A világ 20 legszebb helye

A világ tele van szebbnél szebb helyekkel. De néhány magasan kiemelkedik ezek közül: azok a varázslatos tájak, amelyek a legjobban megdobogtatják az utazók szívét. A most következő, természetesen nem teljes lista válogatás a legcsodálatosabb helyszínek közül.

Hawaii:

A paradicsomi állapotokat megőrző trópusi szigetcsoport vulkánok és törzsi hagyományok otthona:

Kauai, Hawaii-szigetek

A Hawaii-szigetek egyike Kauai. A trópusi sziget csodálatos tájakat rejt, vízesések, magas vulkáni hegyek, pazar tengerpartok váltogatják egymást. A természeti szépségek egy elveszett paradicsomot idéznek: a Jurassic Park egyes jeleneteit is ezen a szigeten forgatták. Nézzünk szét e vidéken a magasból és a víz alatt is, most dinoszauruszok nélkül... ISLE OF KAUA'I :: HAWAII from Scott McFarlane on Vimeo.

Agra, India:

India leghíresebb látnivalója, a szerelem emlékműve ez a csodálatos arányokkal rendelkező épület. Nézd meg, milyen India valódi arca:

India valódi arca...

India: megosztó, külön világ, kontinensnyi ország, melynek százezer arca van. A legnagyobb szegénység és a sok millió gazdag ember, sodró tömeg, fülledt meleg és  benne illatok, szagok a fűszerektől a szemét bűzéig, az aranyozott templomoktól a szinte elképzelhetetlen mocsokig és a legmélyebb nyomorig. Beutazni ezt a bolygót igazi kaland.

Bagan, Burma:

Az egykori templomváros még romjaiban is lenyűgöző. A hatalmas területen elterülő épületegyüttest felülről a legjobb megtekinteni:

Bonsai Burma

Burma: elzárt és viharos történelmű, mégis gyönyörű ország. Ha többet szeretnél megtudni róla, kattints erre a linkre, ha viszont egy nagyon érdekes videót szeretnél megnézni az aranypagodákról és rizsföldekről, akkor az alábbi videót tekintsd meg.

Toszkána:

A világ minden tájáról érkeznek utazók, hogy átéljék Toszkána egyedülálló hangulatát. Az utazom.com Toszkánával foglalkozó cikkeit pedig itt találod. Nézzük, milyen szépségeket tartogat:

Toszkána legszebb városai

Toszkána: már a név hallatán is elfogja az embert egyfajta kellemes bizsergés. A gyönyörű tájon, a lankás dombok között apró városkák bújnak meg- középkori hangulatú utcáikon sétálva vagy az ősi épületektől határolt főtéren évszázadokat repülhetünk vissza az időben. Ebben a válogatásban összeszedtük azokat a településeket, amelyek a legközelebb állnak a szívünkhöz, és amiket mindenképpen érdemes megnézni, ha Toszkánába utazunk. San Gimignano: Toszkána esszenciája ez az apró kis település, amit középkori Manhattannak is neveznek.

Izland:

Izland, a tűz és a jég szülte sziget, vad tájak otthona. A változatos sziget minden évszakban lenyűgözi az ide látogatókat:

Izland lenyűgöző tájain

Izland: az Atlanti-óceán közepén fekvő magányos sziget a tűz és a jég alakította vadregényes tájakkal várja az kalandvágyó utazókat. A semmihez sem fogható vidék legszebb részeit mutatja be a most következő kisfilm, csodálatos képekkel és valódi izlandi hangulattal.  Made In Iceland from Julian Tryba on Vimeo.

Maldív-szigetek:

Álomnyaralás vagy életre szóló nászút: a Maldív-szigetek csodálatos tájain olyan jól érezzük majd magunkat, hogy haza sem akarunk jönni:

A csodálatos Baa Atoll, Maldív-szigetek

A Maldív-szigetek egyedülállóan szép természeti táj az Indiai-óceánban. A fehér korallhomokkal borított strandokra hatalmas pálmák vetnek árnyékot, a szigetek a luxusnyaralóhelyekről és a csodálatos élővilágukról is híresek. Az ebben a kisfilmben bemutatott Baa Atoll például nem csak kiváló nászutas célpont, hanem bioszféra rezervátum is. Mesebeli látvány: Postcard from Atoll Baa ( Maldives ) from Jean-marc on Vimeo.

Grand Canyon:

Észak-Amerika döbbenetes tájai közül is kiemelkedik a világhíres Grand Canyon. Nézd meg, milyen szép ez a táj:

A Grand Canyon csodája

A Grand Canyon az USA egyik leglátogatottabb természeti látványossága. A hírneve nem véletlen: a Földön kevés ilyen lenyűgöző táj létezik. Ez a csodálatos kisfilm bemutatja a vidék szépségét és élővilágát.  Spirit of the Earth/Grand Canyon from AGENANCE on Vimeo.

Madeira, Portugália:

Madeira olyan gyönyörű, hogy azt hiszed, álombéli tájon barangolsz. Tegyél egy túrát a sűrű erdővel borított hegyekben vagy az óceánparton! Nézd meg velünk élőben a sziget szépségeit:

Patagónia:

Hihetetlen sziklaformák, magányos tájak: Patagónia a világ vége. A gyönyörű vidékről még több fotót találsz itt:

Patagónia tájain

Patagónia a Föld legszebb tájainak egyike. Nagyon messze van, de megéri a hosszú utat az a rengeteg csodálatos táj, amit itt bebarangolhatunk. A világ végén túrázni: ez volt az álmom, amikor útra keltem. A képek között feltűnik az Aconcagua is, Argentína, a déli és a nyugati félteke legmagasabb hegye: egy sikertelen csúcsmászásnak "köszönhetően" jutottam el ide először. A Chile és Argentína területén fekvő Patagónia zord és távoli vidék, még az országon belül is napokat buszozhatunk, ha ezt a közlekedési módot választjuk. 

 

Mont-Saint-Michele, Franciaország:

A varázslatos épület a normandiai tengerpart lenyűgöző látványossága. A sziget és a rajta található bencés apátság az UNESCO Világörökség része.

A misztikus Mont-Saint-Michel

A Franciaország, közelebbről Normandia partjainál található Mont-Saint-Michel bencés kolostora egészen egyedülálló látványt nyújt. A kolostorszigetet már egy gát köti össze a szárazfölddel, és apály idején száraz lábbal is megközelíthető a gránitsziklára épült bencés klastrom.  A misztikus hely megbabonázza az ide érkezőket - értékét az is jelzi, hogy 1979-ben elsőként került fel az UNESCO Világörökség listájára. A most következő kisfilm kívül-belül bemutatja a kolostort: Le Mont-Saint-Michel from Carlo de Ruiter on Vimeo.  

 

Új Zéland:

A világ legszebb helyei között is előkelő helyet foglalnak el ezek a csodálatos szigetek: hatalmas mennyiségű természeti csodát zsúfoltak a déli óceán közepén úszó földdarabra:

Új Zéland, a déli sziget legszebb tájai

Új Zéland csodálatos szigetei közül most a délire látogatunk el egy kisfilm erejéig. Elképesztő szépségű tájakat mutat be ez a film, ahol a Természet ereje uralja a tájat: nem próbálta meg az ember meghódítani, kisajátítani ezeket a gyönyörű vidékeket. Az érintetlen erdőkben kristálytiszta vizű patakok csobognak, a hatalmas hegyek lábainál... Talán elképzelni sem lehet ennél szebbet... Aotearoa - A journey through New Zealand from Nathan Kaso on Vimeo.

 

Himalája:

A Föld legmagasabb csúcsait és legszebb tájait rejti ez a hatalmas hegylánc- életre szóló kalandokat és embert próbáló kihívásokat kínálva az ide zarándokoló hegyimádóknak. Éld át ezt a csodát Te is:

 

Pamukkale, Törökország:

Pamukkale valószínűtlenül szép, mésztufával borított hegyoldala már az ókorban is ismert gyógyfürdő volt. Nézegess még képeket erről a helyről:

Pamukkale- a mészkőpalota

Törökország csodás hely, de ahogy Pamukkale fehér mészkőmedencéi kiemelkednek a száraz síkságból, az valóban egyedülálló látvány. A hegyoldalban feltörő, gyógyhatású és magas oldott mészkőtartalmú, forró víz kisebb nagyobb medencéket alkotott, és ezen a lépcsőzetes, egymásra épülő tavacskák rendszerén keresztül folyik keresztül.

 

Plitvicei-tavak, Horvátország:

Szerencsénkre egy világhíres táj a közelünkben is található: a Plitvicei-tavak Horvátország legfontosabb természeti látnivalója. További képek innen:

Horvátország-Plitvicei tavak

 Horvátország egyik legnépszerűbb természeti látványossága a lenyűgözően szép Plitvicei-tavak. A karsztos mészkővidéken áttörő, magas oldott kalcium-karbonát tartalommal rendelkező folyócska alakította ki a temészetes gátakból és vízesésekből álló, egyedülálló tóvidéket. A Plitvicei tavak vidéke annyira különleges, hogy egyszerűen vétek kihagyni, vagy újra és újra nem meglátogatni.

 

Bali, Indonézia:

A zöldellő sziget megbabonázza az ide utazókat: Bali csodálatos tájakat és egzotikus kultúrával csábít:

Képeslap Baliról

Bali: csodálatos sziget Délkelet-Ázsiában. Egyedülálló hangulatát jól visszaadja az itt következő kisfilm.

 

Norvégia:

Európa legszebb tájainak élvonalában találjuk Norvégia ámulatba ejtő szépségeit:

Norvégia: hűsítő utazás a fjordok földjén

Norvégia: csodálatos és hatalmas ország messze északon. A táj lenyűgöző, az éghajlat zord, a hajnalok még nyáron is csípősek. De most bármit megadnék azért, hogy pulóverben sétáljak egy ilyen látványos fjord peremén... Mivel a teleportálás még csak a tudományos fantasztikum világában létezik, maradjunk meg annál a kőkorszakinak számító módszernél, hogy megnézünk egy HD minőségű kisfilmet erről a gyönyörű vidékről: Norway from Stian Rekdal on Vimeo.

 

Velence, Olaszország:

Bár nem természeti táj, mégis a természet erőnek köszönheti létét és pusztulását is... Velence csodálatos:

Képek Velencéből

"Egészen szűk utcák ágaztak egészen szűk utcákba, és amerre ment, ezek az utcák mindegyre szűkebbek és sötétebbek lettek. Ha kinyújtotta két karját, egyszerre meg tudta érinteni a két szemben levő házsort, a hallgató, nagy ablakos házakat, amelyek mögött, úgy gondolta, titokzatosan intenzív olasz életek szenderegnek. Olyan közel, hogy szinte indiszkréció ezeken az utcákon járni éjszaka. Mi volt ez a furcsa bűvölet és eksztázis, ami elfogta itt a sikátorok közt, miért érezte úgy magát, mint aki végre hazaérkezett?

 

Yosemite Nemzeti Park:

Észak-Amerika döbbenetes tájai között a Yosemite Nemzeti Park a legszebb. Csodálatos vidék a hol grizzlyk kóborolnak:

A földöntúli szépségű Yosemite Nemzeti Park

A Yosemite Nemzeti Park maga a nagybetűs vadon: félelmetes gránitfalak, jég által csiszolt csúcsok és hatalmsas vízesések, zúgó fenyvesek, kristálytiszta patakok között túráznak azok a szerencsések, akik eljuthatnak ide. A nagyvárosoktól távol eső, fényszennyezéstől mentes, csodálatos vidék felett éjjel felragyog a Tejút ösvénye: Yosemite HD II from Project Yosemite on Vimeo.  

 

Cinque Terre, Olaszország:

Sok ázsiai és észak-amerikai turista csak rövid időt tölt az Öreg Kontinensen, végigrohanva legszebb értékeit. Az instant Európa-túra állomásai között azonban biztosan benne van a Cinque Terre csodálatos vidéke. Nézd meg, miért:

Olaszország ékessége: a Cinque Terre

A Cinque Terre Ligúria, de talán Olaszország egyik legnevezetesebb látnivalói között van: a tengerparti sziklákra tapadt kis falvak, mint Vernazza vagy a Monterosso al mare vagy a meredek hegyoldalon kialakított teraszos művelésű földek, kabócadaltól hangos olívaligetek és a mélykék tenger- megkapó látvány.

 

Neuschwanstein:

A művészetbe szerelmes II. Lajos bajor király megvalósította legmerészebb álmait is. Van, aki őrültnek, van aki példaképnek tartja ezért, de egy biztos: az eredmény csodálatos.

Mint a mesében - légi felvételek a Neuschwanstein kastélyáról

A Németország egyik leghíresebb látnivalójának számító neuschwansteini kastély mesebeli látványt nyújt. A meg nem értett bajor király, II. Lajos építette a kastélyt, hogy tisztelegjen Richard Wagnernek. A gyönyörű épület azóta is megbabonázza az ide látogatókat. A csodálatos természeti környezetben fekvő várkastély igazi szépségét a levegőből csodálhatjuk meg. Mivel ez a különleges kaland csak néhány szerencsésnek adatik meg, a következő kisfilm segít pótolni az élményt: Bavarian Summer Aerials – Neuschwanstein from Framepool on Vimeo.  

Hazánk legszebb kastélyait pedig itt találod:

A 15 legszebb magyarországi kastély

A főúri világ gondtalanságát sugárzó kastélyok mesevilágba repítik azt, aki a modern idők rohanását maga mögött hagyva belép a kovácsoltvas kapunk, s elsétál a hatalmas kert mélyén fekvő, impozáns, tiszteletet és felsőbbrendű stílust sugárzó épületig. Egy szubjektív alapon készített felsorolásban összeszedtük a 15 legszebb magyarországi kastélyt, a képek alatt található linkekre kattintva további képeket találunk ezekről a gyönyörű épületekről. Festetics-kastély, Keszthely

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Törökország csodái I. - ősi kultúrák, iszlám emlékek, természeti csodák - 10 nap
» Törökország csodái II. - ősi kultúrák, iszlám emlékek, természeti csodák - 12 nap
» Klasszikus Török körutazás - pihenéssel a Török Riviérán - 12 nap
» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap

Szállás ajánlatok

» Olaszország - Residence I Pungenti - Castiglioncello, Toszkána 1.238 Ft/főtől - Toszkána / Olaszország / Európa / Castiglioncello
» Dubravka Apartman *** Pisak (Omis) 8.150 Ft/főtől - Horvátország / Omis / Dalmácia / Európa
» Magánapartmanok *** Novi Vinodolski 10.296 Ft/főtől - Horvátország / Kvarner-öböl / Novi Vinodolski / Európa
» Villa Pavica Apartman **** Palit 11.428 Ft/főtől - Horvátország / Rab / Kvarner-öböl / Európa / Rab-sziget
» Villa Ivan Apartman **** Rab (Palit) 11.428 Ft/főtől - Horvátország / Rab / Kvarner-öböl / Európa / Rab-sziget

Információs oldalak

» Kalandtúra, aktív utazás
» Egzotikus utazások nyaralások
» Akciós városlátogatások!
» Látnivalók Amszterdamban
» Körutazások az Egyesült Államokban
» Látnivalók Firenzében
» Látnivalók Párizsban
» Körutazás Indiában
» Látnivalók Londonban
» Incentive utazások - üzleti utaztatás
» 4 napos utazások
» Nyaralás Törökországban

Cikkeink

» A világ 20 legszürreálisabb látványa, amit mindenképp meg kell nézned! - Kovács Attila
» A világ 15 legszebb hotelmedencéje - Etédi Alexa
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa
» Vulkántól sivatagig új világörökségek a listán - Etédi Alexa
» "A Föld tele van jó emberekkel” - vallja az egyetlen ember, aki a világ összes országában járt - Etédi Alexa

Utazások

» Horvát nemzeti parkok (Plitvice - Krka) - 3 nap
» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
» A Kis-Fátra legmagasabb csúcsa és főgerince - 1 nap
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Kócs-havas, Nagy-Kócs - 1 nap (új)
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!