Peking-Shanghai a puskagolyó expresszel

8 napos körutazás Kínában

Ha csak rövid ideje van, mégis egy teljesebb képet szeretne kapni Kínáról, ez az egyik legjobb lehetőség. 8 napba a lehető legtöbb látnivalót sűrítettük egybe - viszont ezért sokat is kell gyalogolnunk, hogy mindent felfedezhessünk. Programunk egyik izgalmas része, hogy a Peking és Shanghai közötti 1.318 km-es távolságot a "puskagolyó" expresszel (bullet train) tesszük meg, amely 300 km/óra feletti sebességgel suhan át a tájon. Ez volt az első szuperexpressz útvonal Kínában, átadását követően a vonat nem állt meg sehol a két város között, és akár 380 km/órás sebességgel is közlekedett. A maximális sebességet később 350 km/órára korlátozták, és jelenleg nincs közvetlen járat a két város között (3-4 köztes megálló minden vonat menetrendjében szerepel), de így is 4,5-6,5 óra alatt teszi meg a távolságot, ami a gyorsvonat bevezetését megelőzően 12 órás utazást jelentett. A két nagyváros klasszikus látnivalóin kívül Pekingben egy riksa túrán is részt veszünk, és az egyik híres étteremben megkóstoljuk a pekingi kacsát. Shanghaiban a Hungpu folyón ringatózva és a régi TV-toronyból is megcsodáljuk a hatalmas metropoliszt. Végül egy kicsit az ősi Kínába is betekintünk Zhujiajiao vízi városában, mely jellegzetes épületeivel, szűk utcáival és a csatornákon átívelő kőhídjaival visszaidézi a letűnt korok hangulatát.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

a repülőjegyet illetékkel 
5 éjszakai szállást, helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban 
a félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
a helyszíni közlekedést autóbusszal és a "puskagolyó" expresszel
a megadott programokat
a szükséges belépőket
a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

a borravalókat  kb. 70 USD/fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár 115 000 Ft
Fakultatív programok
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Hossz: 
8 nap
Létszám: 
max. 20 fő

Szállás

Elhelyezés helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban.

Program: 

1. nap: Budapest – Peking
Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal, egy átszállással Pekingbe. Peking a Kínai Népköztársaság fővárosa, mely egyben Kína négy ősi fővárosának egyike. Eredete a régmúlt időkbe nyúlik vissza, hiszen a város környéke már az i.e. 1. évezredben lakott volt. 1421-ben 3. Ming császár a fővárost ide helyezte át, ekkor kezdett a település rohamos fejlődésbe, illetve ekkor nyerte el a jelenlegi formáját. 1941-ben a Kínai Népköztársaság megalakulását követően újabb fejlődési hullám alakult ki, mely a mai napig sem ért véget. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Peking
Érkezés után transzfer a szállodába, közben fotószünet a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok ikonikus helyszínéinél, a „Madárfészek” Stadionnál és a „Vizes Kocka” csarnoknál. Szállás és vacsora Pekingben (3 éj).

Tervezett szállás: Beijing 5L Hotel 4* vagy hasonló

3. nap: Peking
A délelőtti városnézésünket az Ég templomában kezdjük, az Imádságok csarnoka mellett megismerkedünk a templom többi részével, és betekintést nyerhetünk a kínaiak világról alkotott képébe, hitébe is. Városnézésünket a Tienanmen téren folytatjuk, ahol a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és Mao Ce-tung mauzóleuma is található. A téren áthaladva jutunk el a Tiltott város, az egykori császári palota bejáratához. Az épület együttes majd ötszáz évig a Ming és Qing dinasztiák palotája volt. A palota, az olimpia óta ismét régi fényében pompázik és számtalan ritkasága, kincse fogja rabul ejteni a látogatót. Végezetül riksa túrán veszünk részt a Hutong negyedben és ellátogatunk egy gyöngy műhelybe és üzletbe is. A napot az egyik leghíresebb pekingi kacsa étteremben zárjuk egy hangulatos és ízletes vacsorával.

4. nap: Kínai Nagy Fal – Nyári Palota
Reggeli után felkeressük Kína legismertebb látványosságát a Nagy falat. A fal egyik különleges részét látogatjuk meg, amely kevesebb turistát, de annál nagyobb élményt nyújt majd, mert olyan eredeti falszakaszokat is láthatunk, amelyek másutt már nincsenek meg, vagy felújították azokat.  Ezt követően visszatérünk Pekingbe és a Nyári palotát, valamint a legnagyobb császári parkot nézzük meg. A parkban, a palota területén a kínai építészet minden jellegzetessége megtalálható, pavilonok, tavak, kertek, tornyok, paloták, hidak. Látogatás egy üzletbe, ahol a kínaiak legkedveltebb féldrágakövét, a jádét ismerhetjük meg. Vacsora egy helyi étteremben, majd visszatérünk a szállodába. Este fakultatív programlehetőség: Kungfu show (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

5. nap: Peking – Shanghai
Kora reggel transzfer a vasútállomásra és utazás a „puskagolyó” expresszel Shanghaiba. A két város közötti 1318 km-es távolságot a híres "puskagolyó" expresszel tesszük meg, amely akár 300-350 km/órás sebességgel is tud haladni.  Érkezés után transzfer a szállodába, majd hajókázás a Huangpu folyón. Szállás és vacsora Shanghaiban (2 éj).

Tervezett szállás: Shanghai Baolong Hotel 4* vagy hasonló

6. nap: Shanghai
A mai napon egész napos városnéző programon veszünk részt. Első megállónk Shanghai egyik szimbóluma - a „Kelet Gyöngye” tv torony - 2 szintjén lévő kilátó lesz, ahonnan jó idő esetén csodálatos kilátás nyílik a városra. Ezután a Jade Buddha templomához megyünk, azt követően a Yuyuan kertet nézzük meg, majd a közeli óvárosi piacot keressük fel. Itt számtalan ajándéküzlet, ékszerbolt, teaház és étterem is található. Ellátogatunk egy selyemkészítő műhelybe és üzletbe is. Természetesen nem maradhat ki a látnivalók sorából, a Bund, a híres régi rakpart és a Nanjing Road sem. Vacsora után fakultatív programlehetőség: akrobata show (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

7. nap: Zhujiajiao - Shanghai
Reggeli után egész napos kirándulás a Shanghaitól mindössze 40 km-re található, több mint 1700 éves történelméről ismert Zhujiajiao vízi városba. Jellegzetes épületeivel, szűk utcáival és a csatornákon átívelő kőhidakkal visszaidézi az ősi Kína hangulatát. Hajókázás a csatornákon, majd szabadidő és vásárlási lehetőség. A kirándulás után visszautazás Shanghaiba, vacsora, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás.

8. nap: Budapest
Átszállást követően érkezés Budapestre kora délután. 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Nyári palota és Császári kertek
  • Ming és Csing-dinasztia császári palotája
  • Mennyei béke temploma: a császári áldozati oltár
  • Kínai Nagy Fal

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Helyszínen foglalható program:
Akrobata show: kb. 60 USD

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a repülőjegyet illetékkel 
5 éjszakai szállást, helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban 
a félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
a helyszíni közlekedést autóbusszal és a "puskagolyó" expresszel
a megadott programokat
a szükséges belépőket
a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a borravalókat  kb. 70 USD/fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár 115 000 Ft
Fakultatív programok
BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)

Kötelező költségek: 

Vízum

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalókat kb. 50 USD/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, átszállással.

Érkezések és indulások helyi idő szerint értendők.

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók.

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós (reggeli és vacsora) ellátást tartalmaz.

A területről: 
Kína ma a világ harmadik katonai, második gazdasági potenciálja, a világ legnépesebb állama (1,3 milliárd lakossal), ám a jelenleg működő népességszabályozási program eredményeként rövidesen meg kell válnia ettől a rangjától. Jelentős kínai etnikum él a világ különböző területein, elsősorban Délkelet-Ázsiában és a fejlett nyugati államokban.
Időjárás: 
Az ország déli területein a szubtrópusi monszunéghajlat az uralkodó. Az északi, tengerhez közeli vidékeken a nedves kontinentális, beljebb száraz kontinentális, illetve Belső-Mongólia egyes vidékein a mérsékelt övi sivatag éghajlat jellemző. A magashegységekben és Tibetben hegyvidéki éghajlat van.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2% Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!