már, aki ellátogatott ide, és bizonyosságot szerzett arról, miért lehet  ez a hely Olaszország egyik kiemelt turistacélpontja. De láttuk e, milyen ez a város a vízről?

A gyönyörű Toszkána képekben

A gyönyörű tartomány, Toszkána, az egyik ismertebb vidék egész Olaszország változatos tájai között. A szelíden hullámzó dombok között, amelyek tetején etruszk alapítású erődvárosok vigyázzák a völgyeket tavasszal virágillatú a szél, ősszel pedig gyakran megül a köd - ilyenkor hófehér tengeren úszó szigeteknek tűnnek a tornyos települések. A pipacsmezőket ciprusok szegélyezik, az ezredéves terméskő falakon pedig szőlő fut a  magasba: Toszkána olyan szép, hogy ébren is azt hisszük, álmodunk:

A Garda-tó csodája

A Garda-tó csodálatosan szép tó, az Alpok és Olaszország igazi ékessége. Nem csak az olyan mesebeli kisvárosok, mint Arco vagy Riva del Garda és Sirmione, hanem a kristálytiszta tavat körülölelő hegyek látványa is magával ragadó. [utazom:teaser:37465] Minden szónál többet mond a most következő kisfilm: TIMELAPSE - Lake Garda, Trentino & Paris from Missing Piece Films on Vimeo.  

Álomszép utazás - Firenze és Toszkána

Firenze, a reneszánsz bölcsője, Toszkána varázslatos tartományának egyik legszebb városa. Ezt a csodálatos helyet és a nagy vetélytárs, Siena szépségeit is bemutatja a most következő hangulatos kisfilm: Traveling in Toscana from Daniele Cursano on Vimeo.

Róma leghíresebb látnivalói

A mondás szerint, amíg a Colosseum áll, addig marad fenn Róma, és ha az Örök Város elesik, vele pusztul az egész világ. Ezt persze nem tudhatjuk biztosan, de az nyugodtan állítható, hogy a földlakók nagy része tudja, mit jelent ez a szó: Róma, az olvasottabbja azzal is tisztában van milyen fontos szerepe volt a világtörténelemben, az emberiség kulturális fejlődésében és nem utolsó sorban a vallások virágzásának és elbukásának tekintetében. [utazom:teaser:12448]

A gyönyörű Comoi-tó és Bellagio

A Comoi-tó Olaszország egyik legszebb tava. Az fordított Y alakú tó déli nyúlványainak találkozásánál, gyönyörű természeti környezetben fekszik Bellagio, a tó egyik leghíresebb települése.  [utazom:teaser:65687] Az apró kincsesláda minden évszakban gyönyörű - szinte hihetetlen, hogyan fér el ennyi látványos épület és csodás kilátás ezen a kis helyen. A Bellagio hangulatos településéről és a Comoi-tó szépségeiről szól ez a meseszép kisfilm:

Velence szépségei

 Velence: csodálatos ékszer, Olaszország kincsesládájában. Bejárni utcát, hajózni csatornáin sok utazó vágya. Nézzünk szét most itt kicsit, igaz csak virtuálisan, hogy a vágyakat mihamarabb tettek kövessék!

Malcesine a magasból, Garda-tó

Malcesine az egyik legszebb település Olaszország legnagyobb tava, a Garda-tó partján található hangulatos városok között. A Monte Baldo tövében található színes házak és a jellegzetes erőd tornya népszerű témája a képeslapoknak és turistafotóknak. A Garda-tó hullámai mossák a középkori vár alatt megbújó házak falait - Malecsine kisebb, mint a csodálatos Riva del Garda, de jóval nyugalmasabb mint a túlparton található Limone.  [utazom:csikkep:64160] A most következő kisfilm új nézőpontból, a magasból örökíti meg ezt a csodálatos kis városkát:

A csodálatos Positano, Amalfi-part

Olaszország csodálatos tájai közül is kiemelkedik az Amalfi-part gyönyörű vidéke. A part települései közül Positano az egyik legszebb, pedig a 20. század elején még egy kis halászfalunak számított. Az Amalfi-part gyönygyszeme mélyen beleivódik az emlékeinkbe - ahogy Steinbeck írja: „Álomhely, amely nem tűnik valóságosnak, amíg ott vagy, de hívogatóan valóságossá válik, ha elhagytad.”  [utazom:teaser:54810] Suddenly Positano from Vito Fusco on Vimeo.

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.6
20 értékelés alapján
4 napos városlátogatás Rómában - Hotel****

4 napos városlátogatás Rómában - Hotel ****

Budapest, XI. kerület
3.7
Köszönöm az iroda munkáját, mely egy remek hosszú hétvége volt Rómában. A szállás nagyon jó helyen volt, bár azt gondolom, hogy a tusoló, ami 60,0*60,0cm méretekkel "büszkélkedett" kissé szűkösnek bizonyult.

Ami talán másoknak számítana, az az egyébként remekül leszervezett transzfer nem volt egyértelmű. Több busz állt bent és sokan álltak sorba. A vocher felső szélén lévő logo sehol nem szerepelt. Olasz kollégák, meg nem kapkodtak. Talán a busz fényképe többet segítene és a térképen jelölt helyhez képest pont a másik oldalon volt. A megadott indulási időpontok sem állták meg a helyüket, de végül is minden megoldódott.

De a fenti értékelésben található megjegyzések, nem az Utazom.com -ra vonatkoztak! Még egyszer köszönöm a munkájukat, legközelebb is ide fogok menni, ha ilyen jellegű utazást tervezünk!
4 napos városlátogatás Rómában - Hotel****

4 napos városlátogatás Rómában - Hotel ****

Szolnok
3.6
Már értem, miért mondják, hogy minden út Rómába vezet. Ha röviden szeretném értékelni, akkor valószínűleg elintézném annyival, hogy szuper volt minden, vagy fantasztikusan sikerült az utazásunk! Ha kibontjuk, akkor hálásak vagyunk a repjegyekért, a szállodai foglalásért, az összes többit szándékosan mi improvizálunk. Nagyon jól sikerült minden, ami nem utolsó szempont! Köszönet a szervezéshez, kivitelezéshez nyújtott segítségükért. Üdv: TL.

Kappadokia körút - magyar idegenvezetéssel

Táplánszentkereszt
4.6
Kellemes fogadtatás, tökéletes tervezés, szállás kifogástalan, az ellátás jó, csak ajánlani tudom mindenkinek

Róma, 3*-os szálloda (Olaszország - Róma városlátogatás)

Budapest
4.8
Kedves és felkészült idegenvezető. A szállodai személyzet mindenben a segítségünkre volt. Szálláshoz közeli metró megálló illetve fantasztikus éttermek. Tökéletes volt számunkra a szervezett programok és a szabadidő aránya. Csak ajánlani tudjuk.

Dóri és Nándi

A Nápolyi-öböl kincsei

Budapest, X. kerület
4.4
A lehetőségekhez képest azt kaptam, amit vártam.
Firenze, a reneszánsz bölcsője

Firenze a reneszánsz bölcsője

1112 Budapest, Tóberek u. 4.
4.4
Másodszor utazunk a Vác-i TdM Travel Tours Kft-vel, mindkét esetben az Utazom.com Utazási Iroda közreműködésével. Tavaly Ausztria-Svájc körút volt a program, idén tavasszal Firenzét és környékét látogattuk meg. Profi előkészítés és lebonyolítás után csak dicséret illeti mindkét céget.

Ki kell emelni, hogy az idegenvezetők felkészültsége, humora és teherbírása átlagon felüli, az autóbuszok kifogástalanok, a gépkocsivezetők udvariasok, türelmesen és biztonságosan vezetők, nagy helyismerettel rendelkezők.

Továbbiakban is igénybe vesszük szolgáltatásaikat!! Köszönjük!!

Róma, 3*-os szálloda (Olaszország - Róma városlátogatás)

Budapest, XIV. kerület
5.0
Az utazás nagyon jól szervezett volt. Az idegenvezető nagyon segítőkész, tájékozott és tapasztalt.

Érdemes már az utazási irodában befizetni a fakultatív programokra, amelyekre szeretnénk és van lehetőség ha csoportosan megyünk.

A szervezett csoportok könnyebben bejutnak a fontosabb/ forgalmasabb műemlékekhez.

Elégedettek voltunk.

Róma, Nápoly, Capri, Pompej 2019.10.19-23.

Hegykő
4.8
Gyakorlott, jó szervezés, remek idegenvezetés
4 napos buszos kiskörút Olaszországban

Észak-Olaszország gyöngyszemei Garda tó és Milánó

Kerepes
4.6
Nagyon jòl èreztük magunkat! Vàltozatos programok, kivàló idegenvezetővel. Igazi feltöltődés, kikapcsolódás! Aki megteheti, ne hagyja ki! Az utazás örök élmény!

Róma, 3*-os szálloda (Olaszország - Róma városlátogatás)

Érd
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat, mindennel meg voltunk elégedve. A szállodában kedvesek, segítőkészek voltak, a szoba is tiszta, rendezett volt. Egy kb. 20 perces sétára volt a metró megálló, ahonnan könnyen betudtunk jutni a Fő nevezetességekhez.
A reggelivel is meg voltunk elégedve : Sonka, sajt, virsli, főtt tojás, többféle dzsem, nutella, édes pékáru, kenyér, kalács, müzlik, gyümölcs, tea , kávé mindig megtalálható volt.Az idegenvezetőnk Beáta, nagyon kedves és segítőkész volt . A haza induláskor kikísért minket a reptérre, megvárta a becsekkolást is.

Március 15-i Római városnézés

Csorna
4.8
Nagyon jól éreztük magunkat.

Róma, 3*-os szálloda (Olaszország - Róma városlátogatás)

Budapest
4.8
Külön köszönet Világos Beáta idegen vezetőnek, nélküle nem lett volna ennyire csodálatos az utazás.

Velencei Karnevál

Domsod
4.6
Nagyon jól éreztük magunkat. Tökéletes 3 nap volt idegenvezető nagyon jó volt a szállás is jó volt sofőrök is nagyon jók voltak.

Virágkarnevál Nizzában, Citromfesztivál Mentonban

Dabas
4.8
Csillagos ötös.

Velencei Karnevál

Budapest, II. kerület
4.8
Nagyon jo szervezés!

Velencei Karnevál

Pécs
4.6
Az út rendesen meg volt szervezve, Ági, a túravezetőnk szuper volt. Megmutatta a helyi nevezetességeket, rengeteg érdekességet mesélt erről a varázslatos helyről. Ha valaki csak a városra kíváncsi az megteheti , hogy egyedül fedezi fel a várost és nem megy a szigetekre. Egy negatívuma van a helynek, nincsenek padok így ha le szeretnénk ülni valahova azt csak éttermi beüléssel tehetjük meg. Ami a karnevál idején egy igazi kihívás. Mindenképpen visszatérünk még Velencébe.

Velencei Karnevál

Pécs
4.4
Remek szervezés, évszakhoz képest kiváló idő, nagyon kedves és attentív túra vezető, jól éreztük magunkat, újra barátkozhattunk Velencével, és szívesen megyünk legközelebb is!

Velencei Karnevál

Kerékteleki
5.0
Fantasztikusan éreztük magunkat. Köszönjük a remek programokat, és a gördülékeny eljutást a helyszínekre.

Velencei Karnevál Extra

Dunavarsány
4.2
Örülünk, hogy kipróbáltuk és nagyon jól éreztük magunkat. A busz vezetőkre nem kérdeztek rá, az ő munkájuk is tökéletes volt. Az utolsó este vacsora volt az egyetlen amit erősen kifogasolunk, mert a főfogás ehetetlen volt, és az ital fogyasztás is erősen korlátozott. Egésznapos kirándulás után ennél jóval több, minőségibb ételt és kiszolgálást vártunk volna.

Velencei Karnevál Extra

Dunakeszi
4.6
Minden rendben volt a busszal, az idegenvezető nagyon kedves volt, sok hasznos információt mondott illetve mesélt a helyi szokásokról, tudnivalókról. A szállás tiszta volt, szerintem a reggeli lehetett volna bőségesebb. Minden program nagyon jól meg volt szervezve, minden szinte pontban kezdődött ezalatal teljesen ki tudtuk használni az időnket.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!