vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Miért éppen Sardegna… Szardínia két mosolya

Az egész a Borka Zsolt kis papírkáival kezdődött. Sokat beszéltünk a szigetről, sokat tervezgettünk, nézegettük a neten a nagyon „gúgül örszben”, hogy hová kéne menni, merre kéne indulni… És hát az olajos halat szeretjük, az olaszokat még jobban, tehát a gép kidobta a nagy szigetet, Szardíniát.

A Garda-tó a magasból

A Garda-tó Olaszország egyik kalandparadicsoma. Bringával, vagy viaferrata szettel felszerelkezve, esetleg bakancsban vagy szörffel életreszóló élményeket szerezhetünk a környékbeli hegyekben vagy a vízen. A legizgalmasabb talán mégis a magasból szemlélni ezt a csodálatos tájat:

Az álomszép Toszkána tavasszal

Toszkána csodálatos tájain barangolva emlékezetes tájképi élményekben lehet részünk. [utazom:csikkep:51976] Ha eltávolodunk a forgalmas helyektől, esetleg egy biciklitúra keretében járjuk be a vidéket, biztosan sokkal közelebb kerülünk a tartomány szépségeihez, mint ha egy autóbusz üvegén át bámulnánk kifelé. Az apró részletek összessége áll össze egy mással össze nem hasonlítható hangulattá, ami annyira jellemző a napsütötte Toszkánára... Tuscany in spring from Timon on Vimeo.

Szicília látnivalói

Szicília varázslatos hangulatú szigetének nem csak időjárása, éghajlata és a tenger hullámai adják értékeit: a történelem során számtalan nép, kultúra és civilizáció hagyta építészeti emlékeit a szigeten. A következő videó a Szicília leghíresebb látnivalóit fűzi fel egy hangulatos vetítésbe:

Álomszép utazás - Firenze és Toszkána

Firenze, a reneszánsz bölcsője, Toszkána varázslatos tartományának egyik legszebb városa. Ezt a csodálatos helyet és a nagy vetélytárs, Siena szépségeit is bemutatja a most következő hangulatos kisfilm: Traveling in Toscana from Daniele Cursano on Vimeo.

Velence csodás képekben

Velence csodálatos városa minden évszakban megbabonázza az ide érkezőket. A gyönyörű és különleges város nem csak Olaszország, de a világ tengerparti nagyvárosai közül is kiemelkedik különleges hangulatával. A lagúnák, gondolák, templomok és sikátor kavalkádja egyetlen, csak Velencére jellemző érzéssé, forgataggá áll össze - olyan elemi erővel hat minden érzékszervünkre, hogy szinte beleszédülünk. A reggeli órák valamivel nyugodtabbak - délelőtt turisták tömegei lepik el a Szent Márk teret és a hidakat, s késő estig nem is enyhül ez a búcsújárás.

Velence hangulata

Velence a romantika városa. Olaszország gyönyörű városai közül is kiemelkedik különleges hangulata és varázslatos lagúnái, palotái és hídjai miatt. A látványosságok közül a legszebbek feltűnnek ebben a kisfilmben is: VENISE from chiloe dream on Vimeo.

A csodálatos Positano, Amalfi-part

Olaszország csodálatos tájai közül is kiemelkedik az Amalfi-part gyönyörű vidéke. A part települései közül Positano az egyik legszebb, pedig a 20. század elején még egy kis halászfalunak számított. Az Amalfi-part gyönygyszeme mélyen beleivódik az emlékeinkbe - ahogy Steinbeck írja: „Álomhely, amely nem tűnik valóságosnak, amíg ott vagy, de hívogatóan valóságossá válik, ha elhagytad.”  [utazom:teaser:54810] Suddenly Positano from Vito Fusco on Vimeo.

Velence képekben

A varázslatos Velence újra és újra gyönyörű élményekkel ajándékozza meg az ide érkezőket. A Lagúnák Városa mindig más arcát mutatja, nyáron és a karnevál idején is színes forgataggal várja az utazókat. A várost a legjobban a vízről fedezhetjük fel: ahogy ebben a kisfilmben is teszik, egy gondolával körbejárva a csatornák útvesztőjét: Venezia::Preview from Matt Devir on Vimeo.  

A Marmolada felülről

A Dolomitok királynőjeként tisztelt Marmolada csodálatosan szép hegy. Felmászni rá vagy túrázni a lábainál egyaránt kiváló időtöltés: válassza mindenki a kalandvágyának és fizikai teljesítőképességének megfelelő kihívást, biztosan életreszóló élményben lesz része. Azok a bátrak, akik nem félnek a levegőbe emelkedni, ilyen elképesztő felvételeket készítenek erről a hegyről. De ha élőben néznéd meg egy kiváló túra keretében, tarts velünk!   Marmolada from robert schwarzenbacher on Vimeo.

Álomutazás képekben - az Amalfi-part és Capri szigete

Az Amalfi-part Olaszország egyik legszebb látnivalója. A meredek tengerparti sziklák, mély völgyek drámai látképe megbabonázza az ide érkezőket. [utazom:teaser:51702] A gyönyörű tájak Olaszország más régióival is felveszik a versenyt, hiszen a napsütötte Toszkána is gyönyörű, de a tenger és a hegyek szépsége az Amalfi-parton valóban egyedülálló. A most következő kisfilm nem csak Ravello és Amalfi vidékét mutatja be, hanem Capri szigete is feltűnik a képsorokon. From Amalfi to Capri from Petrus Film on Vimeo.

Liguria gyönygszeme: a Cinque Terre

Olaszország bővelkedik gyönyörű természeti látnivalókban és hangulatos kisvárosokban. Toszkána kies tartományától északra helyezkedik el a messze földön híres Cinque Terre vidék, amely az UNESCO Világörökség részét is képezi. Vernazza kicsiny falujának teraszáról egy kiadós ebéd és egy caffe latte után kényelmesen elnyúlva merenghetünk a Ligur-tenger mélykék hullámait számolva, az utolsó cseppig kiélvezve a dolce vitát [utazom:teaser:37329] Ez a kisfilm képzeletben repít el erre a vidékre, de nyáron mi is bejárjuk az Öt Föld gyönyörű ösvényeit. Cinque Terre from Julien Botella on Vimeo.

A Garda-tó csodája

A Garda-tó csodálatosan szép tó, az Alpok és Olaszország igazi ékessége. Nem csak az olyan mesebeli kisvárosok, mint Arco vagy Riva del Garda és Sirmione, hanem a kristálytiszta tavat körülölelő hegyek látványa is magával ragadó. [utazom:teaser:37465] Minden szónál többet mond a most következő kisfilm: TIMELAPSE - Lake Garda, Trentino & Paris from Missing Piece Films on Vimeo.  

Toszkána szépségei

 Toszkána: már a név hallatán is elönt a vágyakozás, hogy Olaszország eme gasztronómiai élményekkel, tájképi és kulturális szépségekkel bőven telihintett tájra utazhassunk. Akinek ettől nem jön meg a kedve, az nézze meg az alábbi kisfilmet:

Csodálatos Szicília

Szicília: kellemes éghajlatú, hatalmas sziget a Földközi-tengeren, a maffia és az Etna ugrik be szinte azonnal, ha Szicíliáról van szó.

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.7
20 értékelés alapján
hétvége Róma

4 napos városlátogatás Rómában - Hotel ***

Pécsudvard
5.0
Nagyon meg voltunk elégedve mindennel. Az ár-érték arány tökéletes volt. A repülőjegyek is időben megjöttek. Köszönjük szépen!
4 napos városlátogatás Rómában - Hotel****

4 napos városlátogatás Rómában - Hotel ****

5.0
<szöveg nélkül>
5 napos utazás Rómába - Hotel***

5 napos városlátogatás Rómában - Hotel ***

5.0
<szöveg nélkül>

4 napos városlátogatás Palermoban - Hotel ****

Budapest, X. kerület
5.0
Tisztelt Iroda!
Nagyon jól éreztük magunkat a 4 napban. Minden egyszerűen ment és legközelebbi utazásom során is, Önöket fogom keresni!
Üdvözlettel
Koós Ágnes
hétvége Róma

4 napos városlátogatás Rómában - Hotel ***

Kaposvár
5.0
Először vettünk részt ilyen típusú utazáson. A hotel maximálisan megfelelő volt. A csomagban megrendeltük a reptéri transzfer szolgáltatást is, az utazási iroda meg is küldte az oda-vissza e-ticketet, viszont arra nem hívta fel a figyelmet, hogy az odaútra a buszon kapott jegyet meg kell tartani, mert a visszaútnál kérni fogják. A buszos jegyellenőr rendes volt, így nem lett ebből problémánk. Egyébként gördülékeny volt a szervezés.
Rengeteg élménnyel tértünk haza, mindenkinek ajánlom!
4 napos városlátogatás Olaszországban egyénileg

4 napos városlátogatás Nápolyban - Hotel ***

Szikszó
5.0
Elègedettek voltunk a szervezèssel, az iroda munkatársainak segítőkèszsègèvel. A szálloda tiszta volt, kedves volt a szemèlyzet ès közel volt a pályaudvarhoz. Nápoly a maga nyüzsgésèvel, kaotikus közlekedésèvel igazi èlmèny volt. A Vezúvot ès Caprit ne hagyjátok ki, ha Nápolyba utaztok!
4 napos városlátogatás Rómában - Hotel****

4 napos városlátogatás Rómában - Hotel ****

5.0
<szöveg nélkül>
hétvége Róma

4 napos városlátogatás Rómában - Hotel ***

4.5
<szöveg nélkül>
4 napos városlátogatás Rómában - Hotel****

4 napos városlátogatás Rómában - Hotel ****

5.0
<szöveg nélkül>

5 napos városlátogatás Palermoban - Hotel ****

5.0
Minden a legnagyobb rendben volt. Köszönettel!

5 napos városlátogatás Palermoban - Hotel ****

5.0
<szöveg nélkül>

6 napos városlátogatás Rómában - Hotel ****

Róma
4.0
Összességében csodás 5 napot töltöttünk el Rómában. Az utazás egyszerűen ment, a szállás egy 3* nak felel meg. Tiszta szobák minden nap takaritják reggeli jó bár a zöldséget hiányoltam. Eléggé távol esik a belvárostól de metroval és busszal könnyen eljutni mindenhova. Bár mi inkább sétáltunk mert szinte minden sarkon van valami látnivaló.. Róma csodás biztosan visszatérünk még!

4 napos városlátogatás Palermoban - Hotel ***

Budapest, VI. kerület
4.5
A szálloda nagy előnye, hogy aváros közepén van,legtöbb nevezetesség gyalog elérhető.Egyszerú,de tiszta , napi takaritás.Bőséges reggeli, csak a salátát, friss zöldségeket hiányoltam. Az iroda a ki és becsekkolás biztositásával lényegesen megkönnyitette az utasok dolgát.Elégedetten távoztunk.

Residenza Delle Terme Apartman - Bibione (Spiaggia)

4.0
Közel van a part. Jó a medence a tetőn. A légkondicionáló is jó. A teraszon egy kapcsolóval lehet bekapcsolni. Vigyázni kell mert a másik kapcsoló a melegvízé.
Szilveszter a Garda tónál

Szilveszter a Garda tónál

Budapest
5.0
A túra megszervezésével, a programmal és a túravezető felkészültségével elégedett voltam. Az utastársak kedvesek voltak és a megállások utáni találkozási időpontokat alapvetően betartották. A meglátogatott városok és tájak sok szép emléket adtak. A szállás minősége megfelelő volt. Azonban a szolgáltatása számomra szokatlan volt. A szilveszteri rendezvény miatt a legnagyobb terem csak a rendezvényre volt nyitva. Emiatt a két kicsi teremben a 3 autóbusznyi vendégsereget esténként tumultusban és későn tudták étkeztetni. Összességében a Szilveszter a Garda tónál utat sikeresnek értékelem.

Szilveszter Toszkánában

Gyöngyös
4.0
Az egész program kiváló volt! A buszvezetőknek,idegenvezetőknek minden elismerésünk. A gyenge pont a szállás. A szoba felszerelése, tisztasága rendben, mi csak a fürdőszobában, de több utastársam az egész szobában fázott. Az ellátás azonban kritikán aluli. Elégtelen reggeli és vacsora, mennyiségben, minőségben, választékban! Egyedül a szilveszteri vacsora volt elfogadható, bár a 60 euró/fő miatt az ár-érték arány nem túl jó!

Szilveszter Toszkánában

4.0
Program: San Gimignanoba korábban kellett volna érkezni, nem sötétedéskor. Livornoba felesleges volt elmenni, jellegtelen. Inkább Pisaban töltöttem volna azt a 2 órát, amit Livornora pazaroltunk.

Szállás: közepes minőségű szállás, szegényes reggelivel. Zöldség és gyümölcs 4 napig nem került asztalra. A szálloda tulajdonosa állandóan beleesik az ember tányérjába és számon kéri, hogy mit miért nem evett meg. a vendég. A tulaj a legenyhébb kritikát sem bírja és azt személyes sértésnek veszi. A szilveszteri vacsora kritikán aluli minőségű volt.

Idegenvezetők: Kiválóak, hatalmas tudással rendelkeznek. Ráadásul Zoli nyugodt, segítőkész , a legproblémásabb utasoknak is higgadtan állt rendelkezésére.

Árképzés: A 4.nap programja nincs benne a részvételi díjban, opcióként van feltüntetve. Így a teljes költség 65%-a jelenik meg a részvételi díjban.

Összességében nagyon jól éreztük magunkat, ajánlom az utat. Mindez köszönhető a színvonalas programoknak és a kiváló idegenvezetőknek.

Az adventi Róma

Szekszárd
4.6
Jól szervezett a kettő és fél nap programja- idegenvezetőink nagyon felkészültek voltak és sok-sok információval segítettek megismerni Rómát,a gyönyörű várost az esti adventi megvilágításban is megmutatták,szép és gazdag élményekkel utaztunk haza.
4 napos városlátogatás Rómában - Hotel****

4 napos városlátogatás Rómában - Hotel ****

5.0
Minden frankó volt, a szállás alap, de tiszta a reggeli teljesen normális 4 napig tőkéletes! Az hogy mit hozol ki Rómából az csak rajtad vagy rajtatok múlik, nekünk sikerült a maximumot SZUPER volt! Az idő olyan volt mint itthon az ősz, nekünk eső nélkül sikerült kifogni!

Advent a Garda tónál és a varázslatos Trento

Budapest, VIII. kerület
4.0
Kicsit rohanós, de amúgy csodaszép út.
A szállás teljesen elfogadható, de semmi extra.
Az étkezés kicsit nehézkes, mert vagy gyorsétteremben eszik az ember napközben, vagy nincs ideje városnézésre.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!