6 nap / 4 éjszakás városlátogatás Reykjavíkban – Hotel ***

Egyéni városlátogatás Izlandon

Fedezze fel Reykjavík városát és a szigetország különleges természeti kincseit az év bármely szakaszában. A sarki fény jellemzően a szeptember és március közötti időszakban megfigyelhető, így amennyiben ebben az időszakban utaznak, semmiképp se hagyják ki ezt a rendkívüli jelenséget. A nyári hónapok időjárása ideális a túrákhoz, az Aranykör, a feketehomokos tengerpart és számos lenyűgöző vízesés és nemzeti park várja, hogy felfedezzék. Angol nyelvű fakultatív programok is foglalhatók! A sziget felfedezéséhez javasoljuk, hogy béreljenek autót.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Repülőjegyet reptéri illetékkel a Wizzair légitársaság menetrend szerint közlekedő közvetlen járatára Budapest - Reykjavík (KEF) - Budapest útvonalon, személyenként 1 db garantáltan fedélzetre felvihető kisméretű kézipoggyászt (Wizzair esetén max. 40x30x20 cm, a szemben lévő ülés alá el kell férnie) , szobánként 1 db feladott poggyászt (20 kg), normál lábterű retúr fix ülőhelyet a gép hátsó szakaszában, szállást standard kétágyas szobában kontinentális reggelivel.

Részvételi díj nem tartalmazza

Az útlemondási biztosítást (3%), a baleset-, betegség és poggyászbiztosítást, a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót, illetve az angol nyelvű fakultatív programokat. Igény esetén buszos gyűjtőtranszfer foglalható a repülőtér-szálloda-repülőtér útvonalon. A buszos gyűjtőtranszfer nem minden esetben tud megállni közvetlenül a szálloda bejáratánál, ebben az esetben a legközelebbi buszmegállóban történik a le- és felszállás.

Hossz: 
5 nap / 4 éj

Szállás

Fosshotel Lind ***

A Fosshotel Lind egy klasszikus háromcsillagos szálloda, mely Reykjavík városközpontjában található, így ideális kiindulópont a város felfedezéséhez. Számos étterem, kávézó, üzlet, múzeum és galéria található a szálloda közelében. 

Szobák:
A kétágyas szobák fürdőszobával, tea- és kávéfőzővel és széffel felszereltek. A fürdőszobában hajszárító és ingyenes piperecikkek is rendelkezésre állnak. A szobában ingyenes Wi-Fi, TV, telefon szolgálja a kényelmet.

Szolgáltatások:
A szálloda a vendégek igényeinek megfelelő szolgáltatásokkal várja a vendégeket, többek között ingyenes Wi-Fi szolgáltatás a szálloda teljes területén, 24 órán keresztül nyitva tartó recepció, csomagmegőrző szoba, kérésre napi takarítás. 

Ellátás:
kontinentális reggel

Ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres vagy másik időpont lenne megfelelő, kérjen személyre szabott ajánlatot!  » Itt hagyhat üzenet

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Sarki fény nyomában - hajós kirándulás
Vegyen részt egy különleges hajós kiránduláson, amely fő célja, hogy a Sarki fényt a tengeren csodálhassák meg. A hajón tartózkodó szakértők részletesen ismertetik a tudományos hátterét az aurórák képződésének, valamint legendákról és mítoszokról mesélnek, amelyek ezt a csodálatos természeti jelenséget övezik.
A hajón található mosdó, illetve büfé is, ahol felár ellenében meleg italt tudnak vásárolni, valamint a fedélzeten ingyenes WI-FI elérhető. Mindenképpen vegyék fel a termooverált, amit a helyszínen biztosítanak a csípős hideg levegő ellen. Amennyiben a büfében vásárolható forró italok nem melegítették fel Önöket kellőképpen, úgy pihenjenek meg a fűtött beltéri ülősarokban.
A kirándulás vezetője angol nyelven beszél.
Javasoljuk, hogy viseljen meleg ruhát és vízálló cipőt. Ne felejtse el fényképezőgépét magával vinni!
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a kirándulás abban az esetben indul el, amennyiben az időjárási viszonyok és a hajózási viszonyok megfelelőek! Abban az esetben, ha az időjárás kedvező északi fényt jelez előre, de kedvezőtlen hajózási viszonyok miatt a kihajózás nem lehetséges, ajánlani tudjuk, hogy csatlakozzanak a buszos túrához és a szárazföldről csodálják meg a különleges természeti jelenséget. Ebben az esetben lehetőségük van a hajós kirándulást a helyszínen ingyenesen újra foglalni a következő elérhető napra. 

A hajós kirándulás időtartama: 2-3 óra
A hajós kirándulás kezdete: szeptemberben 22:00 órakor, októbertől márciusig 21:00 órakor
Részvételi díj (felnőtt): 38 700 Ft/fő
Részvételi díj (7-15 éves gyermek): 19 485 Ft/fő

Bálnales – hajós kirándulás
Csodálja meg a vízi világ egyik legkülönlegesebb élőlényét egy hajós kirándulás keretein belül. A bálnales résztvevőit a szervezők legnagyobb hajójuk fedélzetére kísérik fel, majd beszállás után el is kezdődhet a különleges élményekkel teli túra. A kirándulás során a fedélzeten lévő szakértők nem csak a bálnák ismertetésére fektetnek nagy hangsúlyt, hanem bepillantást engednek Izland gazdag madárvilágának, a barna delfinek és a fehércsőrű delfinek életébe. A hajó fedélzetén oktatú jellegű bemutatókkal ismerkedhetnek a bálnákkal. 
Az Andrea nevezetű hajó extra kényelmet biztosít, belső és külső panorámával. A hajón található mosdó, illetve büfé is, ahol felár ellenében meleg italt tudnak vásárolni, valamint a fedélzeten ingyenes WI-FI elérhető. 
A kirándulás vezetője angol nyelven beszél.
Javasoljuk, hogy viseljen meleg ruhát és vízálló cipőt. Ne felejtse el fényképezőgépét magával vinni!
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a túra abban az esetben indul el, amennyiben az időjárási és hajózási viszonyok megfelelőek! A bálnák észlelése minden alkalommal függhet attól, hogy az öbölben élő állatok számára rendelkezésre áll-e táplálék. Kérjük utasainkat, hogy legyenek megértőek, és ha nem észlelnek bálnát vagy delfint a túrán, kapnak egy új, ingyenes lehetőséget. 

A hajós kirándulás időtartama: 3-3,5 óra
A hajós kirándulás kezdete: november 15-ig 09:00 / 13:00 órakor, november 16-tól február végéig 13:00 órakor
Részvételi díj (felnőtt): 38 700 Ft/fő
Részvételi díj (7-15 éves gyermek): 19 485 Ft/fő

Bálnales RIB Express – hajós kirándulás
Hajózzon ki egy nagysebességű motorcsónakkal bálnák után kutatva! A túra során testközelből ismerkedhetnek meg az öböl bálnáival. A 12 méter hosszú csónak segítségével nagyon közel férkőzhetnek az állatokhoz úgy, hogy az az utasok és a bálnák számára is rendkívül biztonságos. A kirándulás során megállunk akureyri lundák szigetén, hogy megpillanthassuk ezeket az imádnivaló tengeri madarakat, amelyek fészkelőidényükben Izland partjainál élnek. Visszafelé egy festői úton haladunk el Reykjavík partja mentén, amely tökéletes fotózási helyszín. A túra előtt vagy után javasoljuk, hogy álljon meg az Whales of Iceland kiállításon a kikötő területén, mivel a Rib Express túra tartalmaz egy belépőjegyet ide is.
A kirándulás vezetője angol nyelven beszél.
Javasoljuk, hogy viseljen meleg ruhát és vízálló cipőt. Ne felejtse el fényképezőgépét magával vinni!
A túra október végéig foglalható! A túrán 10 éven felüliek vehetnek részt!

A hajós kirándulás időtartama: 2 óra
A hajós kirándulás kezdete: szeptemberben 09:00 / 11:00 / 13:00 órakor, októberben 10:00 / 13:00 órakor
Részvételi díj (felnőtt): 64 470 Ft/fő
Részvételi díj (10-15 éves gyermek): 32 235 Ft/fő

Aranykör túra – buszos kirándulás: 
Ismerje meg Izland egyedülálló természeti csodáit az Aranykör túra keretein belül, mely a három legikonikusabb izlandi látnivalón vezet keresztül. Sétálhat a Thingvellir (Þingvellir) Nemzeti Parkban, amely az egyik leghíresebb viking hasadékvölgy, valamint UNESCO Világörökség része. Ezután a Geysir geotermikus területének magasba szökő, túlhevített vízzel teli gejzírjeit és a Gullfoss hatalmas, 30 méteres vízesését tekintheti meg. 
Az Aranykör túra első állomása a Thingvellir (Þingvellir) Nemzeti Park, amely kiemelkedő természeti szépségű és Izland nemzeti identitásának szülőhelye. Itt akár Észak-Amerika és Eurázsia tektonikus lemezei között is sétálhat, amelyek folyamatosan, évente néhány millimétert távolodnak egymástól. Izland 1944-ben itt nyilvánította ki függetlenségét, 2004-ben pedig Thingvellir is felkerült az UNESCO Világörökség listájára. 
A körutazás következő állomása a Haukadalur-völgyben található világhírű geotermikus gejzírvidék. A világ gejzírjei erről a vidékről kapták a nevüket, mely az izlandi Geysir szóból származik és azt jelenti, "bugyogni". Maga a Gejzír mostanában egyre ritkábban tör ki, de nem kell szomorkodni, mert a közeli Strokkur nagyon aktív, forró vizű csobogói néhány percenként emelkednek az égbe. 
A túránk utolsó eleme a Gullfoss, ami lefordítva "Arany-vízesést” jelent. A Langjökull (a Hosszú gleccser) gleccserek olvadékvize táplálja, ez a két szintes vízesés, több mint 30 métert zuhan mielőtt a mély a sziklás kanyonba csapódna.
A kirándulás vezetője angol nyelven beszél.

A túra időtartama: 7,5 óra
A kirándulás kezdete: 08:00 / 10:00 / 12:00 óra
Részvételi díj (felnőtt): 33 600 Ft/fő
Részvételi díj (12-15 éves gyermek): 16 800 Ft/fő

 

 

Sarki fény nyomában – buszos kirándulás:
A Reykjavíkból induló, északi fény túrákon minden lehetősége meg van rá, hogy láthassa Izland hihetetlen Aurora Borealis-át. 
A sarki fény a sarkköröknél a légkörbe behatoló töltött részecskék (elsősorban protonok és elektronok) által keltett időleges fényjelenség, melynek keletkezése az úgynevezett napszélnek köszönhető. A földről való észlelésükhöz tiszta, sötét éjszakákra van szükség, így a sikeres sarki fényvadászathoz megfelelő időjárásra lesz szükség! 
A kirándulás vezetője angol nyelven beszél.

A túra időtartama: 4 óra
A kirándulás kezdete: 21:30
Részvételi díj (felnőtt): 22 900 Ft/fő
Részvételi díj (12-15 éves gyermek): 11 500 Ft/fő

Aranykör és sarki fény túra – buszos kirándulás:
A Þingvellir Nemzeti Park az első állomás az Aranykör és északi fény túra során. Itt alakult meg Kr. u. 930-ban Althing, a világ legrégebben működő demokratikus parlamentje. Emellett azon ritka helyek egyike, ahol az Észak-Amerikai és az Eurázsiai lemezek közötti hasadékban sétálhat, valamint a csodás Öxarárfoss vízesést is megtekintheti.
A következő állomás a Gullfoss Izland egyik legnagyobb és leglátványosabb vízesése. Lépcsőzetes formájának köszönhetően, valamint a szél és a nap együttes munkájának csodás többszörös szivárványokat találhatsz körös körül. 
Majd a Geysir geotermikus területen Izland egyik legikonikusabb látványossága tárul elénk: kitörő gejzírek, amelyek 6-10 percenként akár 30 méter magasra is felrobbantják a forró vizet. 
Miután felfedezte az Aranykör minden megállóját kis pihenés következik az esti sarki fény vadászat előtt. Az északi fény túra az esti órákban Reykjavíkból indul, és a város fényein túl vezet, hogy a lehető legtávolabb kerüljenek a fényszennyezéstől, és minél nagyobb esélyük legyen a sarki fény megpillantására. 
A buszon ingyenes WI-FI elérhető. A kirándulás vezetője angol nyelven beszél.

A túra időtartama: 11 óra
A kirándulás kezdete: 08:00 / 10:00 / 12:00 óra
Részvételi díj (felnőtt): 48 600 Ft/fő
Részvételi díj (12-15 éves gyermek): 24 300 Ft/fő

Dél-Izland felfedezése: lenyűgöző vízesések és fekete homokos strand:
A Reykjavíkból induló dél-izlandi egynapos kirándulás egy látványos hágón és buja mezőgazdasági területeken keresztül vezet a déli partvidékre.  Élvezze a lenyűgöző kilátást, miközben végighalad Izland híres körgyűrűjén, amelyet zord hegyek, csillogó gleccserek és tornyosuló vulkánok szegélyeznek. Mindeközben megtekintheti az Eyjafjallajökullra, ahol 2010-ben egy hatalmas kitörés miatt leállt a világ légiforgalma! Felfedezheti a Seljalandsfoss vízesést, sőt, ha nem bánja, hogy vizes lesz, akár a vízesés mögé is bekukkanthat. A közeli Skógafoss, a nap következő elragadó vízesése, mely gyakran szerepel hollywoodi filmekben, tévéműsorokban is. A túra fénypontja pedig Reynisfjara fekete homokos strandja, mely elnyerte a National Geographic és a TripAdvisor díját is. 
A kirándulás vezetője angol nyelven beszél.

A túra időtartama: 10,5 óra
A kirándulás kezdete: 09:00 óra
Részvételi díj (felnőtt): 41 300 Ft/fő
Részvételi díj (12-15 éves gyermek): 20 700 Ft/fő

Reykjavík festői óvárosa – gyalogos városnézés
Fedezze fel Reykjavík festői óvárosát! A túra az ikonikus Hallgrímskirkja templomnál kezdődik, ahol az idegenvezető már várni fogja Önöket a Leifur Eiríksson szobor alatt. A túra megkezdése előtt 10-15 perccel előbb érdemes érkezni, hogy még legyen elegendő idő az idegenvezetőnél lejelentkezni. 
A gyönyörű Hallgrímskirkja templom a belvárosi domb tetején található, azonban a harangtoronyba a kirándulás keretein belül sajnos nincs lehetőség felmenni így, ha szeretnék megtekinteni érdemes a túra megkezdése előtt önállóan felfedezni. 
Ezt követően meglátogatják Einar Jónsson gyönyörű szoborparkját, és mindent megtudhatnak az északi mitológiáról, majd végig sétálhatnak a Þingholt negyed festői utcáin a Városi tó felé. Itt lehetőségük lesz kacsákat, hattyúkat, sirályokat etetni a tó partján.
Tovább haladva a Városháza épületét vehetik majd célba, ahol megtekinthetik a hatalmas méretű topográfiai térképet, az idegenvezetőjüknek itt lesz elegendő ideje arra, hogy meséljen Önöknek picit Izland hihetetlen geológiájáról és vulkanikus történelméről. A kis megálló után a parlament, a katedrális, valamint a város egykori viking tanyájának maradványait látogathatják meg. 
Az északi part kikötője felé haladva a lenyűgöző Harpa koncertteremben is gyönyörködhetnek majd.
A kirándulás vezetője angol nyelven beszél.

A túra időtartama: 3 óra
A kirándulás kezdete: 10:00 óra
Részvételi díj (felnőtt): 14 700 Ft/fő
Részvételi díj (12-15 éves gyermek): 7 400 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Repülőjegyet reptéri illetékkel a Wizzair légitársaság menetrend szerint közlekedő közvetlen járatára Budapest - Reykjavík (KEF) - Budapest útvonalon, személyenként 1 db garantáltan fedélzetre felvihető kisméretű kézipoggyászt (Wizzair esetén max. 40x30x20 cm, a szemben lévő ülés alá el kell férnie) , szobánként 1 db feladott poggyászt (20 kg), normál lábterű retúr fix ülőhelyet a gép hátsó szakaszában, szállást standard kétágyas szobában kontinentális reggelivel.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Az útlemondási biztosítást (3%), a baleset-, betegség és poggyászbiztosítást, a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót, illetve az angol nyelvű fakultatív programokat. Igény esetén buszos gyűjtőtranszfer foglalható a repülőtér-szálloda-repülőtér útvonalon. A buszos gyűjtőtranszfer nem minden esetben tud megállni közvetlenül a szálloda bejáratánál, ebben az esetben a legközelebbi buszmegállóban történik a le- és felszállás.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

A fizetendő részvételi díj a szabad helyek függvényében érvényes, így egyes időpontokban eltérhet az ajánlatban feltüntetett összegtől.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

A repülőjegyek a jegykiállítás után a légitársaság feltételei szerint módosíthatók, a repülőjegy, repülőtéri illeték valamint a felár ellenében kérhető szolgáltatások (fix ülőhely, elsőbbségi beszállás, extra poggyász) nem visszatéríthetők!

EGYÉB FONTOS INFORMÁCIÓK WIZZAIR JÁRATTAL TÖRTÉNŐ UTAZÁS ESETÉN:
A Wizzair poggyásszabályzatának megfelelően díjmentesen személyenként egy darab max 40x30x20 cm-es kézipoggyász vihető fel a fedélzetre. (csak a szemben lévő ülés alatt helyezhető el). Elsőbbségi beszállás megvásárlása esetén a részvételi díjban szereplő 40x30x20 cm méretű kézipoggyászon kívül személyenként további 1 darab 55x40x23 cm méretű (max 10 kg súlyú) szintén garantáltan fedélzetre felvihető kézipoggyász is vihető.
Feladott poggyász a weboldalon szereplő díj ellenében csak a megrendeléssel egy időben történő vásárlás esetén érvényes,  utólagos megrendelés esetén ennek díja a légitársaság aktuális díjszabása szerint változik! A repülőgépen fedélzeti ellátás térítés ellenében kérhető. 

A Wizzair légitársaság üzleti szabályzatát ide kattintva olvashatja.

A légitársaság fenntartja a menetrend változtatás jogát!

A területről: 
Reykjavík Izland fővárosa, az ország legnagyobb városa és a világ legészakibb fővárosa. A város nevének jelentése „füstölgő öböl”, melyet a terület hévízforrásainak feltörő gőze nyomán kapta. A város házainak zömét ma is a közeli vulkáni hévforrások csöveken odavezetett forró vizével fűtik. A város jellegzetesen skandináv: tiszta, hűvös és elegáns. A belvárosban találunk kanyargós, patinás utcákat, a külvárosok viszont kevésbé sűrűn vannak beépítve, sok a füves terület és park is van jó néhány. A város környékének legmagasabb pontja az Esja hegy (914 m), amely kb. 10 km-re északra található a fővárostól.
Időjárás: 
Reykjavík szubpoláris óceáni éghajlattal rendelkezik, amely szorosan határos a kontinentális szubarktiszi éghajlattal. Az északi szélessége ellenére a hőmérséklet télen nagyon ritkán süllyed −15 °C alá. Az Észak-Atlanti-áramlás hatására (a Golf-áramlat meghosszabbítása) viszonylag enyhe telek és hűvös nyarak jellemzők. Izland nagyon közel fekszik az északi sarkkörhöz, így a tél közepén csak délelőtt 10 órától délután 2 óráig van fenn a nap, nyár közepén viszont (szinte) sosem sötétedik be. (A Nap lebukik a horizont alá, de a légkör fénytörésének köszönhetően világos marad.)
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 15 % önrészt tartalmaz.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!