vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

A divat és az olasz gazdaság központja - Milánó

Milánó a változatos tájakkal és színpompás vidékekkel rendelkező Olaszország második legnagyobb városa, de az észak-olasz ipari régió központja és az európai divat egyik fellegvára. Csillogó utcái, a híres dóm emblematikus épülete és a híres operaház, a Scala megbabonázzák az ide érkezőket: Milano from Chris Kirschenbaum on Vimeo.  

A milánói dóm

Piazza del Duomo, avagy a Székesegyház tér Milánó szíve. Állandó itt a nyüzsgés, mindenki tart valahova,turisták kattogtatják gépeiket készülnek a jobbnál jobb fotók, galambok is kihasználnak minden adódó alkalmat az élelemszerzésre nagy csapatokban hömpölyögnek. Színes bőrű, megnyerő mosolyú fiatalemberek nyújtják kezeiket színes madzagot kínálva s varázslókat meghazudtoló gyorsasággal kötik rá a csuklóra, mely után joggal várják jutalmukat s a meglepetéstől sokkolva nincs is más megoldás....fizetni kell.
Vélemények, értékelések
4.6
20 értékelés alapján
4 napos buszos kiskörút Olaszországban

Észak-Olaszország gyöngyszemei Garda tó és Milánó

Budapest, I. kerület
4.4
Az idegenvezető nagyon jó volt, gondos, precíz, kedves. A milanoi helyi idegenvezetőre ez nem mondható el, eltévedt a saját városában, kb. másfél órás felesleges buszos kőrözést eredményezett.
4 napos buszos kiskörút Olaszországban

Észak-Olaszország gyöngyszemei Garda tó és Milánó

Budapest, X. kerület
4.6
Nagyon jól szervezett volt a látnivalók megtekintése, nem kellett várakozással tölteni az idönket. Az idegenvezetőnk sok érdekességet is megosztott velünk, nem csak az ismertető szövegeket hallhattuk.

Olasz tóvidék kincsei

Budapest, XIV. kerület
4.6
Nagyon vicces volt az idegenvezetőnk, ez nagyban emelte az út fényét!
És meseszép az olasz tóvidèk - hálás vagyok hogy eljuttattak oda !
4 napos buszos kiskörút Olaszországban

Észak-Olaszország gyöngyszemei Garda tó és Milánó

Budapest, IX. kerület
4.2
Egy kicsit fárasztó volt az utazás, de megérte elmenni.

Észak-Olasz tavak és műemlékvárosok

Miskolc
4.8
Nagyon jól szervezett út volt, kiválóan felkészült idegenvezetővel.
Varázslatos Ligúria és csipetnyi francia tengerpart

Varázslatos Ligúria és egy csipetnyi francia Riviéra

Budapest, XIII. kerület
4.2
A szállás sajnos nem volt jó, pedig az idegenvezetőnk segített, hogy a zajos-szörnyű meleg szobából átmehessünk egy légkondicionálóval rendelkezőbe.Ha a szállás picit jobb lett volna , akkor a nyaralásunkra csak a tökéletes jelző illene. Az idegenvezető nagyon profi volt. A gépkocsivezetők figyelmesek és jól vezettek. Judit

4 napos városlátogatás Milánóban - Hotel ***

Budapest
3.7
Most először voltam evvel az utazási irodával külföldön,és először fizettem be kedvezményes akciós útra,mivel mindig volt bennem egy kis fenntartás,hogy ami olcsó kicsit gyanús!!!! Szerencsére az aggodalmam nem vált be,és kedvezőek voltak a tapasztalataim. A repülőút és a transzfer zökkenőmentesen zajlott,kellő irásbeli tájékoztatást kaptunk mindenről. A szálloda könnyen megközelíthető volt a transzfer végállomástól,gyalog kb 10 perc. Elhelyezkedése három metróvonal központjában a központi pályaudvar mellett ,így minden nagyon könnyen elérhető.Feltétlenül érdemes a 4.50 eurós napi jegyet megváltani,mert minden járműre érvényes ,és bőven kihasználható.A reggeli,svédasztalos ,bőséges választékkal. Ami miatt mentünk Milánóba, Giorgio Armani divattervező életmű kiállítása ,pedig felejthetetlen szakmai élményt nyújtott!!! Milánó nagy és nyüzsgő európai város,nekem személy szerint nagyon nagy a tömeg,de egyszer mindenképp jó volt felfedezni!!!! Ajánlani tudom mindenkinek ezt az utat ,az elvárásaimnak megfelelt. Jó kalandozást kívánok!
4 napos buszos kiskörút Olaszországban

Észak-Olaszország gyöngyszemei Garda tó és Milánó

Budapest, XV. kerület
4.2
Minden szuperül meg volt szervezve, az idegenvezető (Horváth Zoltán) nagyon kedves, felkészült volt. A szállás tiszta, tágas volt, annyit tudnék negatívumként megemlíteni, hogy a hotel nagyon a város szélén, a külvárosban van, 2-3 km-es körzetben nincs se bolt, se étterem, se kávézó.

Üdülés és kultúra a Francia Riviérán II.

Mogyoród
4.4
A busz minősége és életkora kifogásolható volt, a programok jók és érdekesek, az idegenvezető szakmailag jól felkészült, csak a szervezői képességein még lehetne csiszolni egy kicsit.

Észak-Olasz tavak és műemlékvárosok

Budapest, XIX. kerület
5.0
Az egész utazás a tökéletességről szólt. Semmiben nem volt kivifogásolni való.
Minden program csodálatos volt. A szervezés kitünő volt. Az idegenvezetőnk rendkívül felkészült, nagytudású, sokrétű ismerettel rendelkező kedves és barátságos személy.
Mindig ilyen utat kívánok magamnak!

Köszönettel!
4 napos buszos kiskörút Olaszországban

Észak-Olaszország gyöngyszemei Garda tó és Milánó

Miskolc
4.8
Nagyon köszönjük az élményekkel teli kirándulást,nagyon jól éreztük magunkat. Az idegenvezetőnk - Tompos Gabriella nagyon kedves és segítőkész volt, sok hasznos információval látott el bennünket. A szálloda kiváló volt, au egész utazás ár-érték arányban rendben volt, épp ezért tervezünk egy hasonló utazást a közeljövőben. Talán csak annyit tennék hozzá, hogy Veronában a tájékoztatással ellentétben az egyéni belépő 10 euró, a csoportos pedig 7. Javasolnám a milánói programba a San Siro stadion meglátogatását is, sokakat érdekelt volna, bár elég feszített volt a tempó:) Ettől függetlenül nagyon elégedettek vagyunk és sok élményt szereztünk. Legközelebb is jövünk!

Az elbűvölő Észak-Olasz tóvidék

Budapest, XI. kerület
4.8
Fantasztikus idegenvezetővel, csodálatos tájakon jártunk. A program jól szervezett, nagyon sűrű, épp ezért kicsit kevés a szabadidő.
4 napos buszos kiskörút Olaszországban

Észak-Olaszország gyöngyszemei Garda tó és Milánó

Budapest
5.0
Jól éreztük magunkat.
Olaszország gyönyörű, nagyon megérte megnézni.
Az út jól szervezett volt, az idegenvezetőre érdemes hallgatni, mert nagyon ismeri a környéket.
A busz kényelmes, persze az autópályán visszafele dugó volt, az autóbuszvezető viszont ügyesen elkerülte azt, így viszonylag hamarosan haza is értünk.
Negatívumot igazából nem nagyon tudok mondani.
Talán annyit, hogy a szállás nem Veronában, hanem a külvárosban helyezkedik el, így többet kellett emiatt utazni.

Üdülés és kultúra a Francia Riviérán II.

2112 VERESEGYHÁZ
5.0
túravezetés ............... KÍVALÓ

4 napos városlátogatás Milánóban - Hotel ****

verőce
5.0
A transzfer busz(Malpensa) ha a Centrale-vel szemben állok,az állomás bal oldalára érkezik,nem ahova az ismertető mutatja.De igy még közelebb van a Centraléhoz(vasút),ahova a transzfer érkezik.
a Best Western Madison hotel életem legcsendesebb,legkultúráltabb,legjobb ággyal rendelkező szállodája ahol már reggel fél 10-kor elfoglalhattuk a szobát.Van jó hűtő a szobában,a Wc ventillátor folyamatosan megy,a légkondi könnyen szabályozható,digitális,naponta feltöltik a samponokat,naponta lehúzzák az ágyat.Éjjel olyan világos az utca hogy csatolok egy szép templom képet amit az ablakból lehet látni éjszaka is.
Sajnos az oda utat megkeseriti hogy 6.00-kor indul a gép,a Budtaxi Pesten 03.00-kor jön ki a 9.ker-be,de mi Verőcéről amig odaérünk...Ez kissé megöli az első napunkat,ha a szálló nem fogadott volna már fél 10-kor reggel....de elfoglalhattuk és összeeshettünk a hűvös szobában.Egyébként a transzfer jött,a citybus működött,a papir beváltható volt az állomás bal oldalán az árkádok alatt,a Comói tóhoz eljutottunk,metró a Cadorna állomáshoz majd vonat Comó nord lagóig.4.80 a vonat,1.50 a metro/1 személy csak oda.Kettőnknek retour 26 Euro alatt.Gyönyörű Como városkája,a tó is szép,de az állomástól balra lévő kis tér a gyönyörű templommal üditő volt,onnan is van egy kép. A vasútállomásról balra kell fordulni a tó partján,rövid séta után szenzációs fagyizó egy hölgy testvérpárral,pár méterrel utána életem legjobb beafstekje egy teraszon,a sarkon,kinai a főnök és mosolyog nem mint az olaszok.Szóval király volt a szervezés és a gép is földet ért hogy megirhassam ezt a pár sort mások segitésére.
Varázslatos Ligúria és csipetnyi francia tengerpart

Varázslatos Ligúria és egy csipetnyi francia Riviéra

Szihalom
4.4
A szervezés OK, az ügyfélszolgálat segítőkész volt mindig, kicsit jöhetett volna hamarabb a pontos tájékoztató, de gondolom várni kellett a külföldi visszaigazolásokra. A programok -amiken részt vettünk- nagyon tetszettek, bár szerintem felesleges majdnem minden napra tenni valamit, mi is csak 2 kirándulásra mentünk el, a többi nap a tengerpartot választottuk. A szállás egyszerű, viszont pozitív, hogy a tengerpart nagyon közel van. Az idegenvezetővel nagyon meg voltunk elégedve, sok érdekes információt megosztott az útvonal menti látnivalókkal-, és a helyi nevezetességekkel kapcsolatosan. A buszvezetőknek külön köszönet, olyan közel tettek ki a városközpontokhoz, amennyire csak lehetett, pedig látva a forgalom nagyságát és zsúfoltságát ez nem volt kis feladat. Összességében nagyon meg voltunk elégedve mindennel, azt kaptuk amit vártunk is ettől az úttól. Külön köszönet a TDM-nek, miután értesültek róla, hogy a jubileumi házassági évfordulónkat ünnepeljük ezzel az úttal, egy kis ajándékkal kedveskedtek nekünk.

Az elbűvölő Észak-Olasz tóvidék

Budapest, II. kerület
4.2
Eredendően egyéni utazók vagyunk, a társas utazás továbbra sem lesz célunk. Nehezen viseljük a hosszas, buszon töltött órákat, a WC használatának tilalmát.

Az elbűvölő Észak-Olasz tóvidék

Cegléd
5.0
József munkáját kiemelném. Rendkívüli felkészültségű rokonszenves ember. Szívesen utaznék vele bárhová.
A túra elég fárasztó, ennek tapasztalatai alapján úgy gondolom hogy egy nap program, egy nap pihenés formában élvezhető lenne, vagy ha a szálláshelyek közelebb lennének a látnivalókhoz, akkor nem kellene a buszban tölteni a fél napot.
De ezek csak javaslatok, rendkívül elégedett vagyok az utazással. Köszönöm a lehetőséget.
4 napos buszos kiskörút Olaszországban

Észak-Olaszország gyöngyszemei Garda tó és Milánó

Őrbottyán
4.8
Csodálatos élményekben volt részem. Köszönöm!

4 napos városlátogatás Milánóban - Hotel ***

Budapest
5.0
Nagyon jól szervezett utazás volt, a szállás kifogástalan.
Minden az előre megbeszéltek szerint történt.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!