vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Téli expedíció a világ egyik legnehezebb csúcsára, a Himalájában

A 8000 csúcsok világa kegyetlen terep. De a nehézségek a téli időszakban százszorzódnak. Simone Moro és Denis Urubko, társaikkal téli csúcsmászást terveznek.

Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében

Az utazom.com kalandtúrái valódi izgalmakat kínálnak, lenyűgöző tájakon, a legnagyobb biztonságban. Az aktívan eltöltött szabadidő nem csak életre szóló élményekkel és kellemes fáradtsággal ajándékozza meg az utazót, hanem kiváló közösséget is talál a túrákon részt vevő hasonló érdeklődésű társaságban az út alatt pedig évtizedes tapasztalattal rendelkező túravezetők figyelnek utasaink biztonságára. Az alábbi felsorolásban összeszedtük azokat az úttípusokat, ahol aktív utazásokon, izgalmas kalandokon vehetünk részt az utazom.com szervezésében. Gyalogtúrák
Leírás:

Az egzotikus Bora Bora

Bora Bora egy csodálatosan szép sziget Francia-Polinéziában. A legendásan szép tengerparttal és csodálatos hegyekkel rendelkező kis trópusi sziget képeslapra illő tájakat rejt. A romantikus célpontnak számító sziget a nászutasok kedvelt nyaralóhelye. Az egzotikus sziget szépségeit luxuskörülmények között fedezhetjük fel. A most következő kisfilmben lenyűgöző légi felvételeken szemlélhetjük meg a sziget tájait: Floating Above Bora Bora from Trey Ratcliff on Vimeo.

A világ legnagyobb épülete

A közép-kínai Szecsuán tartomány székhelyén álló rekordépület 500 méter hosszú, 400 méter széles és 100 méter magas. Alapterülete 1,7 millió négyzetméter, vagyis a magyar Országház alapterületének százszorosa. A méreteket jól szemlélteti, hogy abban 20 sydneyi operaház, az amerikai Pentagonból pedig három is elférne.

Thaiföld - Khao Sok expedició

Thaiföld: majmok, gibbon testvériség, vadon, kajakban, sziklákon, őserdők, vágyak, repkedő gyíkok, bangkoki őrület, tengeri kajakok, éjszakai vonatozás, hajnali részegség, 100% Thaiföld, - EZ LESZ!

Antalyai kalandok

Antalya, a Földközi-tenger egyik csodálatos öblében fekvő települése Törökország legkedveltebb nyaralóhelye. [utazom:teaser:60669] Kellemes éghajlatát a környező hegyeknek és a rengeteg napsütésnek köszönheti - egy évben akár 300 derűsen ragyogó napra is számíthatnak az itt élők. Nyáron a strandok megtelnek pihenni vágyó európaiakkal, akik este a számtalan ragyogó szórakozóhely vagy étterem kavalkádjában múlatják az időt. A most következő kisfilm egy antalyai nyaralás képeit mutatja be: Quiet Mornings of ANTALYA from CengizBodur on Vimeo.

Thaiföld kajakkal - Khao Sok expedició

Thaiföld: majmok, gibbon testvériség, vadon, kajakban, sziklákon, őserdők, vágyak, repkedő gyíkok, bangkoki őrület, tengeri kajakok, éjszakai vonatozás, hajnali részegség, 100% Thaiföld, - EZ LESZ!

Thaiföld

Thaiföld, az egykori Sziám hatalmas és változatos délkelet-ázsiai ország. Szinte az egész Távol-Kelet megtalálható itt összesűrítve: Bankok nyüzsgő metropoliszától a buja esőerdőkön keresztül a turisták számára népszerű pálmafás tengerpartokig. [utazom:csikkep:37761] Buddha-szobrok, gazdagon díszített templomok, paradicsomi öblök és pezsgő éjszakai élet: kívánhatna-e többet a szürke téli hétköznapokból a melegebb éghajlatra vágyódó utazó? Nézzünk meg két kedvcsináló kisfilmet, amik egy thaiföldi utazás képeit mutatják be nekünk: Epic Thailand. Part II from dmytriy_golumbevskiy on Vimeo.

Thaiföld képekben

Thaiföld trópusi vidékei paradicsomi tájakat rejtenek: őserdők, hegyek, pálmafás tengerpartok között barangolhatnak azok, akik ide tervezik nyaralásunkat. A gyönyörű tájak közül sok feltűnik az alábbi kisfilmben is: Thailand into the Dream from Oliver Astrologo on Vimeo.    

Törökország holdbéli tájain

Törökország hatalmas és nagyon változatos táj. Kis-Ázsia számtalan nép által uralt félsivatagos, magashegyi és mediterrán vidékei látványosak és magával ragadják az utazó képzeletét. Anatólia száraz vidékei közül Kappadóka vívott ki magának nemzetközi figyelmet. A holdbéli táj a vulkáni tevékenységnek köszönheti kialakulását.

Három hét nyaralás Thaiföldön

Thaiföld kiváló hely a kikapcsolódásra. A gyönyörű tengerpartokon kipihenhetjük magunkat, a trópus esőerdőkben hatalmas vízesésekhez túrázhatunk, akár egy elefánt hátán felfedezve a dzsungelt. A gyönyörű buddhista emlékek megcsodálása után pedig kiváló konyhaművészeti remekekből lakmározhatunk, vagy egy fantasztikus hajókiránduláson járhatunk be titkos öblöket, ahol búvárkodhatunk is. A következő kisfilmben virtuálisan bejárhatjuk Thaiföld legszebb részeit egy fiatal pár kalandjain keresztül: 3 weeks in Thailand from Kyoto Studio on Vimeo.

Szingapúr sodró lendülete

Szingapúr: egy különleges városállam nagyon szigorú törvényhozással, viharos történelemmel és gazdasági sikerekkel. A város rendezettsége és tisztasága pélaértékű, ahogyan ez a kisfim is bemutaja: élhető helynek tűnik.

Thaiföldi utazás - tengeri kajakozással fűszerezve

Thaiföld, gibbonok, őserdő: mindez egy tengeri kajakkal felfedezve. Döbbenetes kaland, egzotikus kultúra, hihetetlen nyugalom vár. Felesleges is tovább szaporítanom a szót, beszéljenek helyettem a mozgóképek: a Khao Sok expedícióról készült videó! Ha kedvet kaptál, ne habozz: evezz!

Képeslap Thaiföldről...

Thaiföld: ez a trópusi éghajlaton fekvő hatalmas ország számtalan különböző táj és hatalmas, nyugodt arcú Buddha-szobor otthona. [utazom:teaser:39395] A thai szó jelentése- szabad: ezt a felszabadult  mosolyt láthatjuk a helyiek arcán, és előbb utóbb ránk is átragad- ha sok időt töltünk ebben a csodálatos országban: Postcard from Chris Tran on Vimeo.  

Thaiföldi emlékek

Thaiföld Ázsia egyik legizgalmasabb országa. A "szabad emberek" földje nagyon változatos tájakat rejt az esőerdőktől a trópusi tengerpartokig. A thai konyhaművészet mellett a kultúra is nagyon érdekes és színes - buddhista templomok és csendes kolostorok, halászfalvak és erdei törzsek ugyanúgy megtalálhatóak itt, mint a nyüzsgő metropolisz, Bangkok. Thailand from Memorias de Oriente on Vimeo.  

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.7
20 értékelés alapján

Szilveszter Isztambulban

Mezőtúr
4.0
Többnyire minden jó volt, csak a szoba nagyon pici, négy csillagnál nem ezt szoktuk meg!

Vietnám, Kambodzsa és Laosz

2144 Kerepes
4.6
<szöveg nélkül>

Hotel Dash Resort Langkawi *** Pantai Cenang

4.6
<szöveg nélkül>

Hétvége Isztambulban idegenvezetéssel

Budapest, IV. kerület
4.4
<szöveg nélkül>

Hétvége Isztambulban idegenvezetéssel

Gödöllő
4.0
A helyi idegenvezető nagyon jó volt,és sokkal többet megmutatott mint ami az eredeti programban szerepelt. köszönet érte.

Hétvége Isztambulban idegenvezetéssel

4.6
<szöveg nélkül>

Hotel Grand Whiz **** Nusa Dua

5.0
Ezt a szállodát csak ajánlani tudom. Csodálatos a környezet, gyönyörűen tiszta és nagyon kedves a személyzet. Minden nap alaposan takarítanak és lesik minden kívánságát az embernek. Imádtunk ott lenni.

Iráni körutazás

5.0
<szöveg nélkül>

Iráni körutazás

5.0
<szöveg nélkül>

Z Hotels Side Town **** Side

Budapest, IX. kerület
4.8
<szöveg nélkül>

Hotel Barut Hemera ***** Side

Budapest, XXI. kerület
4.9
Szolid luxus. Kedves személyzet a gyönyörű kertben lévő szállodában. Az ételek minősége, mennyisége nem hagy kivetni valót, szinte egész nap van lehetőség étkezésre a magas minőség ételekből, italokból.
Az első szobánk a gazdasági bejárat fölött volt. Zajos volt éjszaka, így kértünk szoba cserét, amit azonnal teljestettek. Egy csendes, nyugodt családi szobát kaptunk.
Mindennel meg voltunk elégedve, és remélem a Barut szállodalánc hotelei továbbra is a kínálatban maradnak.

Isztambul, a Boszporusz metropolisza - repülővel

Vác
5.0
Jól éreztem magam, sok mindent láttunk. Az idegenvezető is nagyon felkészült volt, de kicsit sokat politizált
A szervezés is nagyon jó volt..

Dél-Korea EXTRA csoportos nagykörút

Cegléd
5.0
Nagyon jó szervezett, élményekben gazdag utazásban volt részünk. A magyar idegenvezetőnk szuper volt!
Ajánlom mindeniken, hogy ismerjék meg ezt a csodálatos országot!

KÍNA - Ezt látnia kell!

Kecskemét
4.6
2019. október második felében vettünk részt a " Kína - Ezt látnia kell!"utazáson.
Felejthetetlen élményekben volt részünk, köszönhetően az utazás szervezőinek, idegenvezetőnknek Ildikónak, aki sok információval látott el bennünket s türelemmel, kedvesen igyekezett megoldani a kisebb problémákat. A program nagyon színes, sokoldalú, jól összeállított.
Nagyon pozitívan csalódtunk Kínában, meglepő volt a tisztaság, biztonság. A szállodák jók voltak, az étel is jónak mondható. A helyi idegenvezetők is nagyon kedvesek, figyelmesek voltak.
Sajnáljuk, hogy felújítás miatt nem láthattuk a Yu-Yuan kertet Sanghajban, helyette a várostervezési múzeumot láttuk, mely szerintünk nem volt annyira érdekes.
A 70. évforduló miatt viszont egy csodálatos, virágos Kínát fedezhettünk fel!
Köszönettel jó munkát kívánunk az Utazom. com munkatársainak.

KÍNA - Ezt látnia kell!

Budapest
4.0
A programok a vártnak megfelelően teljesültek. Talán kicsit sok volt a vásárlással összekötött bemutató. A selyem előállítását, a képírást és a tenyésztett gyöngyöt kivéve csak az üzletre koncentráltak. Ez néha már kellemetlen volt. A szállások rendben voltak, de Hongzouban a szállodai szobai világítás kritikán aluli volt. (kb. tízes égőkkkel)
A császárkori Kínáról megfelelő és részletes tájékoztatást kaptunk, de a mai életről elég keveset hallottunk, csak a látottakra tudtunk hagyatkozni.

Hétvége Isztambulban idegenvezetéssel

Szentendre
5.0
Isztambul varázslatos , gyönyörű . Elképzelhetetlenül hatalmas , az épületei , műemlékei egyedülállóak . nagyon jól éreztük magunkat , rengeteget gyalogoltunk , de nem volt ezzel gond , mert minden újabb utcában várt egy újabb csoda . A z idegenvezetőnk ,Mr HUSEYIN kARGILI kiválóan beszél magyarul , rengeteg ismeretet megosztott velünk , kedves volt , gondoskodó , olyan humorérzékkel , hogy néha az egész csoport hangosan nevetett . Finom ételeket ettünk , főleg a Galata -híd alatti étteremben a hal , és a zöldségek ízlettek . Visszamennék , megnézni a többi csodát is . Köszönöm .

Hotel Queen's Park Le Jardin ***** Kemer

4.1
<szöveg nélkül>

Őszi nyaralás és EXPO 2020 Dubajban - 2020.10.20-25.

5.0
<szöveg nélkül>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!