Thaiföld legjobb tengerpartjai - Railay Beach, Krabi

Thaiföld kulturális látnivalói mellett természetesen a gyönyörű tengerpartok vonzzák ide az utazókat. Míg a Föld északi féltekén mínuszok és szürkeség keseríti a hétköznapokat, Thaiföld kellemes meleggel és selymes homokkal borított tengerpartokkal várja a télből elvágyódókat. A legtöbben Bangkokba érkeznek, de már a híres turistaparadicsom, Phuket is elérhető közvetlen járattal, nem kell Bangkokban átszállnunk.

Ha azonban nem elégedünk meg Phuket vagy épp a Thai-öbölben, a fővároshoz közelebb található Pattaya vagy a szintén túl népszerű sziget Koh Samui zsúfolt és zajos strandjaival, érdemes egy kicsit még dél felé utaznunk. Krabi tartományban találjuk a legszebb thaiföldi strandokat. A tájat magas kúpkarsztok teszik látványossá, egy kis keresgéléssel pedig könnyen találunk olyan helyeket, ahol kevéssé jellemző a tömegturizmus. 

A Krabi és Ao Nang között található öbölben fekvő Railay Beach ilyen hely. A szárazföldtől magas kúpkarsztok dús erdővel borított gerincei zárják el ezt a félszigetet, melyet csak hajóval lehet megközelíteni. Az Andamán-tenger kellemesen meleg hullámai gyönyörű partokat mosnak, ahol drámai sziklák árnyékában hűsölhetünk strandolás után és a tengerből kiemelkedő mészkőoszlopok látványa emeli a paradicsomi táj szépségét. 

Railay Beachon  a szállások széles választékából válogathatunk - mindenféle pénztárcához épp megfelelőt. Dönthetünk, hogy sokcsillagos resort-ban pihenünk, de választhatunk a domboldalban lévő olcsóbb, ám cunami-biztos szállások közül is - az árkülönbséget pedig kiváló halételekre, frissen grillezett garnélarák-tálakra vagy koktélokra költhetjük a hangulatos parti éttermek valamelyikében.

Railay Beach nem a hangos bulikról  és a nagy tömegekről híres - felbecsülhetetlen ez a nyugalom és hangulat, ha valóban pihenni szeretnénk. De semmiképp nem számít unalmasnak - a meredek falú mészkőtornyokon sziklamászó-kalandokban vehetünk részt, de izgalmas hajókirándulásra is indulhatunk innen a Koh Poda vagy a Ko Hong szigetekre.

Ha pedig nagyon hiányzik a vásárolgatás és a nyüzsgés, akkor néhány száz bath-ért bevisz egy hosszú halászcsónak Krabi vagy Ao Nang városába. De elérhetjük innen akár Ko Lanta szigetét vagy a híres-neves Phi Phi szigeteket is. Azonban nagyon könnyen megszeretjük a csendes, nyugodt mederben folyó mindennapokat itt - reggel gibbonok koncertje köszönti a napot, míg délután egy trópusi zápor frissíti fel a levegőt - utána pont jól esik egy séta, nem túl messzire, csak épp a kedvenc szórakozóhelyünkig vagy parti éttermünkig, ahol már ismerősként köszöntenek és hangulatos zene szól a naplemente drámai fényei után gyorsan fülledt thaiföldi éjszakába forduló estéhez.

Railay keleti oldala mangrove-ligetekkel szegélyezett, nagy ár-apály különbséggel rendelkező part - itt vannak a jobb éttermek és boltok, míg a nyugati rész klassz homokos fövennyel vár - itt lehet jókat strandolni és napozni. A nyugati partról gyönyörű naplementéket élvezhetünk, az enyhe esti órákra nagyon kellemes lesz ez a hely is. 

Az én személyes kedvencem pedig a félsziget délnyugati csücskében található Cave Beach. Bár itt nincsenek éttermek, nem maradunk éhesen két úszás között - a parton büfécsónakok ízletes pad thai-választékából csemegézhetünk. Az öblöt záró magas szirtek aljában egy termékenység-szentélynél fallikus jellegű faragott faszobrok sorakoznak - itt imádkoznak a thai asszonyok a gyermekáldásért. 

Railay Beach az egyik legjobb hely Thaiföldön - a képeslapra illő táj és a kiváló, nem túl zsúfolt strandok, a nagyon jó éttermek és hangulatos bárok maradásra csábítják az utazót. Valójában semmi olyan nincs Thaiföldön, amit itt nem találunk meg - nem csoda hát, ha itt sokáig el bírnánk képzelni az életünket - nagyon, nagyon sokáig.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Thaiföldi körutazás - Tengerparti pihenéssel - 12 nap
» Thaiföld Óriáskörút - 14 nap
» Közép-Thaiföld csodái - minikörút - 3 nap, 2 éj
» Észak-Thai körutazás látogatással a "hosszú nyakúak" törzsénél - 3 nap, 2 éj
» Közép-Thaiföld csodái - minikörút - 3 nap, 2 éj

Szállás ajánlatok

» Hotel Golden Sea Pattaya *** Pattaya (Közvetlen járattal Bécsből) 99.900 Ft/főtől - Ázsia / Thaiföld / Pattaya
» Hotel Ibis Kata Beach *** Phuket 119.900 Ft/főtől - Ázsia / Thaiföld / Phuket
» Hotel Golden Sea Pattaya *** Pattaya 119.900 Ft/főtől - Ázsia / Thaiföld / Pattaya
» Hotel Andaman Beach Suites **** Phuket 139.900 Ft/főtől - Ázsia / Thaiföld / Phuket
» Hotel Blue Ocean Resort **** Phuket 139.900 Ft/főtől - Ázsia / Thaiföld / Phuket

Információs oldalak

» Thaiföld látnivalók
» Egzotikus utazások nyaralások
» Incentive utazások - üzleti utaztatás

Cikkeink

» Thaiföld kajakkal - Khao Sok expedició - Kovács Attila
» Thaiföldi utazás - tengeri kajakozással fűszerezve - Kovács Attila
» Thaiföld - Khao Sok expedició - Hudanik Zsolt
» Képeslap Thaiföldről... - Kovács Attila
» Kalandozás Thaiföldön - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!