vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

A világ legnagyobb épülete

A közép-kínai Szecsuán tartomány székhelyén álló rekordépület 500 méter hosszú, 400 méter széles és 100 méter magas. Alapterülete 1,7 millió négyzetméter, vagyis a magyar Országház alapterületének százszorosa. A méreteket jól szemlélteti, hogy abban 20 sydneyi operaház, az amerikai Pentagonból pedig három is elférne.

Kína 10+1 legnépszerűbb látnivalója

A világ legrégebben fennálló folyamatos civilizációja a misztikus Kína. Ahogy a Római Birodalom meghatározta Európa jelenlegi formáját, úgy hatott Kína Ázsia országaira. De az ősi birodalom hatása nem állt meg a hatalmas kontinens határainál - már az ókor óta járul hozzá Kína a világ többi részének történelmének, kultúrájának és gazdaságának alakulásához is.

Ledobták a nagy melegtől a fejüket a Nyári Palota Buddhái

A hőmérséklet ingadozása következtében veszítette el a fejét több Buddha-szobor a pekingi Nyári Palotában - közölték a park illetékesei, miután az interneten elterjedt, hogy vandálok pusztítottak a kínai főváros egyik legfontosabb idegenforgalmi látványosságánál. A fejetlen szobrokról készült, világhálón keringő fényképek és a napvilágot látott feltételezések arra indították a vezetőséget, hogy megmagyarázza, a szobrok egyes részei nem bírták tovább a hideg és a meleg váltakozása okozta összehúzódást, tágulást, s letörtek.

A világ legmagasabb felhőkarcolójának építése kezdődött meg

Megkezdődött a világ legmagasabb felhőkarcolójának építése a közép-kínai Csangsa városában, a rekordprojekt rekord idő alatt, jövő áprilisra elkészülhet. Az Égi Város (Tiankong Csengsi) nevű épület 208 emelet magasra nyúlik majd, és egy városnyi, mintegy 170 ezer ember befogadására lesz képes - adta hírül a sohu.com kínai hírportál. A világrekorder felhőkarcolóban egy város minden szükséges "kelléke", így egyebek között szálloda, iskola, kórház, irodák, vendéglátó egységek és boltok is helyet kapnak.

A világ 10 leglátogatottabb látványossága

A világ leglátogatottabb látványosságaiból állított össze toplistát a Tourism Review. Az éves vendégadatok alapján készült összeállításban négy európai műemlék is található. 10. Taj Mahal, Agra, India (évi 2,5 millió látogató)
Építészeti értéke mellett a Taj Mahal a szerelem jelképe is. Shah Jahan uralkodó felesége, Mumtaz Mahal emlékére állítatta a palotát halála után. Aki akkor vesztette életét, mikor világra hozta 14. gyermeküket. 9. Gízai Piramisok, Kairó, Egyiptom (évi 3 millió látogató)

Ezt kapjuk ingyen, ha Tajvanra utazunk

A jelentős részben a turizmusból egzisztáló szigetország első a világon, ahol a turisták oroszlánrésze ingyen juthat internethez.

A kilenc legszennyezettebb hely a Földön

Ólom, kadmium, higany, piszkos levegő és radioaktivitás: vannak helyek a Földön, ahol az emberek pokollá tették saját környezetüket – és egyúttal beteggé saját magukat. A Blacksmith Institute nevű amerikai környezetvédő szervezet nemrég összeállított egy listát, melyen a világ legszennyezettebb helyszíneit rangsorolták.

Az Avatar a valóságban - lebegő hegyek Kínában

Milliókat ejtett bámulatba az Avatarban feltűnő Pandora bolygó képzeletbeli tája. Azonban ha jobban körbenézünk, itt a Földön, kiderül, hogy nem is kell olyan messzire mennünk, ha ehhez hasonló fantasztikus képződményeket szeretnénk látni. Pandora lebegő hegycsoportjának, a „flux vortex” fölött úszó, Hallelujah-hegy földi változatának látványáért mindössze csak Kínába kell elutaznunk. Habár digitális trükk hiányában ezek nem lebegnek mégis azt a látszatot keltik.

Arany és jáde a kínai császár sírjában

Egy ezerötszáz évvel ezelőtt hatalmon lévő kínai császár feltételezett sírját fedezték fel a régészek az ország keleti részén fekvő Csiangszu tartományban. Kegyetlen uralkodó volt, valószínűleg a főemberei gyilkolhatták meg.
Vélemények, értékelések
4.6
20 értékelés alapján

KÍNA - Ezt látnia kell!

Kecskemét
4.6
2019. október második felében vettünk részt a " Kína - Ezt látnia kell!"utazáson.
Felejthetetlen élményekben volt részünk, köszönhetően az utazás szervezőinek, idegenvezetőnknek Ildikónak, aki sok információval látott el bennünket s türelemmel, kedvesen igyekezett megoldani a kisebb problémákat. A program nagyon színes, sokoldalú, jól összeállított.
Nagyon pozitívan csalódtunk Kínában, meglepő volt a tisztaság, biztonság. A szállodák jók voltak, az étel is jónak mondható. A helyi idegenvezetők is nagyon kedvesek, figyelmesek voltak.
Sajnáljuk, hogy felújítás miatt nem láthattuk a Yu-Yuan kertet Sanghajban, helyette a várostervezési múzeumot láttuk, mely szerintünk nem volt annyira érdekes.
A 70. évforduló miatt viszont egy csodálatos, virágos Kínát fedezhettünk fel!
Köszönettel jó munkát kívánunk az Utazom. com munkatársainak.

KÍNA - Ezt látnia kell!

Budapest
4.0
A programok a vártnak megfelelően teljesültek. Talán kicsit sok volt a vásárlással összekötött bemutató. A selyem előállítását, a képírást és a tenyésztett gyöngyöt kivéve csak az üzletre koncentráltak. Ez néha már kellemetlen volt. A szállások rendben voltak, de Hongzouban a szállodai szobai világítás kritikán aluli volt. (kb. tízes égőkkkel)
A császárkori Kínáról megfelelő és részletes tájékoztatást kaptunk, de a mai életről elég keveset hallottunk, csak a látottakra tudtunk hagyatkozni.

Óriás kínai körút I. (2020.03.25.)

Budapest, XI. kerület
4.0
1. A távolsági repülőn a házaspárokat szétszórták a repülő fedélzetén.2. A Kanton-Hongkong ha jóútnak semmi értelme, mivel 18 órakor indul, amikor sötétedik, az út alatt semmit nem lehet látni. Célszerűbb gyorsvonattal megtenni az utat.3. Azidegenvezető kitűnő volt, de néha a helyi túravezetőkre is támaszkodhatott volna, kíváncsiak lettünk volna a helyiek információira is.

KÍNA - Ezt látnia kell!

Nyíregyháza
4.8
Érdekes utazás, érdekes ország, érdekes emberek, érdekes történelem -Kína-Ezt látni kell! Valóban személyes élménnyé csak így válhat, ha megfogható közelségben látja az ember. Túravezetőnk BAKOS ZITA , nagyon türelmes, emberséges, hatalmas tudása valódi érdeklődésen alapul, talán ezért tudja minden pontját élménnyé varázsolni az utazó számára. Fáradtságot nem ismerve "menetel" , hogy az általa szeretett ország múltját és jelenét is megismertesse velünk. A szervezés tökéletes, a megadott időpontokban mindenhol vártak ránk a helyi idegenvezetők , sehol nem kellett várakozni. A helyi idegenvezetők is aranyosak voltak és segítőkészek. Egyszóval minden a tökéletes szervezésre utalt. Most még a kis Csapatnak szeretnék köszönetet mondani , mert az utastársaink is nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ez az út egy fantasztikus, felejthetetlen élménnyé váljon. Mindenkinek köszönet! Utazom.com további sikeres, színes utazás szervezést kívánok. Timi és Pisti

KÍNA - Ezt látnia kell!

Révkomárom
5.0
Az utazás megnevezése"Kína-Ezt látnia kell!" nagyon találó, mert csak így lehet egy ilyen hatalmas országról képet alkotni. Az általunk meglátogatott óriási nagy városokra a szervezettség, a gondozottság, a sok park zöldövezettel és számomra meglepően a nagy tisztaság volt jellemző. A szállodák nagyon színvonalasak voltak és a kaja is elfogadható.
Az ország történelmének, müemlékeinek és a meglátogatott helyszíneknek a megismerésében a nagytudású és tapasztalt idegenvezető Bakos Zita segített . Az egész út folyamán nagyon részletes információkkal látott el az ország történelme, hagyományai és gazdasági fejlődése terén. Nagyon határozottan vezette a csapatot és ő volt az aki mindent el tudott intézni. Köszönet Zitának és a csapat tagjainak, akik végig jó hangulatban, probléma mentesen tették számomra felejhetetlenné ezt az utazást.

Kína legismertebb, legszebb városai

Budapest, XIII. kerület
4.0
A szálloda első rangú volt, az étkezés is.
A programrész fontos és élményt adó.

KÍNA - Ezt látnia kell!

Budapest, XVIII. kerület
4.0
A túravezető Zita maximálisan jó volt és nagyon figyelmes /segítőkéz.Köszönöm szépen.

Óriás kínai körút I. (2020.03.25.)

Rigmány Erdély
5.0
Kölönn 100 pont Bálindnak. Ha valakinek nem tetszett annak a fenvaló se tudná ugy csinálni hogy jol legyen.jövöre is vele utazom.

Óriás körút Kínában II.

budapest
4.6
Cseke Ágnes idegenvezető lenyűgöző tudása, tárgya iránti elkötelezettsége és egyetemi előadás szintű ismertetői fokozták ennek a különleges útnak az élményét.

Kína remek ország, egészen elképesztően jó közbiztonsággal. Nyugodtan lehet a városokban sétálni sötétedés után is.
Bár az út bővelkedett felemelő szépségekben, mégis inkább az ország érdekessége és tanulságossága marad számomra emlékezetes. Hogy élnek, hogyan épül és fejlődik az ország. Mindenképp megérte elmenni.

KÍNA - Ezt látnia kell!

Budapest, XX. kerület
4.8
Az idegenvezető teljesítménye és tudása kiemelkedő.

KÍNA - Ezt látnia kell!

Budapest, XIX. kerület
5.0
Fantasztikus 12 napon vagyunk túl a "Kína-ezt látni kell" út végeztével. Hála az előkészítőknek, a helyi társirodák munkatársainak és első sorban Dr. Varga Bálint idegenvezetőnek, aki igen alapos tudásanyaggal, komoly empátiával vitte végig a csoportot. Látszott, hogy nem csak ismeri, de szereti is ezt az országot.Segítő készsége már-már legendás.A szállodák kiválasztása nagyon jó, mindenütt a városok központjában helyezkednek el, szolgáltatásaik magas minőséget képviselnek. Jó ötlet az út végére tenni Sanghait, ahol előzetesen Varga Bálint kultúrsokkot ígért. Hát megkaptuk, de nagyon jó és élvezhető volt.
Bár meg kell mondanom az igazi sokk haza érkezve ért bennünket, a vigasztalan bádog szürke repülőtéri utashídban, a pöffeszkedő közönnyel útleveleink után nyúló, köszönésünket nem fogadó útlevél kezelők részéről. Vagy a csak kb.20 perc után meginduló csomagkiadásnál. Így azonnal éreztük, hogy haza értünk.
Még egy megjegyzés.Árfekvését tekintve, ez egy drága út volt. Részvételünket januárban jeleztük és azonnal be is fizettük az esedékes részt.Később megláttuk az iroda honlapján, hogy az Aerport Hotel VIP parkolójában való parkolást ingyen kínálják a későn jövőnknek.Más irodáknál ez az alap csomag része! Többször rákérdeztünk az irodában, a válasz mindig elutasító volt.Évek óta parkolunk itt,irodai szervezésben és magán emberként is, utazásaink alkalmával, Már kedvezményeket is kapunk. Csodáljuk, hogy a részvételi díj ezt a kb.10 ezer Ft-os nagyságrendet nem bírta el.Megszondáztatva utastársainkat, rajtunk kívül senki nem élt az itteni parkolás lehetőségével. Tehát a csábítás nem vált be. Kár ezért a mellék ízért
.Papp Jutka és Feri

KÍNA - Ezt látnia kell!

Kiskunlacháza
5.0
Gratulálok, szuper szervezés, csodás élményeket nyújtott, múlt és jelen megismerése az út során. A szállodák a programban kínált feltételeknek megfeleltek.
Az idegenvezető mindenben segített, az általa elmondottakkal gazdagabb lettem. A kínai konyhaművészetet is megismerhettük, az adott táj nevezetes ételeit megismertük.
Összefoglalva, szuper volt minden tekintetben.
Kínát valóban látni kell!

KÍNA - Ezt látnia kell!

Kiskunlacháza
5.0
Jól szervezett utazás, az idegenvezető kiváló volt.

KÍNA - Ezt látnia kell!

Pomáz
5.0
A nagyon felkészült idegenvezetőnek köszönhetően minden program pontosan a leírtak szerint zajlott. Rengeteg információt
kaptunk Kínáról. Kitűnő szállodákban, kényelmes, tiszta, belvároshoz közeli elhelyezésben volt részünk. Az étkezési időpontok jól szervezettek, az európai ízlésnek megfelelő helyi specialitásokat tartalmazott.
Ajánlom mindenkinek akit érdekel Kína csodálatos történelme.
Külön köszönet Zitának, az idegenvezetőnek!

KÍNA - Ezt látnia kell!

Csömör
4.8
Az idegenvezetőnk maximális tudással rendelkezett erről a területről.

Hongkong, Kelet-Borneó és Kuala Lumpur - csoportos utazás tengerparti pihenéssel

Bp
4.8
Nagyon felkeszult volt az idegenvezeto

KÍNA - Ezt látnia kell!

Budapest
4.8
Csodálatos út volt!
Az idegenvezetőnk - Bakos Zita - fantasztikus volt. Olyan mennyiségű és mélységű ismereteket adott át, hogy a 3. naptól kezdve jegyzeteltem, hogy minél több mindent meg tudjak jegyezni. (Ha lesz még olyan út, ahol Ő lesz az idegenvezető, kérem, hogy jó előre tájékoztassanak!!)
A programok azt adták, amiért erre az útra jelentkeztünk. Előre tudható volt, hogy nem lesz egy könnyű séta - de megérte. Csodákat láttunk!
A szállások szuperek voltak. Tiszta helyiségek, kényelmes (és hatalmas) ágyak, stb.stb. - szóval teljesen rendben voltak.
Valóban volt néhány gyengébb ebéd, de ez nem okozott akkora problémát, hogy érdemes lenne rá több szót vesztegetni.
A csapat és nagyon jó volt: egymásra figyelő, kellemes utastársak - akikkel ismeretlenül is jókat lehetett beszélgetni, akiktől tanulni is lehetett, akikre sosem kellett várni. (És a dohányzókat is jól tolerálták!!)
Összességében: óriási élmény volt, köszönhetően (sorrendiség nélkül) a számomra különleges országnak - szokásoknak - életvitelnek; programoknak, a kiváló szervezésnek és Zitának.
Köszönöm!

KÍNA - Ezt látnia kell!

Baja
4.6
Csodálatos út volt, ami köszönhető a remek szervezésnek, programnak, és mindenek előtt Zitának az idegenvezetőnknek. A nagy létszám ellenére is flottul, határozottan, de kedvesen irányította a csapatot. Hatalmas tudását, érdekesen, lebilincselően osztotta meg a csoporttal. A váratlan problémákat is nagyszerűen kezelte, segítőkészsége példaértékű. Figyelt a csoport tagjaira, egyéni kívánságokat is figyelembe vette.
Idòsebb utasként is teljesíthető volt a program, a rengeteg látnivaló.
A program címe, hogy” Kína, ezt látni kell” valóban találó volt és kihagyhatatlan. Átértékelòdtek a Kínával kapcsolatos ismereteink, elképzeléseink.
Köszönjük!

KÍNA - Ezt látnia kell!

Budapest, XI. kerület
4.6
Ezt tényleg látni kellett! Szuper út volt, nagy tudású, tapasztalt idegenvezetővel. Rengeteg szép élménnyel tértem haza.
Voltak dolgok, melyek azonban zavartak az út során. Például az, hogy az utolsó napra semmilyen programot nem tervezett az iroda, pedig este 7-ig, a repülőtérre indulásig még lehetősége lett volna erre. Például erre az időpontra lehetett volna tenni a piacozást, melyet előző napra tettek, ezzel megrövidítve az esti programot. Továbbá, bár azt írták a különféle bemutatók és az ottani vásárlási lehetőségek nem csökkentik a nevezetességekre szánt időt, ezek igenis csökkentették azt. Túl soknak találtam a 40 utastól beszedett 2800 $-t borravalóra, már csak azért is, mert ezért semmilyen pluszt nem kaptunk. Tudtommal borravalót akkor adunk, ha elégedettek vagyunk a szolgáltatással. Az sem derült ki, ki és miért kapott borravalót.
Ezektől eltekintve Kínát tényleg látni kellett!

KÍNA - Ezt látnia kell!

Pilisszántó
4.4
Általánosságban jó véleményem van az útról. Kiemelném az idegenvezető teljesítményét (Zita), aki kiválóan, nagyon elkötelezetten, vezényelte le az utat.
Dohában oda-vissza voltak járatkésések (2 és 1+ óra), ami egyik irányba sem esett jól.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!