Thaiföld legjobb tengerpartjai - Maya Bay, Phi Phi szigetek

A kezdő Ázsia-utazók már otthon, a fotelből próbálják felkészíteni magukat a rájuk váró élményekre  - úti könyvek lapozgatásával és hollywoodi zsánerfilmekkel. Míg a Himalájába készülők a Hét év Tibetben című opuszt tanulmányozzák tüzetesen, addig a Délkelet-Ázsia trópusi tájaira vágyakozók az Ízek, imák, szerelmek vagy pedig a Trainspottingot és a Gettómillimost is rendező Danny Boyle 2000-ben forgatott A part(The Beach) filmjét nézik  meg, a sokáig oszkárkerülő Leonardo DiCaprio főszereplésével. A filmet, művészi értékét és tárgyi tévedéseit most nem elemeznénk, de egy dolog biztos vele kapcsolatban - a Phi Phi szigetek legszebb öblében, a híres Maya Bay tengerpartján forgatták legfontosabb jeleneteit. 

A film elhozta a Phi Phi szigeteknek azt a népszerűséget, mint a Passió Materának vagy az Alkonyat Volterrának - már nem csak hátizsákos utazók és papucsos hippik voltak kíváncsiak ezen táj szépségeire, hanem az összes Thaiföldre érkező. Így rövid úton sikerült volna pont úgy lelakni ezt a tájat, amitől a filmben rizsért a turisták közé visszatérő főhős annyira tartott - de szerencsére a thai találékonyságot nem kell félteni. 

A trópusi kúpkarsztok magas falaival erődszerűen körülvett sziget a két tagból álló Phi Phi szigetek déli darabja, név szerint Phi Phi Leh. De északi testvérszigetével, Phi Phi Don-al ellentétben ez lakatlan - nem is szabad a szárazföldön maradni éjjelre, maximum a sziget környékén horgonyzó lakóhajók fedélzetén.

A védettségi státusszal két legyet ütnek egy csapásra a thaiok - nem szennyezik el a szigetet, nem szemetelik tele a partot az itt megszálló turisták - ellenben a sziget valós kapacitásánál jóval több embert lehet itt néhány órára megstrandoltatni, mindenféle beruházás nélkül. A kikötésnél már el is szedik a belépőt(450 THB), tehát ha ide érkezünk ezt a thaiföldi viszonylatban magas összeget is számítsuk bele kirándulás költségeibe.

Maya Bay nem csak Phi Phi északi szigetéről, de Phuketről, Krabiról és Ao Nangról is elérhető motorcsónakkal. Vegyük figyelembe, hogy minél messzebbről indulunk, annál nagyobb eséllyel számíthatunk tömegre, mert napközben érnek oda a csoportok a távolabbi kiindulópontokról - a part pedig elég rövid és könnyen megtelik hajókkal és csónakokkal, ami sokat elvesz az élményből. A legjobb, ha Phi Phi Don szigetén szállunk meg és onnan indulunk el reggel 9 előtt a Maya Bay meglátogatására.

Útközben láthatjuk a mészkőbarlangokban a fecskefészek-gyűjtők tanyáit és a nagyon hangulatos Phi Leh lagúnába is bekanyarodik velünk a csónak - a fjordszerű, keskeny öblöt száz méter magas, meredek mészkőfalak határolják. Innen navigálunk tovább a filmből is ismerős Maya Bay irányába, ami reggel még nem annyira zsúfolt. A strand tényleg csodálatos, a függőleges falak karéjában megbúvó öböl megkapó látványt nyújt. A sziget belsejében rövid sétát tehetünk, a központi ligetben állt a filmbéli hippitábor.

A strandolás után pedig a déli szigetet megkerülve érünk vissza Phi Phi Don szigetére vagy eredeti kiindulási helyünkre. Bár a Part című filmben látott magányos partszakaszt nem élvezhetjük, a terület védelmében hosszú távon érdekelt thaiok miatt még mindig érintetlen tájakat találunk, ha Maya Bay felfedezésére indulunk.

Ha kevesebb turistára vágyunk, keressük fel Thaiföld távolabbi szigeteit, Ko Lanta, Ko Kut vagy épp Ko Lipe szigetét. Ao Nang környékén pedig jó választás lehet a jóval kisebb, de hasonló hangulatú Ko Hong.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Thai kiskörút (Bangkok - Kanchanaburi - Ayutthaya) - 8 nap / 5 éjszaka
» Thaiföldi körutazás - Tengerparti pihenéssel - 12 nap
» Thai kiskörút **** üdüléssel Golden Sea *** Pattaya - 12 nap / 9 éjszaka
» Thai kiskörút **** üdüléssel Jomtien Palm Beach **** Pattaya - 12 nap / 9 éjszaka
» Thaiföld - a mosoly országa -

Szállás ajánlatok

» Hotel Golden Sea Pattaya *** Pattaya 119.900 Ft/főtől - Ázsia / Thaiföld / Pattaya
» Adelphi Pattaya Hotel **** Pattaya 149.900 Ft/főtől - Ázsia / Thaiföld / Pattaya
» Bangkok **** 2/3 éj és 7/9/12 éj Hotel Golden Sea Pattaya *** Pattaya 159.900 Ft/főtől - Ázsia / Thaiföld / Pattaya / Bangkok
» Hotel Jomtien Palm Beach **** Pattaya 164.900 Ft/főtől - Ázsia / Thaiföld / Pattaya
» Hotel Citrus Parc Pattaya by Compass Hospitality **** Pattaya 159.900 Ft/főtől - Ázsia / Thaiföld / Pattaya

Információs oldalak

» Thaiföld látnivalók
» Egzotikus utazások nyaralások
» Incentive utazások - üzleti utaztatás

Cikkeink

» Thaiföldi utazás - tengeri kajakozással fűszerezve - Kovács Attila
» Thaiföld kajakkal - Khao Sok expedició - Kovács Attila
» Thaiföld - Khao Sok expedició - Hudanik Zsolt
» Képeslap Thaiföldről... - Kovács Attila
» Thaiföld, Phi Phi képekben - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!