Kína 10+1 legnépszerűbb látnivalója

A világ legrégebben fennálló folyamatos civilizációja a misztikus Kína. Ahogy a Római Birodalom meghatározta Európa jelenlegi formáját, úgy hatott Kína Ázsia országaira. De az ősi birodalom hatása nem állt meg a hatalmas kontinens határainál - már az ókor óta járul hozzá Kína a világ többi részének történelmének, kultúrájának és gazdaságának alakulásához is.

Gondoljunk csak arra, hogyan alakult volna a világtörténelem a puskapor vagy az iránytű nélkül, de az európai kultúra és a fejlett tudás sem tudott volna közkinccsé válni a nyomtatás és a papír feltalálása nélkül - a selyem és a porcelán mellett, ezek a világrengető találmányok is Kínából származnak.

A legtöbben Kínával a saját országukban találkoznak - vagy az ott élő kínai népesség vagy még gyakrabban a világot elárasztó kínai termékek képében - de csak ritkán vehetünk részt egy kínai körutazás izgalmas kalandjában. Pedig Kína végtelen érdekességet, megyényi metropoliszokat és szinte földöntúli szépségű természeti tájakat rejt - ezek közül szedtük össze a legkülönlegesebbeket:

1. Az Agyaghadsereg

Kína első, legenás császára Csin Si Hunag-ti túlvilági hatalmát biztosítandó hatalmas agyaghadsereggel szállt a sírba. Az 1974-ben felfedezett, aprólékosan kidolgozott katonák, parancsnokok figurái, valamint lovak és kocsik világhírű leletek - a évszázadok távlatából is megdöbbenti a modern kor szemlélőjét is.

2. A Kínai Nagy Fal

A Kína északi határát védő 6352 kilométer hosszú, látványos fal és erődrendszer a Ming-dinasztia idején épült.  A hatalmas fal az egyes mérések szerint 10.000 kilométeres, hatalmas hegyeken, sivatagokon és mocsarakon át húzódó emberi alkotás, a de a népszerű legenda ellenére a világűrből nem látható falakat Csin Si Huang-ti kezdet építeni. A téglából és kőből épült falszakaszok közül sokat renováltak a látogatók kedvéért - elképesztő, milyen mérnök munka és emberfeletti erőfeszítés volt létrehozni a világ egyik csodájaként számon tartott védelmi vonalat.

3. Sanghaj

Kína gazdasági erejét jelképezi a Jangce torkolatában található Sanghaj - Hong Kong mellett ez a hatalmas város a kínai gazdaság zászlóshajója. 

4. Kuljin - rizsföldek és kúpkarsztok

A trópusi égövön található mészkővidékek nagyon látványosak  - Kuba és Thaiföld legendásan szép vidékére emlékezet Kínában Kuljin különleges hegyvidéke. A magasba törő, buja erdőségekkel borított kúpkarsztok között apró rizsföldek csillognak emlékezetes látványt nyújtva az ide érkezőknek. 

5. Hong Kong - ország az országban

Kína különleges területe, mely 1997-ig brit gyarmati fennhatóság alá tartozott. Azóta is különleges autonómiát élvez az "egy ország - két rendszer" elv alapján, az ebben a kettősségben rejlő gazdasági potenciált mind a Nyugat, mint a Kínai Népköztársaság messzemenően kiaknázza. A világ egyik legnagyobb pénzügyi központjának számító Hong Kong maga a kapitalista csillogás és felhőkarcolós fényűzés, amely hatalmas kontrasztban van Kína többi részének életszínvonalával. A két Budapest alapterületű városban több mint 7 millió ember él.

6. A Jangce-folyó

Ázsia leghosszabb folyója a Föld negyedik legnagyobb vízfolyása - Tibetben, a Himalája hatalmas csúcsai között ered és a Kelet-kínai tengerig hömpölyög. Az 1100 kilométeren tengerjáró hajók által is hajózható folyam leglátványosabb része a Három-szurdok, ahol több száz méter magas, függőleges sziklaszirtek között, keskeny folyómederben töri eát magát a víz ellenállhatatlan ereje. 

7. A Tiltott Város, Peking

Fél évezreden keresztül a kínai császárok palotája, a Birodalom fővárosa, Kína szellemi és hatalmi központja volt ez a lenyűgöző palotaegyüttes. A világ legnagyobb palotaegyüttese 72 hektáron terül el és hatalmas, bíborszínre festett fal veszi körül. A Pekingben található építészeti emléket a kínai, taoista filozófia alapelvei szerint építették, festették és osztották részekre.

8. A Huang-san hegység

A híres Sárga-hegység a Kína egyik leglátogatottabb természeti látnivalója, az UNESCO Világörökség része. A különleges alakú sziklákkal és vihar tépte fenyvesekkel ékes távoli hegyvidéken nyaktörő ösvények vezetnek fel a kolostorokhoz - ez a via ferrata túra csak erős idegzetűeknek való:

De ha a borzongásból elég, akkor nézzünk egy jóval aranyosabb látványosságot!

9. Csengtu, Panda-park

Szecsuán fővárosa, Csengtu, nem csak a híres opera és a hatalmas Buddha szobor miatt népszerű - itt találjuk Kína egyik jelképét, az óriás pandákat is. A kihalófélben lévő faj egyedeit itt próbálják szaporodásra bírni majd a természetbe visszavadítani - így ha szerencsénk van, a cukiságmérőt többszörösen kiakasztó bébi-pandákkal is találkozhatunk!

10. Zhangjiajie Nemzeti Park - Az Avatar világa a Földön

James Cameron filmje nem csak a kék emberszabású lények, a nav'i-k számára hozta el a világsikert - a filmbéli Hallelujah-hegység gravitációval dacoló sziklavilágát Zhangjiajie Nemzeti Park "lebegő hegyei" ihlették. Kína ki is használja a hirtelen jött népszerűséget - rengeteg kiépített látványosságot hoztak létre a látogatók szórakoztatására. Hatalmas homokkő tornyok, természetes sziklahidak és kapuk mellett itt találjuk a világ legmagasabb kültéri felvonóját, amely 330 méter magas, de megcsodálhatjuk a kilátást több mint kétezer méteres magasságba repítő kabinos kötélpályáról is!

10+1. Pingyao óvárosa

"Kína Szentendréje" - olvashatjuk erről a hangulatos kisvárosról, ahonnan a sajátos kínai bankrendszer hagyománya ered. A 2700 éves, eredeti állapotában megőrzött városka az UNESCO Világörökség része. 

Utazás Kínába - Kínai körutazások

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Shanghai - Peking a szuperexpresszel - 8 nap
» Peking-Shanghai a puskagolyó expresszel - 8 nap
» Peking – Xian – Shanghai - 10 nap
» Sanghaj és Hongkong - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel 2024.10.24.-11.02. - 10 nap
» Kína legismertebb, legszebb városai - 12 nap

Információs oldalak

» Incentive utazások - üzleti utaztatás

Cikkeink

» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa
» Ledobták a nagy melegtől a fejüket a Nyári Palota Buddhái - Etédi Alexa
» A világ legmagasabb felhőkarcolójának építése kezdődött meg - Etédi Alexa
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa
» Ezt kapjuk ingyen, ha Tajvanra utazunk - Etédi Alexa
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!